1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Cutie automata Tiptronic la A6 C6 (4F) - probleme diverse si rezolvari

Discuție în 'Audi A6 C6 (2004 - 2011)' creată de oviok, 4 Iul 2010.

1. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Daca e quattro nu e multitronic, e tiptronic. Se schimba la 60.000 km. Producatorul zice ca doar se completeaza, dar daca nu vrei probleme, il schimbi. Citeste integral topicul asta unde ti-a fost mutat mesajul si unde trebuia sa scrii.

2. Austin 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 C6, BMK 3.0 TDI QUATTRO
    Salutare baieti. Am citit tot topicul si nu mi-am gasit problema descrisa. Sincer sper sa nu am probleme la Convertizor...

Problema e cam asa: Autostrada: Pe la 130 km/h am o trepidatie, mai mult ca sigur de la janta dreapta fata care are o mica bataie laterala. Insa dupa 140 dispare, iar incepand de pe la 160 km/h (uneori 180) masina incepe sa vibreze toata, cu frecventa cu care vibreaza un telefon, si scap de ea abia dupa ce incetinesc pana pe la 140... Exista posibilitatea sa fie tot de la acea janta (posibil sa mai am vreuna cu bataie, masina o am abia de o luna si ceva), sau sa ma pregatesc de dureri de cap? Prin septembrie sper sa reusesc sa le duc pe toate la verificat/indreptat, caci vor trebui schimbate si pneurile in toamna. Momentan am "amenzi" de platit (a se intelege nunti :D )

Mentionez ca in rest cutia nu mi-a facut nici o problema, si deja am vreo 3000 km facuti cu ea.

3. MarianMaxx

MarianMaxx Audi Expert

Locație:
    Italia
    Masina:
    Audi A6 4G 3.0 TDI Quattro S-tronic (CLAA) 2012 Avant
    Ca sa scapi de o grija, trebuie sa echilibrezi toate rotiile. Abia atunci, daca fenomenul nu dispare, treci la alte investigatii. Nu costa mult si se rezolva rapid.

4. Austin 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Asta este planul, insa as dori sa aflu cam care ar fi sansele ca acest comportament sa fie de la cutie? Ca-s cam ghinionist din fire la masini...

5. MarianMaxx

MarianMaxx Audi Expert

Locație:
    Italia
    Masina:
    Audi A6 4G 3.0 TDI Quattro S-tronic (CLAA) 2012 Avant
    Stai linistit ca din cutie nu vibreaza masina asa cum ai descris. Ar trebuii sa vibreze la minim, iar cu cresterea vitezei, vibratiile se intensifica sau dispar. Ce ai tu acolo este de la roti.

6. mihaicristian

mihaicristian Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A6 Avant 3.0TDI Quattro BMK tiptronic 2006
    Ori de la cardan...

7. Austin 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Multumesc Marian.

@Mihai, daca era din cardan, vibra mult mai devreme, nu la 160 km/h si as fi simtit pierdere de putere cand incepeau vibratiile sa se simta mai bine.

8. mare_hotz

mare_hotz Platinum Member

Locație:
    Nurnberg
    Masina:
    A6 2.5tdi Avant AKN
    Vibratiile apar din roti ,mai precis din cauciucuri,cat stai si te intrebi aici,trageai la prima vulcanizare si cu 20lei iti echilibrai rotile.

9. Austin 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Dpdv echilibrare cu plumb, rotile sunt deja echilibrate. In schimb stiu sigur ca roata dreapta fata are bataie laterala si trebuie rolluita, si posibil sa mai fie si alta/altele, ca deh, oricat te chinui sa nu dai in gropi, se va gasi cel putin o groapa mai serioasa pe care sa nu o vezi in timp util. Pe mine ma ingrijora strict vibratia de 160+ km/h, care are o frecventa ca a vibratorului unui telefon mobil. Oricum, multam pt confirmare, cu cat mai multe pareri cu atat mai bine.

10. mare_hotz

Locație:
    Nurnberg
    Masina:
    A6 2.5tdi Avant AKN
    La mine apareau aceleasi simptome,s-au dovedit cauciucurile in sine marca Dunlop care in al doilea sezon de folosita au inceput sa ai neregularitati pe partea de contact. Echilibratul nu si-a avut efect pina nu le-am inlocuit.
    Si apropo pe unde circuli tu prin Ro cu peste 160? nu de alta da la simptomele alea daca nu constientizezi tu,te anunt eu ca esti pericol public. Asa ca macar fa un efort si puneti trenul de rulare la punct.

11. Austin 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Ale mele sunt Michelin, insa au vreo 3-4 ani de utilizare... In toamna oricum sunt in plan de inlocuire, si tot atunci voi verifica temeinic toate jantele. Pana atunci ar trebui sa mai am maxim 2 drumuri externe, in rest oras...

