1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Portbagaj / Hayon la A4 Allroad B8 - diverse probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 allroad quattro' creată de Ovidiu1980, 29 Sep 2019.

 1. Ovidiu1980

  Ovidiu1980 1st Gear Member

  Înscris:
  17 Iul 2019
  Locație:
  Bucuresti
  Masina:
  Audi A4 Allroad 2011
  Buna ziua,
  Stie cineva cum se desfac sinele pe care culiseaza ruloul de la portbagaj la un Audi Allroad 2011 ?
  La masina din profil, mentionata mai sus, ambale sine pe care culiseaza ruloul de la portbagaj sunt crapate si vreau sa le inlocuiesc insa am fost la cateva magazine de piese si nu gasesc reperul de piesa. In manualele lor nu exista o sectiune in care sa apara aceste sine. Trebuie sa le rezolv neaparat pentru ca sunt foarte deranjante cand treci peste denivelari incep sa scartaie. Ma poate ajuta cineva ? Multumesc mult.
   
 2. Cristi Staff Member Staff Member

  Înscris:
  21 Mar 2009
  Locație:
  Bucuresti
  Masina:
  Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
  Exista un singur program de piese pentru Audi si acesta este ETKA. Restul sunt niste copii mai putin bune. Ai fost la niste prosti. Daca acele repere = ghidaje apar in ETKA le gasesti separat. In loc sa mergi la reprezentanta Audi pentru ca sa afli codurile si sa mergi cu acele coduri pe urma la magazinele de piese (asta considerand ca la reprezentanta sunt scumpe) tu ai procedat invers. Avem tot ce va trebuie sa stiti pe forum dar nu stiti sa va ajutati singuri si sa cautati ce aveti nevoie.
  Pana iti raspunde cineva cauti aici pe forum unde exista programe pentru aflat codurile de piese pentru marca Audi si nu numai.

  Adica sa citesti aici: http://www.clubaudi.ro/threads/elsa-etka-tecdoc-si-alte-programe-de-piese-on-line.31407/ mai precis in acest program: https://audi.7zap.com/en/rdw/ si/sau aici: http://www.oemepc.com/audi asta ca sa afli singur codul.

  Cand mai ceri ceva scrie obligatoriu tipul de Audi = model, seria de sasiu, cod motor si an de fabricatie exact, pentru a putea fi ajutat. Invatati sa cereti ajutor si nu asa cum ai scris mesajul anterior. Fara a identifica exact masina in programele pentru piese = plansele din ETKA si ELSA sau alte programe pentru piese sau reparatii, se poate face sau afla doar pe ghicite ceea ce doresti. Bafta.
   
 3. Ovidiu1980

  Ovidiu1980 1st Gear Member

  Înscris:
  17 Iul 2019
  Locație:
  Bucuresti
  Masina:
  Audi A4 Allroad 2011
  Multumesc Cristi!

  Masina este Audi A4 Allroad Quattro 2011 motor caga wauzzz8k2ba164819

  Am cautat prin tot manualul ETKA dar nu am reusit sa dau de aceste sine de culisare pentru rulou nicaieri. Ma poti ajuta te rog?
   
 4. Nickhoo

  Nickhoo 1st Gear Member

  Înscris:
  26 Ian 2018
  Locație:
  Prahova
  Masina:
  A4 B8FL Avant 2012 (CGLD) / Fabia 5J Hatchback 2016 (CUTA)
  Salut,
  Încearcă 8K9867245 / 8K9867245A (stânga) şi 8K9867246 / 8K9867246A (dreapta).


   
 5. Scubidumy 1st Gear Member

  Înscris:
  20 Ian 2020
  Locație:
  Brasov
  Masina:
  Audi A4 Allroad, 1.9 , 2017
  Salutare. M-ar ajuta un sfat: de unde as putea lua o piesa mica din plastic, ca o potcoava, piesa care in momentul inchiderii haionului, la Avant, actioneaza ruloul retractabil. S-a pierdut pe o parte si nu mi se mai acopera portbagajul in momentul inchiderii haionului. Multumesc pentru raspuns. Atasez si cateva poze pentru a intelege pozitionarea si piesa propriuzisa, lipsa.

  04c87f57-376c-4935-91f2-2b8091af570a.jpg 04c87f57-376c-4935-91f2-2b8091af570a.jpg 75a30d6c-d487-4827-8b66-8ff320595b75.jpg
   
 6. Cristi Staff Member Staff Member

  Înscris:
  21 Mar 2009
  Locație:
  Bucuresti
  Masina:
  Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
  Scubidumy invata sa ceri pentru ca altfel mesajele sunt sterse direct si fara explicatii. Ma repet ce am scris si mai sus in acest topic.

  In traducere: cand mai ceri ceva scrie obligatoriu tipul de Audi = model, seria de sasiu, cod motor si an de fabricatie exact, pentru a putea fi ajutat. Invatati sa cereti ajutor si nu asa cum ai scris mesajul anterior. Fara a identifica exact masina in programele pentru piese = plansele din ETKA si ELSA sau alte programe pentru piese sau reparatii, se poate face sau afla doar pe ghicite ceea ce doresti.

