1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Contraventii - amenzi sau cate puncte ati mai primit

Discuție în 'Contraventii' creată de mIKE, 17 Sep 2007.

  1. Cristi Staff Member Staff Member

    Înscris:
    21 Mar 2009
    Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
  2. birou-avocatura.com Banned

    Înscris:
    2 Apr 2009
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi
    As atrage atentia asupra informatiilor din primul link:
    http://www.1000euro.us/amenda/contestatie.html

    Mai exact asupra indrumarilor din ultimul capitol intitulat "ATENTIE!"

    "Prin contestaţie nu depuneţi probe şi nu faceţi comentarii la încălcările legii făcute de poliţişti la încheiereaprocesului-verbal. Nu trebuie să aibă timp să-şi acopere matrapazlâcurile. Acestea le prezentaţi doar instanţei care va decide"

    Este adevarat ca primul instinct e sa tinem pentru noi asii din maneca si sa-i scoatem atunci cand avem impresia ca ne folosesc cel mai mult.
    Fata de prevederile art. 112, alin. 1, pct. 5 din Codul de procedura civila conform caruia cererea de chemare in judecata trebuie sa cuprinda: "aratarea dovezilor pe care se sprijina fiecare capat de cerere, apare ca imperios necesar ca autorul cererii de chemare in judecata sa arate inca de la inceput cu ce dovezi intelege sa-si probeze cererea.
    Acest lucru tocmai pentru a da posibilitatea partii adverse sa-si pregateasca apararea.
    Oricat ne-am dori sa-i luam prin surprindere, chiar si ei au dreptul la a-si pregati apararea in functie de probele pe care intelegem sa le invocam.
    Asa se face ca, in lipsa aratarii dovezilor, instanta verificand continutul cererii, va acorda reclamantului un nou termen de judecata pentru completarea cererii de chemare in judecata conform art. 114, alin. 1-3 / Cod proc. civ.
    Mai mult, chiar daca instanta omite acest lucru si nu acorda termenul pentru completarea cererii, parata politia romana poate cere ea insasi un nou termen pentru studierea dovezilor aratate ulterior de reclamant si va putea formula supliment la intampinarea initiala.
    Astfel, in loc sa va ajutati de acest tertip logic insa interzis de codul de procedura civila, veti reusi exact contrariul, intarziind solutionarea dosarului prin acordarea a 1-2 termene de judecata in plus.
    Nu mai pun la socoteala cazul in care, dupa ce instanta acorda termenul pentru completarea actiunii, riscati sa vi se suspende judecata in masura in care nu va conformati (art. 114, alin. 4/C.p.c.)
    Astfel de contestatii se judeca la instanta de care apartine organul emitent al P-V de contraventie. In masura in care contravenientul nu locuieste in raza aceleiasi instante de judecata, orice amanare presupune o deplasare in plus ori o procedura suplimentara de comunicare a dovezilor cu posta.

    As mai adauga inca un motiv in plus pentru depunerea tuturor dovezilor de la inceput in astfel de dosare si faptul ca in marea majoritate a cazurilor, IPJ-urile depun intampinari generice la dosarele cauzelor, fara niciun fel de referire la dovezile invocate de contravenient sau situatia de fapt concreta. Pur si simplu este un carnet cu intampinari pe care ei completeaza numai numarul dosarului. Rareori se intrebuinteaza sa formuleze aparari particularizate dupa un caz anume. De multe ori ni se intampla sa refuze chiar prezentarea probei video/foto in fata instantei, fapt interpretat in defavoarea lor.

    Concluzionand, as indrazni sa recomand, pentru o mai rapida solutionare a acestui gen de dosare, aratarea tuturor dovezilor in chiar cererea de chemare in judecata (contestatia). Veti evita astfel deranjul provocat de vizite inutile in fata instantelor si veti obtine sentinta mult mai rapid.

