audi a4 b5 1.9 tdi quattro

Discuție în 'Masina mea / Prezentarea membrilor' creată de vagman, 15 Apr 2012.

1. vagman 1st Gear Member

Locație:
    ghost city
    Masina:
    a4 b5 1.9 tdi QUATTRO 1998 200bhp
    SALUTARE DIN NOU TUTUROR "HRISTOS A INVIAT"
    vreau sa va prezint ou.noua mea achizitie a4 b5 1.9 tdi quattro 110bhp 1998
    O am nu demult facandui unele modificari.
    an -1998 ,1.9 tdi quattro 110 cai.
    Parea mea sunt cele mai reusite motaore 1.9 tdi de la audi si cele mai reliabile in consum,intretinere si durata de viata.

interior
    -scaune recaro sport
    -volan s line
    -trip computer
    -digital climate control
    exterior;
    aripile fata au fost cam ruginite schimbate cu altele .am cumparato de undeva din nord aproape de scotia de la o ferma(2 propritari tata,fiu)
    are momentan 342000 km .

jante originale quattro de 16
    eleron spate
    Merge foarte bine avand in vedere ca are 14 ani . Am schimbat suspensia fata cu brate noi sus si antirol bar,toate originale LEMFORDER.

Modificarile facute de mine;
    -suspensie fata reglabila H&R
    -Spate Eibach cu amortizoare sport standard boge .
    -frane mari 312mm (pagid) fata
    -cobarta in jos 60mm de la standard fata spate
    -jante originale de AMG pe 18 inch cu cauciucuri continental
    -ECU remap ,aproximativ 140cai dupa remap. Se simte bine diferenta la acceleratie de la 110 cai cat avea(sau cat o mai fi ramas di ei??) la 140!
    -faruri de facelift originale valeo cu xenon kit BOCHS
    -grila fata original de rs4 b5
    -trimul din interior de la usi si bord l-am scos si slefuit vopseaua pana la aluminiu. Arata mult mai bine asa si mai sportiv
    -orificiile de aer inlocuite cu cele de facelift iluminate.
    TURBINA de 170 cai de audi 2.0 tdi .

PE VIITOR
    -injectoare mai mari de audi a6 c5 2.5 tdi 140 cai.plug and play.
    - AM bara spate si praguri de s4 b5 si ornamente de la portire . tot ce imi mai trebuie este bara fata "care este foarte scumpa " si cam greu de gasit.
    cand apar pe piata se vand cam la 300£ fara grile si proiectoare.
    -cutie 6 trepte ,cardan si dif de pe audi 2.5 tdi quattro care le am si pe acestea dar imi trebuie timp si spatiu , care nu prea il am ,sa le schimb
    - Pompa injectie 11mm

Vreau sa ajung cam la 200 de cai cu tot ce vreau sa mai adug .
    nu stiu poate este prea mult sau vreau eu pre mult fiid invatat cu motor mai mare care l-am avut pe passat 2.5 tdi v6.
    VISUL MEU ESTE SA AM UN AUDI RS2 SAU S4 B5, STIU ca vreu prea mult dar poate intro zi......:p ,cand o sa-mi permit ,asa ca pana atunci "DREAMS SWEET DREAMS"

PASTE FECRICIT LA TOATA LUMEA ,"HRIHSTOS A INVIAT"

poze cu masina standard si modificata ;

2. Claudiu Ziros

Claudiu Ziros Bronze Member

Locație:
    Voiteg - Timiș
    Masina:
    00' Audi A4 B5 1.8T quattro AWT & 91' Audi 80 B3 1.9 TDI 1Z & 07' Audi A8 D3 3.0 tdi quattro ASB
    Superba,exact pe gustul meu.pana si punctele de rugina de pe suruburile de la numaru' din fata imi plac.Super! tine-o tot asa :) i spor la treaba

3. molnarlehel 2nd Gear Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi A4 '96 1.9 TDI 1Z \ VW Bora '01 1.9 AJM
    foarte fain! sa o stapanesti sanatos!
    Trubina cum lai potrivit?

4. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    In primul rand sa stapanesti masina sanatos ;)

Te-ai inhamat la o munca titanica,financiar vb,avand in vedere ca starea masinii nu e tocmai buna;iti spun din proprie experienta si concluzia a fost ca nu s-a meritat.

Motorul are suficienti km,nu vad sa duca la o crestere de putere atat de mare.

Injectoarele nu sunt suficiente pt 200cp,iti trebuiesc mai mari.

Iti dau cel mai rietenesc sfat,foloseste masina asa cum e,daca nu-s lovele,sau schimb-o cu un a4 b6 131cp,din turbina+intercooler+soft ajungi la cei 200cp si motorul tine fara probleme.Daca vei cauta atent si ai rabdare,poti gasi un B6 bun,intretinut si ceva dotari la 4000 lire.

S4 B5 am vazut ca gasesti unul bun pe la 6-7000lire,deci nu ar fi f scump,dar te va rupe cu asigurarea si cred ca nici tax road nu e prea ieftina.

Bafta.

5. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
    Felicitari pentru masina. Sper sa pretul de achizitie a fost rezonabil si ti-au mai ramas ceva bani. E o masina buna, eu inca sunt incantat de ea, mai ales dupa modificarile facute, insa tot timpul se mai gaseste sa imi doresc sa mai adaug ceva la ea. Acum trebuie sa ma ocup de exterior, asta dupa ce am rezolvat cu motorul dar am in minte ideea ca masina va ramane forever in familie. Nu voi mai recupera nici un leu din ce am investit. Toata lumea cauta masini noi, cum probabil si noi vom face intr-o zi.
    Vezi ca injectoarele pe care le cauti sunt de A6 C4 2.5 TDI cu 5 clindri, cod motor AEL, nu de la cel de pe C5 cu V6(sper sa nu ma insel), dar cred ca nu prea se pupa cu turbina, daca vrei o putere mai mica, ori iei altele pentru o putere mai mare, 200hp cum ti-ai propus. Motorul este generatie mai veche si cu internele stock, e probabil sa scurtezi mult din viata lui daca vrei sa ajungi la 200cp. Eu personal am optat pentru ceva mai putina putere, dar sa pastrez o oarecare fiabilitate. Am mai avut un motor, si care la 300mii km mergea ceas si nici nu prea fusese intretinut, doar ca poate 200cp e prea mult pentru el. Nu zic ca nu sunt multi care au motoare din acestea duse poate si la peste 200cp, dar probabil nu au pretentia sa mai mearga inca 300mii cu ele, eventual le tin pentru curse.
    E bine ca modificarile de putere au inceput cu frane mai mari, si eu am facut la fel, chiar am tot discuri Pagid :)))
    In tarile cu apa calda, probabil se poate mergi cu rotile acelea mari care dau bine(dar schimba capacele de MB)...la noi, nu prea. Arata bine coborata asa, cu faruri noi, grila de RS.
    Iti mai dau un sfat, gandeste-te cat vrei sa tii masina si daca vei recupera investitiile.
    Ma bucur ca nu sunt singurul "nebun" care inca mai investeste in masinile astea vechi, dar muuult mai bune decat altele noi, evident nu de la marci premium. Daca o mentii in conditii bune si ai grija de ea, e o masina care te scoate la pensie, mai ales ca are suficiente dotari. Altele de noi nu au ce ai tu pe masina.

Bafta la modificari!

Ultima editare: 15 Apr 2012
  6. Sergiu.Romanessi

Sergiu.Romanessi Bronze Member

Locație:
    Bistrita, Brasov
    Masina:
    Audi A4 B8 Avant 120 hp 2009, Audi A3 8p, Ford Fiesta 1.6tdci 2010
    o masina care din primele poze nu mi-a spus nimic, e defapt una foarte frumoasa si facuta cu bun gust. sa ai noroc de ea!

