1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Sfaturi - Consiliere achizitie Audi A5 / S5

Discuție în 'A5 B8 (2007-2016)' creată de sammuray, 18 Iul 2007.

1. q40andrei 1st Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    A4 B8 , 2.0 TDI , 2008 & A7
    Eu sunt aproape de 43 si nu mai simt nevoia de viteza la fel ca tine. Renunta la piele si scaune sport.
    Mai bien iti iei quattro , sa ai si iarna mobilitate si renunti la alte chestii gen piele , iarna rece si vara fierbinte.

Da si uitasem , uita de padele . Eu am un A4 cu multitronic , este mai lina decit S-tronic , mai decenta oarecum pt noi cei sariti de 43.

Ultima editare de un moderator: 2 Iun 2010
  2. teg

teg Moderator Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6
  3. Moldovan Dan 2nd Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    a5 sportback
    Din cei 30.000 km cam 25.000 sunt condusi relaxat in orasul aglomerat unde nu prea poti depasi;
    side asisst e bun pt. ca era sa o patesc urat de tot odata pe portiunea dreapta inainte de intrarea in Baia-Mare unde la 120 km/h am vrut sa depasesc pe cineva si eu eram deja depasit de unu cu vreo 140 km/h, si in alte cateva momente era sa provoc accident din cauza masinii aflate in unghiul mort.
    Am primit reducere 8% si nu duc bani de acasa deoarece dau a4 ca avans la leasing cu aceeasi rata; + am primit pe a4 de la welt 21.000 pret care eu cred ca e foarte bun la vremurile actuale.
    Tapiteria de piele si culoarea e optiunea sotiei daca tot o configuram cum vrem noi.

4. traian si decebal Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    nu am
    dupa cum am spus: daca mi-as lua motor de 211 cp asa cum au testat aia de la autocar, m-as gandi serios la asa ceva, dar care poate fi efectul unui astfel de optional pe o masina cu motor mic decat placebo? de asta si insist la om sa se uite la altceva cand incepe sa imprastie cu bani.

5. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Sfat : motor de 2.0 de care vrei benzina sau diesel si fara piele si jante de 19.

