1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Audi Drive Select la A4 B8 - Instalare buton si/sau activare buton ADS

Discuție în 'Audi A4 B8 (2008 - 2015)' creată de george, 10 Iul 2012.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 D4 FL 2017, 3.0 TDI 262CP, Exclusive
    @GunX - sa vezi ce "caterinca" fac cei de la Audi si ii doare'n *** ca ti se strica tie turbina.
    Si eu am activat ADS-ul si este super, am mai scris si prin alte parti. Recunosc ca o resoftare era ideala dar am preferat sa fac alte chestii.
    Acum sa revin la desteptaciunea celor de la Audi:
    - zici ca sa lasi masina sa se raceasca inainte sa o opresti, dar se pare ca start/stop-ul conceput de aia de la Audi te contrazice total ... ala o opreste cand vrea el, nu il intereseaza ca tu ai forjat masina sau nu ...
    Am patit personal asta cand i-am dat blana pe autostrazi in germania si pe urma am tras intr-o parcare si am ramas masca cand am vazut ca mi-a oprit motor-ul start/stop-ul ...

Da, este facut ca sa iti scoata banii din buzunar pe consumabile .... ca asta a ajuns sa faca orice producator de auto din lumea asta ...

Ca baga mai mult aer si ca mergi tu nu stiu cum, este irelevant ... si daca o resoftezi face la fel (cu sau fara ADS ...).

Imi pare rau ca masina mea nu are servotronic (1N3). A venit echipata cu 1N1 si pot spune ca trag destul de mult de volan pe loc, dar asta e.

Un retrofit pentru aceasta ar costa mult prea mult si nu s-ar justifica.

Suspensie sport am si eu, si tare's curios cum o sa fie iarna cu ea (eu nu am prea prins multa zapada cu ea pan acu).

Toate bune

OffTopic: GunX - Ai o masina superba! Sa o stapanesti sanatos si sa nu ai parte de incidente.

2. GunX

GunX Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 Allroad, 3.0 V6 biturbo 320 hp, 2015
    merci :)
    KUL, I stand corrected! jmechera rau optiunea aia, dar am inceput sa verific boxele, nu stiam de ce nu este sunet deloc :D

3. Sebastian2013 4th Gear Member

Locație:
    Zalău
    Masina:
    Audi Q3 8U, 2.0 TDI
    Chiar daca nu ai ADS, conduci agresiv, opresti motorul fara a lasa turbina sa se raceasca se distruge. Mersul subturat si forja cu motor rece au acelasi efect negativ asupra motorului, cu sau fara ADS.
    Activand ADS-ul nu-ti creste puterea motorului, nu ai mai multi NM, curba de putere este usor redistribuita, sa ai vlaga si la turatii sub 2500 RPM.

Eu am pe un Golf 5 2.0 TDI DSG 6 trepte, si conform mitologiei cum ca la cutiile automate sunt enorm mai scumpe ca si intretinere nu este in totalitate adevarat, doar cu vreo 20% ptr blocul de valve si selectorul de treapta de viteza, care nu se duce cu una cu doua.

Cu engine in dynamic, 2.0 CRTDI merge ca si 2.0 TDI de pe golf. In rest merge un pic mai bine (pana in 2300 RPM) decat un logan 1.5 DCI 85 hp.

Ultima editare: 2 Iul 2013
  4. GunX

GunX Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Cand spui nu primesti mai multi cai si nici mai multi NM din ADS este adevarat, dar atunci te referi la numarul lor maxim. De acord.

Cand spui ca ai o curba de putere diferita, asta inseamna ca pe undeva, valorile singulare ale puterii/nm de pe grafic, difera. Altfel ar fi aceiasi curba, de acord? Ca ea sa fie alta, trebuie sa-ti varieze niste valori pe acolo (pleonasm)

Pentru ca o curba exact asta este, pe OX ai turatia pe OY ai valoarea KW sau NM. Plaja de turatie ramane aceiasi, varieaza doar valorile de cai/cuplu. Din pacate ce "primesti" mai devreme, "pierzi" mai tarziu.