    Succes si drum fara contraventii!
    :hi:
     
  3. Edushu 2nd Gear Member

    Înscris:
    10 Sep 2010
    Locație:
    Rm.Valcea
    Masina:
    Audi A4 1.9tdi 1996,AHU si A4 1,9tdi AWX 131cp,2002
    Va deranjez si eu cu o intrebare. Dovada se emite in momentul cand permisul ajunge in posesia politistului sau se poate emite si ulterior? Mentionez ca este vorba de un accident in care a fost intocmit dosar penal pentru vatamare corporala din culpa, permisul mi l-au luat din buzunar fara acordul meu(eram inconstient in momentul ala), si eu am primit dovada dupa 15 zile de la data accidentului. Va multumesc
     
  4. birou-avocatura.com Banned

    Înscris:
    2 Apr 2009
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi
    Buna ziua!
    Art. 97, alin. 2:
    "Retinerea permisului de conducere ori a certificatului de înmatriculare sau înregistrare se face de catre politistul rutier, odata cu constatarea faptei, eliberându-se titularului o dovada înlocuitoare cu sau fara drept de circulatie."
     
  5. Edushu 2nd Gear Member

    Înscris:
    10 Sep 2010
    Locație:
    Rm.Valcea
    Masina:
    Audi A4 1.9tdi 1996,AHU si A4 1,9tdi AWX 131cp,2002
    Multumesc pentru raspuns. Mai am o intrebare care ma framanta: perioada de suspendare de 90 de zile incepe din momentul cand expira dovada sau cand se primeste rezolutia de la parchet cu neinceperea urmaririi penale?
     
  6. Emy_

    Emy_ Silver Member

    Înscris:
    12 Dec 2009
    Locație:
    Mangalia
    Masina:
    Fosta ADR 1.8i 125Cp ; prezentele 1.9 AFN + 2.0 CBAB
    Domnule avocat as dori sa va adresez o intrebare in legatura cu suspendarea permisului de conducere.

    Eram la trecere de cale ferata fara semnalizare luminoasa, am oprit cum se cuvine, m-am deplasat putin mai in fata sa am vizibilitate in intersectie, ma uit liber...Vroiam sa fac

    dreapta. In partea stanga (pe banda pe care urma sa intru eu) era un autobuz la mare distanta de mine...deci aveam timp sa intru. Cand ma bag, imi apare masina de politie fix in

    spatele masinii mele fara girofarele pornite sa zici ca-i in misiune, dar cu o viteza de zici ca zbura pe o sosea cu limitare de 40km/h. Ma opreste...vine fara sapca la mine, si-mi zice ca

    e in misiune sa revin eu la sectie in 2 ore sa-mi faca actele pentru a-mi suspenda permisul. Cum va explicati lucrul acesta? Va rog un raspuns cat mai urgent sa stiu ce este de

    facut, daca este ceva de facut...O zi buna!
     
    Ultima editare de un moderator: 18 Feb 2011
  7. birou-avocatura.com Banned

    Înscris:
    2 Apr 2009
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi
    Conform art. 97, alin. 6 din OUG 195/2002 actualizata (Codul Rutier), procedura masurii tehnico-administrative a suspendarii permisului se stabileste prin regulament.

    In HG nr. 1391/2006 de aprobare a Regulamentului de aplicare a OUG 195/2002, la art. 189-197 unde este stabilita procedura de retinere a permisului, nu este prevazuta posibilitatea agentului de circulatie de a efectua convocari la sediul politiei in vederea aplicarii acestei masuri.
    Pe cale de consecinta, nici soferul presupus a fi savarsit contraventia nu este obligat la a da curs unei asemenea convocari.

    In masura in care a reusit sa inregistreze prin mijloace tehnice omologate savarsirea faptei de care va acuza, are la dispozitie procedura intocmirii PV in lipsa si comunicarea acestuia prin posta, cu obligatia din partea dvs. de a va prezenta in vederea predarii permisului spre a efectua suspendarea dispusa.
    Aveti la dispozitie masura contestarii PV de contraventie in instanta, urmand ca pe toata durata procesului sa puteti circula.
     
