Consiliere achizitie Audi A6 C6 (4F) cu motor DIESEL

Discuție în 'Audi A6 C6 (2004 - 2011)' creată de sorinoco, 11 Noi 2007.

1. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi A6, 3.0 TDI Quattro, BMK, DPF, 2005.
    Am tot citit ce-am scris,..din toate unghiurile si impunandu-mi toate starile sufletesti :), inca nu am aflat unde am criticat eu pe cineva.
    Imi plac masinile up-grade-ate, pentru ca-mi plac cele din anii mai noi deci,...habar nu am pe cine si de ce sa critic.
    Eu tot consider ca ai inteles gresit.
    I-am deschis ochii omului despre acest aspect, ca se poate face o masina de an 2005, "coaja", in una 2010 full option, chiar daca atunci cand tragi linie, e un cost care te pune pe ganduri. (il ajuta la cumparare, dar poate e o idee sa se apuce si el de aceeasi treaba dupa achizitie)
    Asa, si ? Foarte bine. Bravo celor care isi fac masinile cum vor...
    Sa mor daca te inteleg, te-ai suparat efectiv degeaba...
    Poate te-a atacat cineva cu vreo vorba si ai ramas cu ideea gresita, dar nu e cazul...
    (daca esti de acord, eu (ti-)as propune sa rugam moderatorul sa stearga discutia asta de 2 bani, pentru ca nu-si are locul)

2. BoGDaN29 1st Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    VW PASSAT 2008 1.9 TDI
    Vreau sa va ridic o problema care ma obsedeaza.
    Intentionez sa imi cumpar un Audi A6 2010 CR TDI 136 CAI. Va marturisesc ca tin mult la consum, si mi se pare ceva normal deoarece fac in jur de 7000 km lunar in deplasari in strainatate cu job-ul.
    Momentan detin un Passat 1.9 TDI BXE 2007 - am trecut 2008 pt ca e din Octombrie 2007. Am un consum rezonabil spun eu.
    Din ce am citit pe forumurile germane, acest 136 CR consuma chiar mai putin decat Passat-ul meu. Pentru mine ar fi extraordinar, insa poate sa imi confirme cineva. Va multumesc.

3. MARRIUS24 Silver Member

Locație:
    Rădăuți
    Masina:
    Audi
    Urban
    7 L/100Km
    Extraurban
    4.3 L/100Km
    Mixt
    5.3 L/100Km
    asta e cel mai real consum posibil ;)

4. R.Z.V.

R.Z.V. Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 2.0T 2007
    Poate ar trebui sa iei un A4 daca principalul argument e consumul. Fiind o masina mai mica si mai usoara, dar si putin mai puternica (140cp), probabil consumul va fi mai mic.

5. BoGDaN29 1st Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    VW PASSAT 2008 1.9 TDI

mersi Mariuse mult

Audi A4 sunt prea stramte....te rog!

6. florin2011 1st Gear Member

Locație:
    sebes
    Masina:
    nu am
    Buna ziua tuturor, m-am hotarat pana la urma sa cumpar un A6 din 2009, facelift, break, motorul de 140, mai exact http://www.autovit.ro/audi-a6-C26083638.html.
    Pot fi sigur ca este euro5? La ce sa ma astept?
    Multumesc.

7. nookie 1st Gear Member

Locație:
    Cluj - Bistrita
    Masina:
    A6 2.5TDI AYM
    Salut, in primul rand sa nu te astepti ca numarul de km indicat sa fie real. Intra pe site-uri din europa sa vezi ce preturi sunt la masini cu aceasta varsta, km si dotari. Cel mai bine du-te cu masina la reprezentanta, acolo unde i se poate face o testare completa precum si o verificare a istoricului in baza de date internationala. Pentru norma euro discuta la RAR. Cel mai important este sa nu fi avut venimente rutiere majore. Sper ca ti-am fost de ajutor. Sa ne ti la curent cu ce afli.

8. zolik

zolik Bronze Member

Locație:
    Târgu Mureș
    Masina:
    AJM B5 avant 2001+Altea '06 BJB
    In primul rand sa te astepti la o masina,la mult mai mult decat multe modele iti ofera din acelasi an,sau ce ai mai condus pana acum,daca nu cumva ai avut S-klasse:p,in rest motoarele sunt de generatie noua,problemele au fost eliminat,majoritatea oricum,sa nu uitam ca masina care sa nu se strice nu s-a fabricat,costuri de intretinere nu prea ieftine,dar nici exagerat,pana la urma este A6,clasa premium,consum..poti avea si de 7% sau si de 12%,depinde unde faci km mai multi,depinde si de tine,si masina este grea,drumuri bune;)

9. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Trebuie avut in vedere si calitatea combustibilului. Sa nu uitam ca atunci cand alimentezi prin Germania, nu stiu cum se face dar consumul scade frumusel si automat cresc si numarul de km. de parcurs. Oare de ce ?
    Am apucat sa merg si pe la noi, vreo 100 de km. mai "intins", pe cruise,...si nu am reusit performante apropiate, deci faza ca la "ei" ai autostrazi, da, conteaza, dar aici ai mai multi factori care te trag in jos.

10. da1 1st Gear Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    .
    Salutare,

As dori o parere in legatura cu o viitoare posibila achizitie. Date tehnice:

Audi A6 combi din 2006 august, diesel, motor de 3 litri V6, quattro, 232 cai, 185.000 km, cutie automata tiptronic.

Ce anume ma intereseaza sunt experiente de prima mana referitor la:
    E sanatoasa cutia de viteze ? din cate am citit pe net am observat ca automatele de inainte de 2006, aveau o problema destul de mare.
    Vi se par multi kilometri avand in vedere ca este un V6 diesel?
    Ce are obiceiul sa se strice pe ea?

