1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Sfaturi - Consiliere achizitie Audi A5 / S5

Discuție în 'A5 B8 (2007-2016)' creată de sammuray, 18 Iul 2007.

1. Moldovan Dan 2nd Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    a5 sportback
    Eu am jante pe 18 ,am luat destule gropi si nu am patit nimic in 24700 km.Am facut totusi o mica reechilibrare dupa ce am dat foarte tare (80km/h)intr-o denivelare urata la trecerea peste calea ferata la intarea in Sebes. Aici se face diferenta intre jantele originale si cele care sunt replici (vulcanizatorul mi-a zis ca daca erau replici trebuia sa le indrept sau sa la schimb).Oricum suspensia e mai rigida decat pe a4, iar si pe jantele pe 17 se simt gropile(pietricelele).Sfatul meu este sa nu pui s-line interior pt. ca vine cu suspensiile sport ,care la noi in tara duc la efectele de care ti-e frica tie.Incearca sa faci un drive test si cu o masina de la colegii de pe forum pe autostrada si pe un drum mai rau.

Ultima editare: 22 Apr 2011
  2. dnmtsn 1st Gear Member

Locație:
    romania
    Masina:
    A5 sportback, in curs de configurare
    mirceaoxm - cutie manuala, forever, simt nevoia sa amestec in benzina ca altfel vine cu noduri. chestie de pitici pe creier, nu-i mai scot nici cu vanish. in afara de asta cutia multitronic m-ar scoate destul de rau din buget. insa daca as pune vreodata automata, as pune multitronic, mi se pare de exceptie tehnologia.

pina acum se pare ca balanta inclina tot mai tare spre interior de piele valcona neagra, perforata si cusuta cu argintiu ca in poza lui koon, + jante de 18 si daca dealeru suporta discountul, si motor de 2.0

3. dnmtsn 1st Gear Member

Locație:
    romania
    Masina:
    Am fost azi la dealer (midocar) si am aflat ca interiorul cel minunat din poza lui Koon e disponibil doar cu optiunea S-line de interior care include si suspensiile sport, pe care nu le vreau. Nu se poate comanda nicicum acest interior in afara pachetului S-line... In optiunile normale de piele, singura chestie care seamana e piele+velur, ne-perforat si cu cusaturi in culoarea pielii. Aveau un A5 sportback in showroom exact asa, cu scaune sport, piele neagra + velur pe sezut, n-arata rau insa e departe de versiunea cu cusaturile argintii... mi s-a pus rau pata pe interiorul ala ;)

Asa ca, daca stie cineva un dealer care spune altceva, va rog sa ma puneti in legatura cu el.

Alta faza - culoarea blau sphaeren e un gri cam uratzel, care doar in soare puternic irizeaza in albastru. Albastrul la care ma gandeam eu se cheama liquid blau si nu mai e disponibil decit ca optiune audi exclusive la pret dublu. So, double bummer...

4. mircea0xm

mircea0xm 4th Gear Member

Locație:
    Mihăileşti
    Masina:
    Audi Q7 2018
    Maro "teak" este o culoare buna.Am vazut una prin Bucuresti si arata excelent.
    Iar in legatura cu pielea, lasa piele+velur.

5. Moldovan Dan 2nd Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    a5 sportback
    "velur pe sezut" este un material sintetic rezistent la murdarire care se numeste alcantara si la mine da foarte bine cu albul exterior.Vezi ca aceasta optiune de tapiterie (piele-alcantara) te obliga la optiunea "scaune sport" care la randul ei te obliga la "scaune incalzite" si astfel sari la pret exact cat este optiunea cu scaune normale dar cu piele Milano.

6. dnmtsn 1st Gear Member

Locație:
    romania
    Masina:
    @moldovan dan - din cite am inteles eu se pare ca orice piele te obliga la scaune incalzite (de fapt si pe configuratorul de pe audi.ro e asa, cind pui piele te anunta ca e musai sa pui si scaune incalzite);

Pe de alta parte, cred ca puteam sa iau alcantara si pe scaun normal, nu ma obliga la sport - am pus insa oricum scaune sport, asa ca s-ar putea sa ai dreptate aici. Oricum, alcantara e mai ieftina, scaunele sport mai scumpe - una peste alta, diferenta fata de scaune normale in piele milano a fost de doar 200EUR in plus.

Deocamdata configuratia e cu piele+alcantara pe negru, tavan negru, cotiere in piele si ornamente de aluminiu hologram, cu exteriorul argintiu. Inca mai am timp sa ma razgandesc - ma mai gandesc la doua variante:
    -maro teak cu interior bej kardamom (am vazut una, arata foarte, foarte bine, insa ma streseaza gandul la cum o sa se murdareasca tapiteria aia deschisa) sau
    - interior maro cinammon, care ar merge si cu argintiu si cu maro teak la exterior.

