1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Jante si anvelope pentru A3 8P Sportback - ce se potriveste si ce alegem

Discuție în 'Jante / Anvelope' creată de psebi, 30 Iul 2010.

1. meghitz

meghitz 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    VW Passat Variant 2.0TDI 170cp DSG 2008 + AUDI A3 Sportback 2.0TDI 140cp DSG 2008
    asta am inteles inca de f mult timp... pt ca daca se punea e evident ca nu-si mai avea rostul toata discutia asta.
    mai sus m-am referit la modelele A4 s-line.

Ultima editare de un moderator: 2 Feb 2011
  2. meghitz

meghitz 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    VW Passat Variant 2.0TDI 170cp DSG 2008 + AUDI A3 Sportback 2.0TDI 140cp DSG 2008
    aseara am fost la Autosoft cu ceva treaba...
    printre altele, i-am rugat sa imi aduca 2 modele de anvelope, un GoodYear Eagle F1 Asymmetrical si un Dunlop SP SportMaxx TT, ambele 225/45/R17.
    Dunlopul mi s-a parut muult mai elastic si parca suprafata de rulare era ceva mai aderenta decat GoodYear-ul..
    am vazut in teste ca sunt aproximativ la fel... cu diferente mici intre ele.. dar cauciucul in sine mi s-a parut mai bun cel de la Dunlop

Ultima editare de un moderator: 24 Feb 2011
  3. meghitz

meghitz 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Colectia de primavara-vara-toamna: :)
    DSC_0289_resize.JPG
    Tocmai am facut astazi investitia in 4 buc Dunlop SP Sport Maxx TT MFS 225/45/R17.
    Am renuntat pana la urma la ideea cu 235-ul .. mi s-au parut suficient de elastice si probabil confortabile modelul astea de anvelope... deci am luat 225-ul ;)
    Sper sa imi satisfaca asteptarile dpdv al confortului pt drumurile noastre.

4. Cata_ADC

Cata_ADC Moderator Staff Member

Locație:
    Brasov - Zarnesti
    Masina:
    alta marca I3 , e-drive 2018
    Ai ales exact ceea ce alesesem eu anul trecut. Sincer mi-au placut la nebunie anvelopele ;)
    Anul asta pt vara am ales Bridgestone Potenza RE050 A pt jantele de 18.
    Nu stiu cum se vor comporta , am fost fan declarat Dunlop pana acum.
    Sa le stapanesti sanatos si astept pareri dupe ce le vei rula .
    Km fara probleme :friends:

5. meghitz

meghitz 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    cu siguranta revin cu parerile... astept sa fac un drum Valenii de Munte - Cheia - Brasov ... sunt innebunit dupa drumul ala mai ales cand sunt singur in masina ... caz rar intalnit din pacate!! ;)
    apropos de drumul ala, acum vreo 2 ani am patit-o cu nevasta.. in sensul ca s-a apucat pana la urma de plans pe acolo :) ..si doar era obisnuita si "supercalita" cu stilul meu de condus atunci cand uneori adrenalina o ia razna dar a fost prea mult chiar si pt ea si pana la urma a cedat :blush:
    am vazut ca pe ADAC, TT-urile stau f bine in teste si in general peste tot sunt vorbite numai de bine.. comparativ cu celelalte modele tot premium.

de Bridgestone Potenza RE050A stiu ca sunt de supercalitate si ele numai ca se duc cam repede... acum depinde si de cat de mult le exploatezi.
    frate-miu a reusit sa termine total anvelopele de pe fata, acelasi model (sau parca erau RE050 simplu..nu mai retin.. se intampla tot acum vreo 2 ani si nu cred ca aparuse "A"-urile) de pe un A4 B8 in numai 40kkm ..iar alea de pe spate nu mai aveau mult nici ele.

oricum, decat sa ne tina 80kkm si eu sunt genul care prefer sa ma tina doar jumatate si sa fie de calitate!!

Ultima editare: 2 Mar 2011
  6. Cata_ADC

Locație:
    Brasov - Zarnesti
    Masina:
    Exact mai bine 40k si bine decat 80k si deloc.
    La fel ca si tine provoc suferinte pe cheia persoanei din dreapta si nu numai. :p
    Asta pana sa devieze traficul greu si sa inceapa sa apara craterele. De aprox 3 ani nu am mai mers pe varianta Cheia .
    Mie unul imi placea la maxim mai ales cand mergeam pe 2 roti, nu cu masina ci cu motocicleta :)
    Sa revenim pe topic, desi tot offtopic suntem sper sa nu se supere moderatorii
    Multi spuneau de Potenza RE050 A cum ca ar fi prea zgomotoase...
    Tie ce parere ti-au format ? Cum se comportau la viteze mari ?
    Nu prea tind sa ma incred in testele la anvelope, de multe ori in spatele lor se afla sponsorii care cotizeaza si pot influenta mai mult sau mai putin decizia finala.