7. vagman 1st Gear Member

Locație:
    ghost city
    Masina:
    mersi de toate sfaturile. stiu ca este f veche si poate nu se merita sa bagi bani in ea dar norocul meu a fast ca MAJORITATEA din modificari facute (suspensie,grila,jante ,cauciucuri ,farurile (duar unul) le-am avut si nu am cumparat nimic in afara de arcuri spate si turbina.
    costul masinii a fost de 1200£ .
    evident ca daca ma voi hatara sa vand masina ,tot ce cheltui cu ea nu mai recoper "niciodata" dar daca totusi am avut cam tot la ea de ce sa nu le pun.
    ,mie unul personal imi plac mult medelele b5 decat b6.
    credetima are 342000 km si nu se simte nici o vibratie in masina sau volan si inca are ambreajul original.
    asta mi-au placut la modelele astea sunt balansate bine motoarele.
    de injectoare stiu ca trebuie sa le iau de pe c4 2.5 tdi 5 cilindri.
    cu s4 evident cum ai zis ma rupe asigurarea si taxele

8. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
    Pai zi asa ca ai avut piesele deja :)
    Foarte bun pretul pentru un 1.9 tdi quattro, fie el si in Anglia. Sunt destul de rare si se vand scump.
    Abia astept sa vad cum o sa fie cand montezi cutia cu 6 trepte. Am vrut sa fac si eu modificarea asta insa ma costa prea mult.
    Vezi ca injectoarele le poti pune si inaintea turbinei, trebuie doar sa verifici sa fie IQ-ul la locul lui si sa te uiti cum e cu avansul si fumul. O sa mearga bine si asa. Tie nu-ti patineaza ambreiajul stock dupa resoftare? Ce IQ ai acum setat? Mie imi patina daca tineam IQ-ul sub 3mg daca bagam piciorul pe la 2200.

9. vagman 1st Gear Member

Locație:
    ghost city
    Masina:
    DA,acesta a fost norocul meu .am avut tot cemi trebuie.
    in 2008 am avut un audi a4 b5 2.5 tdi quattro si am avut un accident frontal in romania la "gheorghieni" din pacate si ma costau prea mult sa o fac in piese si timp si m-am decis sa o desmembrez si am majoritatea pieselor de acolo
    cutie ,dif,cardan,scaunele de piele care inca nu le-am montat,sistem bose,si multe altele.am incercat sa le vand si mai nimeni nuti dau bani pe ele aici in anglia asa ca le-am pastrat.
    apoi am avut si un passat tot v6 prezentat tot aici . de la el mi-au ramas suspensia si rotile.
    la-am vandut standard cu suspensie originala si rotile ei.

cu ambreajul e ok. nu-mi patineaza. nu fac plecari prea tari de pe loc,dar pana acuma e ok?
    tu, razvan daca asa te numesti,cam cati caluti ai dupa toate modificarile,ca ai bagat si tu ceva bani in ea dupa cate am vazut!!:)
    claudiu

10. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
    Nu stiu cati cai am ca nu am facut nici un dyno si nici nu vreau sa arunc cifre si sa deschid discutii interminabile. Ce am modificat la masina este si in semnatura, adica:
    injectoare T4 0.216um, 1749VA noua, FMIC si un ambreiaj de 240mm cu kevlar sa tina piept "hergheliei" :))) eliminat catalizator si toba mediana ca sa respire bine.
    Tunerul care imi lucreaza softul mi-a zis ca ar trebui sa ajung undeva pe la vreo 160-165cp si 340-360Nm aproximativ...deci nu sariti ca nu se poate. Am stabilit ca nu vom depasi 1.5bar boost continuu, chiar 1.47 si probabil vreo 1.55 spike. Nu cred ca am ajuns inca la mai mult de 150, poate nici acolo judecand dupa log-uri dar softul este inca in versiune beta si dezvoltarea merge putin mai greu ca tunerul este strain, imi trimite fisierele, eu le scriu pe masina, fac log-uri, trimit log-uri...etc...

Acum, referitor la cum merge masina...pot sa zic ca deja sunt multumit, trage f bine, deja la a doua versiune a softului trage destul de liniar de la aprox 1900-4000 rot si te tine binisor in scaun, daca stai pe alt loc decat al soferului, am testat eu :). Precizez ca nu am fum decat f putin daca tin apasata acceleratia la blana, l-am vazut in farurile unui A3 pd140 cu care mi-am testat puterile. :)
    Eu am avut initial un soft ca al tau si am pus turbina, fmic si injectoarele si tragea f tare, dar dupa softul nou masina a devenit alta complet.
    PS: mie imi patina ambreiajul OEM intr-a 4-a si a 5-a de la 2200 la 2800, deci nu plecari sau altceva.