Dar sa nu confundam valoara maxima de KW/NM (cea care se obtine la turatia maxima a motorului) cu KW/NM la o turatie oarecare "X rpm" (valoarea instantanee). Daca nu este clar, pot sa fac un desen :)

Altfel, o curba de putere redistribuita de ADS in cazul B8, exact asta inseamna, mai multi NM la o anumita turatie, <2500rpm, da. :) Deci, ai mai multi NM la 2000rpm de ex in dynamic, decat aveai inainte la aceiasi 2000rpm in confort. Altfel nu ai simti nimic. Lucru care inseamna un stres/uzura pe componente/motor/fiabilitate, adica exact ce spuneam mai sus. De acord ca aceste sensibilitati exista oricum.

Un motor chipuit va reactiona si mai agresiv la ADS-Dynaimic, pt ca deja are ridicata curba de cuplu din soft, iar redistribuirea ei se face si mai abrupt in zona de inceput pana la 2500rpm. Din acest motiv 2.0 TDI 143 de cai dynamic, sunt TOTAL altceva fata de 177@210 cai dynamic, desi pe spate scrie tot 2.0 TDI si ai fi tentat sa zici "eh, probabil se misca ca un golf din ala 2.0, le stiu" :) O diferenta si mai mare (aproape un soc) vei avea daca vei lasa pe cineva sa-ti conduca masina si vei sta in dreapta. Pt cine n-a experimentat, o sa incepi sa te inchini, desi e aceiasi masina pe care ai condus-o cu o secunda inainte.

5. valentinc 3rd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A8 3.0tdi, 2007
    Pe Dynamic nu e nimic diferit fata de Comfort. Doar raspunsul la pedala de acceleratie. Nu se schimba niciun cuplu, nu se schimba nimic. Asta insemnand ca apesi mai tare pe acceleratie pe comfort, e acelasi lucru cand apesi pe pedala pe dynamic la un centimetru.

GunX. Fa un test in timp ce accelerezi, sa schimbi de pe comfort pe dynamic. Nu o sa vezi nicio schimbare decat dupa ce ai ridicat de tot picioru de pe acceleratie si ai apasat din nou. Ce inseamna asta? :)

6. GunX

GunX Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Am facut. Ca idee, nici macar cand dai blana pe confort, nu este pe aproape. Daca citesti topicul, s-a detaliat f clar diferenta, mai ales ca viteza de reactie, lucru imposibil de variat/crescut prin apasarea pedalei.

Dar de acord cu testul, haideti la o intalnire. S-a mai propus pe aici, la oricine este sigur ca nu e nici o diferenta in afara de apasatul pedalei, sa aduca niste bani la el si dupa ce se convinge ca s-a inselat, sa plece lefter, dar a sters moderatorul :)

7. strumfyspm Guest

Pareri impartite...eu tind sa cred ca pedela de acceleratie raspunde mult mai repede pe dynamic decat pe auto...pana la urma diferenta intre auto si confort nu este...

Pana si pe brosura de la Audi arata o pedela...

Nici o linie a motorului nu se schimba...asta inseamna sa ai 2 softuri pe ecu...ceea ce la Audi nu exista...daa...

Deci pareri impartite....

8. valentinc 3rd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A8 3.0tdi, 2007
    Viteza de reactie cand e pe Dynamic e alta, asta nu inseamna ca iti mareste presiunea in turbina sau alte cele, nu iti face niciun chip tuning in mers :sly:

Si acum sa ne descretim fruntile. Audi Drive select face exact ce a zis strumfyspm si eu :) Throttle Mapping - http://www.youtube.com/watch?v=z7XWuT73NiU

9. strumfyspm Guest

valentinc te sustin 100000000%

Ultima editare de un moderator: 2 Iul 2013
  10. GunX

GunX Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Cred ca adevarata descretire de frunti o sa aiba loc cand o sa cititi ce inseamna throttle mapping

http://www.f1technical.net/articles/17899

Din pacate sebastian2013 are dreptate.

Pe scurt, in rezumat, ai alta harta/curba de cuplu la pedala. In nici un caz nu ai ACELASI RASPUNS al motorului ca si cand ai apasa pedala mai mult. Asta ar fi...sa folosim un termen respectuos...cel putin hilar :)

Cum ar fi in formula1, in loc de zeci de sesiuni de probe si optimizari de parametrii motor sa zica pur si simplu "auzi, frate pilot, dar nu poti sa apesi si tu mai tare pe aia si gata?!" :)))))

11. strumfyspm Guest

Iti deschide un pic mai mult clapeta...dar asta nu inseamna ca ai 2 mape pe ecu...

