Te astept cu mare drag si...promit sa ti-o intorc!(vizita) Mai ales ca au mai reparat drumul Dej-Baia Mare!Despre ce babalaci vorbesti,nu sunt cu mult...mai tanar,nu s-a suparat nimeni,doar ca noi am incercat toti sa-ti dam sfaturile cerute si poate am exagerat si am si fost intelesi gresit! Te astept,cu interes si placere!
Buna ziua tuturor! Cu permisiunea dvs. o sa postez primele impresii dupa ce am condus aproape 4000 km in exact o luna.Mentionez ca o sa fac comparatie cu a4b8 pa care l-am dat la schimb dupa ce am facut aprox. 60.000 km. 1.- motorul 2.0tdi cu 143 cai pe a5 (2.0tdi cu 143 cai pe a4) se simte ca a5 este "mai gras" cu cateva kg.;zic aceasta si datorita 2.- cutie multitronic de pe a5 vs. manuala pe a4 inca nu m-am obisnuit pe deplin cu automata care astfel am descoperit ca se poate trece pe modul manual(deci aviz criticilor multitronicului) sau se poate trece pe modul sport. concluzia ,deocamdata, este ca manuala este mai sportiva mai ales dupa ce te obisnuesti cu ea si simti mai bine masina cand urmeaza o plecare de la semafor . si la manuala exista un indicator in bord care-ti spune in ce viteza esti si in care ar trebui sa fii. 3.jante pe 8,5j18/40 cu cauciucuri 245/40 r18 la a5 si 8j17/40 cu 245/40 r17 la a4 se simt gropile "mai bine" ,aceasta si datorita faptului ca suspensiile pe a5 sunt mai rigide(asa mi-a zis dealerul) 4.scaunele sport incalzite pe amandoua dar piele/alcantara pe a5 si stofa pe a4 aici se simnte avertizarea facuta de dealer(bineinteles si aceasta ca si celelalte mentiuni dupa ce am semnat receptia masinii) cum ca pe canicula este mai buna stofa si intr-adevar asa este in sensul ca pielea provoaca transpiratii abundente in zonele intime.Deci aici apare prima curiozitate : repede m-am gandit ca de ce nu am comandat scaune ventilate si am intrat pe configurator si acesta m-a obigat la o serie de alte optionale care duc pretul scaunelor ventilate la peste 5000 euro! Ce ziceti de aceasta d-lor? 5. audi sond system pe amandoua dar pe a5 are si o intrare auxiliara analogica, la care va rog sa ma sfatuiti cum pot conecta un hard disk extern portabil,deoarece intrarea cu discheta de memorie este limitata la max.2GB si suporta numai formate mp3 si wma. 6.adaptive cruise control pe a5 vs. cruise control pe a4 pt. mine adaptive cruise control este foarte util printre altele si datorita sistemului audi braking guard care te avertizeaza daca te apropii periculos de masina din fata chiar daca sistemul adaptive cruise control este dezactivat. Voi reveni!
continuare: -cauciucurile de pe a5 au o margine care iese putin in exteriorul jantelor tocmai pt. a le proteja de frecatul bordurilor(asa mi-a zis un vulcanizator) iar azi am patit o chestie simpatica la Sibiu unde ,in parcare, un tanar mi-a spus amabil ca am pana pe stanga fata iar eu am replicat politicos ca nu se poate pt. ca am senzor de presiune in cauciucuri.Care era chestia pana la urma : roata stanga fata era pe o denivelare si datorita talonului mic dadea impresia falsa de pana dar am remarcat ca si jantele au diametrul butucului de 18 " dar au si ele o margine suplimentara care dau impresia ca sunt pe 19". 07.-plafon negru pe amandoua deoarece este foarte rezistent la murdarire si la a5 se asorteaza perfect cu tapiteria alcantara/piele. 08.pe a5 am senzor de lumina si ploaie cu asistenta pt. faza lunga care este de fapt faza lunga automata. 09.pe a5 nu este joja de ulei ci se afiseaza pe bord nivelul uleiului 10.interfata bluetooth (pe amandoua masinle) este foarte buna si nu merita pus si dispozitivul adaptor de inacrcare a telefonului pe care nu l-am folosit niciodata pe a4 si a fost scump = aprox 300 euro in plus
Buna ziua. Am vazut ca spuneti ca un Audi configurat in Germania este cu 5-6000 de euro mai ieftin decat in Romania. Eu mi-am configurat un Audi A5 sportback 2,0 tdi quattro in Romania si apoi am configurat aceeasi masina de pe lista de preturi si dotari din Germania. Am iesit cu pretul de acolo mai mic cu 400 euro. La ei am observat ca se plateste bixenonul si climatizarea in 3 zone, lucru care a crescut pretul masinii, optionale care la noi sunt in standard. In final am obtinut si o reducere de 10% la pretul final fara TVA aici in Romania si am comandat masina care ar trebui sa ajunga in luna decembrie. Pretul final a fost 38000 euro fara tva. Deabia o astept.
