Salutare tuturor, Prezint si eu masina mea, primul audi de pana acum achizitionat in noiembrie 2017, un A4 B8 2.0TDI 2010 care are destul de multe dotari, acesta fiind unul din motivele achizitionarii. Din pacate masina este in tara din 2012 si stiti cum e cu masinile rulate in Romania....si inca un dezavantaj sa zic asa este ca a fost masina de femeie, nu vreau sa generalizez vreo chestie. Dotari: Interior piele crem cu reglaj full electric cu incalzire scaune si fata si spate Bixenon adaptiv Sistem audio BANG & OLUFSEN (sunt extrem de incantat, se aude bestial !!) Navigatie MMI 2G HIGH (mergea macar un 3G LOW cu slot de card....dar asta este) DISTRONIC, adaptive cruise control Lane Asist si Side Asist Drive select: auto/dynamic/comfort Keyless go si Keyless entry Oglinzi electrice rabatabile incalzite cu senzor antiorbire Auto hold Jane ORIGINALE model SEGMENT pe 19, 8.5J et 43 FULL LED (faruri stopuri) Dublu climatronic Pachet lumini ambientale Senzori parcare fata spate cu camera pe marsarier Senzor de lumini si de ploaie Plafon interior negru S-line Follow me home / leaving home Pe parte de motor am facut urmatoarele: Volanta noua cu kit ambreiaj si disc imbracat in KEVLAR (mult mai durabil decat ferodo-ul normal) Distributie completa si Transmisie Bujii noi NGK Ambele termostate schimbate, al 2lea era blocat pe deschis si de aici marea problema cu incalzitul motorului Ulei Liquy Moly Top Tec 4200 5W30 Ulei cutie ORIGINAL, antigel, ulei servo Toate filtrele (motorina, ulei, aer, habitaclu) BATERIE NOUA CU 3 ANI GARANTIE, pe masina era cea originala care isi dadea duhul Bielete antiruliu si bucsi brate Renumita "piedica" pentru motorasul de la clapetele de admisie din cauza caruia primeam eroare cu senzorul de pozitie si motorul tremura si era mai galagios. Jante R17 originale audi cu anvelope noi de iarna SAILUN de care sunt extrem de multumit La interior am imbracat trimurile in cu carbon lucios (cele de pe usi) si negru lucios cel de pe bord (lucrez in domeniu). Am schimbat consola centrala de la schimbator pentru ca avea urme de uzura, butonul de start/stop era tocit si din cauza folosirii unui incarcator la bricheta s-a zgariat partea de langa scrumiera. Am avut noroc ca am gasit o consola cu aceleasi butoane si aproximativ nou nouta si are si butonul mare cu joystick ) Stiu ca nu foloseste la nimic dar nu avea rost sa pun butonul normal de pe consola veche ca oricum avea chromul sarit. Am inlocuit covorasele de mocheta cu unele dedicate de cauciuc pentru ca pe vremea asta...e mai bine. Sunt cateva de reparat, din pacate masina a avut parbrizul schimbat in urma unei ciobituri si cine l-a schimbat nu a luat unul cu suport de camera pentru lane asist asa ca tot ce inseamna distronic, lane asist si pilot automat nu functioneaza....Camera o am in torpedo, nu stiu cat de functionala este dar va trebui sa cumpar un parbriz cu acel suport sa o pot monta inapoi. Incalzirea in scaunul din fata la sofer nu merge, trebuie vazut unde este problema. Toate astea cand o sa se incalzeasca afara ca acum n am nici o tragere de inima. Astept sa ajunga noile anvelope de vara 255/35/19 tot SAILUN si sa vopsesc jantele in Gun Metal. Legat de anvelopele acestea SAILUN care sunt low cost, poate unii dintre voi spuneti ca sunt panarame pt ca sunt de buget. Sunt la al 3lea set, pe masina cealalta am avut tot la fel, si de vara si de iarna si am fost foarte multumit de ele, de aceea merg in continuare pe acelasi brand. Cele pe 17 de iarna au fost 220 de lei bucata iar cele pe 19 care urmeaza sa vina sunt 310 lei bucata. Prefer sa iau anvelope noi decat sa iau niste branduri mai de renume dar cu 4-5 ani vechime. Singurul lucru care imi sta pe creier este pompa de inalte asa cum bine stiti, riscul defectarii care poate aduce cheltuieli mari. Am desfacut regulatorul de pe pompa si era curat acolo asa ca oarecum am rasuflat usurat. Iau in considerare conversia la CP3 dar ramane de vazut. Pe viitor ma gandesc la o colantare toatala in culoarea HOT BLOOD (un rosu aprins spre visiniu) sau alb perlat (ramane de vazut) pentru ca sunt cateva defecte la vopsea probabil din cauza pasarilor care mananca numai porcarii si a persoanei de dinainte care credea ca "da bine" cu mancarea aia digerata de pasari pe masina. Grile tip fagure, prelungire de S-line spate si acel lip RS pe fata. Cam atat momentan, sper ca nu v-am plictisit :D
Frumoasa ..... Sa o stapinesti sanatos....Te invidiez pentru sistemul AUDIO !!! ....Ma intereseaza si pe mine achizitia unui sistem audio la fel .
Multumesc. Nu stiu cat de usor e sa pui un sistem audio B&O, pe langa faptul ca e destul de scump, ai mai multe piese de cumparat.
Bine ai venit! Faina masina, ai destule dotari! Poti sa detaliezi capitolul ambreiaj? Unde ai modificat, ce kit ai avut inainte, Sachs sau Luk si care sunt asteptarile de la el. Ai si resoftare?
Salut, multumesc ! Pe masina a fost SACHS inainte si tot sachs am pus. Am cumparat volanta noua 2000 de lei si discul si placa le-am dus la cineva la refacut, adica la placa a luat fata dreapta iar la disc a dat ferodo-ul jos si a pus kevlar. In felul asta am economisit vreo 6-700 de lei si ambreiajul se comporta foarte bine, sa nu mai zic ca acel kevlar e muuult mai rezistent si durabil decat ferodo-ul, deci si mai putini bani si mai buna calitate. Resoftare nu am si nici nu cred ca o sa fac.
Am adaugat cateva poze cu procesul de colantare. Am schimbat si autocolantul de la interior cu ceva unic si mult mai frumos dupa parerea mea.