@ASHIHARA, ai facut vreodata dyno la B5 cu toate modificarile pe el? Cu ce presiune mergeai cu injectoare de T4?

PS2: ca sa radeti putin, cand m-am interesat de soft pe ici pe colo, un tuner mi-a promis 200cp fara fum pentru configuratia actuala :)))))))

Am vazut ca ti-ai pus suspensie sport. Ar merge sa pui pe fata o bara de torsiune de S4, passat B5 W8 sau de la orice B5 cu suspensie sport. Pe spate eu mi-am pus de S4, adica de 15mm. Ar fi fost buna una mai tapana, dar n-am gasit decat chestii f scumpe. Urmeaza sa-mi pun si eu din asta pe fata.
    cod ETKA:
    8D0411309L
    stabilizer / for sports-type running gear
    29MM / PR-1BE,1BD, 1BV,1BQ

Ultima editare: 15 Apr 2012
  11. vagman 1st Gear Member

Locație:
    ghost city
    Masina:
    wow . well done.
    eu am cumparat masina cu softul gata facut de " superchip " si cum am spus trage bine.
    am un prieten bun aici mecanic si se ocupa numai de asa ceva . a avut si el una de 110 cai si tunata pana la 200 cai si torque limitat pentru ambreaj pana si-A cumparat unul de 1.8 t facut pt 300 cai.
    a schimbat urmatoarele
    -pompa de injectie de 11 mm
    -injectoare fratelli bosio
    -turbina de a4 2.o tdi 170 cai
    -ECU remap de la MRC UK
    -2 intercoolere de pe 2.5 tdi
    -ambreaj de 1.8 t duce pana la 300 cai si 500 nm cuplu motor
    colector de admisie de pd 130 de cai
    a juns la 220 de cai si 400 NM cuplu motor si avea numai tractiune pe fata si nu pre tineau planetarele si cutia nu ducea puterea care o avea.
    credema patinau rotile si in viteza a 3-a
    nu stiu daca as vrea sa ajung la asa ceva dar am sa incerc ,daca ma tine buzunarul.
    ASTEPT alte sfaturi
    bafta in continuare

12. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
    Pompa de injectie de 11mm se gaseste pe unele modele de 110cp cu transmisie automata, sper sa nu ma insel, si este absolut necesara de la 160-170cp incolo ajutata si de un liftpump de la un pd, la noi mai greu de gasit. Injectoarele sunt multe de la fratelli bosio, trebuie sa iti spuna care si cum. Turbina ai deja mai trebuie injectoare ca si cost major, si cred ca e mai simplu sa pui un fmic, mai ales ca tu ai clima si nu ai unde sa bagi pe cel din treapta, deci nu merge cu 2. Ambreiaj nu trebuie de 1.8T, trebuie unul facut pentru diesel, altfel te trezesti cu trepidatii. Tinand cont ca ai deja turbina, ar trebui sa iti cauti un ambreiaj bun de 240mm si aici cred ca poti apela la unul de AVF daca tot pui cutia in 6 trepte. In nici un caz nu poti merge cu 228mm si cu 6 trepte cu motorul modificat.
    Daca nu te superi si poti, faci niste log-uri in mers cu vag-com-ul pe canalele 3, 8, 11 de la 1500-4000 cu acceleratia blana? Sunt curios cum merge acel soft.
    Eu mai am de luat o galerie de admisie de pd130 dar se vinde la pret de aur, 250 lei bucata :D.
    merci

13. vagman 1st Gear Member

Locație:
    ghost city
    Masina:
    da,adevarat pompa de 11mm este pe transmisie automatica. se gasesc cam greu pe aici si la preturi "piperate" .
    injectoarele care le avea nu stiu ce serie erau dar erau cam mari ca trepida la relanti si fumega sau poate softul nu era destul de bun?
    A ERA SA UIT ,A MAI FACUT CEVA CE A ADAUGAT LA PUTERE, A DAT JOS CHILUASELE SI LE-A SLEFUIT CANALELE DE LA VALVE (daca ma exprim corect)
    o mai repet accelera f.f. rapid pt un motor de 1.9 :scared2:
    am sa incerc la mine cu vag-com sa vad cum merge.

