Daca am Servodirectie se poate monta ServoTronic la A4 B8 ?

Discuție în 'Audi A4 B8 (2008 - 2015)' creată de Audi_A4_8k, 3 Apr 2011.

1. anarchy

anarchy Gold Member

Locație:
    Wild West
    Masina:
    A6 C7 3.0TDI
    cata e musai sa se schimbe caseta cu totul ? nu se poate transplanta pe caseta fara servotronic, partea de comanda electronica de la cea cu servotronic ?

2. costelzb 2nd Gear Member

Locație:
    Panciu
    Masina:
    audi a4, 2.0 TDI multitronic, 2011
    Nu se poate asta, in primul rand ptr ca nu are orificul ptr valva si in al doilea rand nu are circuitul suplimentar de lichid aferent servotronicului.

3. anarchy

anarchy Gold Member

Locație:
    Wild West
    Masina:
    A6 C7 3.0TDI
    am inteles .....era o idee doar :D

4. cata181

cata181 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A8 D4 3.0 TDI Quattro 190 kW (254 PS)
    Eu nu sunt de acord cu ce a spus colegul mai devreme. Poti instala solenoidul de la servotronic pe caseta veche fara probleme. Ideea este ca acesta costa vreo 200 de euro, pe cand colegii au gasit caseta la preturi inre 260-350 de euro intreaga. Si era logic sa o schimbe cu totul, ca oricum trebuia desfacuta de pe masina daca vrei sa faci un lucru OK.

cosminsheitan apreciază asta.
  5. costelzb 2nd Gear Member

Locație:
    Panciu
    Masina:
    NU exista locul fizic unde sa montezi solenoidul pe caseta fara servotronic! NU are gaura unde sa-l bagi :)

Daca ar fi posibil, cred ca este mai logic si mai sigur sa dai 2-300 de euro pe solenoid decat sa cauti (ptr ca rar se gaseste) o caseta din dezmembrari care cine stie ce uzura si ce problema poate avea. Si nici macar nu ar trebui sa dai caseta jos ca sa pui solenoidul ptr ca este loc suficient acolo. Daca ar fi fost posibil as fi facut treaba asta de mult.

6. cata181

cata181 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Dar tu ai desfacut vreo caseta sa vezi cum arata de spui ca nu ai cum sa montezi? Sau iti dai cu presupusul? Ce gaura iti trebuie? Solenoidul se monteaza in locul servomotorului acela hidraulic, deja existent pe caseta. Il dai pe acela jos si il montezi pe cel nou.

7. costelzb 2nd Gear Member

Locație:
    Panciu
    Masina:
    Demonstreaza-ne ca tu poti face lucrul asta si eu cumpar solenoizi ptr toti colegii care vor servotronic :)
    Nu am desfacut inca dar am vazut cu ochii mei aceasta "filozofie" de caseta, nu dau cu presupusul. Nu este nevoie sa faci o caseta bucati ca sa-ti dai seama :)

Solenoidul este cel de la pozitia 18 (respectiv pozita 2 la a doua poza) si intra in rotorul casetei de directie. Pe caseta fara servotronic nu ai unde monta solenoidul, practic nu ai unde sa il bagi. Trebuie sa-l bagi inaintru ca sa poata inchide si deschide un circuit suplimentar de lichid hidraulic.
    Nu ai ce da jos si sa pui altceva in loc decat daca se inlocuieste tot rotorul. Dar acest rotor este parte integranta din toata caseta si nu se poate comanda separat nicaieri decat daca il dai jos de pe alta caseta cu servotronic luata din dezmembrari (sau noua)

8. andyzaharia

andyzaharia Audi Expert

Locație:
    Chișinău
    Masina:
    Current: A6 55 TFSIe 2022, Past: Audi A4 B8, 2.0 TDI CAGA, 2008
    Baieti, sper ca nu poluez tare topicul, voi ati risca sa cumparati caseta de directie de la nemtii astia ?

