1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Ceasuri Bord / IC la A4 B5 - martori luminosi - ce inseamna - lumini bord - inlocuire becuri

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de mr.claude, 19 Oct 2007.

1. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
  2. Romeo_79

Romeo_79 Gold Member

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    A4 Allroad 2.0 TDI 177 CP CGLC 2013
    Martorul "baterie" din bord trebuie sa se aprinda la punerea contactului?
    Becul e ok,dar niciodata nu s-a aprins,desi am o problema cu alternatorul (incepe sa incarce dupa ce turez putin motorul,dupa care merge ok).
    Si inca doua nelamuriri:
    1.) Fiecare martor optic din bord,atunci cand se aprinde in mers,sau cand semnaleaza o problema,va fi intotdeauna insotit si de semnal acustic,sau nu?
    2.) Desi motorul e Diesel,bordul nu e prevazut cu martorul "spira" in bord. Din cate imi amintesc,la un test cu VAG-COM in loc de spira,se aprindea "Check". Prin urmare,e normal ca atunci cand va fi necesara cuplarea bujiilor,sa ma ghidez dupa acest martor galben "Check" ?
    E vorba despre un A4 Avant 1.9 TDI AFN din 1997.
    Multumesc..

Ultima editare: 31 Mar 2012
  3. audi11wst

audi11wst Silver Member

Locație:
    marginea U.E.
    Masina:
    A3 8V/ CRLB / QMM / 2015 - A3 8L / BFQ / FDH / 2003
    Raspunsul la intrebarea 1.) este NU.

4. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Iar la 2 raspunsul este ca AFN-ul tau din 1997 trebuia obligatoriu sa aibe martorul "spira" si sub nici o forma martorul "check engine". Asadar, acolo s-a umblat la ceva (ceasuri, folie, etc) si nu s-a pastrat asa cum era facut pentru modelul tau.

Nu ai de unde sa stii daca acest martor e cel real al preincalzirilor bujiei. Faptul ca se aprinde la punerea contactului si se stinge dupa o secunda nu inseamna nimic clar. Gandeste-te altfel... iarna, cand temperaturile sunt mici martorul spira sta normal mai mult timp aprins. Cand se incalzeste afara nu sta mai mult de 1-2 secunde. Daca martorul tau "check engine" a stat mai multe secunde aprins in aceasta iarna iar acum cand afara sunt peste 10-15 grade sta evident mai putin aprins, atunca da... poti sa il iei pe acesta ca punct de reper pentru preincalzirea bujiilor. Altfel nu, cel mai probabil e legat in serie de un alt martor... pentru pacalirea noului propietar, adica tu.

5. Romeo_79

Romeo_79 Gold Member

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    In aceasta dimineata in bord arata -4 grade,si becul CHECK a stat vreo 3 secunde aprins.
    Am demontat bordul,si am observat ca martorul din bord pentru avarie si pentru Check ies separat din cablajul bordului,si s-a facut o improvizatie,pentru ca becul si soclul nu sunt originale. De asemeni,cum se poate observa si in foto,cele 4 locuri in care ar fi trebuit sa fie becuri,nu sunt prevazute cu contact electric.
    Intrebari:

1) La acelasi model de A4 ca al meu,aveti martorul Check in bord,si se aprinde la punerea contactului?
    2) De ce ar fi facut cineva aceste modificari la bord?
    3) In caz ca as vrea sa schimb bordul,de care ar trebui sa caut,adica are vreo serie sau vreun mod de identificare?
    4) Unde ar fi trebuit sa fie martorul "spira"?
    Multumesc.

31032012090.jpg 31032012092.jpg 31032012093.jpg 31032012094.jpg

6. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    La modelul tau asa e din fabrica. Becul pentru martorul spira vine separat de ceasuri, fiind alimentat de pe cablajul masinii. Asadar nu e improvizatie.
    Improvizatie e ca ai martor check in loc de martor spira

7. ady_2202 1st Gear Member

Locație:
    dej
    Masina:
    AUDI A4 1.9 TDI 85 kw cod AJM
    Si eu am probleme cu ceasul de la apa si cel de la combustibil.Cel de la combustibil sta peste maxim tot timpul si cel de la apa rar sta pe 90,mai mult sta pe 120 de grade.Am verificat temperatura din climatronic si imi indica la fel ca si pe ceas.Mentionez ca am schimbat toti senzorii,termostatul si distributia impreuna cu pompa de apa.Motorul e ok, nu fierbe,la scanare nu da nici o eroare.

8. danyg 1st Gear Member

Locație:
    Bistrita
    Masina:
    Audi A4, 1.9 tdi, 2001
    Daca stie cineva daca este dus ceva senzor de la ulei sau ce ar putea fi ca imi apare de o vreme un semn cu ulei si cred ca scrie temp in dreapta langa semn, ca nu se mai vede complet Computerul de bord, dar am vazut ca de atunci nu mai urca temperatura la ulei in ceasul mic din stanga bordului? O fi ceva senzor la ulei si daca da unde se afla acel senzor. Multumesc anticipat!

