1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Faruri xenon sau halogen OE la Audi A4 B6 - demontare far - reglare far - schimbare becuri

Discuție în 'Audi A4 B6 (2001 – 2005)' creată de aba19, 16 Aug 2007.

1. Rapier

Rapier Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A5 Sportback, 2.0 TDi (CNHA), 2016
    Da este utila. Dar cred ca si la BMW e la fel. Pentru a creste intensitatea becului asa rapid, este nevoie de balast special care sa schimbe instant voltajul la care functioneaza arcul Xenon. Lucru care este destul de costisitor si greu de realizat cand exista alte metode mai simple. Nu exista nici un fel de bec Xenon pe nici un fel de marca de masina, care isi modifica intensitatea arcului electric la comutarea intre faza lunga si scurta. Cel putin nu am auzit si nu am citit niciodata despre asa ceva.

P.S. Asta ca informatie nu am zis ca cineva a afirmat asta, sa nu se inteleaga gresit.

2. poleposition

poleposition 3rd Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    Audi A4 1.8T / BMW M6 / BMW 120d
    My bad, ai avut dreptate am cautat acum pe bimmerforum, asta este sistemul, cum spunei tu :)

exista intr-adevar si un sistem cu dublu filament ceva de genul asta, dar la Volvo si Saab, zic astia pe acolo pe forum.

Scuze daca am dezinformat.

Ultima editare de un moderator: 29 Apr 2012
  3. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 2.0i, 131 cp, 2003
    schimbare bec semnalizare far A4 B6 2003

Stie cineva cum se schimba becul de semnalizare din farul dreapta fata ?
    E complicat sau trebuie sa merg la un service? am vazut ca locul e foarte stramt, nu-ti incape nici mana. Sau se da jos farul pt schimbarea becului?
    Apropo stie cineva exact ce bec trebuie?

4. Rapier

Rapier Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A5 Sportback, 2.0 TDi (CNHA), 2016
    Daca ai BI-Xenon trebuie dat farul jos. Daca ai Xenon, ai putea incerca cu farul pe masina dar iti trebuie o mana fina. La fel daca ai halogen.

Cel mai simplu este sa il dai jos. Este prins in 4 suruburi cu cap TORX de 30. Doua in fata prind urechile farului, unul inspre centrul masini si unul in spatele farului. Ultimele doua sunt la baza farului, jos nu sunt sus ca cele care prind urechile. Suruburile de jos trebuie doar slabite, nu este nevoie sa le desfaci complet.

Acum nu stiu ce intelegi prin "dreapta fata". Privita masina din fata in dreapta, sau cum stai la volan? Daca nu este cel de pe partea soferului, ar mai trebui sa desfaci si racordul de priza de aer (tubul acela plat care merge din fata la filtru de aer). Este prins in fata de tragger cu 2 suruburi cap cruce...apoi se desface de la jumatate si se scoate prin ridicare si din filtrul de aer.

Dupa ce scoti farul, in exteriorul lui este soclul becului de semnalizare, care are o "ureche" lata de care rotesti in sensul indicat de sageata dupa care tragi in afara (iese usor). Va iesi soclul cu bec cu tot. Se apasa si se roteste becul in soclu pt a il scoate. Becul este unul normal de semnal, de culoare portocalie, se gaseste la pereche (in blister) in aproape orice benzinarie si are soclu standard P21W.

Se monteaza totul in ordine inversa

5. cipri@n

cipri@n Bronze Member

Locație:
    Iași / Catania
    Masina:
    A4 Avant 2002, 1.9 TDI, 131 CP, AVF
    Demontare faruri Audi A4 B6 Avant

am fost nevoit sa imi schimb becul de pozitie si am zis ca daca tot ma voi apuca de demontat sa fac si poze. sper sa va fie de ajutor ;).
    am inceput cu farul din dreapta cum privesti masina din fata; se demonteaza suruburile, 4 la numar suruburile din poza 1 si 2 sunt cel mai usor de demontat apoi am trecut la surubul din poza numarul 3 care este cel mai greu accesibil si veti avea nevoie si de un prelungitor destul de lung. apoi surubul din poza numarul 4 are si el o pozitie putin incomoda dar nu va, va da mare bataie de cap.