Ce ai facut pana la urma cu jantele ? Ramai la cele actuale ?
    Sincer sunt foarte rezistente la gropi si desi au un aspect comun isi fac treaba cu brio ;)

7. meghitz

meghitz 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    nu stiu sa iti zic prea multe de anvelopele alea.. dar o sa ii zic lui frate-miu sa scrie aici ceva review-uri.. pt ca e si el membru si le-a folosit intens!!

vis-a-vis de testele pt anvelope, de obicei "sponsorii" influenteaza 1-2 pozitii din clasament, adica in loc sa fie anvelopa pe locul 4 sau 3 va fi pe 2 de ex... deci oricum tot undeva f sus.. iar daca alegi una din aceste pozitii, nu prea ai cum sa gresesti.

iar teste si clasamente sunt destule.. si nu pot sa minta toate.. mai e si tirerack-ul cu review-urile utilizatorilor, etc.. in fine.. stii bine despre ce vorbesc!!

jantele originale i le-am vandut lui Paul.. asta dupa ce am inlocuit janta zgariata cu una noua, asa cum i-am promis.
    da, mi-am dat seama ca sunt f rezistente.. jantele aratau ff ok si nu cred ca erau ovalizate absolut deloc... dar ideea e ca eu vreau altceva... nu stiu ce exact dar altceva:)

ma gandesc atat la modelul ala Calera care se pare ca in acest moment inca mai costa 1023 ron nou la dealerii Audi (mi s-a promis si o reducere chiar).. si cirucla un zvon precum ca s-ar scumpi undeva la 1800 ron/buc ... si nu imi mai convine chiar deloc.. oricum si la vechiul pret e tot cam mult pt mine!!
    sau mai am vreo 2 piste cu "furnizori" care aduc de afara.. prefer sa treaca printr-un "filtru" chiar daca asta inseamna 100 euro in plus la pret si sa imi garanteze ca nu sunt zgariate inainte de a le trimite prin curier.. pt ca altfel raman ale lor in continuare!! ;)

daca le iau de pe ebay, riscul e sa primesc ceva zgariat.. sau cu un aspect urat.. si nu sunt adeptul revopsirii componentelor auto decat daca nu am incotro.

am vreo 2 modele noi care imi plac (cu prezoanele acoperite) ..si et56... dar sa vad daca le gasesc.. oricum sunt linistit, chiar daca vine vara exista masina de back-up!!:happy:

8. Cata_ADC

Locație:
    Brasov - Zarnesti
    Masina:
    Sincer daca vrei cu adevarat sa cumperi ceva bun si sa eviti problema legata de achizitionatul de pe ebay , cel mai simplu este sa iti faci o excursie in Germania fie inspre un muzeu ca Ingolstadt sau Wolsburg / shopping de haine si implicit de jante :)
    Cu siguranta te vei intoarce acasa cu ceva care sa iti placa. Eu unul mereu programez ceva de genu si imposibil sa nu vin cu ceva pt masina, fie lucrul cat de mare sau de mic
    Sincer as evita jupoiul de la reprezentanta care practica niste sume greu de atins fie ele si pt niste jante. Modelul Calera este cam rar intalnit pe dimensiunea de 17 cel putin in germania majoritatea pun pe 18 sau chiar mai sus.
    Dar daca ai back-up si nu te preseaza timpul atunci cu siguranta ai sa gasesti ceva la momentul potrivit.

9. meghitz

meghitz 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    in caz ca nu gasesc jante cu ET56, ce parere aveti de jante cu ET45 puse pe A3 si cu anvelope 225/45/17?
    nu ating? se comporta ok?
    articulatiile masinii nu au de suferit la solicitari majore (serpentine, masina incarcata, etc)?
    practic ar fi vorba de doar 11 mm!!

10. Cata_ADC

Locație:
    Brasov - Zarnesti
    Masina:
    Poti pune fara probleme.
    Vor arata si mai frumos ;)

11. paul_e88

paul_e88 Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    -
    Eu am avut 48 si au aratat chiar mai bine..practic ET mai mic duce roata inspre exteriorul aripii, deci vor arata mai bine, cum zice si Cata.

12. 1945bsc 1st Gear Member

Locație:
    Galati
    Masina:
    A6 1.9 TDI 2001
    Salut,

Din cate am inteles, atunci cind se pun jante pe o masina, trebuie luat in considerare si parametrul ET.
    Am gasit niste jante de A3 ( v-am atasat poza ) cu ET56, insa masina mea ( A6 din 2001 ) suporta maxim de 35.

Intrebare: e ok daca pun distantiere ?

