1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Cutia de viteze manuala la Audi A4 B8 - probleme diverse si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B8 (2008 - 2015)' creată de tur4alx, 22 Aug 2012.

1. marianu

marianu Silver Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    A7 2019 ,Q7 2018
    stind pe loc si accelerind se aude vreun zgomot?incearca sa accelerezi cu pedala de ambreiaj apasata si libera.apoi incearca tot stind pe loc sa bagi in viteza si iar accelereaza.
    parerea mea din cutia de viteza 99%
    mai poti incerca sa o ridici pe elevator si accelerezi in viteza 1 sau 2 si vezi de zgomot,incearca sa vezi si la capatul de planetare de la cutie

Ultima editare: 21 Iul 2015
  2. Motorrad 1st Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Audi A4 B8 Avant 2.0 TDI, 2010; Polo 9N 1.2 12v, 2003
    Am accelerat pe loc, cu pedala apasata, cu pedala libera, apoi am accelerat cu ea bagata in viteza si pedala apasata. Nu sesizez nici o diferenta, nu se aud zgomote in plus.
    Poate e doar impresia mea dar cand am accelerat , in toate cazurile de mai sus, chiar in momentul de dupa ce turatia a fost maxima si a inceput sa scada, se aude doar un clonc metalic si atat.
    Ieri am ridicat-o pe elevator si am incercat sa ii dau 1 si a 2-a, dar nu m-a lasat ESP. L-am dezactivat dar cand masina e in aer se activeaza chiar daca din buton e dezactivat.

3. marianu

marianu Silver Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    A7 2019 ,Q7 2018
    ma gindesc sa mai incerci ceva,mergi cu ea cum ai zis tu ,cu pedala apasata si atunci cind face zgomot, opreste motorul si las-o sa alunece si incearca sa depistezi zgomotul.in schimbator nu simti cloncanitul?

Ultima editare: 21 Iul 2015
  4. Motorrad 1st Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    marianu Am incercat dar nu ma lasa masina sa opresc motorul, daca e in mers. Cloncanitul il simt si in schimbator. Deci cel mai probabil cutia :(

5. Motorrad 1st Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Am ajuns la Porsche Timisoara, mi-au facut o constatare. Carcasa cutiei de viteze e uzata in zona axului planetar din partea stanga si necesita schimbarea cutiei de viteze. Mi-a si aratat cum joaca axul acolo la imbinarea cu cutia de viteze. Ce solutii ar fi sa pot rezolva problema fara a cumpara o cutie noua ?

6. marianu

marianu Silver Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    A7 2019 ,Q7 2018
    pai acolo nu exista rulment?eu zic sa te duci si sa mai vada si altcineva ,parca in TM era un mester mare de cutii de viteza.

7. camicatze 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 B8, 2.0 TDI, 2010
    In programul Oe la sectiunea unde iti da rulmentul ai si niste compensatoare de grosime, aceea este o solutie constructiva data de cei de la audi in caz ca ai probleme cu rulmentul.
    In functie de cat de uzata este carcasa cutiei vii cu o saiba de grosimea x si in momentul in care vei strange rulmentul cu flansa nu vei mai avea probleme sau bercuiesti carcasa cutiei pe interior + saiba ca sa elimini orice joc axial al rulmentului.

lowlife apreciază asta.
  8. pepe18_escape 1st Gear Member

Locație:
    Zalău
    Masina:
    A4 2.0 TDI CR ,CAHA,2010
    Am si eu o problema cred ca de la ambreiaj: cand o scot din viteza imi arata uneori sa retrogradez treapta, aceasta fiind scoasa din viteza. Este normal ?

9. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 D4 FL 2017, 3.0 TDI 262CP, Exclusive
    aia e o problema cu un senzor, nu cu ambreiajul. (tu te referi ca iti arata pe BC sa retrogradezi, nu ?)

Spor

10. pepe18_escape 1st Gear Member

Locație:
    Zalău
    Masina:
    A4 2.0 TDI CR ,CAHA,2010
    da de exemplu sunt in treapta 3 o scot din viteza si imi indica uneori 5>6 sau cum are chef o data am observat ca imi arata si 4>5>6 asta doar dupa 5-10 minute de condus la rece merge perfect

11. dragosalex

dragosalex 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    Audi A4 B8 (S-Line ) - 2.0 TDI
    Salut. Acum ceva timp scrisesem in acest topic ca am o problema cu cutia si anume imi sare din marsarier. Dupa reglarea timoneriei nu am reusit sa rezolv nimic si vroiam sa stiu daca s-a mai lovit cineva de aceasta problema si cum a rezolvat-o.
    Totodata, daca stiti un service care este ok pe "interventii la cutie" as aprecia ajutorul vostru.

12. marianu

marianu Silver Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    A7 2019 ,Q7 2018
    sincronul din cutie este de vina

13. dragosalex

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    marianu Salut, Poti detalia te rog frumos ?

14. marianu

marianu Silver Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    A7 2019 ,Q7 2018
    daca iti sare din viteza in marche arrier este un defect mecanic,ar trebui demontata cutia de viteza si inlocuit un sincron,un inel metalic care este inainte de pinion.

15. Clauu Gold Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    ̶A̶4̶ ̶B̶8̶,̶ ̶2̶.̶0̶d̶ ̶-̶ ̶C̶J̶C̶B̶,̶ ̶2̶0̶1̶2̶ A1 8X, 1.4tfsi, CAXA, 2012
    Salutare,
    De cateva zile intra putin mai greu in viteze si simt ca si cum ar fi fier pe fier, nu mai simt cum "aluneca" de parca ar fi ramas fara ulei. Ce ar putea fi ? Initial vroiam sa-i schimb uleiul din cutie dar nu prea am stiut ce sa iau de prin comert, am inteles ca 7w-80 imi trebuie. Multumesc

Ultima editare de un moderator: 15 Sep 2015
  16. dragosalex

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    Daca e vorba de treapta 1 si 3, ar trebui sa te obisnuiesti. Aceste probleme sunt vestite si poti doar sa mai reglezi timoneria.
    Ca si idee, mecanicul meu are un Audi B8, si merge linistit de ani de zile cu aceasta "problema".

Totusi, ar trebui sa mergi si la un service, poate are alte cauze, nu doar cele "naturale".

17. Clauu Gold Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Pai cam la toate treptele simt ca 'agata', nu mai intra cursiv si simt o usoara forta de frecare, exact senzatia de fier pe fier. Masina are 170k km

18. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Ultima editare: 16 Sep 2015
  19. Clauu Gold Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
  20. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Alegerea e a ta, eu iti recomand original.

Distribuie pagina asta