eu mi-am luat din Germania un coupe(apropo, la rar in c de identitate mi-au trecut cupeu...) ;la audi.de a avut pret de 53.500 brut iar eu am platit net 36.600 eur-tva nu l-am dat pt ca am luat-o pe firma; zic ca am obtinut un discount mult, mult mai bun decat in Romania, singurul dezavantaj e ca am asteptat 4 luni, dar a meritat; cat despre 2.0 tdi e bun; rautaciosii astia cu 3.0 folosesc caii in parc sau in garaj, sau pe net... am impresia ca pe "autostrazile" din romania nu-i prea vad; sa o stapanesti sanatos;
Multumesc la fel. Oricum o iau ca a doua masina fiindca imi schimb A4 care il am. O iau ca si masina de oras. Pt drumurile lungi am un Q7 4.2 TDI care isi face treaba cu brio.
Vreau sa imi comand un 2.0 TFSI quattro, insa pretul la 3.0 TDI e mult prea mare pentru bugetul meu iar motorul de 2.0 e un "compromis" bun...idea e ca nu mai vreau diesel
Azi am facut revizia de 15.000km la Midocar Vitan: 1.100 lei. In banii astia am platit 7l de ulei, filtru de polen si filtru de aer. Mi se pare rezonabil, in conditiile in care pentru aceeasi revizie la un A3 Sportback am platit in jur de 800 lei.
Din germania cum poti sa deduci tva-ul numai cu achizitie cash pe firma sau cum ? Aveti vreun contact de la dealer sau site pe care sa vad si eu .
Nu deduci nici un tva, pur si simplu nu-l platesti. Valabil doar pentru persoane juridice si trebuie sa fie de acord dealerul sa-ti vanda masina fara tva. Contact nu-ti pot da pentru ca s-a dovedit destul de neserios la final dealerul de la care am luat eu masina. A cam "uitat" sa-mi trimita rotile de iarna si, pana nu l-am amenintat cu avocatul nu mi-a dat banii inapoi. Nu am inteles ce anume vrei sa vezi pe site...
Vreau sa imi iau audi a5 si am urmarit topicul , ideea este ca il vreau in leasing pe societate ceea ce nu cred ca este posibil decat in romania sau poate pot aduce ceva la mana doua din germania si sa il iau in leasing aici de la o reprezentanta audi. Am crezut ca exista un site al dealerului de aceea am intrebat de site . Oricum nu inteleg de ce dealeri nu ofera discounturi mai consistente . Ca variante am de ales : 2.0 tfsi quatro cu diferential sport cu sline int exterior sistem B&O . Sau a5 3.0 tdi cu dotari asemanatoare , ideea este ca la cel de 2.0 tfsi am oferta de nou in jur de 50000 euro . iar la 3.0 tdi de 55000 oarecum este cam mare pretul pentru bugetul meu de acum , de aceea o sa incerc sa aduc ceva la mana doua din afara cu putin km . sistemul mmi vine numai cu navigatie sau se poate comanada si fara ,ptr ca in romania navigatia este cam incompleta , pot folosi ceva este mult mai performant.
Este posibili sa iei in leasing de afara, intreaba la banca. Zilele astea bate palma in Germania un amic de-al meu pentru un A5 Sportback finantat in leasing, il intreb ce si cum si revin cu detalii. Au site, dar nu vad ce informatii ai putea obtine de pe el: http://www.sirries.de/ Dealerii ofera discounturi mai consistente dar nu pe masini comandate de clienti. Poti obtine si 25-30% pe masina comandata de dealer, pe care chiar o gasesti pe stoc, dar trebuie sa fii dotat cu un grad mare de toleranta pentru ca masina aia in mod sigur nu va fi configurata cum visezi. Sau sper ca nu esti pretentios. Din pacate insa, Audi a avut un an bun, criza s-a cam dus pe afara si nu cred ca mai obtii discounturile de anul trecut. Nu mai stiu cum e cu mmi-ul, parca vine si fara navi dar cu un display mai mic.