  In al doilea rand pana iti raspunde cineva, care are acces la ETKA, cauti aici pe forum unde exista programe pentru aflat codurile de piese pentru marca Audi si nu numai.

  Adica sa citesti aici: http://www.clubaudi.ro/threads/elsa-etka-tecdoc-si-alte-programe-de-piese-on-line.31407/ mai precis sa cauti in acest program: https://audi.7zap.com/en/rdw/ si/sau aici: http://www.oemepc.com/audi si/sau aici: https://www.ilcats.ru/audi/?function=getModels&market=RDW&language=en asta pentru ca sa afli singur codul.

  In al treilea rand piesele se cumpara de la magazin de piese auto sau de la reprezentanta, pe baza codului, nu de la cofetaria din colt asta vis-a-vis de intrebarea ta:

  Si nu in ultimul rand daca nu apare ca reper separat, in programele de piese, nu ai de unde sa o cumperi noua ci o fabrici la o imprimanta 3D sau cauti pe la dezmembrari.
   
 7. sickfuck 1st Gear Member

  Înscris:
  12 Noi 2016
  Locație:
  Bucuresti
  Masina:
  2.0TDI CNHA A4 Allroad B8.5
  Salutare,

  Am citit topicul din aria A4 B8 referitor la problemele de inchidere pentru hayon dar aparent problema mea este diferita.

  La masina mea, Audi A4 Allroad B8, hayonul de la portbagajul electric nu se inchide complet, orice setare de inaltime as memora.
  Dupa ce se opreste daca apas butonul din portbagaj de mai multe ori, se deschide putin si dupa, la o alta apasare, se inchide complet, cursa fiind mai scurta.
  Pare sa nu aiba cursa de inchidere memorata. Amortizoarele sunt cele originale si par ok. Are cineva vreo idee ?
   
 8. Cristi Staff Member Staff Member

  Înscris:
  21 Mar 2009
  Locație:
  Bucuresti
  Masina:
  Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
  Da, sa desfaci si sa verifici ambele motoare stanga dreapta pentru a verifica functionalitatea lor si daca toate lucrurile pe acolo sunt in regula, cablaje, mufe, etc, etc.. Intai verificam tot ce este de verificat inclusiv mecanic (se demonteaza tot sistemul si se verifica) si se face diagnoza iar pe urma scriem pe forum daca avem probleme. Bafta.
   
 9. sickfuck 1st Gear Member

  Înscris:
  12 Noi 2016
  Locație:
  Bucuresti
  Masina:
  2.0TDI CNHA A4 Allroad B8.5
  Salut Cristi,

  Nu cred ca diligenta ta isi are rostul in acest caz.
  Comportamentul sistemului este dubios si apare aleator. Ca sa evit demontarea intregului sistem mecanic si electric, am pus intrebarea in speranta ca cineva s-a mai lovit de problema si poate nu este necesara operatiunea.
  Cand rezolv, o sa postez informatiile poate vor fi de ajutor pentru altcineva, chiar daca eu nu am reusit sa gasesc cazul meu specific sau ceva similar pe forum.
   
 10. Cristi Staff Member Staff Member

  Înscris:
  21 Mar 2009
  Locație:
  Bucuresti
  Masina:
  Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
  Exact asta trebuie sa faci:
  Forumurile nu mai sunt de mult penttru pus intrebari ci pentru rezolvari. Un forum (NU confunda un forum cu mizeria aia de facebook) functioneaza in felul urmator: dupa ce ai facut tot ce era de facut (diagnoza, reparatii, demontare, inlocuire piese defecte cu alte piese noi si originale, curatare senzori si asa mai departe) si ai epuizat toate solutiile, atunci cand ai probleme, citesti si intrebi pe forum. Tu ai procedat exact invers.

  Ulterior trebuie sa scrii si sa spui cum ai rezolvat o problema pentru ca un forum asa se construieste, nu pe intrebari ci despre cum am rezolvat o problema.

  In plus, la electrician auto profesionist, nu un agarici, ai fost ? Cine are diagnoza trebuie sa cunoasca ELSA si ETKA pe de rost si sa fie si un bun electrician auto care are scule si care stie sa-ti desfaca masina si sa rezolve problema adica stie exact de unde este eroarea si cum o remediaza, nu numai ca o ai.
  Am mai spus, o diagnoza competenta nu inseamna doar citirea codurilor de eroare. Cine nu indeplineste conditiile astea are degeaba diagnoza aia daca el doar iti arata cu degetul ca ai o eroare dar nu iti si rezolva problema.
  Nu mecanicul face diagnoza ci electricianul care iti spune tie si mecanicului ce ai / are de facut. Bafta.

  Iti spun doar ca despre problema ta s-a mai scris pe forum si a rezultat faptul ca motorasele au fost defecte mai precis niste componente ale motoraselor au fost rupte / sparte.

  Ultimele 2 mesaje vor fi sterse.
   

Distribuie pagina asta