1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Totul despre filtre - ulei/combustibil/aer/polen - OE - Hengst - Knecht - Mahle - Etc. ...

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de audi66, 3 Iun 2016.

 1. audi66

  audi66 Audi Expert

  Înscris:
  18 Ian 2011
  Locație:
  București / Italy
  Masina:
  - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
  Ca si o completare, inscriptia MHL de pe filtrul de ulei la TFSI nu vine de la Mahle, ci de la FILTERWERK MANN + HUMMEL GMBH.
   
  Kspic și Chriss_Deejay apreciază asta.
 2. Kspic

  Kspic Platinum Member

  Înscris:
  20 Iul 2015
  Locație:
  Brașov
  Masina:
  Audi A3 1.4 TFSI
  Dacă ai adus în discuție MANN. Nu am nimic cu ei dar cel puțin pentru motorul de 1.4 TFSI au greșit cu filtrul de aer și cu cel de ulei.

  Filtrul de ulei - după 2-3-4.000 km supapa anti retur cedează și filtrul se golește. Nu am folosit un filtru ci am folosit mai multe. Ultimul filtru cu care am constatat asta a fost înlocuit când uleiul avea 3.000 km și ce să vezi, după ce l-am dat jos am ajuns cu mecanicul la concluzia că era GOL.
  Filtrul de ulei original fabricat de MANN nu avea această problema deci ce să zic. Pentru produsul original se folosesc alte materiale.

  Filtrul de aer MANN - conic, frumos dar care joaca în carcasă. Fata de cel original tot MANN care are prinderi mai ok și este mai bine finisat .

  Mă repet, nu sunt fanul lui Sergiu Gabor de pe YouTube, nu promovez felul în care testează uleiurile, dar în cazul filtrelor acel microscop scoate in evidenta diferența de calitate între MANN simplu AfterMarket și MANN OE = original fabricat pentru Audi / grupul VAG.

  In schimb filtrul de polen de la MANN cu cărbune activ și efect antibacterian este cu adevărat fain. Chiar și cel original cu cărbune activ tot MANN este foarte bine făcut și își face treaba foarte bine.

  Deci MANN OE = original fabricat pentru Audi / grupul VAG oferă calitate. Pentru AfterMarket eu am rămas puțin dezamăgit. Și asta pentru că produsul AfterMarket trebuie sa fie conform cu mașina dar nu chiar la cel mai înalt standard de calitate.
   
  Chriss_Deejay apreciază asta.
 3. malita florin

  malita florin 2nd Gear Member

  Înscris:
  17 Aug 2018
  Locație:
  Arad
  Masina:
  Audi A4 B8 Avant - 2.O TDI quattro - S-line - 2OO9

Distribuie pagina asta