1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Sfaturi - Consiliere achizitie Audi A5 / S5

Discuție în 'A5 B8 (2007-2016)' creată de sammuray, 18 Iul 2007.

1. koon

koon 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    2010 A5 Sportback
    De acord cu Flavius. Luate pe bucati nu par sa merite insa schimbarea de aspect a masinii in general este evidenta. Prefer de departe genul de interventii discrete asupra caroseriei (cum sunt in general kiturile concepute chiar de fabricant) decat sa merg pe un tuner consacrat doar ca sa fie evident pe ce am dat banii si sa ma aleg cu niste prize de aer de forma pe aripi sau spoilere gen aripa de avion... :)

2. ionelectron 1st Gear Member

Locație:
    Buzau
    Masina:
    Xtr
    Discret poate sa inseamne si prea discret si/sau modificari discrete dar nu in bine.

Voi ati vazut live S-Line-ul exterior ? Daca nu, va sfatuiesc sa vedeti o masina cu S-Line si una fara si pe urma sa va decideti.

Am gasit niste imagini cu/fara S-Line. Dupa cum vedeti:

In fata:
    - grila modificata = adaugat un logo S-Line pe ea (asta doar daca nu ai Quattro. daca ai e trecut Quattro in loc de S-Line... cred)
    - spoiler modificat inseamna partea aceea mica din centru, de sub grila de culoare neagra in loc de culoarea caroseriei

In lateral:
    - praguri discrete

In spate:
    - spoiler spate modificat. Daca e mai frumos sau nu ramane la altitudinea fiecaruia.

PS: pozele 1, 3 sunt de la o masina cu S-Line, 2 si 4 de la una, tot rosie, fara S-Line.

Ultima editare: 14 Feb 2010
  3. koon

koon 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    2010 A5 Sportback
    Totul depinde de ce astepti de la un pachet de design. Mie mi se pare desenat frumos pachetul S-line. Nu consider ca merita banii, chiar daca mi l-am pus pe masina. Daca stai sa o iei altfel, cat de agresiva sa o faci? Mai agresiva decat S5-ul?... Ar fi stupid, nu? Pentru ca, pana la urma, exact asta este pachetul S-line: elemente de caroserie de la S5 (cu o diferenta in zona spoilerului spate). Mai departe de atat cred ca ai da in RS (daca va fi vreodata un RS5, dupa cum se zvoneste) si ai face o masina cu un motor slab sa arate mai agresiva decat este in realitate, ceea ce ar fi aiurea. Nu-mi aduce aminte decat de posesorii de Dacia (si nu numai) cu sigle de BMW lipite pe portbagaj si volan (ca sa nu dau exemple chiar de Audi-uri A6 2.0 TDI cu sigla de S6)... Totusi...

4. Flaviusul55 1st Gear Member

Locație:
    oradea
    Masina:
    Probabil audi
    La randul meu,prefer un kit la fel ca acest S-line din fabrica..decat aftermarket chiar si profesional.De fapt..nu mai stiu ce inseamna profesional in Romania.
    Mie unu imi place kit-ul asta exterior,probabil ca-l voi avea pe masina,
    Pe mine altceva ma framanta.Masina mi-e configurata cu jante pe 19.Dar la cum arata drumurile pe-aici prin Oradea...mi-e cam frica sa nu fi facut o greseala.Ce ziceti?
    Koon..parca mi-ai zis ca tot pe 19 le-ai pus asa-i?

5. ionelectron 1st Gear Member

Locație:
    Buzau
    Masina:
    Xtr
    Si eu tot pe 19 am. Probabil ca-s mai putin confortabile decat cele pe 17/18 dar nu-i o tragedie sa mergi cu ele. Este mai mult decat OK. nu te gandi ca te zguduie sau troncane :).

Si in Buzau sunt drumurile praf acum dupa iarna si daca mergi incet printre gropi nu-s probleme de confort.

In schimb directia este foarte precisa mai ales in curbe si franarea mult mai buna. Consuma insa si mai mult dar arata extraordinar pe masina (alea in Y pe care el am eu).