O seara buna

6. sab197

sab197 Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0 tdi multitronic, MY 2009
    Eu unul as alege cutia multitronic si a doua oara fara sa clipesc....este extraordinara, si pana acum nu exista, din noile modele, cutie care sa pice pe partea mecanica, singurele probleme care au fost s-au rezolvat prin update de soft, deci probleme minore. Eu am o astfel de cutie care desi necesita schimb de ulei la 60k km iti ofera un maxim de confort. Aceasta cutie se poate monta si pe 2.7 tdi din ce stiu. In ceea ce priveste motorizarea 2.0tdi este una excelenta pt Romania, sa nu uitam totusi unde traim. Eu sunt foarte multumit de ea si mai ales in combinatie cu multitronic e de vis, ai consum mic si nu te dezamageste in depasiri oricat de grea e masina. Oricum un subwoofer si un amplificator nu o sa cantareasca candva in viata asta cateva zeci de kg....sa fim seriosi. Motorul de 3.0l tdi e super tare, e motor de fuga, nu merita sa-l chinui in aglomeratie, el se simte cel mai bine pe autostrazi, si in plus daca iti iei acest motor trebuie sa te bucuri si tu de el dar deocamdata nu avem infrastructura pentru motoare asa mari. In ceea ce priveste optionalele, senzorii de parcare fata, spate sunt un must have, cruise control la fel. Advaced cruise control numai daca mergi mult pe autostrada altfel e un moft. Sound system....eu am sistemul normal pe masina (stock), diferenta este ca la sound system este bass-ul mai pronuntat, si sincer ar merita daca iti place muzica, eu unul o sa-mi pun asa ceva cat de curand pe masina. Padelele la volan sunt pt fun....oricum la o cutie automata modul manual se mai numeste si winter program, multitronicul ofera o frana de motor comparabila cu o cutie manuala, eu iarna folosesc modul manual cand este multa zapada pe jos, nu am padele dar o sa-mi pun. Drive select, nu pot sa-mi dau cu parerea aici, il poti intreba pe glumaretzu el are asa ceva si el te poate lamuri, eu unul nu mi-as pune pe drumurile noastre asa ceva dar inca odata iti spun sa-l intrebi pe el, iti poate spune din experienta, daca renunti la aceasta optiune sa stii ca se poate activa aceasta optiune pt motor, cutie si directie din vag-com. Side assist e funny, nu e foarte util in orase dar e funny, eu tocmai mi-am comadat centralele si tot ce am nevoie si o sa-mi pun asa ceva. Hold assist merita sa-ti pui pentru ca apoi iti vei putea activa Tpms fara sa mai platesti in plus, altfel nu merge. Oglinda interioara antiorbire...e un must have, eventual si cele exterioare, eu mi-am pus si oglinzi exterioare eletrocrom si e super. Acum eu as zice ca ar merita si un MMI 3g, am inteles ca ar trebui sa apara cu google maps ceea ce e fantastic. Nu uita de bluetooth, de lumini in interior, asistenta pt faza lunga, incalzire in scaune, compter de bord cu ecran color, daca nu pui ADS sa pui servotronic. Jantele pe 19 sunt bestiale, eu plang dupa unele de 18 dar iarasi revin la infrastructura noastra cea de toate zilele.
    In ceea ce priveste cutia de viteze manuala eu zic sa renunti la idee, ce am auzit pe aici si de la prieteni m-a cam pus pe ganduri...prea repede si prea des pica volanta sau ambreiajul.
    @traian si decebal tu vb din experienta cand spui ca multitronicul este o cutie lenta sau din auzite? la ce te referi cand spui lenta? mai rapida decat o cutie fara viteze nu stiu ce ar putea exista? cat ai condus o masina cu multitronic? ce stii depsre multitronic?
    Din cate stii compresorul de A/C nu mai are ambreiaj, deci nu se mai decupleaza,asa ca el functioneaza in permanenta. Un motor de 2.0 nu o sa simta vreodata diferenta de care spui tu sa ti se opreasca din cauza A/C-ului. Orice sofer mai greseste...sa nu mai dam vina pe una pe alta.

Ultima editare: 3 Iun 2010
  7. koon

koon 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    2010 A5 Sportback
    Sunt de acord cu Traian. Si cu Decebal ;)

Pareri personale (a se trata ca atare, pana la urma fiecare stie ce prioritati are):
    - ACC merita doar daca mergi mult in afara orasului, caz in care nu mai merita cutia automata. Eu am optat pentru cruise control-ul simplu si ma satisface.
    - padelele le-am pus si, daca ar fi fost scumpe, as fi regretat; nu le-am folosit niciodata in 3 luni. Cutia automata este atat de comoda ca nici prin gand nu imi mai trece sa schimb manual. De ce as face asta?...
    - jantele de 19" sunt un pic mai mari. Daca nu le iei pereche cu amortizoarele reglabile, sfatul meu e sa te mai gandesti. Eu am facut galme pe ambele roti stanga in prima zi in tara. O anvelopa am si schimbat-o, distractie care m-a costat 1.200 de lei. Recomand 18" - e un compromis bun intre comfort si aspectul masinii.
    - amortizoare reglabile - poate ca da. Directie dinamica si torque vectoring fara un motor puternic nu au nici un sens, cum zicea si "colegu'".Degeaba se rigidizeaza masina daca ai 0-100 in 12 sec... :)
    - legat de greutate, a mea a ajuns la 1.8t. 1.9 cu mine cu tot. Cu 140CP nu stiu cum s-ar misca dar cred ca ar fi un pic submotorizata. Bineinteles ca te-ar ajuta cuplul mare si folosirea lui la turatii mici, nu ar parea suprasolicitat; dar caroseria asta s-ar simti mai bine cu ceva mai multi cai.
    - alcantara: eu sunt pentru. Pe langa faptul ca e genul de masina in care nu prea vad stofa (si nici nu au in oferta o stofa sufiecient de reusita, poade doar S-line), alcantara chiar e superba, recomand cu caldura.
    - side assist - un pic overpriced, poate ca merita.
    - oglinda antiorbire - da, impreuna cu exterioarele cu antiorbire, diferenta de pret e mica si face toti banii.
    - uita-te la aluminiu periat in loc de hologram, arata mai natural
    - B&O - il am, e ok, dar daca nu ai bani, ramai cu Audi Sound System - instalatiile audio stoc de la Audi se aud exceptional.
    - Comfort Key - DA categoric, e o optiune care face toti banii
    - cutia automata nu e lenesa. daca o pui in S / Dynamic daca ai ADS - iti tine motorul turat si schimba super ok.