Greu... dar cineva trebuie s-o faca si pe asta ;)

7. mircea0xm

Locație:
    Mihăileşti
    Masina:
    Audi Q7 2018
    Daca te pot ajuta cumva, pot sa iti fac poze pentru ca eu am ornamente de aluminiu hologram in combinatie cu interior stofa pe negru.
    Cauta pe mobile.de la audi a5 sb si ai sa gasesti pe la ultimele pagini unul 3.0 tdi pe maro teak.Arata incredibil dupa parerea mea.Bafta;)

8. dnmtsn 1st Gear Member

Locație:
    romania
    Masina:
    maro teak

am vazut "pe viu" maro teak, arata foarte bine in soare si binisor daca e innorat; sincer, cind am vazut-o in realitatea am fost un pic dezamagit, arata mult mai bine in poze. ce o face interesanta e mai degraba raritatea decit aspectul. Pe langa asta e o culoare destul de inchisa, deci va arata bine in primele 10 minute dupa ce e spalata, dupa care se va vedea pe ea fiecare firicel de praf. cu toate astea, a fost intotdeauna si inca e pe lista...

poze cu masina ta - daca ai timp pune niste poze, mersi mult.

9. mircea0xm

Locație:
    Mihăileşti
    Masina:
    Audi Q7 2018
    Cam asa arata.Aveam unele mai bune calitativ dar nu merge sa le dau resize.
    Scaune stofa si plafon pe gri deschis am.O seara buna.

10. shummy_2 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A5 Sportback
    Buna ziua, doresc sa imi schimb masina cu un audi A 5 sportback si in urmatoarele 3 saptamani trebuie sa imi dau comanda, vroiam sa ma ajutati cu cateva sfaturi pentru configurare, am facut multe configurari si am ajuns la 2 , acum nu stiu pe care dintre ele sa o aleg.

prima configurare ar fi:

A5 Sportback 2.0 TDI , 143 CP/ 105 kW, MMT,
    Cutie automata de viteze

Dotari optionale:

-Computer de bord cu ecran color si program de eficienta
    -Cruise control
    -Interfata Bluetooth pentru conectarea telefoanelor compatibile Bluetooth la autovehicul
    -Jante aliaj 8,5Jx18,design 5 brate
    -Oglinda interioara cu efect antiorbire
    -Ornamente interioare lemn de nuc maro
    -Pachet lumini
    -Pachet portbagaj
    -Parking Control Plus
    -Scaune fata comfort/ventilate
    -Scaune fata incalzite
    -Scaune fata reglabile electric
    -Tapiterie din piele Milano
    -Culoare: Albastru "Tiefsee" perlat
    -Culoare plansa de bord: bej tara
    -Culoare mocheta: bej koriander

A doua configurare ar fi:

A5 Sportback 2.0 TDI , 143 CP/ 105 kW, MMT,
    Cutie automata de viteze

Dotari optionale:

-Asistenta pentru faza lunga
    -Audi hold assist
    -Audi Soundsystem: amplificator 6 canale, 10 difuzoare inclusiv difuzor central plansa de bord, subwoofer, putere totala 180W
    -Computer de bord cu ecran color si program de eficienta
    -Cruise control
    -Indicator pana
    -Interfata Bluetooth pentru conectarea telefoanelor compatibile Bluetooth la autovehicul
    -Oglinda interioara cu efect antiorbire
    -Pachet lumini
    -Parking Control Plus
    -Scaune fata incalzite
    -Scaune fata sport inclusiv reglaj lombar electric pe 4 directii, cu sustinere suplimentara laterala pentru o mai buna stabilitate in curbe.
    -Tapiterie in combinatie Piele/Alcantara
    -Volan multifunctional sport, imbracat in piele, design 3 spite cu padele pentru schimbarea treptelor de viteze
    -Culoare: Alb ibis
    --Culoare plansa de bord: negru
    -Culoare mocheta: negru.

Din aceste 2 configuratii ar trebui sa aleg.

Va rog sa ma sfatuiti la care din cele doua ar fi sa ma indrumati. Va multumesc.

O zi buna.

Ultima editare de un moderator: 6 Mai 2011
  11. Moldovan Dan 2nd Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    a5 sportback
    A doua configuratie o am eu si o stii.

Ultima editare: 6 Mai 2011
  12. shummy_2 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A5 Sportback
    O stiu ,si este o masina superba cu acea configuratie. Dar sunt in dubii , legat de cele doua configuratii , pt ca sunt total diferite la interior (si anume confort) si din acest motiv nu stiu la care sa ma hotarasc. Prima configuratie ar fi mai eleganta, cea de-a doua ar fi mai sportiva.

Ultima editare de un moderator: 17 Oct 2012
  13. Alexandru24 1st Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    BMW 325d
    A5 sportback

Salut tuturor. Sunt nou venit pe acest forum :).
    Intentionez sa imi achizitionez din Germania un A5 Sportback. Nu o cumpar cu tva de acolo :p. 24% mi se pare aberant, in fine.

