1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Arcuri si Amortizoare - Modificare - Inlocuire Suspensie la Audi A4 B8

Discuție în 'Audi A4 B8 (2008 - 2015)' creată de GunX, 14 Dec 2012.

1. stefanari 1st Gear Member

Locație:
    BUCURESTI
    Masina:
    Audi
    Ma poate ajuta cineva si pe mine cu un cod pentru arcurile sport OEM, cele care coboara 20 mm? ma gandeam ca in combinatie cu Koni Fsd sau Bilstein B6 sunt o alegere buna.

2. oBL1O 1st Gear Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    2009 Audi A4 B8, 2.0TDi, 143CP, CAGA
    Eu am suspensia sport din fabrica (cea care coboara 20mm presupun). Poate e cineva interesat de un schimb. Ma intereseaza suspensia normala.

3. stefanari 1st Gear Member

Locație:
    BUCURESTI
    Masina:
    Audi
    Dupa ce am studiat mai bine, am ajuns la concluzia ca Eibach Pro Kit si H&R OE sports sunt combinatia perfecta pentru a micsora garda la sol, nefiind foarte agresive, aproape de varianta de suspensie S-line. Am ales Eibach, cumparand si tampoane pt amortizoare mai scurte, sa nu fie nevoie sa tai din cele vechi. Toate bune pana cand am ajuns in service unde am constatat ca trebuie schimbate amortizoarele originale si pe langa asta exista binecunoscuta problema a surubului din portfuzeta care s-a sudat la rece. Acum, ce incerc sa aflu si de la cei care au facut deja modificarile cu arcuri sport este varianta de amortizoare care sa faca echipa buna cu Eibach ProKit confort/rigididate, adaptare la gaurile cunoscute din Bucuresti si cum ati rezolvat problema surubului...
    Koni FSD/ Koni Yellow sau Bilstein B8 ?

4. adi_bm

adi_bm 3rd Gear Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    A4B8 2010 CAGA
    Se pot schimba amortizoarele fara sa se desfaca acele suruburi.

5. stefanari 1st Gear Member

Locație:
    BUCURESTI
    Masina:
    Audi
    Se desface romaneste toata suspensia fata pt un surub, am vazut ca exista un fel de "menghina" cu care indeparteaza surubul din portfuzeta, dar cred ca fiind ceva ce rezolva o problema nu a fost cumparat service uri, e mai simplu sa inlocuiesti o portfuzeta sparta ;)...

6. stefanari 1st Gear Member

Locație:
    BUCURESTI
    Masina:
    Audi
    Surub portfuzeta

Acum ca mi am comandat si amortizoarele Bilstein B8, le voi monta impreuna cu arcurile Eibach Pro-kit, ma gandesc cu frica la momentul montarii lor, avand in vedere ca in stanga deja mi s a spus ca e surubul blocat. A mai patit cineva asa ceva si daca da, stiti si pe cineva cu o rezolvare eleganta ? nu ciocaneli mioritice si flacara oxiacetilenica? multumesc!

In forum aici e prezentata varianta eleganta: http://www.vwaudiforum.co.uk/forum/showthread.php/96223-pinch-bolt

Ultima editare: 30 Aug 2015
  7. andyzaharia

andyzaharia Audi Expert

Locație:
    Chișinău
    Masina:
    Current: A6 55 TFSIe 2022, Past: Audi A4 B8, 2.0 TDI CAGA, 2008
    Surubul ala e o boala vestita la VAG. E posibil sa iti monteze amortizorul fara sa scoata boltu ala, doar ca o sa fii nevoit sa iti dea jos tot ansamblu.

Este o scula ca in imaginea atasata, problema e ca nu prea o are nimeni, doar cei mai meseriasi o au.

8. stefanari 1st Gear Member

Locație:
    BUCURESTI
    Masina:
    Audi
    Probabil trebuie schimbate si bratele ... sau vor fi schimbate si ele curand, deci tot trebuie sa umblu acolo :) studiez problema de vreo cateva luni, stiu deja toate metodele, ideea e ca deja sunt satul de dat cu parerea, as vrea un service in care problema e deja demult rezolvata....

9. stefanari 1st Gear Member

Locație:
    BUCURESTI
    Masina:
    Audi
    suspensie montata

Nu imi vine sa cred ca am avut dubii in a achizitiona o suspensie sport pentru barca asta de Audi A4 cu suspensie standard... acum cateva luni am montat o bara stabilizatoare de S4, si deja simteam o imbunatatire, dupa cum spuneau si altii pe www.audizine.com . Asta m-a facut sa ma gandesc serios in a lua si o suspensie sport, nefiind satisfacut total de actuala configuratie.
    Am incercat sa montez niste arcuri Eibach Prokit pe amortizoarele standard, m-am oprit, cei de la service nedorind sa si bage nasul in binecunoscuta problema a surubului oxidat in portfuzeta, plus doua amortizoare curse.
    Am luat apoi setul de Bilstein B8 si le-am cuplat cu arcurile Eibach, am facut kitul Bilstein B12... credeti-ma ca a fost cea mai buna decizie pe care am luat-o... ADIOOOOOO BARCA !!! cumparate de la RacingNick, la un pret f bun, montate fara nici o problema tot acolo.
    Dupa 600 km facuti in Bucuresti, Constanta si pe autostrada A2, nu pot spune decat ca e exact ceea ce mi-am dorit. Tinuta de drum ireprosabila, schimbare de benzi fara sa mi fie frica de recul :)) accelerare fara sa se ridice botul masinii, frana ferma fara balans! Totusi, la viteza mare se simt mici denivelari din sosea.
    In oras as putea spune ca e mai silentioasa si mai confortabila decat ma asteptam, ba chiar la limita sau chiar mai bine fata de ce aveam (probabil aveam amortizoarele praf.. )
    O sa revin cu poze Before/ After dupa ce refac si geometria.
    Am scris feedback ul aici, pentru ca aici pe froum in Romania nu am gasit nici o parere a vreunui utilizator de Bilstein B12 pe A4 B8, parerea celor din State, Canada, Germania nefiind una aplicabila in Romania, data fiind natura soselelor noastre.
    Deci, pentru cine isi doreste aceasta configuratie, sa o ia fara sa stea pe ganduri, merita toti banii!