Ca sa concluzionez: in functie de ce inclinatii ai, configureaza-ti masina pentru comfort (scaune comode, piele, incalzire, suspensii adaptabile, motor decent, jante 17 sau 18 maxim) sau sport (S-line, directie dinamica, diferential quattro sport, motor puternic, anvelope late cu jante de 19" etc).

Daca iti pui piele, nu uita sa adaugi si cotierele de pe portiere imbracate in piele, e vrei 250 eur opstiunea dar schimba puternic aspectul portierelor)

Alcantara cu cusaturi argintii. Parca nu arata rau ;)

88cc28627610c590-original.jpg

Ultima editare de un moderator: 3 Iun 2010
  8. traian si decebal Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    nu am
    @sab
    compresorul nu functioneaza in permanenta, de asta ai si buton de AC ON. apasa pe el cand e stins si vei vedea ca lucrurile se schimba. eu nu am oprit motorul decat cu ac on si crede-ma, altfel se comporta masina si trebuie sa fii atent la ambreiaj. acum scuza-ma, tu ai o cutie automata si nu inteleg la ce te lansezi in discutii despre care nu ai opinii bazate pe experienta si doar pe banuieli(ca tot veni vorba de multitronic).

am mai auzit de zeci de ori chestia asta care spune ca: in romania nu avem sosele, deci nu avem ce face cu motoarele puternice iar mie mi se pare un paradox si sa spun de ce:
    mergeam pasager intr-o masina prin italia pe autostrada si depasim un peugeot 206 ce mergea cu 150 km la ora. la volan o maicuta si altele o insoteau. te uitai in stanga si in dreapta si vedeai femei in varsta, pensionari, soferi "de duminica" samd, toti mergand frumos pe autostrazi inte 120 si 150. acum in romania nu ai autostrazi si trebuie sa inoti printre camioane, printre taximetristi, soferi frustrati cu dacii 1310, dube samd. cum poti merge tu altfel decat in ritmul unui camion pe valea oltului daca nu ai un motor puternic care sa te ajute sa depasesti din scurt?!
    lucrurile sunt chiar invers: in tarile cu infrastructura nu ai nevoie de motor puternic pt ca in elvetia de exemplu atat soferul cu lamborghini cat si cel cu toyota aygo ajung la destinatie in acelasi timp pt ca amenzile sunt distrugatoare daca depasesti viteza legala.
    in romania, daca pleci la un drum de 500-600 km si vezi cate piedici ai in cale pana ajungi la destinatie, iti pui mainile in cap si daca nu ai masina sa te ajute, te tampesti. nevasta-mea se chinuie mergand des la deva din bucuresti cu un golf care abia isi taraie fundul risca in depasiri pt ca masina nu trage, pierde vremea in coloane samd.
    care e diferenta dintre o masina de 100 cp si alta de 200 cp daca mergi pe autostrada de la bucuresti la satu mare? nici una, pt ca poti merge cu ambele la 150-180. daca treci de viteza asta risti sa ramanai fara permis. asta e si cazul tarilor dezvoltate cu "sosele".
    care e diferenta intre o masina de 100 cp si alta de 200 cp in conditiile actuale din romania daca mergi de la bucuresti la satu mare pe soselele pe care le avem? minim doua ore in plus pierdute din partea soferului cu 100 cp, nervi, frustrari, frica pe coloana spinarii ca nu poti termina in conditii de siguranta vreo 5 depasiri de-a lungul drumului, combustibil consumat o gramada ca trebuie sa tii masina turata sa ii sara capacele.

