AC sau Climatronic la A3 8L - discutii diverse - probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A3 8L (1996 – 2003)' creată de hitche, 7 Sep 2008.

  1. hitche 1st Gear Member

    Înscris:
    4 Sep 2008
    Locație:
    giurgiu
    Masina:
    audi a3
    am scris mai acum cateva zile pe forum ca as vrea un compresor, dar intre timp am gasit unul. acum as vrea si eu parerea voastra in legatura cu compatibilitatea lui. am un audi a3 8l/LALHFI din 2001, 1.9 TDI si as vrea sa-mi spuneti care este metoda prin care sa vezi daca este compatibil?...
     
    Ultima editare de un moderator: 2 Iul 2013
    Bogdanel05 apreciază asta.
  2. ionutiasi

    ionutiasi 1st Gear Member

    Înscris:
    25 Mai 2008
    Locație:
    iasi
    Masina:
    2002 audi a3 1.8t si 1991 vw scirocco gtx
    compresorul e acelasi la toate vag-urile cu motor transversal din perioada aia(a3,octavia,bora,golf,leon),indiferent de diesel sau benzina.
     
    Ultima editare de un moderator: 2 Iul 2013
  3. hitche 1st Gear Member

    Înscris:
    4 Sep 2008
    Locație:
    giurgiu
    Masina:
    audi a3
    multumesc frumos. mai auzisem chestia asta ca ar cam la toate la fel, de unde si motorul este la fel, dar am vrut sa mai aflu si alte pareri.
     
  4. speedy 1st Gear Member

    Înscris:
    23 Dec 2007
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A3 8P, 2004
    Salut.
    Nu stiu daca am "cascat" bine ochii cand am dat "cauta" dar nu am gasit nimic care sa ma ajute in urmatoarea problema:

    Am un Audi A3 care vine din fabrica cu Aer Conditionat, intrebarea mea este daca ii pot pune clima si daca cineva stie cam cat de costisitor este si daca ma poate ajuta cineva.
    Stima.
    Multam. :):sos:
     
  5. costi88

    costi88 5th Gear Member

    Înscris:
    17 Noi 2009
    Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Audi a3 1.6 FSI
    cauta un electrician care sa se bage, daca nu, hai la Timisoara ca am eu un electrician care sa baga iti ia 250 de euro numa pe montat + mai ai nevoie de aeroterma cu full senzori si display. Restul le ai deja care is mai scumpe ca si astea doua cu mult. Eu mi-am montat clima fara sa am aer conditionat.
     
    Ultima editare de un moderator: 9 Mai 2012
  6. costi88

    costi88 5th Gear Member

    Înscris:
    17 Noi 2009
    Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Audi a3 1.6 FSI
    ce motor si ce an e masina si sar putea sa ti poti pune clima tronic mai usor si mai eftin decat crezi tu
     
  7. Songoku17

    Songoku17 3rd Gear Member

    Înscris:
    6 Iul 2010
    Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A3,1600 CMC-102 hp,2000+A4,1900 TDI-B5
    Nu are clima tronic din fabricatie ?:shrug:
     
  8. costi88

    costi88 5th Gear Member

    Înscris:
    17 Noi 2009
    Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Audi a3 1.6 FSI
    are doar ac pe ea cred
     
  9. sespresso 1st Gear Member

    Înscris:
    10 Noi 2011
    Locație:
    bucuresti
    Masina:
    audi A3 sportback. 1.6, 1999
    salutare! as vrea sa stiu faca pot schimba afisajul de la clima de pe A3 1999 cu afisajul de pe A3 2001...
     
  10. costi88

    costi88 5th Gear Member

    Înscris:
    17 Noi 2009
    Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Audi a3 1.6 FSI
    Din pacate nu poti sa faci aceasta modificare. Pe cel nou ai si dezaburirea si cateva butoane in plus. Climatronicul tau are acum 4 mufe cel de la 2001-2003 are doar 3 mufe.
     
    Ultima editare de un moderator: 10 Noi 2011
  11. paulvyky 1st Gear Member

    Înscris:
    14 Ian 2012
    Locație:
    Constanta
    Masina:
    Audi A3, AEH, 1999
    Probleme ventilatie interior

    Buna seara.
    Am un audi a3 din '99 si am urmatoarea problema. Nu am gasit rezolvarea pe forum sau poate nu stiu exact problema.

    Cand pornesc ventilatia interior pentru caldura si o setez pe valoarea de 20-29 grade celsius, imi baga caldura pe toate intrarile, mai putin pe cele extreme, cele de la capatul bordului, stanga dreapta, cele reglabile. Pe acestea intra aer mai mult rece, dar si aer cald intr-o proportie mult mai mica, indiferent cum setez sa-mi scoata caldura.

    Care ar fii cauza si cum as putea sa o rezolv. Mentionez ca am masina de curand si aceasta este prima problema cu care ma confrunt. Multumesc anticipat celor care imi vor raspunde.
     