9. Romeo_79

Romeo_79 Gold Member

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    ovidiutm Esti sigur ca ai mai vazut asa ceva si pe alt bord de A4 din 97?
    Sa inteleg ca pe modelul asta nu trebuie sa se aprinda martorul check,ci martorul spira,inclusiv atunci cand se memoreaza un DTC. Si mai e si celalalt bec care e pe martorul de avarie,banuiesc ca si acela asa trebuie sa fie.
    E de mirare pentru mine ca neamtul a procedat astfel cand a proiectat bordul...

ady_2202 Fa-i un output test pe ceasurile de bord,cu VAG-COM. In prima faza trebuie sa se duca toate acele constant la maxim spre dreapta, iar apoi sa ramana pe zona de mijloc a scalei. In acest moment observi daca vreun ceas de bord nu sta unde ar trebui.

Ultima editare de un moderator: 3 Apr 2012
  10. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    danyg, o fi... insa daca tu care ai masina nu stii, noi din spatele tastaturii nici atat nu stim. Scaneaza masina, vei afla care e problema, chiar de la sursa.

Romeo 79, am crezut ca ai inteles: nu exista B5 cu martor spirala si check engine.
    Asadar, modelul tau TREBUIE sa fi iesit din fabrica doar cu martor spirala.

Da, sunt sigur ca asa e la cele din 1995-1997. Am vazut multe borduri si asa a gandit cretinul de neamt. Dupa cum ti-ai dat seama ulterior si-a corectat greseala. Martorul spirala e asadar, iluminat de un bec care este alimentat separat de bord, asa cum reiese din pozele tale. Daca stateai sa analizezi cablul (culorile) precum si felul in care e integrat frumos in manunchiul de fire ti-ai fi dat seama ca nimeni nu se dadea peste cap sa scoata fiecare pin din mufa galbena ca sa puna mansonul ala peste toate firele.

Trebuie sa intelegi ca pe B5 sunt mai multe categorii de ceasuri, cu muuuuulte diferente intre ele, insa toate acestea au ceva in comun - anul de fabricatie al masinii.

Astfel, uite diferenta de la nonfacelit din 1995 la nonfacelift din 1998.
    Al tau e ceasul din prima poza si asa cum observi nu este nici urma de check engine.

B5, 1995-1997

B5, 1998

Cu faceliftul nu am poza la indemana.

Ultima editare: 3 Apr 2012
  11. cristipetrici 1st Gear Member

Locație:
    sangeorz-bai
    Masina:
    audi a4,1,9 tdi 2000
    probleme la ceasurile de bord

Salutare,
    Am un A4 B5 1,9 tdi, PD din anul 2000 si mi-a aparut o problema: brusc, mi s-au defectat luminile din bord, turometrul, kilometrajul, indicatorul de motorina, indicatorul de temperatura a antigelului. De fapt, nu mai merge nimic din bord. Poate cineva sa ma ajute ?

Ultima editare de un moderator: 4 Apr 2012
  12. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Da, cineva cu o diagnoza care sa iti dea si un test pe ceasuri.

13. cristipetrici 1st Gear Member

Locație:
    sangeorz-bai
    Masina:
    audi a4,1,9 tdi 2000
    m uitat sa mentionez faptul ca totul s-a intamplat in timp ce mi-am inlocuit bateria.Dupa montarea acesteia am observat ca nu mai imi functioneaza ceasurile din bord, iluminatul de la clima, casetofon, butoanele de la geamuri,...etc:sign_omg: A mai trecut cineva prin situatia aceasta? Va rog sa imi mai dati pareri.. multumesc

14. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Siguranta nr. 12 ai verificat-o?

15. cristipetrici 1st Gear Member

Locație:
    sangeorz-bai
    Masina:
    audi a4,1,9 tdi 2000
    da, am verificat toate sigurantele. Merci.

Ultima editare de un moderator: 8 Apr 2012
  16. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Cred ca ti-ai prajit un procesor din ceasuri. Insa un test pe ceasuri iti va arata asta. Dar ma repet, iar tu insisti sa verifici sigurante in loc sa faci o diagnoza.

17. VALI B 1st Gear Member

Locație:
    CLUJ
    Masina:
    AUDI A4 19TDI 2001
    Buna ,ce inseamna martorul MPH,mi-a aparut in bord?????

18. LuChIaN0

LuChIaN0 Gold Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A4 1,9 tdi 116 CP AJM 2001 B5 (facelift) DUK
    Presupun ca este o optiune a computerului de bord pe care o ai tu seatata sa te anunte cand depasesti viteza pe care o ai setata !!!

19. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Martor MPH?
    Fa-i o poza, eu nu am vazut asa ceva.

20. LuChIaN0

LuChIaN0 Gold Member

Locație:
    Bistrița