Daca da, de citi mm trebuie sa fie ( cumva 21 ) ?

http://i.imgur.com/0Vnmt.jpg

13. matei

matei 1st Gear Member

Locație:
    Medias/SB
    Masina:
    A3 2.0TDI / 2004
    Anvelope A3 8P recomandari achizitie

Buna. Deoarece nu mai este mult pana temperatura va ramane constant peste 15 grade chiar si noaptea a venit vremea sa ne schimab anvelopele de iarna cu cele de vara. Dimensiunea din fabrica este de 225/45 R17 (la masina mea). M-am gandit sa o incalt cu niste anvelope cu latimea de 235 sau 245 iar inaltimea 40 sau 45 insa am un dubiu ca ar atinge la rotile din fata atunci cand virez ... este adevarat ? sau doar mi se pare mie ?
    As mai vrea sa imi spuneti ce sa aleg intre : GOODYEAR Eagle F1 , Michelin Pilot Sport , Bridgestone Potenza , BFGOODRICH G-FORCE , toate fiind pe R17

Ultima editare de un moderator: 18 Mar 2011
  14. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Off Topic

matei mai multa atentie pe viitor cand vrei sa deschizi topicuri noi. Te rog ca data viitoare sa folosesti functia Cauta mai bine. Problema s-a mai discutat. Citeste si respecta regulamentul.

15. meghitz

meghitz 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    greu si cu jantele pe 17!!
    nu reusesc sa gasesc nimic original care sa nu fie zgariat si sa fie intre et45 si 56... mi-am intins toate antenele si caut de mai bine de o luna!
    caut doar modele s-line sau din alea noi cu capac care acopera prezoanele.. sa arate bine... deci daca vedeti ceva dati-mi un semn pls... aici sunt ;)
    nici nu as vrea sa recurg la e-bay inca.. as vrea sa le vad live inainte!

Ultima editare: 20 Mar 2011
  16. paul_e88

paul_e88 Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    -
    Eu am vazut ceva ce mi-a placut chiar dupa ce le-am luat pe cele de la tine.
    Uite-te dupa modelul de Vw Goal pe 17" anthracit pe google.
    (am pus acum un atasament cu unele pe un golf)
    Pretul unei jante e vreo 700 ron noua, si stiu ca sunt la vanzare pe vwforum unele noi-noute, neutilizate, la un pret mai mic. Daca iti plac, da-mi un semn si iti zic mai exact.

Oricum ele nu sunt foarte deosebite, dar pentru niste jante originale si de culoare antracit la pretul asta mi se par foarte interesante.[​IMG]

Ultima editare: 20 Mar 2011
  17. ympexx 1st Gear Member

Locație:
    Rm. Valcea
    Masina:
    Audi A3, 1.6, 2002
    Un sfat din partea celor care se pricep... am cumparat de curant jante pe 17 cu ET 45, jantele sunt de la un A4 S line. Eu le-am pus pe un A3 hatckback model 2004. In carte am citit ca recomanda ET minim 50. E o problema grava ca am pus jante cu ET 45?

18. dani91

dani91 1st Gear Member

Locație:
    Focsani
    Masina:
    Audi A3 1.9 tdi 2006, Audi A6 2.0 tdi 2009
    coduri jante

va rog daca stie cineva codurile la acese 2 tipuri de jante, si sa imi spune-ti care din ele s-ar potrivi mai bine pe a3 sportback, sunt cumva prea mari pe 17?

19. psebi

psebi 5th Gear Member

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    A3 8P 2.0TDI
    Ultima editare: 9 Apr 2011
  20. chris35 1st Gear Member

Locație:
    belgium
    Masina:
    A3, 2.0 tdi , 2010
    Salutare la toata lumea
    Sunt posesor de A3 Sportback 2.0 tdi din ianuarie 2010...din pacate fara cunostinte aprofundate in mecanica, tunning etc.
    Ideea este ca as vrea pentru martie-aprilie 2012 sa cumpar 4 jante pe 18 cu pneuri de vara si am nevoie de sfatul si opinia voastra. M-am uitat la ceea ce ofera Audi pt modelul meu dar inca nu m-am decis. Modelul de jante spre care inclin sunt Oz Ultraleggera sau BBS LM, ambele originale.
    Pentru Oz nu cred ca ar fi probleme cu specificatiile producatorului: 7,5 x 18 cu pneuri de vara 225/40 R18. In schimb, cu BBS LM le gasesc numai cu dimensiunile 8,5 x 18. Voi ce credeti? Imi plac foarte mult LM-urile si as dori sa stiu daca le pot pune. Configuratoarele de jante de pe alte site-uri nu ofera modelul asta de janta pt masina mea. Alte modele de BBS, da...dar nu modelul asta ce imi place mult.
    Multumesc in avans pentru opiniile voastre si eventualele solutii pt jantele BBS LM.

Distribuie pagina asta