Ultima editare de un moderator: 16 Apr 2012
  14. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
    Probabil ca avea injectoare prea mari sau nu era ceva reglat cum trebuie. Ideea e ca peste o anumita putere si peste anumite modificari e mult mai greu de reglat masina, de facut un soft cum trebuie si aici necesita timp si bani. La relanti ma gandesc ca ar trebui sa fie cele mai putine probleme ca mentinerea relantiului necesita mai putine reglaje. Referitor la chiulasa, e o treaba si asta cu portarea canalelor, dar prea mult nu poti face si mai eficienta ar fi montarea unor supape mai mari, arcuri mai puternice, alta exa...si poate pe aici mai trebuia lucrat. Sunt pe forums.tdiclub.com diferite proiecte de acest gen, dar si aceste rectificari inseamna bani. Dupa cum vezi, toate drumurile se opresc la domeniul financiar. Pentru mersul sportiv pe drum e bine sa te limitezi la un anumit nivel. Eu personal am vrut sa ma apropii de un 1.8T pe care mi l-as fi dorit, dar nu l-am luat din cauza consumului. Scopul e aproape indeplinit asa ca m-am linistit. Vreau doar sa mearga bine si fara probleme. Am petrecut multe weekend-uri modificand si lucrand la masina, pentru ca majoritatea modificarilor le-am facut singur. Trebuie sa vina si vremea sa ma bucur de ele :)

15. vagman 1st Gear Member

Locație:
    ghost city
    Masina:
    tot respectul ca ai avut curajul sa ti le faci singur si tineo tot asa se merita,
    incetul cu incetul.
    si eu vreau sa o fac cum vreau dar trebuie timp si bani" pt tot ce am propus.
    daca as fi fost singur poate as terminao mai repede dar familia ma limiteaza la multe, asa ca imi trebuie mult mai mult timp decat mi-am propus
    O ALTA INTREBARE .INJECTOARELE DE PE T4 sau potrivit direct sau ai folosit duar duzele? au trebuit balansate ?

bafta in continuare ;)

16. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
    Referitor la injectoare, le-am luat cu totul. Am cautat ceva pe net pentru ca fix de pe un T4 2.5 nu aveam de unde sa iau decat duze noi, asa am descoperit ca defapt sunt aceleasi impreuna cu motorul si pe A6 C4 AEL de 140cp si le-am luat complete si le-am montat imediat, fara nimic altceva. Puteam lua si duze noi, probabil putin mai scump dar am vrut sa pastrez injectoarele mele asa cum sunt ca backup. poti sa le cumperi si sa le montezi, ar fi destul de ieftine, ceva gen 150euro. Atat m-au costat pe mine 4 bucati.

17. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
  18. vagman 1st Gear Member

Locație:
    ghost city
    Masina:
    mersi fain .
    am sa-i trimit un mesaj.
    cred ca este standard pe orice model b5 fata.
    am gasit niste injectoare de pe un a6 c4 140 cai cod AEL
    inca nu le-am pus dar am sa incerc weekend-ul acesta si apoi fac o proba cu vag comul si te anunt sa vad cum merge.
    noroc

19. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
    Intreaba-l daca are codul cu L la sfarsit. Daca e L e modelul sport, de pe b5 cu suspensie sport de fabrica, S4 si RS4. Injectoarele le poti monta fara pb. Cred ca si daca nu reglezi IQ-ul, tot nu scoate fum daca acum nu scoate.

20. vagman 1st Gear Member

Locație:
    ghost city
    Masina:
    ok, am sa-l intreb
    scoate un pic de fum acum, dar am sa vad dupa!!
    te anunt

Distribuie pagina asta