1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Tempomat / Cruise Control la A6 C6 - montare ulterioara - probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A6 C6 (2004 - 2011)' creată de iksxl, 23 Sep 2007.

  1. iksxl 1st Gear Member

    Înscris:
    22 Sep 2007
    Locație:
    BUZAU
    Masina:
    VW TOUAREG 2009
    Salutare!
    Vreau sa montez pe un A6 un tempomat, cc, pilot automat sau cum ii mai zice. Daca stie cineva cum si in ce fel si de unde pot achizitiona piesele il rog sa posteze aici.
     
    Ultima editare de un moderator: 12 Mai 2014
  2. flo2203

    flo2203 5th Gear Member

    Înscris:
    12 Sep 2007
    Locație:
    ploiesti
    Masina:
    audi a6 2,4 6v 2005
    Ultima editare de un moderator: 12 Mai 2014
  3. many 1st Gear Member

    Înscris:
    6 Apr 2008
    Locație:
    MOREMI
    Eu am dat pe maneta tempomat 25 Euro + 43 Euro caseta volan (partea de jos) care trebuie inlocuita. L-am luat din Germania. Operatia de montare este simpla, dar trebuie umblat in calculator pentru a activa obtiunea "cruise control" si am inteles ca trebuie un cod. Pentru siguranta operatia trebuie facuta la o reprezentanta AUDI care ofera garantie.

    Manopera pentru montare tempomat la Audi A6 C6 an 2005 este de 380 lei inclusiv TVA. Montajul s-a facut la CARDINAL MOTORS PLOIESTI, cu factura si Garantie. Operatia a durat 3ore. Succes pentru cei interesati. :icon_thumright:
     
    Ultima editare de un moderator: 12 Mai 2014
  4. iksxl 1st Gear Member

    Înscris:
    22 Sep 2007
    Locație:
    BUZAU
    Masina:
    VW TOUAREG 2009
    eu am montat pe a mea tempomat cu 450 ron (piesa+manopera), Am inlocuit doar maneta de semnalizare care se pare ca este identica cu cea de skoda octavia, se potriveste perfect.
    bafta
     
  5. audi fun 1st Gear Member

    Înscris:
    19 Feb 2008
    Locație:
    PH
    Masina:
    A7 3.0 TDI - 245 CP , Quattro
    tempomat audi a6 model 2005-2008

    Salut

    Eu am montat tempomatul original dar la Porsche Bucuresti Nord 1.400 ron inclus manopera si merge perfect. Asa esti sigur ca nu vei avea probleme dupa si ai garantie.
     
    Ultima editare de un moderator: 12 Mai 2014
  6. baila 1st Gear Member

    Înscris:
    15 Mai 2008
    Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Audi A4 1,9 TDI
    In Sibiu la Tess pentru A4 tempomatul costa in jur de 100Euro . Inlocuieste maneta si o seteaza in calculator.
     
    Ultima editare: 15 Mai 2008
    andreibuz apreciază asta.
  7. SlayeRC 5th Gear Member

    Înscris:
    7 Mar 2008
    Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    A6 3.0 224CP S-Line
    Eu am tempomat si nici macar nu folosesc
    La ce iti trebuie ?
     
  8. nitescucip 1st Gear Member

    Înscris:
    4 Sep 2007
    Locație:
    Brasov
    Masina:
    AUDI A6 quattro - 2001
    Cu riscul de a cadea in Off-topic, daca mergi pe premisa ca "la ce iti trebuie" una si alta, ramai cu un volan, pedale si-atat...:blink:

    Io personal il folosesc chiar si in RO (pe un drum de BV-BUC, il pun la 78km/h in localitati si stau super relaxat), ca sa nu mai vb pe vreo autostrada unde i-am dat click si stau flexi bucati lungi de drum.

    Si inca o chestie: condusu la "drum lung" cu tempomatu activat este simtitor mai economic decat "din pedala" pentru ca el mentine viteza constanta si ai mult mai putine reprize de decelerare-accelerare, iar in deal sau cand e nevoie de "mai mult" mareste cantitatea de motorina injectata numai cat are nevoie fara a modifica turatia. Deci e mult optimizat si reactioneaza mai bine decat piciorul.

    Legat de topic, daca se vrea cel simplu (nu advanced CC, care stie sa pastreze distanta fata de masina din fata, sa accelereze cand e liber, etc...) trebuie schimbata doar maneta semnalizarii care se gaseste pe ebay destul de ieftin, se trage un fir spre IC si se recodeaza cu VAG-COM/VAS
     
    Ultima editare: 19 Mai 2008
  9. bencheacata

    bencheacata Silver Member

    Înscris:
    28 Aug 2008
    Locație:
    Bacau
    Masina:
    Audi Q7 4L 3.0TDI quattro
    Vreau si eu sa activez tempomatul asta

    Ma poate ajuta si pe mine cineva in problema asta? Eu am cumparat maneta aia am montat-o, am activat-o in vag si tot nu merge :( stie cumva vreunul ce mai trebuie facut ca ma aduce la disperare si mai vreau sa mentionez ca la te4stele din vag imi recunoate comenzile dar nu o ia din loc pe traseu . Ce cod mai trebuie sa bag?:think:
     
  10. adicata2003 1st Gear Member

    Înscris:
    5 Sep 2008
    Locație:
    ploiesti
    Masina:
    Audi A8 4.2 FSI
    Catalin B Salut,
    Ca sa-ti functioneze tempomatul, trebuiesc codate si alte calculatoare. Respectiv, calculatorul coloana directie, calculatorul de motopr, ceasurile de bord trebuiesc codate ca sa stie ca are tempomat.
     