motorul puternic nu il chinui ii romania, ci il pui la munca de-l trec sudorile. il chinui in tarile "cu apa calda" unde si soferul de 80 cp inghite 500 de km in 4 ore. motorul de 3 litri se simte bine atunci cand esti la o coloana de 4 camioane pe valea oltului si mergi cu 50km/h, prinzi o linie dreapta de 500 m si ii dai in gura de-i sar capacele si iti faci treabacu el, nene. pe autostrada, orice motor merge fara probleme, pt ca nu ai nevoie de 250 cp ci poti sa faci ce vrei tu si cu un motor mic ca deja de pe la 150 km/h in sus risti mult(puncte de penalizare, bani) iar la 150 km/h motorul de 3 litri are 2500 de ture, adica nimic, il tii la idle si nu te folosesti de el.

da' ce stiu eu, sofer de 70.000km pe an?!...

9. Moldovan Dan 2nd Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    a5 sportback
    Va multumesc inca o data pt. parerile pro si contra!
    Dar acum aud prima data de ADS vs. servotronic. Ce este ADS pt.ca servotronic am pe a4 si pe a5sportback este in dotarea de serie.
    Ce cod are optiunea MMI 3G?

10. heaven 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    not
    @ traian si decebal - ai uitat sa spui ca de foarte multe ori intri in depasire si idiotul pe care il depasesti, care probabil are o pisicuta din 1900 cu numere de spania, o calca blana in timp de vine altul din fata. aventuri de genul asta de obicei eviti cu un motor puternic.

on-topic: Audi Drive Select este o functie care e in stransa legatura cu amortizoarele, mai exact ele sunt reglabile si in functie de setarea in care esti sunt mai moi sau mai tari, de asemenea si raspunsul la acceleratie este mai rapid, si in general sunt modificate mai multe setari care fac masina mai blanda pe comfort sau mai sportiva pe dinamic.

11. koon

koon 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    2010 A5 Sportback
    ADS controlaza si modifica de fapt mai multi parametri ai masinii, rezultand un comportament complet diferit in trafic. Un traseu virajat, parcurs in forta cu ADS-ul setat pe Dynamic este o experienta placuta, masina transmitandu-ti un feedback cat se poate de precis. In plus, totul se rigidizeaza, conferindu-ti incredere si ai impresia ca esti in spatele unei masiti complet diferite fata de ce stiai de fapt :) (experienta personala)
    Va atasez o poza in care se explica ce modifica ADS-ul. La A5 sunt disponibile 3 optionale care sunt integrate de acest sistem si care costa vreo 3.000 eur:
    - dynamic steering
    - diferential spate sport (care de fapt face trecerea de la generatia a 5-a la a 6-a de quattro)
    - amortizoare variabile (ca duritate, nu ca garda la sol!)
    Restul din poza vin standard cu 3.0 TDi S-Tronic.
    tn_DriveSelect-L.jpg

12. punkkid 3rd Gear Member

Locație:
    Câmpina
    Masina:
    Audi A5 3.0 TDI MT 2008
    O parere personala: sa NU iti iei optiunea suspensii sport/ suspensii sport S-Line. Eu am optiunea suspensii sport, si jante de 18" (nu 19"), fara drive select, si pe drumuri proaste este cea mai incomoda masina care am condus-o :)) ( vezi Buzesti / Aviatorilor :O:O ). De fapt, cred ca motivul pentru care au cam inceput sa scartaie plasticele prin masina este combinatia de suspensii sport / jante 18" / piatra cubica. Am un Passat CC tot cu jante de 18" si desi nu-mi place sa recunosc, pe aviatorilor este de 10 ori mai comod :)). Pe autostrada merge foarte bine totusi.