Ultima editare: 6 Sep 2015
  10. sandumbogdan

sandumbogdan Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0 TDI multitronic CAGA 105kW 2011
    Eu ma gandesc fix invers sa trec de la suspensie sport la suspensie normala si nu pentru ca e prea rigida ci pentru ca e putin cam joasa si ma gandeasc cu groaza la iarna. Acum ca ai trecut de la standard la sport, era chiar asa de barca suspensia standard ?
    Eu nu cred ca poate fi vorba de asa ceva ci mai degraba cred ca din cauza celor doua amortizoare curse aveai senzatia de barca dar cu amortizoare bune cred ca ar trebui sa fie ok.

Ultima editare de un moderator: 6 Sep 2015
  11. stefanari 1st Gear Member

Locație:
    BUCURESTI
    Masina:
    Audi
    Din cele doua amortizoare scurse, pe unul l-am aranjat intr-o groapa pe Stefan cel Mare...era barca si inainte de asta. Pur si simplu mi se pare o diferenta colosala, sunt foarte multumit.

12. iulian_79

iulian_79 3rd Gear Member

Locație:
    Botoșani
    Masina:
    audi a4 b8,versiune ACJCAF1
    Va salut!Cei care au avut suspensie normala si sport,e diferenta mare la rigiditate?La cea sport se simt tare gropile?multumesc.

13. sandumbogdan

sandumbogdan Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    la suspensie sport cu jante de 17" se simt toate denivelarile, de gropi nu se pune problema, te dai jos si iei masina in spate, nu trancane dar te zdruncina tare, asta inseamna sport, sa simti cat mai bine calea de rulare
    insa pe sosea buna e un deliciu, sta lipita de asfalt si la viteze mari si in curbe

14. iulian_79

iulian_79 3rd Gear Member

Locație:
    Botoșani
    Masina:
    audi a4 b8,versiune ACJCAF1
    Mai intai scuze pentru postarea gresita si multumesc moderatorului pentru mutare.(am inteles functia search)
    sandumbogdan,am priceput,greu cu suspensia sport avand in vedere drumurile noastre,mai ales in Botosani,am vazut multe masini care arata f. bine dar au suspensie sport ,da,ar trebui sa ma orientez spre celelalte,multumesc frumos.

15. sandumbogdan

sandumbogdan Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    reinvii aceasta discutie
    am un A4 B8 cu suspensie sport care e cu 2cm mai joasa decat suspensia normala
    masina merge excelent, sta lipita pe sosea insa iarna sigur voi avea probleme in parcare din cauza zapezii inalte (parchez intr-o zona putin frecventata si am aprox. 200m pana la sosea si nu am chef sa dau la lopata 200m in fiecare zi)
    iernile trecute am avut o Jetta din 2007 care avea garda la sol mai sus decat A4 de acum si tot ramaneam suspendat pe burta, nici nu vreau sa-mi imaginez ce o sa patesc anul acesta
    cum pot ridica temporat garda la sol? am vazut ca exista tot felul de inaltatoare, si de cauciuc si de metal dar majoritatea sunt pt. Golf 4, pt. A4 B8 nu am gasit nimic sigur, mi-ar trebui ceva relativ usor de montat numai pt. 2 luni cat e zapada mare si sa ridice masina cu 2-3cm pana la inaltimea standard sau putin peste

Ultima editare: 16 Oct 2015
  16. drogas Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 B6 1.8T AVJ 2002
    exista tot felul de solutii de inaltat... una dintre ele e A4 allroad, restul sunt improvizatii

la modul cel mai serios acum, masinile pe perne de aer ajustabile sunt recomandate astfel incat sa ai gada sufiecienta iarna si sa stea lipita de asfalt vara...

17. sandumbogdan

sandumbogdan Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
  18. drogas Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 B6 1.8T AVJ 2002
    inaltatoarele din link se pun sub arcuri, intradevar arcurile vor impinge mai tare de caroseire masina se va ridica insa amortizoarele vor avea de suferit, in sensul in care nu vor mai avea nici un rol, sau vor lucra o pe o cursa micsorata.

19. laaav

laaav 3rd Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0 TDI Quattro 143 CP 2010
    Cauciucuri cu grosime mai mare nu merge? gen 65/70 ca si la SUV-uri

20. sandumbogdan

sandumbogdan Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Tocmai am cumparat cauciucuri noi de iarna conform certificatului/CIV pentru ca la 1.700 lei perechea nu vreau sa ma joc riscand certificatul si o pereche de cauciucuri scumpe.
    As incerca un set de inaltatoare, la una-doua sute de lei nu e mare paguba daca e un esec dar vad ca toata lumea vrea sa le lase mai jos asa ca singura solutie se pare ca e sa mai iau o masina mai inalta pentru doua luni de iarna ceea ce nu e foarte practic. As vrea sa o ridic pe asta ceva mai sus, macar la nivelul standard daca nu cu 1-2 cm mai sus dar nu stiu cum.

Ultima editare de un moderator: 16 Oct 2015

Distribuie pagina asta