Mashina va fi folosita atat in oras cat si la iesiri.

Mersi anticipat de raspunsuri.

11. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Vezi ca e topic dedicat motoarelor de 3.0 TDI. Acolo e tot ceea ce te intereseaza. Pe scurt e un motor fiabil, cutia la fel daca ii dai ce-i trebuie, iar peste 100k 120k trebuie sa repari clapetele de admisie. Cam asta e tot. In rest super masina. Daca nu e quattro, nu are rost sa iei 3.0

12. da1 1st Gear Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    .
    Salutare,

Mersi de raspuns (prompt). Da, este quattro.

Caut acum topic-ul pt. motoarele de 3 litri.

13. solver 6th Gear Member

Locație:
    DE
    Masina:
    A6 2.0 TDI 2015
    Daca masina e adusa din germania kilometrii aia sunt foaaarte putini.

14. VdTAFAN

VdTAFAN Silver Member

Locație:
    Craiova/Caracal
    Masina:
    Audi A6, 3.0TDI, BMK,6HP19A,2006
    Al meu ia 7-9 in afara si 12 MINIM in oras. Daca merg p sport in oras poate ajunge la 20

15. R3dM4n 1st Gear Member

Locație:
    Romania
    Masina:
    A6 3.0 TDI Quattro 2008 233cp
    Eu am facut cu A6 3.0TDI Germania-Romania in jur de 900 KM cu plinul..la un mers foarte sportiv unde s-a putut, si respectat limitele de viteza pe autostrazi.

16. baietasul23 1st Gear Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    A6, 1.9 TDI, 2002
    Sunt perfect de acord cu tine. La ce iti foloseste daca nu esti vitezoman si nu vrei sa il ''faci pe ala cu BMW-ul''. E chestia de dotari, sa fie full. Parerea mea e ca nu ai ce sa faci cu un 3.0 in Romania. E mult prea mare pentru drumurile noastre. Eu am un A6 1.9 tdi 131 cp din 2002 si nu l-as da pe unu de 180 nici gand. Am consumuri mici, intretinerea mica, etc., etc., toate mici. Si nu e cum zic altii ca e motor mic pe ditamai hardughia de masina, e perfect. Plus ca nu o picat nimic la el. Este un un model foarte reusit. Recomand tuturor, insa am mai strans ceva banuti si vreau sa imi iau ceva din 2008-2010 si as vrea sa imi gasesc o motorizare pe A6 tot asa ca asta pe care o am, cea mai reusita. Sa fie toate mici, (intretinerea, consum, etc..) si sa nu pice nimic la ea. Ma gandesc la un 2.0 insa mai studiez problema. Orice sugestie e binevenita. Multumesc anticipat.

Ultima editare de un moderator: 28 Oct 2012
  17. adrian73ran

adrian73ran 3rd Gear Member

Locație:
    Gura Humorului
    Masina:
    A6 2.0 TDI - 2011 și a6 2.0 TDI - 2005
    Eu inca nu am schimbat masina, e inca cea de acum 4 ani, motorul de 2.0 tdi, echipare aproape full, inca fara probleme majore. Recomand motorul asta pentru costuri mici si performante decente. Ca masina de familie eu spun ca este ok. Astazi daca ar fi sa o schimb probabil tot 2.0 as alege dar as cauta una automata chiar daca ar creste ceva costuri.
    Daca vrea cineva sa intrebe ceva raspund cu placere tuturor.
    O seara linistita.

18. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Asa cum mi-am facut mai demult o parere...
    De obicei, cel putin "pana mai ieri" (ca poate in zilele de astazi se reusesc rezultate CU ADEVARAT spectaculoase si nu numai chestii de marketing), masinile erau scose pe piata, cu rezervoare ce "duc", la un stil de condus/consum absolut normal, undeva intre 800 si 1000 de km.
    Deci, daca auzi ca o masina are rezervor de 150 de litri, sigur nu e ceva ... ECO, ceva cu care sa faci un Paris cu un plin. :)

19. ClwMite

ClwMite 3rd Gear Member

Locație:
    Pitesti
    Masina:
    Audi A4 B8 143cp
    Imi puteti spune va rog ce parere aveti despre urmatoarea masina

http://www.autovit.ro/audi-a6-C25836808.html

Initial aveam de gand sa achizitionez un A4, dar am observat acest A6 care mi-a atras atentia intr-un mod placut. Maine voi merge sa il vad si sa imi formez o parere, iar daca totul pare ok voi merge cu masina la reprezentanta sa o verific.
    Mi se pare dubios faptul ca nu are comenzi pe volan si din ce am observat parca are mai putine butoane decat ar fi trebuit in consola aceea de la navigatie, nu stiu exact cum se numeste. Masina este din 2009(nu din 2010 cum e specificat in anunt) si mi se pare putin aiurea ca nu are comenzi pe volan, am vazut foarte putine modele de A6 fara volan multifunctional, Iar la modelul facelift este singurul pe care il vad fara comenzi pe volan, oare sa fi fost avariata masina si i sa schimbat ulterior volanul?
    Ma puteti ajuta cu ceva informatii va rog?

20. bet

bet Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 4G 2O12
    Nu exista 140 cai pe A6 facelift masina are ori 136 cai ori 170, jantele nu sant din anul din care e masina, la modelul asta de masina distributia se schimba la 180.000, tragi tu concluzia de aici. Una peste alta trebuie sa vezi si sa testezi masina.Nu inteleg ce e cu consola aia e primul a6 care il vad asa, din cate vad eu masina are car si setup pe stanga, radio si cd pe dreapta nici urma de navigatie sau media.

Ultima editare: 30 Oct 2012

Distribuie pagina asta