Din cunostintele mele...la gama VAG NU EXISTA ECU CU 2 harti de putere...

Era un post mai pe la inceput unde explica un coleg ADS-ul....

12. GunX

GunX Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    :) Iti deschide MAI REPEDE clapeta si nu un pic, ci MULT mai repede :) la fel si presiunea, graficul de boost este mult mai abrupt in ture. chiar daca in bar ai aceiasi valoare, o ai mai devreme. asta face sa ai alta curba de cuplu, desi nu ai doua softuri diferite in motor. ce e fratilor asa greu?

si eu recomand citirea topicului de la inceput, pt ca majoritatea raspunsurilor se gasesc acolo. de exemplu:

remaparea pedalei nu inseamna nici alt ECU, nici ca o apesi 1 cm si masina se comporta ca si cand o apesi 2 cm. poti sa o apesi sa o rupi, sa iesi cu ea prin podea, masina va accelera usurel/lent pt ca asa este proiectat in confort mode, sa nu te bruscheze la volan, sa nu te bage in scaun in juma de secunda pt ca oricat ne place noua, pasagerul din dreapta te va considera un maniac la volan. de aia in mod normal graficul este "rotund", pe cand in dynamic graficul este "colțos" - asta ca sa incercam si o exprimare mai pe intelesul tuturor.

oricum, fara intarirea volanului si suspensia rigida, diferenta poate sa fie imperceptibila. de aia contrazicerile aiurea de mai sus. una este pe un quattro 3.0tdi cu ads complet, alta este pe 143 de cai, tractiune fata si masina "chel-line". normal ca ti se pare ca nu e mare lucru, cand o suspensie moale oricum anuleaza jumatate de efect, iar directia ramane la fel. iti vine sa zici ca e o tzeapa, pe cand pe forumurile de S5 lumea e in extaz cand vine vorba de ADS mai ales cu diferentialul sport, toti spun ca e o diferenta ca intre zi si noapte : http://forums.audiworld.com/archive/index.php/t-2828831.html

Revenind la problema fiabilitatii, pe langa o uzura diferita, apreciez personal ca si filtrul DPF se va incarca mai repede cu motorul pe dynamic, la accelerari blana repetate. Din aceleasi motive prezentate mai sus. Un timp de raspuns mai rapid al pedalei, face masina sa se simta mai "vioaie" si motorul mai rapid in reactie, insa aceste bruscari se vor resimti in timp, daca sunt abuzate,chit ca e vorba de o functie proiectata de fabrica Audi.

Ultima editare: 3 Iul 2013
    Pinichi apreciază asta.
  13. valentinc 3rd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A8 3.0tdi, 2007
    Graficul de care zici tu eu nu am vazut nicaieri in primul rand.

Arata-mi si mie cum din modulul de charisma poti sa maresti presiuni si alte cele.

:rtfm:

14. GunX

GunX Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Nu poti sa maresti presiunea, am zis mai sus "in bar ai aceiasi valoare"

BAR1, bari, s. m. Unitate de măsură a presiunii atmosferice egală cu un milion de barii. – Din fr. bar.

15. rotitza

rotitza Pasionat Audi Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 C7 Allroad - 3.O BiTDI quattro - 2O13 ~ max torque @ 650Nm
    In opinia mea nu au rost discutiile daca nu sunt obictive!

Daca intrebarea este despre audi de ce vorbim despre F1!?
    Daca vorbim de ADS ca pachet de ce vorbim depre suspensie sport si tractiune quattro!?

Consider ca obiectivitatea in astefel de discutii este ingredientul principal bineinteles alaturata unei documentatii verificate sau verificabile!

Diferente intre modul AUTO vs CONFORT/ DINAMIC este fix ceea ce spune si cuvantul: le imbina pe ambele in functie de modul in care se sofeaza: agresiv sau domol.