    Ultima editare de un moderator: 12 Mai 2014
  11. bencheacata

    bencheacata Silver Member

    Înscris:
    28 Aug 2008
    Locație:
    Bacau
    Masina:
    Audi Q7 4L 3.0TDI quattro
    Mersi mult si ma mai interesez
     
    Ultima editare de un moderator: 12 Mai 2014
  12. bencheacata

    bencheacata Silver Member

    Înscris:
    28 Aug 2008
    Locație:
    Bacau
    Masina:
    Audi Q7 4L 3.0TDI quattro
  13. gicu

    gicu Silver Member

    Înscris:
    2 Feb 2008
    Locație:
    Gropesti Bucuresti
    Masina:
    Audi Allroad biTDI 2014,Mercedes ML 250 2013
    Adaptarea ci codarea pt Cruise Control se fac si cu VAG-com.
     
  14. bencheacata

    bencheacata Silver Member

    Înscris:
    28 Aug 2008
    Locație:
    Bacau
    Masina:
    Audi Q7 4L 3.0TDI quattro
    Iar am revenit :jester: Imi poate spune cineva dak la volan pe langa maneta aia de la tempomat se mai pune vreun cablu? am vazut mai nou pe ebay ca cei ce vand manete de tempomat mai dau si un cablu care sincer nu stiu pt ce ar fi.Aveti idee despre ce ar fi vb?
     
  15. Rapier

    Rapier Gold Member

    Înscris:
    22 Aug 2008
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A5 Sportback, 2.0 TDi (CNHA), 2016
    Cablul este pentru legarea la computer. Unele masini il au din fabrica, altele nu. Dar kit-ul vine cu tot cu cablu. Iar daca nu ai cablu si nici in kit nu este, ...iti cer baietii la PORO o suma de te urci pe pereti. De ex la A4 era cam 2 mil maneta si tot 2 mil cablul ala care are cateva fire si o mufa...daca nu il ai, dai banii ce sa faci pt ca altfel nu iti merge.
     
  16. bencheacata

    bencheacata Silver Member

    Înscris:
    28 Aug 2008
    Locație:
    Bacau
    Masina:
    Audi Q7 4L 3.0TDI quattro
    Iti multumesc pentru informatie si daca tot stii care e treaba cu acel cablu ai putea sa imi spui te rog de unde de unde pleaca si unde duce acel cablu. Merci anticipat
     
    Ultima editare de un moderator: 12 Mai 2014
  17. gicu

    gicu Silver Member

    Înscris:
    2 Feb 2008
    Locație:
    Gropesti Bucuresti
    Masina:
    Audi Allroad biTDI 2014,Mercedes ML 250 2013
    Mai baieti nu va trebuie nici un cablu ci alt control unit pentru volan, manete si suport. Va rog sa nu uitati asta cand va apucati de instalat tempomat.
     
  18. bencheacata

    bencheacata Silver Member

    Înscris:
    28 Aug 2008
    Locație:
    Bacau
    Masina:
    Audi Q7 4L 3.0TDI quattro
    Azi am reusit pana la urma sa imi montez si eu tempomatul pe masina dupa 6 luni de documentare intensiva. :)
    Codul pentru maneta de tempomat simplu e 4E0 953 521 4PK. Deci pentru a monta tempomat pe A6 4F trebuiesc urmatoarele componente in cazul ca volanul este cu comenzi : maneta propriuzisa, capacul ce vine sub volan si un cablu ce trebuie tras de la coloana de directie pana la blocul de fire ce vine langa vasul de apa pentru parbriz. Dupa ce sunt montate toate astea se face codarea cu VAG-COM si rezultatul este 100% pozitiv. ;)
     
    Ultima editare de un moderator: 12 Mai 2014
    RazvanCo și Iulyan87 apreciază asta.
  19. IS55PRO

    IS55PRO 6th Gear Member

    Înscris:
    24 Mai 2008
    Locație:
    iasi
    Masina:
    Audi A6 4F 2.0 TDI 175CP
    Va rog sa ma lamuriti care e treaba cu acel cablu... Am fost sa dau comanda de maneta si in ETKA nu e nici un cablu trecut ... Un cod ceva? cum aflu daca maneta are si cablu? Precizez ca am volan multifunctional....
     
  20. bencheacata

    bencheacata Silver Member

    Înscris:
    28 Aug 2008
    Locație:
    Bacau
    Masina:
    Audi Q7 4L 3.0TDI quattro
    Acel cablu nu este precizat in etka deoarece nu vine ca piesa de schimb.Cei ce vand kiturile de tempomat iti dau si acel cablu iar daca nu ti-l poti face si tu ca e un simplu fir de 2 lei. Daca vrei mai multe informatii da-mi un PM si iti explic exact cum se face.Tu ceea ce trebuie sa cumperi de la audi ca piese este doar maneta cu codul ce ti l-am dat mai sus si eventual capacul de sub volan care daca nu vrei sa il cumperi se poate decupa cel vechi;)
     
    Ultima editare: 25 Mar 2009

Distribuie pagina asta