Este oare cineva care a facut comanda de la ei ? Ma uit ca caseta e "refurbished" ceea ce inseamna ca e reconditionata... se merita oare ? Mai ca nu as dori sa iau de la dezmembrari o casta care ... habar nu am in ce stare poate fi.

9. mirceaB8

mirceaB8 6th Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4, B9, 2.0 TDI S-Tronic, 2016
    La ce calificative au, ma gandesc ca nu vei avea probleme. Nu am remarcat sa scrie nimic in legatura cu garantia care ti-o ofera.
    Ti se va retine 150 EUR garantie, pana le trimiti vechea ta caseta la schimb. In momentul in care ajunge vechea ta caseta la ei, banii ti se vor returna.

10. andyzaharia

andyzaharia Audi Expert

Locație:
    Chișinău
    Masina:
    Da, am vazut si eu ca trebuie sa faci un depozit de 150 euro, care iti este returnat odata ce ajunge caseta ta la ei. Cred ca e ft OK treaba asta.

11. anarchy

anarchy Gold Member

Locație:
    Wild West
    Masina:
    A6 C7 3.0TDI
    adica te costa vreo 350 cu tot cu trimis inapoi la ei ... si ma gandesc ca esti putin obligat sa le trimiti acelasi tip de caseta cumparat (adica de servotronic)
    mai bine ii intrebi cat te costa fara sa le-o trimiti la schimb

12. andyzaharia

andyzaharia Audi Expert

Locație:
    Chișinău
    Masina:
    anarchy mda, buna idee, nu am realizat ca trebuie sa fie exact aceeasi caseta, in principiu nici nu scrie la ei ca ar trebui sa fie exact acelasi part number.

Din cate vad nu e specificat ce trebuie sa le intorci inapoi :-)

Le-am scris si astept raspuns sa vedem ce zic.

In cel mai rau caz ar fi cam 260 + 150 + 35(transport) = 445 euro

13. andyzaharia

andyzaharia Audi Expert

Locație:
    Chișinău
    Masina:
    Deci, au raspuns si au zis ca trebuie sa fie acelasi model, nu merge faza din pacate :)

Alta intrebare, e posibil pe B8-urile noastre de montat caseta electro mecanica (8K1 423 055 N) ?

14. valentinc 3rd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A8 3.0tdi, 2007
  15. anarchy

anarchy Gold Member

Locație:
    Wild West
    Masina:
    A6 C7 3.0TDI
    ok ok ..... si ce facem doar cu asta ? :)

Sov44 apreciază asta.
  16. valentinc 3rd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A8 3.0tdi, 2007
    Pai ma gandeam ca poate merge montat pe caseta de directie veche. Parca asa zicea Cata

17. cata181

cata181 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Bai oameni buni, voi confundati marfa cu ambalajul!
    Aia este pompa de servo. Nu are ce sa caute aia pe caseta de directie. De-aia spunea cineva pe aici ca nu se poate inlocui doar solenoidul?
    Este vorba doar de solenoidul de pe caseta de directie. Ala trebuie schimbat si atat. Adica piesa asta: 8E1998317A

18. valentinc 3rd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A8 3.0tdi, 2007
    Gata, m-am lamurit acum :)

19. Teko

Teko Silver Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    VW Passat 3C5 2.0 tdi (BMP) 2007 + VW Golf 7 1.6
    Servotronic

Am sunat in doua locuri ce repara casete de directie. Am explicat cum sta problema si raspunsul a fost ca nu se baga doar la montat convertor hidraulic (solenoid) pe caseta simpla. Ba chiar unul (casetedirectie.ro) a spus ca in cazul in care se pune caseta cu servotronic (cu "P" la sfarsit) trebuie inlocuita si pompa de servo. Ma indoiesc de asta!
    Nu inteleg de ce "servotronic" este optional pana in 2012? Din 2012 este standard? Caseta, model 2014 A4, este foarte diferita si pare mai robusta (in poze). Pareri?!

ram_ryder06 apreciază asta.
  20. cata181

cata181 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Este diferita deoarece G85-ul s-a mutat pe ea... si nu numai...

Distribuie pagina asta