In plus, baiatul de la reprezentanta mi-a spus ca anvelopele care imbraca jantele de 19 sunt acelasi model pus pe R8 si unele modele de Lamborghini. Sunt Pirelli P Zero (sau ceva de genu... nu ma pricep si nici nu m-am uitat la denumirea exacta). Foarte performante vara pe drumuri bune :)

6. koon

koon 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    2010 A5 Sportback
    19 de vara, 18 de iarna.

7. bubulescu 2nd Gear Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    audi a5
    Grila la s-line exterior nu ii diferita fata de grila unui a5 fara pachet s-line.Sunt identice.

8. Flaviusul55 1st Gear Member

Locație:
    oradea
    Masina:
    Probabil audi
    Ionelectron..Ce inseamna un consum mai mare?
    0,5|1,0 L/100 km?

9. ionelectron 1st Gear Member

Locație:
    Buzau
    Masina:
    Xtr
    Habar n-am. Eu doar am spus care e teoria atunci cand vine vorba despre avantaje/dezavantaje pt jante mai mari (gen R19).

Cica R19 = confort mai mic, consum mai mare dar si stabilitate mai buna pe viraje si franare mai buna. De asemenea cu cat sunt rotile mai late cu atat ajunge mai multa putere de la motor la asfalt... Mai e un dezavantaj, pe drumurile cu denivelari longitudinale (gen dungile alea lungi lasate de camioane intr-un carosabil moale) directia e un pic mai sensibila si trebuie sa tii mai tare de volan pentru ca rotile tind sa "pice" in urmele alea din asfalt. E greu de explicat in cuvinte dar in acelasi timp nu-i ceva dramatic...

Ca idee generala, dezavantajele vin de la talonul mic in cazul R19, talon care duce la un confort scazut si la risc de deteriorare a anvelopei mai crescut decat la jante cu diametru mai mic. Avantajele vin de la latimea cauciucului care asigura stabilitate, franare si un mai bun transfer al puterii la asfalt. Latimea are insa si micul dezavantaj al consumului cauzat de suprafata de contact mai mare.

Cele de mai sus nu-s valabile in conditii de iarna cand jantele R19 sunt un dezastru. Latimea lor mare face ca forta de apasare per cm2 sa fie mult mai mica decat la rotile mai inguste (fizica elementara, aceeasi greutate se transfera pe asfalt pe o suprafata mai mare in cazul R19 => o forta de apasare mai mica) de unde si probleme de stabilitate... De asta eu nu am auzit de cauciucuri de iarna R19. Or fi "editii speciale" pentru masinile super-sport pe care, din cauza placutelor mari de frana, nu poti sa pui jante mai mici de R19...

Anvelopele care vin pe R19 "Y" sunt pirelli rosso (e si un P zero trecut pe ele pe undeva dar nu stiu ce inseamna si/sau daca face parte din denumirea completa)

Ultima editare: 16 Feb 2010
  10. Gorobete

Gorobete Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Trocarici
    Anvelope de iarna pe 19"....intreaba-l pe masimo daca stie ceva de ele :)

11. masimo

masimo Silver Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    Audi A5 3.0 TDI with REVO Stage 3 DPF Bypass Software,VW Touareg 3.0 TDI,2011
    Nu sunt chiar asa dezastru,eu am dunlop sp winter sport 3d,255/35/19 si ies cu ele din a doua iarna fara(sper) nici un fel de problema si in medie, cam de trei ori pe saptamana merg la sky si tot felul de alte aplicatii!:) Vroiam sa spun ca,folosesc masina zilnic,mai cu grija e drept!:search:

12. ionelectron 1st Gear Member

Locație:
    Buzau
    Masina:
    Xtr
    Eu ziceam ca alea de vara de 19 sunt un dezastru. Practic nu mai pleci de pe loc unde cu unele de vara de 17 ai fi reusit.

Mi s-a intamplat mie cand am incercat sa o bag in garaj.... Era o bucata de geata, foarte subtire si acoperita initial de un strat de zapada. A trebuit sa sparg gheata ca sa intru... :) Si sa nu va imaginati ca era patinoar...

