Am si eu o intrebare si anume credeti ca un sportback cu quatro de 2.0 tfsi este ok sau 3.0 tdi este ceea ce ii trebuie diferenta de pret find de aprox 5000 de euro. Din cate am vazut 2.0 tfsi cu resoftare ajunge pe undeva la 270 de Cp ceea ce mi se pare destul de ok .
daca ai quattro pe 2.0 tfsi merita sa faci resfotare,daca ai doar tractiune fata 270 de cai sunt deja prea multi,am stat si eu pe ganduri sa imi resoftez masina.Acum intre 2.0 tfsi si 3.0 tdi e mult de discutat pro si contra. Eu am ales benzina in primul rand din cauza sunetului,turatiilor si nu in ultimul rand economia de bani ce rezulta din pretul de achizitie,impozit,casco.Ca si comportament dieselul e clar peste fiind un V6,trage extraordinar fiind ajutat mult si de quatrro insa asa cum vrei tu 2.0tfsi quatrro si resoftare cred ca e compromisul cel mai bun din punct de vedere financiar.Nu uita ca 3.0TDI are si ceva kilograme in plus fata de 2.0TFSI.Iti spun lucrurile astea pentru ca inainte de achizitionarea A5 2.0TFSI am avut in probe o saptamana un A5 3.0TDI.
Am si eu o intrebare, resoftarea se poate face si in Romania? Cat ar costa pentru motorul de sarac care il am eu, 1.8 TFSI, si la ce putere ar ajunge dupa resoftare.
se poate face bineinteles si in Romania,depinde de firma unde o faci au diferite softuri cu diferite puteri.Iti recomand o firma cunoscuta desi sunt mai scumpi ai garantia unui soft de calitate,firme gen skn mtm si exemplele pot continua. http://www.mtm-online.de/en/Audi/A5-Coup/1-8-TFSI-125-kW-170hp-front?FZID=A5125 http://www.skn-tuning.de/de/kategorie780.html?marke=110&modell=163489&motor=170805&fahrzeugtyp=1&
eu stiam ca acest diferential exista ca optional doar pe variantele in 6 cilindri. s-au schimbat lucrurile?
ai dreptate,am configurat un 2.0 TFSI quattro si nu se poate pune diferentialul sport,la 3.0TDI se poate
Clar 3.0 TDI e top Cu o evacure buna sun a Mai bine ca un TFSI Si avem colegi care au pe A5-ul de 3.0 TDI putere de peste 350 cp si 700 Nn....componentele stok!!!
Pe mine ma intereseaza daca 2.0 tfsi quatro pe sportback se achita bine , stiu ca 3.0 tdi este top dar este cam scump si nu stiu daca fata de un 2.0 tfsi cu un chip MTM merita , oricum 270 CP , mi se par mai mult decat suficient .
Presupun ca vorbesti de Masini noi.... Nu e o diferenta mare de pret daca urmaresti strict motorizarea
Domnilor, foarte utile comentariile, multumesc tutoror. Configurez acum un A5 sportback si am o mica dilema. Mai am de cheltuit vreo 2000-2500 eur din bugetul fix (e masina de firma) si nu ma pot hotari ce sa aleg, un motor mai mare sau inca niste optionale de interior: - configuratia actuala e cu motorul 1.8TFSI, 160CP. Oare sa cheltui banii ramasi in buget pe motorul de 2.0tfsi, 180CP? Sau sa ii dau pe ceva optionale de interior, cum ar fi: Trapa+Geamuri fumurii+cotiere in piele+inca ceva maruntis sa cheltui banii, de genu pachet lumini sau pachet depozitare, sau covorase de fitza. Care-i faza cu geamurile fumurii? arata bine in poza, merita luate? vezi ceva prin ele noaptea? Sau scaune sport/electrice/incalzite, etc Masina va fi folosita in 80% din timp ca sa ma duca de acasa la servici si inapoi, deci performantele sportive nu sint foarte importante - cred ca motorul de 160CP va fi ok. Am avut un A6 cu motorul de 2.0TFSI, 170CP cu care am fost FOARTE multumit - A5-ul asta e la fel de greu, are doar cu 10 cai mai putin, nu cred ca va fi semnificativa diferenta, mai ales la regimul de exploatare descris. De fapt intrebarea mea ar fi mai degraba ce optionale au cel mai mare impact asupra confortului. Am luat deja AMI, B&O si piele, navigatie nu mi se pare ca are sens fiindca am 2 GPS-uri, jante mai mari de 17 nu iau deoarece cunosc dezavantajele talonului mic (suspensie inconfortabila si galme de 3 ori pe saptamana). De asemenea, nu ma intereseaza nici un sistem de asistenta la sofat gen side assist, cruise control, etc - am avut, parerea mea e ca te fac sa conduci neatent, mi se par chiar periculoase uneori. La fel si cutia automata, am avut in ultimele 5 luni, n-am stiut cum sa fac sa scap de ea mai repede - chestie de obisnuinta. Inca o intrebare e legata de piele - as vrea sa stiu de la proprietari care au avut piele deschisa la culoare (bej) daca se paradeste rau in timp sau se pastreaza relativ bine. Pentru mine singurul motiv pentru care iei piele intr-o masina e sa poti alege niste culori de interior mai interesante, la care stofa nu se preteaza, in special culori deschise. Momentan oscilez intre bej kardamom si maro zimt, orice pareri/sfaturi legate de culorile de piele sint binevenite (pielea e stabilita deja, nu renunt la ea). Culoarea cred ca va fi sphere blue, vreau o culoare antijeg si anti-praf... cred ca sphere blue cu interior bej va arata senzational, ce parere aveti? Koon, ma uit de vreo 40 de minute la poza aia si parca nu mai sint asa de convins ca vreau interior deschis la culoare... ce optiune e asta la care poti alege culoarea cusaturilor? E S-line cumva? sau la orice piele poti alege cusaturi deschise la culoare? mi se pare ca arata exceptional. Cum e alcantara aia neagra vara? Nu se incinge ingrozitor daca lasi masina parcata in soare? Te poti urca in ea in pantaloni scurti fara sa faci arsuri de gradul 1?