Ma tenteaza foarte mult modelul cu motor de 2.0Tfsi 211cp quattro. Mi se pare cel mai bun. Nu prea fac multi km cu ea pe an. Momentan am un BMW 325d 197cp pe care doresc sa-l vand ca e cam batranel. Il am din 2006 si a inceput sa faca figuri dupa 100 000km. Precizez ca nu am avut niciodata un Audi.
    Imi place f mult A5-ul, nu prea am pretentii la interior, nici asta pe care o detin nu are dotari multe.
    Intentionez sa o i-au cu f putin km si vroiam sa stiu daca masina are probleme, de ce intrb pt ca multi dintre prieteni mi-au spus ca au o groaza. M-am adresat voua care sunteti posesori de A5 si stiti cum sunt.
    Va multumesc, astept pareri pro si contra :)

14. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Alexandru citeste cu atentie tot acest topic de la inceput unde am mutat eu mesajul tau. Alta data te rog sa folosesti functia Cauta foarte bine.

O zi buna

15. SBU

SBU 5th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A5 2021 + A3 2021
    Eu iti pot spune ca 2.0 TFSI cu quattro e o alegere inteleapta.Taxe mici,greutate redusa,consum decent putere suficienta,iar daca nu iti ajunge sunt o gramada de firme cunoscute la care sa apelezi la un chip tuning iar ca putere poti ajunge undeva la 270 cai relativ usor.Singur dezavataj psihic este consumul de ulei pe care il vei avea mai mult sau mai putin.La unii mai mult la altii mai putin,la mine de exemplu la inceput era cam 1l/3000km acum e pe la 6-7000.Probleme majore cu masina nu am avut,au fost mici chichite care au fost reparate pe garantie cum ar fi : infiltrarea de apa pe la stopuri,un senzor la contact,statia de amplificare B&O,un cap de bara.Asta in aproape 3 ani de zile.Pentru alte intrebari iti stau la dispozitie...

16. Alexandru24 1st Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    BMW 325d
    A5

Mc pt raspuns. Si la asta a mea intra apa la inceput la usa din fata dreapta :). Doar la 1310 m-ai vazusem, era devina o garnitura. Prbl astea sunt minore. Am citit pe internet ca motorul ar avea pe lant si nu pe curea distributia, ceea ce cred ca scapa lumea de un cost suplimentar.
    Am cautat pe net majoritatea sunt gri inchis la culoare (asta nu ar fi prbl) ce ma deranjeaza e ca scaunele sunt cam toate pe mijloc cu alb. Astea au un pret mai redus si km putini, cele care au alta culore la ext si int sunt mai scumpe :) (nu cu mult, 2-3000 dif). Poate mi se pare mie :).
    E posibil ca acestea sa nu se caute si din acest motiv sa fie mai ieftine ? Mc .

17. Alexandru24 1st Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    BMW 325d
    Eu am pus pe pagina principala intrebarea ca sa fie mai usor de gasit tinand cont ca e mai recent mesajul meu. Postul e deschis acum un an si dupa cate am citi si-a incheiat subiectul. :D

18. Alexandru24 1st Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    BMW 325d
    Am cautat pe internet modele 2.0 tfsi quattro dar toate au o culoare la tapiterie pe interior care nu imi place, iar vopseaua gri am vazut-o in realitate si nu ma satisface. Singurele modele care au un pret realistic (restul au pret de Q7 si X5 de genul 55 000 E :D) si kilometraj de maxim 20 000 sunt cele cu 3.2 FSI quattro. Se merita acest motor. Tin sa precizez ca am facut cu masina actuala in 5 ani 112 000 km.

19. SBU

SBU 5th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A5 2021 + A3 2021
    3.2 este un motor imbatranit si pagubos din punct de vedere financiar.Consum mare,diferenta de putere nu foarte mare intre un 2.0TFSI,taxe enorme la noi.Daca o tii 5 ani numai din diferenta ce o vei plati la impozit acoperi diferenta de pret cred pe care o platesti acum.

20. Alexandru24 1st Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    BMW 325d
    Ce am vazut pe internet pe site-urile bine cunoscute de toti, modelul 2.0 tfsi quattro are culoarea asta (Grau "meteorgrau perleffekt" metalic) in proportie de 90% restul au km prea mare. Cum spuneau mai sus culoarea am vazut-o in oras pe o masina si nu prea mi-a placut. Cunoasteti alte site-uri sau dealeri din Germania ? Eu tin neaparaqt sa fie cu tractiune integrala. Motorul de 2.0 TDI 170CP mi se pare ca nu are performante mari iar 3.0 tdi mi se pare perfect numai ca are un mare inconvenient, are un pret din punctul meu de vedere prea mare ( majoritatea costa aproape de 60 000 cu putzin km, se apropie de A7).

Ultima editare: 24 Mai 2011

Distribuie pagina asta