Pentru a raspunde totusi la una remarcile mai sus mentionate, cei de la audi au lasat modul predefinit AUTO si nu cel DINAMIC, pentru ca in functie de sofer/conditii de drum, masina va reactiona diferit!
    Daca sunt pe drum bun, serpentine si trag tare de masina chiar daca sunt pe AUTO, ADS-ul va reactiona ca pe DINAMIC!
    Daca sunt pe un drum prost (cu denivelari) si merg incet ADS-ul va reactiona ca pe CONFORT!

Rspuns final, nemtii nu au lasat default modul DINAMIC pentru ca modul AUTO este unul mai destept decat unii soferi!

Concluzia personala fiind: Cei ce considera ca isi strica motorul folosind ADS pe DINAMIC sa nu il folosasca! Iar celor ce le place acest mod sa o faca fara teama!

Personal folosesc un motor resoftat si functia DINAMIC pe motor tot timpul!

16. valentinc 3rd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A8 3.0tdi, 2007
    http://www.audi.co.uk/new-cars/a3/new-a3/handling-and-control/audi-drive-select.html

17. GunX

GunX Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Pentru ca ADS ca pachet include suspensie adaptabila (sport/confort) si pe S-uri, diferential setabil (sport mode in dinamic). Aceste optiuni existente pe pachete de fabrica impreuna cu intarirea directiei influenteaza f mult diferenta confort/dinamic pt cei care sustin ca ADS merita, este o f mare diferenta cu el, etc. Daca il instalezi doar pt motor (remaparea pedalei), cu o suspensie moale si fara servodirectia 1N3, e f posibil sa nu prea simti mare lucru.

In rest, total de acord cu tine la partea AUTO. Doar ca s-a inteles un pic gresit. Eu am zis ca nemtii ar fi putut construi din start masinile cu motorul in regimul DINAMIC, la cele fara ADS deloc :) Exista oricum codare sa muti setarea de start, eu de exemplu am pus-o pe confort, ca sa nu stau mereu la fiecare cheie sa ies din AUTO, dar asta e preferinta personala, in nici un caz un argument al fiabilitatii. Fiabilitatea nu inseamna ca se strica, de stricat se strica toate pana la urma ca nu sunt vesnice, ideea este cat de repede ;)

18. valentinc 3rd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A8 3.0tdi, 2007
    Unele persoane vor sa mearga si pe comfort, asa ca le lasa default pe AUTO.

19. anarchy

anarchy Gold Member

Locație:
    Wild West
    Masina:
    A6 C7 3.0TDI
    b8-ul are in soft 6 harti de pedala (cerere cuplu in functie de procentajul pedalei de acceleratie functie de turatia motorului).
    sunt aproape la fel ... dar interpolarea lor se face in functie de anumite conditii. ADS-ul nu are nici o influenta asupra lor : nu le modifica si nu foloseste altele.
    de asemenea nu are nici o influenta asupra hartilor de limitare a cuplului. nu se modifica nici presiunile din limitele turbo.
    ADS_ul pe dynamic foloseste doar offseturi pentru pozitia pedalei si acceleratia cu care este apasata.

la o masina resoftata diferenta dintre confort si dynamic va fi foarte mica, aproape insesizabila, tocmai datorita faptului ca acel offset este compensat de modificarea hartilor de pedala care se vor limita in cuplu final.

chiar am facut teste pe acest subiect modificandu-mi softul in nenumarate randuri si sperand ca ADS foloseste harti de pedala diferite in functie de setarea curenta. doream o masina eco pe confort si race pe dynamic. nu se poate acest lucru la audi. nu este acelasi lucru ca la opel care are buton de sport si care foloseste harti diferite in soft.

20. Sebastian2013 4th Gear Member

Locație:
    Zalău
    Masina:
    Audi Q3 8U, 2.0 TDI
    Din punctul meu de vedere audi are o bila usor gri pentru ca tot timpul trebuie sa modifici ceva: vreau intensitatea luminii interioare sa fie la 70% sau la 80%? cand accelerez vreau sa simt ca sunt decapitat sau nu? nivelul volumului senzorilor de parcare vreau a ma trezeasca din somn sau sa ma adoarma?

Usor exagerat, prea multe optiuni te naucesc de cap, nu mai ai sentimentul ca te-ai urcat in masina si se muleaza dupa tine.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta