1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Distributia si/sau Transmisia/Accesorii/Auxiliare Motor DIESEL 2.0 TDI la A4 B8 - diverse probleme

Discuție în 'Audi A4 B8 (2008 - 2015)' creată de bogdann, 25 Iun 2012.

1. Slash_Adi 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4, 2.0 TDI, 2011, CAGA, 143 CP
    Ce parere aveti de distributie INA + Graf (pompa) - mi a fost recomandata dar necitind decat de role INA vreau sa "aud" si parerea voastra.
    Multumesc

2. dinti

dinti 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 B8 CAGA 143cp 2011
    Dar cureaua de accesori(kit accesori) la cat timp (km) se schimba?

3. Teko

Teko Silver Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    VW Passat 3C5 2.0 tdi (BMP) 2007 + VW Golf 7 1.6
    Kit accesorii sau numai cureaua odata cu distributia. In cazul in care apar zgomote (chitz, scartz, etc.) la role, cat mai curand posibil. Asta pentru linistea personala. :) O curea rezista multi kilometrii, atata timp cat rulmentii din role sunt ok.

4. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    dinti topicul asta (care este permanent pe prima pagina adica este sticky) unde ti-am mutat mesajul si unde trebuia sa scrii l-ai citit integral ? Se pare ca nu. Nu mai scrie mesaje inutile inainte sa citesti topicurile din aceast arie. Multumesc pentru intelegere.

5. Ionut Fulger 1st Gear Member

Locație:
    Galati
    Masina:
    A4 B8 AVANT,CAGA 143cp,2011
    In cartea mea service scrie clar ca distributia se face in intervalul urmator:
    Motor 2.0 tdi -180 000 km
    Motor 2.7 tdi -210 000 km

Nicidecum daca e dupa 2009 dupa 2010 faci schimbul dupa 210 000 km.

adrian112 apreciază asta.
  6. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Cred ca ai citit gresit de pe cartea service sau vorbesti din auzite. 2.7 are distributia pe lant, deci nu se schimba, teoretic. Practic, schimbi doar daca ai sunete ciudate la intinzatoare.
    Intr-adevar la B8, in unele carti service scrie 180.000, in altele 210.000. Posibil sa difere de la un cod motor la altul.

7. Clauu Gold Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    ̶A̶4̶ ̶B̶8̶,̶ ̶2̶.̶0̶d̶ ̶-̶ ̶C̶J̶C̶B̶,̶ ̶2̶0̶1̶2̶ A1 8X, 1.4tfsi, CAXA, 2012
    La mine in istoric service apare ca a fost schimbata la 120.000.. oare de ce? Distributia se schimba pe garantie?

8. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Ma repet inca odata, distributia la motoarele 2.0 TDI se schimba cum scrie in ELSA adica asa cum am scris aici:
    De ce nu cititi topicul integral ?

Clauu distributia ta a fost schimbata din alte motive: role defecte, zgomote, etc. etc. si daca acei km corespund perioadei cat era masina in garantie asta inseamna ca schimbul s-a facut la reprezentanta.

9. georgeneamt 1st Gear Member

Locație:
    Cluj Napoca
    Masina:
    Audi A4 Avant CAGC 2.0 120cp
    Salut!
    Am un A4 B8 din 12/2008 (model 2009), CAGC.
    Masina are 220 000 km, avea 208 000 km cand am luat-o, in vara lui 2015,
    Vreau sa schimb distributia (stiu, era bine daca o schimbam mai repede; o sa revin cu info din cartea masinii, nu retin ce este notat acolo legat de schimbatul distributiei).
    Dilema mea este urmatoarea: am cerut o oferta de pret de la Audi (Autoworld Cluj), si pretul e ~ 2700 RON (kit distributie, pompa de apa, antigel samd). De asemenea, am cerut o oferta de pret unui service la care am fost, si care mi s-a parut destul de ok, oameni profesionisti.
    Oferta de la service este ~1700 RON Kit + pompa + manopera. Nu prea inteleg ce justifica diferenta de pret atat de mare.
    Astept sugestiile voastre. Multumesc!

10. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Regiile (costurile) care le are o reprezentanta. Mergi unde crezi tu de cuviinta. Bafta.

11. adrianc

adrianc 1st Gear Member

Locație:
    Roșiorii de Vede
    Masina:
    A5..2.0tdi,,, 2011
    La Craiova la reprezentanta am facut programare pentru schimb distributie la 180000 la un A5 2011 ,pret 2100 ron doar distributia+manopera etc ,transmisia mai era 700 ron ...2100 ron pentru o garantie mi se pare rezonabil ...transmisia n-am schimbat`o pentru ca sunt constient ca e beton si oricum aia daca se rupe nu-i nici o paguba ,dar cu distributia nu-i de joaca..

12. bgsa 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4 B8, 2l, 2008
    Salut,
    Am un A4 B8 din 2008 cu 69000 km. La revizie mi s-a spus ca trebuie sa schimb distributia pentru ca are 8 ani si in mod normal, chiar daca nu are numarul de km la 6 ani ar trebui schimbata. Un sfat?

13. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Cine ti-a spus ca la 6 ani trebuie schimbata distributia la masina ta este un mincinos. Nu scrie nicaieri in ELSA (manualul oficial de intretinere si reparatie al grupului VAG) ca se schimba distributia la 6 ani. Daca vrei sa iti iasa tie din minte (eventuale probleme - de fapt inexistente) schimba acum distributia. Eu as deschide capacul de la distributie si as inspecta vizual cureaua. Daca se prezinta conform si fara crapaturi vizibile as lasa asa distributia si as face acest schimb mai tarziu ca si km. Bafta.

vladliviu85 apreciază asta.
  14. Clauu Gold Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    ̶A̶4̶ ̶B̶8̶,̶ ̶2̶.̶0̶d̶ ̶-̶ ̶C̶J̶C̶B̶,̶ ̶2̶0̶1̶2̶ A1 8X, 1.4tfsi, CAXA, 2012
    Exceptand prezenta crapaturilor(nici aici nu imi este clar, este vorba de striatii pe curea sau pur si simplu crapaturi in adevaratul sens) exista si altceva la care ar trebui sa fim atenti ?

15. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Cureaua crapa si este firesc asta deoarece sunt un cumului de factori care duc la asta: utilizare, vechime, uzuri, conditii de drum, etc. Sunt niste crapaturi observabile nu doar niste striatii. Daca arata asa (adica sunt vizibile crapaturi) este de schimbat. Cureaua mea la 8 ani si 130.000 km arata foarte bine. Am schimbat-o pentru ca depasisem numarul de km. Bafta

vladliviu85 apreciază asta.
  16. adrianc

adrianc 1st Gear Member

Locație:
    Roșiorii de Vede
    Masina:
    A5..2.0tdi,,, 2011
    8 ani este cam mult pentru o curea ,zic eu ...nu cred ca se merita sa risti pentru o curea de 200-250 ron...eventual schimbi doar cureaua ...n-ai vrea sa vezi ce deranj face in motor cand se rupe o astfel de curea :)) si mai ales cat costa apoi ...eu am schimbat distributia dupa 5 ani si 180000 km ...trebuie sa recunosc ca, cureaua era ok ..dar cea de la transmisie era varza ,atat de varza incat mecanicul a refuzat sa o mai puna pe masina :)))

17. razvan.s

razvan.s 1st Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Audi A4 B8,2.0TDI 88kW 143CP,2013
    Salutare,cand schimbi cureaua de la alternator trebuie schimbata si rola intinzatoare ? La service mi-a zis ca doar daca se aude ceva zgomot,si nu as face un drum in plus sa se uite.Masina merge impecabil,dar cand am luat-o mi-au zis cei de la reprezentanta ca trebuie schimbata cureaua de la alternator ca are ceva fisuri.

18. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Nu neaparat. Doar daca se constata ca e necesar.

19. mariusmarian 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4
    Salut,
    Astazi la masina mea A4 B8 cod motor CAGA 2.0 TDI am schimbat distributia, cureaua de accesorii si rola intinzator, dar am obervat ca dupa ce mi-a fost montat titul are un bazait langa electromotor. Ce poate fi ? Mecanicul mi-a spus ca mi se pare mie si este un zgomot normal.

20. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Parca are un bazait sau chiar il are ? Ori i-ai dat tu prea multa atentie acum cu piesele noi si bazaitul era acolo si inainte ?

Distribuie pagina asta