Masimo, ai guraj sa mergi cu cauciucurile alea iarna :P

Ultima editare: 16 Feb 2010
  13. Flaviusul55 1st Gear Member

Locație:
    oradea
    Masina:
    Probabil audi
    Am inteles cate ceva din ce ati scris pe'aici si va multumesc.Eu totusi cred ca am sa renunt la cele pe 19 in favoarea celor stock,sunt prea praf drumurile.Nu ca nu circul atent,dar totusi,nu vreau sa schimb bucsi si asa mai departe din 6 in 6 luni.De banii aia mai bine imi pun receptor tv..sau incalzire stationara,si imi voi cumpara aftermarket pe 18 ceva...nu cred ca o sa am vreun dezavantaj.

14. koon

koon 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    2010 A5 Sportback
    Vine, vine, vine... :))
    Am primit 3 poze cu masinuta de la dealer. A sosit si ma asteapta...
    Revin cu poze la sfarsit de saptamana, cand voi ajunge in tara.

15. masimo

masimo Silver Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    Audi A5 3.0 TDI with REVO Stage 3 DPF Bypass Software,VW Touareg 3.0 TDI,2011
    Iti inteleg emotiile,m-au incercat si pe mine de vreo cateva ori!:)Am avut vreo cateva noi,le asteptam la drumul Clujului , iesirea din oras,cand stiam ca vin si la fiecare,mam comportat la fel!:) Sa ai noroc la ea!:hi:

16. Flaviusul55 1st Gear Member

Locație:
    oradea
    Masina:
    Probabil audi
    Pana la urma ai si pachet optic Audi exclusive pentru grila fata?:P

17. koon

koon 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    2010 A5 Sportback
    Nu. Dar la 3.0 TDI grila si dividerul pe care se monteaza numarul vin high glossy black in standard. Stii ca iti spuneam la telefon ca mi se pare nejustificat sa dau 500 eur pe pachetul optic in conditiile in care 2 din cele 3 componente sunt deja pe masina. Practic mai lipseste doar chenarul grilei, pe care probabil ca il voi cumpara aftermarket daca gasesc si chenarele de la geamuri negre.

18. Flaviusul55 1st Gear Member

Locație:
    oradea
    Masina:
    Probabil audi
    Bineinteles.Oricum sa o folosesti sa sanatos!

19. florentincristi74

florentincristi74 1st Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    Q5, 2.0TDI S-Tronic. 2010, S6, V6-2.5 TDI, tiptronic, full option
    Daca masina a intrat in fabricatie nu se mai poate modifica nimic pe ea. Am intrebat si eu de asa ceva la dealerul la care am comandat masina si tipa de acolo a zis ca nu e nevoie sa platesti 200 de Euro pentru otiunea asta si ca o poti monta la ei in reprezentanta dupa ce se livreaza automobilul. Am facut acelasi lucru cu alarma. E o optiune care poate trage de timp in cazul livrarii ca mai toate.

20. koon

koon 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    2010 A5 Sportback
    Am rezolvat-o si eu in tara asa cum ai spus. Mi-a montat-o providerul de servicii de tracking si nu a fost nevoie de nici o pregatire, intr-adevar.

Dar aviz amatorilor: daca va tenteaza montarea genului asta de sistem fiti constienti ca:
    - oamenii se conecteaza la niste fire care nu sunt atat de ascunse pe cat ati vrea voi (mai precis, in zona tabloului de sigurante - iar in manunchiul perfect de fire se vede imediat banda adeziva - deci nu ar fi o problema identificarea si dezactivarea sistemului in mai putin de 1 minut de catre un posibil hot).
    - daca vreti stemul mai ascuns, se presupune o invadare mai agresiva a bordului si, implicit, daca montatorul nu este la curent cu schema masinii (cleme / suruburi) va puteti trezi cu cleme rupte, fortari si urme de surubelnita. Cei la care am apelat demontau primul bord de A5 si era evident din avion ca nu sunt stapani pe situatie - motiv pentru care i-am oprit pana nu a fost prea tarziu.
    - pentru siguranta sufletului vostru se poate monta un sistem redundant, pe care nu l-ar mai cauta hotul dupa gasirea primului. Costul de insalare s-ar dubla, dar abonamentul e posibil sa va fie oferit bonus, asa cum obisnuiesc unii provideri.

Cheers!

Distribuie pagina asta