1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Motorul Benzina 2.3 NG la Audi 80 90 100 - probleme diverse si rezolvari

Discuție în 'Modele clasice' creată de mariusbd, 15 Apr 2008.

1. gms80sixtreme 1st Gear Member

Locație:
    Moreni
    Masina:
    Audi 80 b3,1.6,1986
    Cobi,am rezolvat,dar am o alta dilema mai mare...ok,deci tacanitul se auzea cu motorul cald,tot timpul,in acord cu turatia motorului,adica turam,tacanea mai rapid!De 2 zile la franare brusca mi se aprindea becul de ulei!Verific uleiul,si surpriza...lipsa 1 litru (ulei Castrol 10W40 schimbat acum 5 luni).Am completat cu ulei,tacanitul a disparut!Acum,problema mare...masina am adus-o personal din germania,am mers aproape 1 an cu uleiul ei,nu a consumat 1 gram,nu tu tacanit,nu nimic!E,cum am pus uleiul asta,cum efectul respectiv!Parerea mea,ca mi-au pus cine stie ce mizerie de ulei,pentru ca asa brusc,masina aia nu avea cum sa consume atata ulei!Nu are semne de consum ulei,nu fum,nu miros,nu bujii afumate...nimic...dar uleiul are lipsa!A,si nu curge pe nicaieri!Si cand voi schimba uleiul,ce ma sfatuiti sa pun?In plus,nu am mers foarte mult cu ea,1 litru ar fi enorm consumul in raport cu cat am mers!Uleiul din ea e negru,se vede ca e ars...dar uleiul de la neamt nu era ars,culoare ok,fara mizerii...

Ultima editare: 18 Oct 2015
  2. MarianMaxx

MarianMaxx Audi Expert

Locație:
    Italia
    Masina:
    Audi A6 4G 3.0 TDI Quattro S-tronic (CLAA) 2012 Avant
    Nu vreau sa spun o prostie, dar la motoarele pe benzina anumite uleiuri universale (Disel/ benzina )nu sunt compatibile. In perioada asta, la frig si umezeala fac spuma, si de aici poata sa scada nivelul , implicit ungere.
    Verifica daca ai spuma in capacul de la tacheti.
    Aceasta problema am avut la un Seat Ibiza .

3. cobi

cobi Gold Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    Ex :Audi
    Probabil uleiul era prea subtire , a mai patit un prieten asa si a pus 15w-40 desi era in prag de iarna . Acuma nu mai are problema tacanitului si nici consum de ulei .
    Poti incerca un alt ulei 10w-40 de la alta firma sau pune direct 15w-40 . Eu merg pe Repsol 10w-40 si n am avut nici o problema pana acum

4. gms80sixtreme 1st Gear Member

Locație:
    Moreni
    Masina:
    Audi 80 b3,1.6,1986
    asta m-am gandit si eu,o sa-i pun un 15W 40,mai mult ca sigur uleiul e problema!Nu e vorba de spuma,pur si simplu s-a dus uleiul!O sa incerc cu Repsol,daca nu,trec pe 15!

Distribuie pagina asta