de precizat ca suruburiele 1 si 2 se demonteaza complet iar 3 si 4 doar se slabesc indeajuns sa puteti scoate farul cu usurinta.

dupa urmeaza sa trageti farul spre exterior exact ca in poza numarul 5, si puteti pune si o carpa ceva pe spoiler pentru a nu-l zgaria sau daca nu faceti cu grija cum am facut eu :).

am ajuns la numarul 6 unde am scos farul complet dupa care vom scoate mufa din poza numarul 7.

odata cu farul scos vom trage clema din poza 8 inspre jos cum se vede in poza 9 si vom scoate capacul semnat cu X.

acum vom intalni sistemul de reglaj al farurilor pe inaltime situat in poza numarul 10 care se va scoate rotind in sensul acelor de ceasornic pana ajungem in pozitia evidentiata in poza 11 dupa care se va trage inspre exterior.

la numarul 12 se vede becul de pozitie indicat de degetul meu care se va scoate prin strangerea celor 2 clame laterale.

iar la poza numarul 13 este becul de pozitie pentru cei care se afla in dificultatea de a sti ce tip de bec au. odata facute toate aceste se va reface operatiune in sens invers.

urmeaza farul din stanga care eu nu l-am mai demontat dar am indicat in poze unde sunt situate suruburile, oricum accesibilitatea avadn loc mult mai usor decat la celalt far. surubuile de sus se vor desface exact ca si la celalalt far dupa care se vor slabi surubul din stanga evidentiat in poza 14 urmat de cel din drepta aflat in poza numarul 15 urmand a se repeta operatiunea de la celalalt far. sper sa va fie de ajutor cu toate ca deja s-a discutat cum se demonteaza farurile dar pozele fac cat o mie de cuvinte, plus de asta sper sa fie de folos si noilor membri care vor gasi mult mai usor topicul.

P.S. nu luati in considerare murdaria de pe mainile mele care se datoreaza faptului ca am considerat cu stupoare ca ustensilele ce le-am utilizat nu erau cu magnet si mi-a cazut capul cu torx utilizat la demontarea suruburilor in scutul motor, initial bagand mana pe langa motor sa vad daca il gasesc si se vede cu ce m-am ales pe maini. insa am reusit sa il recuperez batand cu mana in partea inferioara a scutului motor si asa dupa vreo 5 batai a cazut pe starda prin niste gaurele :eyebrows:.

Ultima editare: 18 Iul 2009
  6. tdanielv

tdanielv Bronze Member

Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    Audi A4 Avant B6 116CP
    pt faruri

becuri far: faza scurta, faza lunga - H7 - 55W, pozitie - W5W,
    pt semnalizare nu mai stiu exact.

pe farul din stanga este prins un cablu electric (ce merge la radiator) prins cu niste cleme, cum se scoate clema din dreapta, cum te uiti la far (mai corect spus un surub de plastic ce are o siguranta, din ce am vazut eu) ?

7. filalucian

filalucian Platinum Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Audi A4 1.8t B5 1997
    Foarte bine facut tutorialul,felicitari,multi il vor gasi util.Totusi nu inteleg de ce trebuie sa scoti tot farul ca sa schimbi un bec?!La B5 e o operatie de 2 minute,si in nici un caz nu dai nimic jos.Doar capacul acela de plastic si ai acces la becuri!Vad ca e cam mare ingramadeala acolo si nu este asa simplu la al tau.Nu prea e lucru nemtesc,mai degraba frantuzesc:tocktock:

Ultima editare de un moderator: 11 Iun 2012
  8. cipri@n

cipri@n Bronze Member

Locație:
    Iași / Catania
    Masina:
    tdanielv becul de semnalizare nu mai retin exact dar daca nu ma insel este PY21W. cand ai spus la farul stanga te referi la cel din dreapta cum privesti masina din fata?pentru ca nu stiu exact la ce mufa te referi de la radiator dar stiu ca am vazut acolo un fir ce trece pe sub far si duce la un senzor situat pe radiator, mai exact pe radiatorul mic cel din fata; la prima vedere mi s-a parut o mufa normala nu am avut nici o treaba cu ea asa ca nu stiu sa iti spun exact :(.

multumesc filalucian. uite ca la B6 trebuie sa scoti tot farul pentru a schimba un bec. am schimbat si eu faza scurta pe farul din stanga cum privesti masina din fata, fara al demonta si a fost foarte incomod de lucrat plus ca m-am ales si cu niste zgarieturi. apoi acum ca a trebuit sa schimb becul de pozitie da-ti seama ce se petrecea pe acolo. iar la stopuri nu ai nici o alta solutie decat cea de a scoate stopul. inca ceva nu stiu de ce zici ca e lucru francez mai degraba de cat cel nemtesc. uite sa iti zic parerea mea daca era lucru francez cum zici tu aduti aminte de vechea dacie unde era nevoie sa desfaci 4 suruburi si iti putea lua cineva tripla cu tot cu becuri; in schimb nemtii s-au gandit la chestia asta candva vreodata plus ca ei sunt precisi sa iasa lucrul cat mai placut la aspect sa zici ca e acolo fix nu ca il poti demonta. ;)

9. tdanielv

tdanielv Bronze Member

Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    Audi A4 Avant B6 116CP
    cipri@n salut,
    ma refeream la farul din stanga cum privesti masina din fata. este un cablu prins pe far.

10. gaby1773

gaby1773 Banned

Locație:
    iasi
    Masina:
    A4 B6 2003 1.8T Sport - evolutie continua
    Am si eu o intrebare, daca tot ati inceput discutia. Apelez la cineva care a umblat de curand la faruri.

La A4 B6 cate cleme (tepi) care sustin cablul cu mufa trebuie atasati de carcasa farului, pentru fiecare far? Eu am demontat bara de pe fata, si implicit farurile, iar cand am pus-o inapoi am uitat de acesti tepi care sprijina cabul de carcasa farului.
    Dupa ce am citit aici discutiile voastre, mi-am adus aminte, si am coborat la masina. Am identificat cate un tep pentru fiecare far, pe care l-am introdus la locul lui. Mai exista astfel de tepi, sau ala a fost singurul? Ca nu as mai scoate odata farurile afara...

Multumesc

11. cipri@n

cipri@n Bronze Member

Locație:
    Iași / Catania
    Masina:
    eu din pacate nu am mai gasit acele cleme cred ca mi le-au pierdut, rupt mecanicii; sau poate erau acolo si nu erau prinse de far, dar cum ma presa timpul putin nu am mai dat importanta sa caut. uite ca daca ai demontat si spoiler si faruri vin si eu cu ceva intrebari :). eu m-am apucat de demontat pentru a schimba becurile de pozitie si pentru ca desteptii astia de mecanici cand au schimbat rola la alternator au demontat farurile si spoilerul si au montat ambele gresite. asa ca am zis ca fac doua lucruri deodata schimb si becurile pozitie si reglez farurile dar nu prea sunt multumit de rezultate. tot mai e putin spatiu intre bara si far in partea de jos, plus ca bat si aiurea farurile. deci acum ma gandesc sa le demontez si sa le montez cum se potrivesc in suruburi si la coltul aripii fara a mai tine cont de spoiler, ulterior demontand si spoilerul pozitionandul cum trebuie. gresesc cu ceva in ragionamentul meu? tu cum ai procedat?

12. gaby1773

gaby1773 Banned

Locație:
    iasi
    Masina:
    Putin spatiu intre bara si far in partea de jos iti va ramane oricum, asa sunt facute, nu se aseaza perfect. Eu sunt maniac la faze de astea, dar pur si simplu nu cred ca e posibil sa vina lipite de bara. Daca te uiti la poze de prezentare a modelului pe net, atunci cand s-a lansat o sa observi acea mica distanta, precum si la pozele colegilor unde isi prezinta masinile.
    Asta nu inseamna ca trebuie sa bagi degetul pe acolo, dar iti spun in ideea de a nu te chinui degeaba, vrand sa le "lipesti".

Eu am montat intai spoilerul si dupa farurile, pentru ca am preferat sa bag mana sa strang suruburile spoilerului prin locasul farurilor, ca sa nu mai desfac carenajele de la roti. Am aliniat spoilerul cu aripile (e nevoie de 2 oameni, unul sa il tina apropiat de fiecare aripa si altul sa stranga suruburile, se aseaza astfel foarte bine la colturi), am strans toate suruburile aferente (si cele de dedesubt), iar apoi am pus farurile si le-am miscat din suruburile lor cat am putut astfel incat sa le asez simetric, sa ramana aceeasi distanta intre faruri si capota, sa nu iasa peste marginea aripilor si pe cat posibil sa stea lipite de bara.
    Nu cred ca e prea ok cum gandesti tu, pentru ca farurile nu au o pozitie 100% fixa, iar ca sa asezi spoilerul dupa cum nimeresti sa pui farurile... :nyah:

ciprian, in legatura cu problema mea, sa inteleg ca tu doar ai strans cele 4 suruburi ale farului si ai bagat mufa din spate cand le-ai remontat? Vad ca nici in tutorial nu ai precizat nimic despre scoaterea acelor clipsuri (care de fapt sunt niste ciocuri la baza colierelor care tin cablurile, si care se baga in carcasa farului)...

Altcineva care ma lamureste in legatura cu nr de clipsuri (puncte) in care se prind cablurile de carcasa farului?

Ultima editare: 23 Iul 2009
  13. cipri@n

cipri@n Bronze Member

Locație:
    Iași / Catania
    Masina:
    daca nu ma insel aici pe forum citisem ceva despre faruri ca le pui cam in pozitia suruburilor necesitand doar sa le reglezi putin, insa in cazul meu a fost nevoie de inca o persoana sa imi tina apasat de far deci spatiul era cam mare. cam te plimbai cu degetul pe acolo. sa vad ce timp am si o sa reglez farurile putin mai bine si dupa voi regla si spoilerul dar cred ca mai sigur ramane cand vin acasa. merci de informatii. posteaza daca vrei si niste poze din diferite unghiuri cu farurile :) sunt si putin fixat cu detaliile sa tinda cat mai mult spre perfect. si da referitor la problema ta eu am montat exact cum am demontat deci ori nu mai am clipsurile, ori erau si nu am dat importanta datorita faptului ca nu erau montate. cum desfac o sa ma uit si iti zic, eventual fac si poza la far unde ar intra clipsurile.

14. gaby1773

gaby1773 Banned

Locație:
    iasi
    Masina:
    Am cateva poze, dar facute pentru mine ca sa vad ce si cum mai ajustez, nu pentru forum...
    Cam asta am reusit eu, cu precizarea ca la ala din dreapta masinii (stanga cum vezi in poza) mai am putin de reglat, dar doar farul. Nu il observasem live, dar dupa ce vad si eu in poza cred ca sigur mai coboara spre bara putin.
    Ala din stanga masinii e relevant (dreapta cum vezi poza), la ala nu mai trebuie sa umblu. Din pacate cam bate soarele pe el, ca sunt facute pe la 14.00-15.00

E posibil sa nu fi dat tu importanta la clipsurile alea, pentru ca eu le-am demontat cu mana mea, iar cand am pus inapoi totul (distanta de 4-5 zile) am uitat de ele, si deabia dupa ce am citit aici mi-am adus aminte si le-am pus inapoi, azi. Dar doar cate 1 pe fiecare far (atat imi amintesc ca am si scos), dar poate sunt mai multe si nu stiu eu...nu as mai vrea sa dau farurile jos...

15. cipri@n

cipri@n Bronze Member

Locație:
    Iași / Catania
    Masina:
    tot acelasi far il am si eu de reglat mai bine :) eu doar am slabit putin suruburile si cum ma grabeam am zis ca las pe altadata. merci de poze sunt bun de cinste;). inca ceva dupa ai mai reglat farurile din suruburile de reglaj? unul ce da in sus si jos si altul stanga dreapta si proba se face pe un perete.

16. gaby1773

gaby1773 Banned

Locație:
    iasi
    Masina:
    Da-ti o parere despre ce am facut eu...da' sincera
    ca poate e loc de mai bine

revin maine si cu poze mai pe umbra

LE: Nu m-am bagat la reglajul luminii farurilor, ca nu aveam de ce...daca ar fi sa le reglez de fiecare data cand le dau jos as distruge tot mecanismul.

Uite, mai am cateva poze facute pe umbra, dar azi am mai mesterit la ele, si arata mai bine acum. Totul am facut doar din suruburile farurilor, spoilerul odata montat (cu atentie si simt de raspundere), nu l-am mai deranjat.

17. cipri@n

cipri@n Bronze Member

Locație:
    Iași / Catania
    Masina:
    ai facut o treaba super buna :o: atat cum ai zis si tu farul stang cum privesti din fata mai trebuie putin coborat. in rest e super. apoi daca vedeai la mine cum erau aveam 1 cm pe putin spatiu, partea de sus era intrata binisor sub capota, ma si temeam sa nu se crape farul. mai mult mie ciuda ca nu m-am uitat cand am luat masina din service ca nu ii mai dadeam nici un ban, cu toate ca e un fel de amicitie cu mecanicul. insa deja eram destul de nervos cand mi-a aratat cum erau rolele si curelele de accesorii care au fost schimbate anul trecut in tara si nu am mai bagat de seama si farurile.

18. gaby1773

gaby1773 Banned

Locație:
    iasi
    Masina:
    Asa o sa fac, si eu vazusem ca e loc de mai bine la farul din stanga cum privesti masina din fata.
    Insa si pozele sunt facute de sus in jos majoritatea, si se vede chiar tot spatiul care exista intre far si bara, ca doar asta am vrut sa vad cand le-am facut. Daca fac o poza normala, dintr-o pozitie mai ridicata decat botul masinii, nu se mai observa aproape niciun spatiu.

Ce sa le ceri la mecanici...sa zici mersi ca ti-au pus toate suruburile pe acolo...ca sunt altii care ori uita 2-3 suruburi din 8 sau le pierd pe cele originale si te trezesti cu cine stie ce improvizatii. Din aceasta cauza am preferat sa fac eu operatiune asta.

Revin maine cu poze :beerchug:

19. gaby1773

gaby1773 Banned

Locație:
    iasi
    Masina:
    Am mai ajustat azi pozitia farurilor, in special la cel din dreapta masinii.
    Din pacate doar atat am reusit sa fac in privinta pozelor, m-a prins noaptea pentru ca m-am apucat mai pe seara, sa fie mai racoare.
    Eu zic ca e destul de bine, farurile sunt lipite de bara, doar ca ele au acea dunga neagra in interiorul lor, care da aspectul de distanta intre far si bara.

Stau si mai uit la niste poze facute atunci cand am cumparat masina, si observ o imbunatatire substantiala asupra asezarii farurilor, chiar daca nu a foar avariata vreodata iar atunci mi se pareau ca stau foarte bine. Totdeauna e loc de mai bine :)

Ultima editare: 24 Iul 2009
  20. wwl

wwl Silver Member

Locație:
    Pitești
    Masina:
    A4 1.8T B6
    Faptul ca trebuie demontate farurile nu e tocmai placut la modelul asta. Ulterior pt unii poate parea ca a fost lovita.

Distribuie pagina asta