  12. Cristi Moderator Staff Member

    Înscris:
    21 Mar 2009
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    paulvyky fa o diagnoza cu VCDS-ul si mai mult ca sigur iti va aparea o eroare de genul: clapete directionare aer defecte.

    Pe ghicite de unde sa stim ce ai la masina ?. Nu putem decat face presupuneri si asta inseamna sa scrii inutil pe forum cand cel mai bine si mai repede o rezolvi cu o diagnoza ca sa vezi ce cod de defect iti afiseaza.
    Dupa aia, in functie de codul tau de defect poti scrie pe forum. Tu ai luat-o exact invers.

    Data viitoare te rog foloseste functia Cauta a forumului si scrie mesajele in topicurile potrivite si deja existente, fara sa mai deschizi topicuri noi. Trebuie sa te obisnuiesti sa nu deschizi topic nou indiferent de ce problema ai si sa pui intrebarile in topicuri deja existente.

    Multumesc de intelegere.
     
  13. audia38l 3rd Gear Member

    Înscris:
    18 Oct 2011
    Locație:
    Cluj Napoca
    Masina:
    A2, 1.4 Tdi, 2001
    salut

    Stiti careva unde este footwell sensor ? Asta e eroarea care o am pe masina, de cand am luat-o. Climatronicul functioneaza, aerul conditionat merge, caldura merge. La ce e bun senzorul cu pricina si unde se gaseste?
     
    Ultima editare de un moderator: 15 Feb 2012
  14. ALH

    ALH 5th Gear Member

    Înscris:
    7 Oct 2008
    Locație:
    iasi
    Masina:
    Audi A3 8L 1,9 TDI [ALH]
    Salut,
    Am un Audi A3 8L 1.9 TDI ALH din `99 si am ceva probleme cu climatizarea la el. Am verificat daca merge ventilatorul (si merge) , am facut test cu vag-comul (nu da nici o eroare) , am verificat daca are freon in instalatie ( are).
    Nu vrea sa-mi raceasca deloc aerul si il sufla pe cel pe care il trage. Multi au inceput sa-mi spuna ca e nu stiu ce senzor de presiune si alte nebunii. Am dat la output test pe vag-com si la testul compresorului am avut surpriza sa vad ca nu cupleaza deloc, deci e clar ca de la el trebuie umblat prima oara.
    Intrebarea mea ar fi unde are compresorul pozitionat releul ? banuiesc ca ar trebui sa aiba un releu ceva sa-l controleze , pe net m-am uitat si nu am gasit nimic concludent. Am desfacut panoul de sub volan si nici acolo nu pare sa fie asa ceva. Ma poate ajuta careva cu vreo informatie in legatura cu asta ?
     
    Ultima editare de un moderator: 9 Mai 2012
  15. ALH

    ALH 5th Gear Member

    Înscris:
    7 Oct 2008
    Locație:
    iasi
    Masina:
    Audi A3 8L 1,9 TDI [ALH]
    Nu ma poate ajuta nimeni?:ermm:
     
  16. flo_tiesto

    flo_tiesto 5th Gear Member

    Înscris:
    4 Aug 2008
    Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Audi A3 , 1.9 TDI
    Roaga pe cineva care are ETKA , sigur are ceva releu undeva pozitionat .
    Totusi tind sa cred ca sub volan este ceva releu , daca nu la compartimentul motorului in partea din dreapta (cum stau cu fata catre masina) este o cutie .. pe langa telescopul din fata
    Daca nici acolo.... nu am idee .
    Si eu am acum problema cu compresorul .. dar e de problema mecanica ... fulia (ambreiajul ) sa dus , mi-a cazul o bucata din el (partea din fata ) si nu baga aer rece .. desi el cupleaza (electric) partea mecaniuca nu merge.
    Daca te intereseaza compresorul care il inlocuiesc spune-mi (asta daca e defect al tau)
     
  17. lax88

    lax88 1st Gear Member

    Înscris:
    27 Feb 2012
    Locație:
    constanta
    Masina:
    a3,1.8,1988
    Salutare,
    Am un A3 8L din 98. Am o problema cu clima: nu baga rece. Am fost la un service autorizat si mi-au spus ca freonul nu intra si ca s-ar putea sa fie compresorul, dar de cuplat, el cupleaza. Ajutati-ma va rog. Multumesc. :)
     
    Ultima editare de un moderator: 29 Mai 2012
  18. Cristi Moderator Staff Member

    Înscris:
    21 Mar 2009
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Pe ghicite si sa dam cu presupusul nu se poate. Fa o diagnoza si verifica compresorul daca functioneaza. Bafta.
     
  19. lax88

    lax88 1st Gear Member

    Înscris:
    27 Feb 2012
    Locație:
    constanta
    Masina:
    a3,1.8,1988
    pe diagnoza merge nu i`mi da nici o eroare
     
  20. Cristi Moderator Staff Member

    Înscris:
    21 Mar 2009
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Ai testat in blocurile de masura, ale VAG-ului, compresorul daca functioneaza ?. Acolo verifici. Du-te la cineva care stie bine sa umble cu VCDS-ul. Bafta
     

Distribuie pagina asta