13. traian si decebal Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    nu am
    @koon, este frumos ce arati tu si nimeni nu neaga aspectele pozitive ale lui ADS insa aici vorbim de cel mai slab motor pus pe o caroseria grea, fara quattro, cu o cutie automata ce potrivit producatorului este mai lenta ca oricare alta samd. ce sa faci cu audi drive select in aceste circumstante ?

14. sab197

sab197 Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0 tdi multitronic, MY 2009
    MMI 3G are cod PNG:Sistem de navigatie plus,
    Contine: hard disk intern, 10 GB utilizabili pentru muzica, Radio-DVD cu
    posibilitatea de citire MP3/WMA/AAC si filme pe DVD, display color 7”, harti 3D,
    2 cititoare de carduri SD, conexiune AUX-IN, comanda vocala
    Nota: se comanda doar impreuna cu computer de bord cu ecran color, Audi
    Sound System sau Bang & Olufsen Sound System.
    Despre ADS ti-au explicat baietii bine...numai o singura adaugire pt sistemul Dynamic steering : http://www.youtube.com/watch?v=Ge7huVZANC4
    Sunt foarte multe optionale care se pot pune pe masina, dar acum depinde si de bugetul tau, poti configura masina si sa ajungi la un pret la care mai bine mai A7 si iesi la acelasi pret numai cu optionale mai putine dar e alta clasa. Cum a spus si koon cel mai bine ar fi sa-ti configurezi maisna dupa gusturile tale (comfort sau sport), aici ar trebui sa gasesti info doar din experientele fiecaruia...nu din datu cu parerea.

15. q40andrei 1st Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    A4 B8 , 2.0 TDI , 2008 & A7
    Gusturile si opiniile personale nu prea se discuta . Nu ne-a fost precizat insa daca in familie aveti 2 sau mai multe masini , pt ca si acesta ar fi un facotr determinant in alegerea potrivita.
    Si inca ceva , daca aveti copii/copil , daca sunt in jurul virstei de 18 ani ,ar trebui sa cereti si parerea lui(lor).
    Nu de alta , dar riscati doar sa va uitati dupa masina ulterior. Sunt si acestea argumente pt configurarea unei masini. Daca tot sunteti pt A5 ar fi indicat un motor de minim 200 CP.

Familistii stiu de ce .

Pielea da un aspect senzational dar se zgirie de la capsele blugilor spre exemplu. Ca sa nu spun ca eu unul mai merg si cu cainele (labrador ) in masina , uneori , deci eu unul as da banii de pomana pt piele.
    Cutie automata neaparat , banuiesc ca mai aveti probleme cu genuchii , doar aveti peste 38 de ani.
    In rest dupa cum am scris anterior gusturile nu se discuta . E greu de setat o masina , de aceea sunt fericiti cei cu LOGAN , nu au ce seta .)))))))

Ultima editare de un moderator: 3 Iun 2010
  16. Moldovan Dan 2nd Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    a5 sportback
    Am lansat comanda cu 2.0tdi - multitronic -alb cu posibilitatea unei singure modificari in 10 - 14 zile.Motivele tin si de faptul ca am avut tot acest motor si pe a4 b8 de care am fost multumit, e adevarat cu minusurile pe care le-ai mentionat referitoare la reprizele necesare la depasiri , dar pt. mine acesta constitie un avantaj deoarece stiu ca nu ma pot baga in depasiri riscante si am paltit un singur radar pana acum.In oras eu cred ca cutia automata e mai buna.Cat priveste optionalele am pus de toate pt.toti=nevasta ,copil,soacra, adica tot ce tine de siguranta si confort din care o parte le-am avut si pe a4 si le-am considerat bune: airbag-uri suplimentare,side assist,hold assist,adaptive cruise control,scaune incalzite sport-piele-alcantara,plafon negru ,senzor de lumina si ploaie cu asistenta pt.faza lunga,senzor scadere presiune in roti, Interfata Bluetooth ,extindere ganatie 1 an cu 90.000km,parking system plus,audi saound system,Jante aliaj 8,5Jx18, design 10 spite,Oglinda interioara cu efect antiorbire ,Ornamente Aluminiu Hologram,Pachet depozitare ,Pachet lumini,Pachet portbagaj ,volan cu padele.(gusturile "nem discutandum" ci executandum).termen de livrare = 12 saptamani.
    Ma astept si la critici constructive dar nu la carcoteli pt. ca oricum m-am intins usor mai mult decat e plapuma dar se compenseaza cu faptul ca va fi "masina visurilor mele".

