1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Motor diesel 3.0 TDI la A6 C7 - diverse probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A6 C7 (2011 - 2018)' creată de sel, 15 Iul 2016.

1. bx3m

bx3m Platinum Member

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    Audi A6 C7 3.0 (CGQB), 2013
    O sa refac si testul ala, dar si referitor la asta am o intrebare - cum recomandati sa se faca, cu motorul rece sau cald sau nu conteaza? Unii spun ca trebuie la rece, altii la cald, altii ca nu conteaza. Noi l-am facut la cald, dar o sa il refacem, in mare parte pentru ca atunci cand l-am facut, ciudat era ca apasam basica, dar nu revenea, sa se umfle la loc... Apasam, apoi o luam asa usurel ca sa se umfle la loc...

2. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Pai asa si trebuie, apesi usor de cateva ori.

De obicei se face cu motorul la temperatura de functionare, atunci se dilata lucrurile, deci atunci sunt sansele cele mai mari ca gazele sa intre in sistemul de racire.

bx3m apreciază asta.
  3. bx3m

bx3m Platinum Member

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    Aha, deci nu am facut chiar gresit. Atata doar ca basica aia se umfla tare greu inapoi... Mai facem o data si asta, eventual dupa ce desface si reface la racitorul EGR.

4. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Nu tu ar trebui sa il inveti pe mecanic cum sa foloseasca anumite echipamente de testare.

Degeaba reface etanseitatea racitorului EGR daca e el fisurat, de altfel, o problema destul de comuna in grupul VAG.

bx3m apreciază asta.
  5. bx3m

bx3m Platinum Member

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    Nu nu, doar ca sunt si eu acolo cand face diverse, ca imi place sa stau sa vad ce se intampla.
    O sa verifice si etanseitatea racitorului, bineinteles, cand il da jos :)
    Multumesc pentru toate informatiile, va tin la curent cu situatia.

6. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
    Din ce stiu, la racitorul de 3L nu ai ce sa refaci, ca nu ar exista garnituri si tocmai pe la ele e foarte probabil sa scape antigel in admisie, nu neaparat ca se fisureaza. Din pacate e de unica folosinta. A desfacut cineva unul si am vazut cum arata inauntru. Daca iei unul nou OE, ia-l de la reprezentanta cu discount.

borsy apreciază asta.
  7. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Da, racitorul de pe BiTDI e un simplu radiator cu 2 intrari si 2 iesiri, nu are nici un fel de garnitura.

8. bx3m

bx3m Platinum Member

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    Da, doar ca sub el sunt si niste, nu stiu cum sa le zic - capace? corpuri? si as vrea sa avem garniturile pentru alea, in cazul in care ar putea fi pe acolo o scapare. S-au schimbat si acolo toate cele, dar na... E mai bine sa le avem si inlocuim, decat sa stau cu masina blocata. Nu se monteaza, se dau inapoi.
    @arazvan2002 - cum pot sa il iau de la reprezentanta cu discount? E vreun cod secret? :)

Ultima editare: 3 Dec 2025
  9. Ionut Stancu Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 C7 FL, 3.0BiTDI, CVUA, 2016
    Nu. Faci cerere de pret pt produs si fiindca masina e mai veche de 10 ani ai niste discounturi destul de bune.

10. bx3m

bx3m Platinum Member

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    Da? Nu stiam, mersi de info :arco:

11. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
    Racitorul de EGR e un corp intreg oarecum si sub el e termoflotul care e prins pe o placa. Intre termoflot si placa e oring, intre placa si bloc, alte oringuri.

bx3m apreciază asta.
  12. bx3m

bx3m Platinum Member

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    Exact!

13. bx3m

bx3m Platinum Member

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    Buba mare, ma duc acum la service sa vedem ce e de facut - a gasit apa in admisie, multa apa... De la cel cu piesele zice ca racitorul EGR se gaseste doar cu tot cu EGR? Original, bineinteles, nu AM. :((((

14. bx3m

bx3m Platinum Member

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    Da, racitorul este spart, apa pe admisie, curs inclusiv din furtunul catre intercooler. Acum, piesa noua sau DPF/EGR off? Gasesc oare prin RO, rapid, kitul, inclusiv teava de inlocuieste DPF? :(

15. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Deaia am facut eu EGR delete si nu EGR Off. :))

16. bx3m

bx3m Platinum Member

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    E o diferenta intre deete si off? Please share :) Deocamdata am zis ca il scoatem din schema, orice inseamna asta - off sau delete.
    L.E. Este off, deci asta facem, se pare ca unde face si din soft in zona. Apoi vedem daca fac si DPF off.

17. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Delete inseamna a disparea complet fizic de pe masina, cu blocarea circuitului de gaze si refacerea continuitatii circuitului de racire (un furtun, un adaptor si un colier).

Off inseamna blocarea circuitul de gaze, circuitul de antigel ramanand functional, cu EGR si racitor inca prezent fizic.

Pentru ambele variante trebuie facut EGR Off din soft.

bx3m apreciază asta.
  18. bx3m

bx3m Platinum Member

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    Da, asta facem - pastram circuitul apei, jos EGR, blindat si soft. E vreo problema ca ramane DPF? Auzisem ca e posibil sa dea presiune inapoi in turbina? Ah, si am zis sa pastram si senzorul ala de temperatura care e pe corpul EGR.

19. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Pai tocmai, in kit-ul de EGR delete exista un adaptor pentru pastrarea senzorului de temperatura.
    Sunt kit-uri plug&play, dar pentru motorizarea ta cred ca doar la Darkside gasesti, destul de scumpicel.

Nu o sa mai poti pastra DPF-ul daca faci EGR delete.

Singura optiune este de a pastra DPF-ul este sa ai EGR-ul functional si facut EGR Off dinamic. Adica inchis permanent si deschide doar cand e nevoie de regenerare.

upload_2025-12-5_20-45-26.jpeg
    upload_2025-12-5_20-47-13.jpeg

Ultima editare: 5 Dec 2025
    bx3m apreciază asta.
  20. bx3m

bx3m Platinum Member

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    Pot sa merg macar cateva zile fara EGR dar cu DPF? Sper sa gasesc rapid teava goala de pus in locul DPF-ului…

Distribuie pagina asta