) Cusaturi silver iei cu alcantara neagra perforata si nu e obligatoriu sa fie s-line, unde ai doar un emboss pe spatar cu logo-ul in plus (ma refer la partea de scaune, dar pachetul nu se limiteaza la ele). Eu voi incerca mereu sa-mi iau tipul asta de finisaj, e superb. Dar nu te lasa pacalit de acea poza, la ambianta speciala contribuie si plafonul negru si insertiile de aluminiu. Daca-ti pui tavan alb (gri deschis) si accente de lemn nu ai rezolvat nimic. Vara se incinge ca orice piele, fiind insa intoarsa efectul asupra picioarelor si altor parti descoperite cu care vine in contact este mult diminuat. Anyway, gusturile nu se discuta. Daca in mod normal ai opta pentru piele bej / deschisa, fi precaut la alegerea interiorului, nu stiu in ce masura negrul te va satisface. Daca esti din Bucuresti iti stau la dispozitie cu o vizionare de interior negru s-line cu piele perforata. Ca in poza
Eu am piele bej si iti pot confirma ca intr-adevar se intretine mai greu,la 2-3 saptamani trebuie curatata,dar urmatoarea masina cred ca tot cu piele bej va fi fiindca arata mult mai bine interioarele deschise la culoare,dupa parerea mea subiectiva bineinteles. La pielea bej trebuie sa ai grija la ce blugi porti ca e posibil sa ramana culoarea de pe ei,pe scaun si asta nu neaparat la firme de haine noname. Acum nu prea mai concep sa am o masina fara piele. Eu as alege 2.0 tfsi,180cp.
pielea e perforata fiindca sint ventilate scaunele? merita sa iei scaune ventilate? nu stiu daca sint hotarit la bej, arata foarte bine insa ma cam descurajeaza ideea ca trebuie curatat la 2-3 saptamani... iar negrul ala cu cusaturi contrastante arata si el senzational. Koon, ce culoare e masina ta in exterior?
Eu nu le am ventilate, nici nu stiu daca am remarcat optiunea asta. Dar arata mai bine, perforul da detaliu suprafetei de piele, mai ales ca Audi nu ofera decat in Exclusive variante de piele puternic texturate (cum are Volvo, de exemplu), care imi plac la nebunie dar scorurile sunt prea sus. Masina mea e neagra si la exterior. In cele 10 minute dupa spalare arata bine, apoi devine din ce in ce mai gri A3-ul pe care l-am avut inainte l-am luat tot negru, dar din motive de cost; acum, desi am platit culoarea si stiam care sunt riscurile, nu m-am putut decide sa iau altceva. Daca as mai trece prin asta si as avea banii disponibili, m-as uita la un cherry black sau velvet purple.
tocmai am fost pina la hornbach (langa prisma) sa iau un sac de pamant de flori si era sa nu mai vin inapoi - era in parcare un A5 sportback maro teak cu interior bej kardamom, roti de 18. As fi stat sa ma uit la el... m-am holbat oricum ca tzaranu, m-am si tarat pe jos sa vad ce dimensiunile sint rotile. Ma bantuie masina asta... Pina sa imi dau seama ca pot lua A5 sportback in aceeasi bani ca A4 ma uitam la un A4 si configurasem deja unul exact asa, maro teak+interior bej. Apoi mi-au cazut din greseala privirile pe textul cu litere mici din configuratorul audi care zice: TVA inclus! si mi-am dat seama ca pot lua A5, and I never looked back Decisions, decisions... saptamana viitoare trebuie comandata si macar scap de-o grija. Cum sint jantele de 18 ca rigiditate/risc de galme? - zicea cineva ca sint cel mai bun compromis intre aspect si confort - cit de mare e compromisul? Vad ca vin cu anvelope de 245/40, mi se pare totusi mic talonul, asa, pe hartie, cum o fi in realitate? N-as vrea sa simt fiecare pietricica si denivelare din asfaltul patriei si nici sa schimb anvelope saptamanal.
Nemesis 31 o sa imi fac timp luni si ii fac o prezentare. Promit dnmtsn poate ca nu am vazut in pagina anterioara dar ce cutie ai ales ?
Eu zic sa alegi motorul de 2.0 tfsi si jantele pe 18.Consumul de carburant nu e cu mult mai mare si in plus ai cate o toba pe fiecare parte. Vad ca ai ales manuala dar nici cea multitronic nu e rea deloc.Ai +/- si poti schimba tu. Poate ca m-am obisnuit eu cu multitronic si chiar imi place. Oricum o sa alegi o sa ai o masina super.Asteptam prezentarea in sectiunea noilor membri.Bafta