Ultima editare: 5 Iun 2010
  17. traian si decebal Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    nu am
    cat a fost totalul si ce discount ai primit?
    te-ai uitat cu atentie in catalog la jante sau la masinile de pe strada? mie mi se par mult, mult mai frumoase cele cu 5 spite.
    oglinzile rabatabile sunt folositoare , dar si de efect.
    m-as fi bagat si la bang&olufsen.
    pt a plati bang &olufsen-ul as fi renuntat la adaptive cruise control pt ca nu vei avea incredere sa te lasi 100% in baza lui si daca nu vei avea incredere, la ce sa-l platesti? pt ca atunci cand intervii tu, se transforma intr-un cruise control normal.
    nu as fi pus stofa neagra pe plafon: da un aer de tristete, de lipsa de spatiu.
    asistenta pt faza lunga iar nu te vei putea baza 100% pe ea si daca tot trebuie sa stai atent pt a interveni, la ce sa o platesti?
    in rest, parerea mea o stii.

Ultima editare: 5 Iun 2010
  18. Moldovan Dan 2nd Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    a5 sportback
    la discount si pret o sa revin deoarece dealerul mi-a promis ceva promotional mai mult de 8% + asigurarea +dobanda si nu e sigur inca
    la jante mie mi se pare invers ;cele cu 5 spitze sunt deja banale pe toate masinile a4 si a5 cu sline iar cele cu 10 sunt model nou , le-am vazut pe viu in showroom si sunt mai frumoase.
    Bang & olufsen nu l-am auzit cum suna dar am avut audi sound system si sunt multumit desi nu ascult manele.
    Am avut plafon alb pe fostul a3 si s-a murdarit foarte tare + afumat iar pe a4 am avut cel negru care in plus sa asortat cu restul tapiteriei
    in general nici o optionala nu este conceputa degeaba dar le pui pe cele care te ajuta mai mult si ti le poti permite, in concordanta cu varsta locul si stilul de condus.

19. koon

koon 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    2010 A5 Sportback
    Cred ca nu incape nici o indoiala ca ai stat si ai intors optionalele alea pe toate partile inainte sa le treci pe hartie si ai ajuns in final exact la masina pe care ti-o doresti. Pana la urma asta e rolul configuratorului, sa te lase sa-ti construiesti o masina mulata perfect pe nevoile si personalitatea ta, toti stim asta si fiecare este multumit cu masina comandata (bineinteles, cu mici regrete probabil, restrictiile financiare exista intotdeauna si renuntam la cate ceva pe care-l deprioritizam mai usor sau ne gandim chiar ca strugurii sunt acri... :) ).
    Felicitari asadar si asteptare usoara! Asteptam primele impresii obiective ;)

20. black sheep

black sheep Banned

Locație:
    England
    Masina:
    A4 2.0 TFSI S-LINE & A2 ~ MB Aclass 170CDI~Subaru Legacy 2.0L 4WD
    ai ales motorizarea perfecta 2.0tdi:applaus:
    Sper sa nu faci parte dintre cei care se pling ca au probleme cu injectoarele,consum exagerat de ulei,etc,etc........
    Daca intrebai la un dealer Audi poate aflai ca cele mai multe batai de cap le au cu aceasta motorizare.....dar cum ei vor decit sa vanda iti spun orice;)
    daca te-ai gindit ca o sa faci economie.......o sa fi impresionat cit consuma de putin:salute:
    Bafta si te asteptam cu poze

Distribuie pagina asta