  8. Emy_

    Emy_ Silver Member

    Înscris:
    12 Dec 2009
    Locație:
    Mangalia
    Masina:
    Fosta ADR 1.8i 125Cp ; prezentele 1.9 AFN + 2.0 CBAB
    Ma scuzati pentru post-ul de mai sus,dar eram foarte nervos si cu multe "????" in cap.In orice caz,am fost la politie cu tata.Eu aveam de gand sa pun cateva intrebari p-acolo referitoare la semnalele acustice si luminoase ale masinii de politie,nepuraterea sepcii in momentul prezentarii,depasiri la mai putin de 50m(sau erau 25m?) de intersectii cu masina de politie,de ce nu mi-au dat dovada de circulatie cand mi-au ridicat permisul...
    Ce zice tata:"Orice zic ei,sa aprobi(adica sa fi un fel de prost al lor) ca este mai bine!" In orice caz,s-a rezolvat cu metoda romaneasca...,dar totusi am multe ""????"" in minte.Noi i-am invatat asa ceea ce nu-i deloc bine.
     
  9. zolik

    zolik Bronze Member

    Înscris:
    10 Iul 2010
    Locație:
    Tg-Mures TRANSILVANIA
    Masina:
    AJM B5 avant 2001+Altea '06 BJB
    deci sa va prezint a 'incalcare legii' ,la iesire din oras politia sta cu loganu' (mwc:p) cu radar pe el in PECO:wtf:,Petrom,,chiar langa pompa(vizavi de metro pt cei ce cunosc zona),si are pornit utilajul,si el isi face treaba,mai in jos cu vreo 200 m,alt politist cu o masina inscriptionata,A.T.O.P.,opreste bineinteles conform datelor primite prin walki-talkie a lor,are dreptul ordinea publica sa-si bage nasul in circulatie,sau la noi orice organ cu inscriptie poate face 'circulatie',si cum este asta valabil in cazul in care chiar in apropiere este ditamai uzina,Azomures,si sa nu va spun ce linii de inalta tensiune se 'inalta',pe putin 30 KV,acuma intreb este legala ceea ce fac,dupa cele citite nu cred,si daca 'ala' ma opreste si ma iau in gura si ii arat toate cele :readit:,,pt ca am avut niste radare in situatii nonconforme precizate in posturile de mai sus,si cum nu stiam legea am tacut si am plecat,acum intreb daca mai iau la puricat cu ei,ce pot sa faca,ma iau si ei sau o sa vaneze masina:)
     
    Ultima editare: 18 Feb 2011
  10. Cristian S.

    Cristian S. Audi Expert

    Înscris:
    8 Mar 2008
    Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Cum sa te iei la "puricat"nu am inteles.Ce poti face este o contestatie,dar daca ai fost filmat si prezinta filmarea in instanta nu prea vei avea castig.Acum 2 sapt. cumnatul meu a fost oprit tot "prin walki-talkie",nu a vrut sa semneze procesul si zilele trecute s-a trezit la usa cu rutiera pt. a ii fi inmanat cadoul.Nu a vrut sa il ridice si cu semnatura unui martor la intamplare i-a fost lasat in cutia postala.Asta ca sa vedeti ce si cum se mai practica:)
     
  11. zolik

    zolik Bronze Member

    Înscris:
    10 Iul 2010
    Locație:
    Tg-Mures TRANSILVANIA
    Masina:
    AJM B5 avant 2001+Altea '06 BJB
    am zis puricat in sensul ce scrie in lege,distanta fate de stalpi de radio-telefonie,inalta tensiune:rulez:,sau nulitatea PV-ului dupa ce asta fusese facuta cu date trimise prin 'walkie-talkie',si aglomeratie pe drum,dar cum stau ei in peco ,este legal,si politia are voie sa stea cu radar peste liniile duble continui,pe partea cealalta a drumului,cu juma'de masina pe trotuar :blink:,dar daca zici tu cum au facut ,ce sa mai..,te poti astepta la orice
     
    Ultima editare: 18 Feb 2011
  12. Cristian S.

    Cristian S. Audi Expert

    Înscris:
    8 Mar 2008
    Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Colega am impresia ca in topicul mentionat de tine va fi offtopic;)E ok aici,acolo se discuta despre aparatele radar,nu de cum se primesc amenzile contraventionale.
     
