Vad ca nu exista topic pe tema asta, asa ca m-am gandit sa impartasim informatiile aici despre problema spanului generat de pompa CP4 montata pe 3.0TDI Euro5. Probabil mai sunt si alte motorizari, in afara de : CCWA, CATA, CASA, CDYA, CDYB, CAPA Eu pe CDYA am CP4 R65 care va fi inlocuita curand cu o CP3 R90 (pompa care a dus 500hp pe unele proiecte). Conversia in sine nu este la fel de complicata ca la 2.0TDI, problema este ca dupa instalare necesita ajustarea presiunii din soft a regulatorului de pe pompa, in caz contrar intra in limp-mode cu eroare de Low/High Fuel Pressure.
Conversie facuta personal de la CP4 la CP3 pe CDYA. Fiind cam aceleasi motoare, probabil valabil si pentru CCWA, CATA, CASA, CDYA, CDYB, CAPA, CANA, etc. Multi vand kit-urile la +3000 ron, dar in realitate toata conversia costa maxim 5-700 ron. ATENTIE : Este necesara interventia unui tunner, CP3-ul trebuie calibrat pe masina deoarece masinile cu CP3 sunt EDC16, iar cele cu CP4 sunt EDC17. EDC17 nu va sti sa controleze CP3-ul si nu veti avea presiune stabila in rampa, generand erori de low/high railpressure.