CDK apreciază asta.
  12. mare_hotz

Locație:
    Nurnberg
    Masina:
    A6 2.5tdi Avant AKN
    Eu zic sa te grabesti,asta ca sa nu faci daune trenului de rulare, gandeste-te asa ca toate vibratiile alea le preiau pivotii si bucsile.

13. Austin 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Pai pana in 110 n-am nici cea mai mica vibratie, de-asta zic ca pe oras n-ar trebui sa creeze probleme. Daca simt vreo vibratie ceva la mers prin oras, semn ca s-ar agrava un cauciuc, ori fac rost de bani ori o trag pentru cateva saptamani pe dreapta.

14. S i l v i u

S i l v i u 1st Gear Member

Locație:
    Brăila
    Masina:
    A6 3.0 tdi quattro 2007
    Buna seara,
    Va rog frumos să-mi spuneti care este uleiul original pt A6 C6 la cutie, un cod. Menționez ca masina este din 2007, iar motorul este ASB. Mulțumesc. In momentul cand motorul este rece imi da un șut din 3 in 2 si ma gândeam sa-i schimb iar uleiul si filtrul din cutie.

15. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Uleiul se cauta/schimba in functie de codul cutiei, nu al motorului. Daca ai quattro cutia e tiptronic, asa ca ma risc sa-ti fac o "oferta",
    dar fara sa fiu 100% sigur ca e ceea ce trebuie.

16. mihaicristian

mihaicristian Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A6 Avant 3.0TDI Quattro BMK tiptronic 2006
    Am inteles ca ai schimbat deja uleiul si filtrul. Ce anume ai folosit? La cati km s-a facut? S-a respectat procedura? Si, nu se pune aditiv in uleiul de cutie.
    Ai avut ulei albastru in cutie si intr-adevar, ceea ce ti-a recomandat Nucu este ok.

17. S i l v i u

S i l v i u 1st Gear Member

Locație:
    Brăila
    Masina:
    A6 3.0 tdi quattro 2007
    Mașina e Quattro. Marea majoritate mi-au zis ca uleiul din cutie la acest model nu se schimba niciodată. Dar eu l-am schimbat acum vreo 25 de mii la 200 de mii, dar sincer nu am văzut ce culoare avea uleiul.

18. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Da, ai dreptate. Producatorul (inclusiv manualul de reparatii ElsaWin) spune ca in aceste cutii uleiul doar se verifica si se completeaza.
    Dar o reimprospatare a acestuia nu poate decat sa-i faca bine cutiei.

19. SeseSerj

SeseSerj 4th Gear Member

Locație:
    ORADEA-DUBLIN
    Masina:
    A6.3.0 TDI.2005 280cp BMK S-line. 19 ", S6 front bumper
    Aceeasi problema am avut o si eu,din 3 in 2 smucea putin. Schimbat ulei si filtru. Uleiul era foarte murdar. Merita sa schimbi .

20. Boncea 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 3.0 TDI QUATTRO 2006
    Salut,
    Sunt nou pe aici, dar sper sa fiu ajutat. Am sa incep cu inceputul. De curand am achizitionat un Audi A6 C6 3.0 TDI Quattro din 2006 automata. Dupa un timp a inceput sa faca figuri cutia de viteze comportandu-se astfel: masina schimba ok vitezele doar ca la trecerea din treapta a 3-a catre treapta a 4-a, din a 4-a in a 5-a si la fel din a 5-a in a 6-a, masina are o trepidatie destul de puternica pana turatia motorului trece de 2.300 de rpm adica masina intre 1.500 si 2.300 rpm tremura.
    Asta numai cand face schimbul de viteze daca de exemplu este in viteza a 4-a sau a 5-a sau oricare alta viteza dar a trecut de turatia de 2.300 de rpm nu mai are nici un simptom. La fel daca o accelerez mai sportiv nu mai trepiteaza atat de tare.
    Am fost la cateva service-uri si am primti urmatoarele raspunsuri ca ar fi convertizorul, apoi altcineva mi-a spus sa fac o completare de ulei pt ca s-ar putea sa fie de la uleiul din cutie si daca dupa completare nu mai face asa sa ii schimb uleiul.
    Am apelat la cunostintele celor de aici gandindu-ma ca poate a mai trecut cineva prin situatia asta si imi poate da un sfat sau un mecanic bun pe cutii de viteza care totusi sa nu fie foarte piperat. Eu sunt din Bucuresti. Daca are cineva vreo idee as fi recunoscator. Multumesc anticipat!

Alex St apreciază asta.

Distribuie pagina asta