  13. birou-avocatura.com Banned

    Înscris:
    2 Apr 2009
    Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi
    Nu mai stiu care membru al forumului m-a intrebat, asa ca ii postez raspunsul aici, poate e de folos si celorlalti:

    Impotriva sentintelor prin care s-au solutionat plangerile impotriva procesului-verbal de contraventie nu se mai poate face recurs din noiembrie 2010, odata cu aparitia legii micii reforme in justitie (Lg. 202/2010, art. X, punctul 2) care completeaza art. 118 din OUG 195/2002 republicata (Codul rutier).
    "Hotararea judecatoreasca prin care judecatoria solutioneaza plangerea este definitiva si irevocabila"
     
    Ultima editare: 11 Mar 2011
  14. Marius.Babei

    Marius.Babei 5th Gear Member

    Înscris:
    15 Feb 2009
    Locație:
    botosani
    Masina:
    Audi A4(b5) 1.6 101 cp
    Trusa prim-ajutor

    Buna, Am si eu o intrebare.Stie cineva daca cei de la politia rutiera au dreptul sa controleze trusa de prim-ajutor, triunghi....etc.Din care stiam au voie doar impreuna cu cei de la ARR sau R.A.R.
     
  15. Cristian S.

    Cristian S. Audi Expert

    Înscris:
    8 Mar 2008
    Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Da au tot dreptul,trusa de prim-ajutor,2xtriunghi,stingator valabil.


    Directia Politiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, aduce la cunostinta tuturor conducatorilor de autovehicule si tramvaie, obligativitatea ca acestea sa aiba in dotare truse medicale de prim ajutor, triunghiuri reflectorizante si stingatoare de incendiu, omologate, atunci cand sunt conduse pe drumurile publice.

    Aceasta obligativitate nu este o prevedere noua pentru conducatorii de autovehicule, intrucat ea dateaza din vechea legislatie rutiera, respectiv din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.195 din 12. dec. 2002, publicata in Monitorul Oficial nr. 958/28.dec.2002, si se regaseste in continutul art.115, alin.(1).



    Triunghiurile reflectorizante – acest tip de produs poate fi comercializat legal daca dispune de comunicare de omologare internationala acordata de oricare dintre autoritatile administrative din tarile semnatare ale Acodului de la Geneva din 1958.



    Un triunghi reflectorizant omologat international poate fi recunoscut dupa marca de omologare, reprezentata de litera E si codul tarii care a acordat omologarea incadrate intr-un cerc, precum si o serie de identificare.



    Trusele medicale – sunt reglementate de Ordinul Ministrului Sanatatii nr.623/1999.

    Conform art.2 din O.M.S. nr.623/1999, punerea pe piata a trusei sanitare auto se autorizeaza pentru fiecare furnizor in parte.



    Stingatoarele – sunt reglementate de Legea nr.307/2006 privind apararea impotriva incendiilor.

    Conform art.50 din Legea nr.307/2006, punerea pe piata a acestui tip de produs se face pe baza evaluarii conformitatii fata de reglementarile Inspectoratului General al Corpului Pompierilor, pe baza Metodologiei de certificare a conformitatii aprobata prin Ordin al Ministrului Administratiei si Internelor.



    De asemenea, informam conducatorii auto ca in conformitate cu art. 35, alin. (6), din Ordonanta de urgenta a Guvernului Romaniei privind circulatia pe drumurile publice nr. 195/2002 – republicata, obligativitatea de a purta VESTA REFLECTORIZANTA o au conducatorii autovehiculelor a caror masa maxima autorizata este mai mare de 3,5 tone, atunci cand executa interventii la vehiculul care se afla pe partea carosabila a drumului public.

    Sursa:Directia rutiera.
    http://www.google.ro/url?sa=t&sourc...sg=AFQjCNGayACC-WdzFq0IztY8UQSkneAunQ&cad=rja
     
  16. julaikos 1st Gear Member

    Înscris:
    4 Noi 2009
    Locație:
    Potigrafu
    Masina:
    oltcit,1.1T,1993
    Va salut,ma confrunt cu o mica mare problema:
    am cumparat un autoturism de la o persoana,facut contract de vanzare cumparare in data de 24 iunie,urmand ca a doua zi respectivul sa mearga sa scoata certificatul fiscal(din craiova,contractul de vanzare l-am facut in parcare la udriste);din motive numai de el stiute abia ieri a ajuns la craiova si a constatat ca are 22 de milioane datorii la stat,drept urmare nu a scos nici un certificat fiscal,si momentan a spus ca incearca azi sa vada daca merge scos certificat fiscal doar pentru vanzarea acestei masini(mai are si un bmw);
    Problema cea mare n-ar fi asta,caci daca era doar contractul de vanzare cumparare cred ca se facea altul,dar am scris ca prostul pe talon "instrainat la data de 24 catre cutarescu"
    As dori sa stiu,dupa ce vine si certificatul fiscal(care sigur nu mi-l da pana pe 24 sa inscriu in termen legal masina) ce amenda ma paste ?si daca este vreo posibilitate (cat mai legala) sa merg cu masina in tot acest timp?
    Eu m-am gandit sa tin cu mine asigurare,rovigneta si doar copie dupa talon ,ca sa nu se vada partea cu instrainarea,sau chiar sa umblu fara talon(masina are itp valabil si mai mult de o amenda pentru neprezentare acte nu pot lua nu?
    Multumesc!
     
  17. Cristian S.

    Cristian S. Audi Expert

    Înscris:
    8 Mar 2008
    Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Nu se va lega nici un rutierist de tine pt treaba aia.Amenda vei plati cand mergi sa iti impui masina la primarie de 30 lei.Nu cred ca cineva ii va da CF pana nu achita restantele.
     
  18. julaikos 1st Gear Member

    Înscris:
    4 Noi 2009
    Locație:
    Potigrafu
    Masina:
    oltcit,1.1T,1993
    Daca doar 30 de lei este amenda,atunci nu-i asa o tragedie,iar de rutierist ce sa zic,depinde in ce toane ii prinzi(cred) pana acum nici unul din toti care m-au oprit nu mi-a scos talonul din folia aia protectoare si poate am noroc si de acum incolo :)
    Multumesc de raspuns!
     
  19. Mr_StReSs

    Mr_StReSs 4th Gear Member

    Înscris:
    6 Apr 2011
    Locație:
    Craiova/Germany
    Masina:
    A5 CAMA 2.7 TDI 190hp. 2008
    Am si eu o nelamurire daca ma poate ajuta cineva!:sos:
    In 2008 aveam 12puncte penalizare si am mai acumulat un PV de 7 puncte pe care l-am constatat, pana la terminarea procesului (l-am pierdut) nu stiu daca au mai expirat din cele 12 puncte, deci normal as fi acumulat 19puncte:asskicking: dar nu mi-a cerut nimeni permisul.:arco:
    Treaba e ca acum 1 luna cand am fost sa intreb cate puncte am mi sa adus la cunostinta ca 0 puncte DAR am 7 puncte care ma asteapta din 2008 :wtf:(nici ca sunt nici ca nu sunt), si ca trebuie sa le aduc hotararea judecatoreasca ca sa stie ce sa faca cu aceste puncte.... bineinteles ca le-am zis sa ma mai astepte inca 3 ani si le-o aduc. :salute:
    Intrebarea este, ce se poate intampla in cazul de fata?:scared2: E posibil sa-si aduca astea aminte ca trebuia sa-mi ia permisul si sa ma puna la miscare:gun2:.... Cele 7puncte mi le pot adauga dupa 3 ani de la pronuntarea judecatoreasca?:wtf:
     
  20. Andr3yAUDI

    Andr3yAUDI 1st Gear Member

    Înscris:
    4 Ian 2011
    Locație:
    Deva
    Masina:
    Audi A4 B5 1.8 ADR, 1996
    Oare cam cat ii amenda pentru circulatie fara asigurarea obligatorie? In afara de "amenda" care tio dai cu mana ta in cazu unui accident.
     

Distribuie pagina asta