1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Inchidere centralizata cu pompa vacuum si alarma din fabrica OE cu inchidere centralizata la A4 B5

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de eminence, 28 Apr 2009.

1. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Salutari.
    De ceva vreme ma bate un gand sa imi fac un retrofit inchidere centralizata oem pe B5-ul meu din 98 care nu avea inchidere din cheie (briceag). Evident, am montat o inchidere aftermarket insa as vrea sa revin la original.

Pentru asta m-am informat asupra codurilor de la pkmpa de vacuum (coduri ce contin confortul).
    Asadar, pompa mea actuala are codul:
    8L0 862 257 E - nu stie inchidere centralizata via telecomanda, nu stie alarma.
    Mai mult, daca intru la coding nu ma lasa sa codez nimic altceva devat +32 loching via speed.
    Logic, pana aici.

Apoi, in urma cu ceva timp, un prieten cu B5 din 1996 a venit la mine cu o problema la pompa lui de vacum (piesele de grafit se sparsesera) si dupa ce am rezolvat defectiunea am montat-o pe masina mea, fara nici cea mai mica modificare.
    Pompa lui: 8D0 862 257 B - stie inchidere centralizata via remote, nu stie alarma.
    Mare mi-a fost mirarea sa constat ca masina mea se descuie si se incuie din telecomanda cheii lui. Fara modificari!!!
    Insa repet, masina era din 1996 si cheia lui nu era tip briceag, ci model normal cu 2 butoane, inchis si deschis.

Asadar, am incercat cu o pompa de la dezmembrari de pe un B5 facelift, acelasi cod ca al colegului din 96, 8D0 862 257 B, insa asta avea cheie briceag cu 3 butoane (comanda si portbagajul).
    Nu functioneaza.
    Bun, am luat si cheia de pe masina cu care ar fi trebuit sa fie imperecheata.
    Nu functioneaza. Cheia nu comunica cu centrala.

Intru pe codari. Aici situatia statea altfel, cheia avea activate toate optiunile (exceptand alarma), aveam memorate 2 chei (am vazut pe measuring blocks codul 0011 la key learning) insa nu merge nici cu cheia ei si nici nu ma lasa sa invat alte chei de Audi, nici cu 2 butoane nici cu 3 butoane. Am acasa circa 5 chei, si am mai incercat si cu alte chei.

Poate cineva sa imi spuna de ce?
    E ciudat ca mergea cu unitatea de la colegul cu B5 din 96 insa nu merge cu una de B5 din 2000. Dar nici nu ma lasa sa invat cheile.
    Ma gandesc la 2 variante:
    - fie firele sunt inversate pe instalatie, nu intra in acelasi loc in mufe
    - fie schema electrica contine un modul suplimentar, o antena sau ceva care sa comunice cu cheia. Pot spune ca am gasit un modul micut sub bancheta de spate, chiar la mijlocul ei insa nu stiu ce e acel modul siu daca are vreo legatura.
    Poate cineva sa ma ajute cu vreo informatie?

2. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Am incercat cu inca o alta pompa de vacuum tot de pe facelift (8D0 862 257 B) si, nu functioneaza nici cu asta.
    Vreo schema, are cineva?

3. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Ultima editare: 22 Apr 2012
  4. Stefan

Stefan Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A4 B5 Avant, 2001, PD, AJM, 116+ CP by arazvan2002
    Sigur difera firele.
    La facelift acel modul nu e sub scaun, nu stiu pe unde e.
    Singurul modul de sub bancheta la mine il gasesti intr-un topic deschis de mine care cred ca e sters ca nu il mai gasesc. Vezi daca mai apar pozele sa vezi codul daca te ajuta.
    Daca nu ma duc sa il iau iarasi codul si poate gasim la ce foloseste.
    Topicul se chema ceva de genu "parti care nu le stim in masina noastra"

5. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Topicul nu exista si nici nu a fost sters. Uitandu-ma peste topicurile deschise de tine am exclus si posibilitatea sa fi fost redenumit. Asadar, cel mai probabil a fost unit cu alt topic... D-zeu stie cu care.

Daca poti sa imi dai detalii suplimentare, evident sunt binevenite. Cand ai tu timp. :salute:

6. Stefan

Stefan Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Maine am sa iau codul si ti-l dau, poate gasim ceva.
    Ma gandeam ca e printre cele care le vedeti doar voi.
    Cu siguranta a fost unit dar e mai simplu sa iau codul decat sa caut prin posturile mele.
    Revin maine

Ca si o paranteza: saptamana trecuta am vrut sa pun pompa mea la 80-ul lui frate-miu sa verifica daca o pot folosi la el dar a plouat si n-am avut chef si am lasat-o moarta

Ultima editare: 22 Apr 2012
  7. mangeary 1st Gear Member

Locație:
    buzau
    Masina:
    audi a4 1.9 1998
    inchidere centralizata audi a4 b5 1,9 tdi

masina mea nu se mai incuie.nici cu telecomanda nici cu cheia.ma poate ajuta cineva?

8. breitner

breitner Gold Member

Locație:
    Comarnic, München
    Masina:
    A4 B5, 1.8 Quattro, Passat B5 1.9 TDI AVF 4Motion
    Cu ce sa te ajute : cu reparat, cu sfaturi ? Probabil s-a defectat pompa de vacuum, ori modulul de comanda (placa cu circuite care se afla in interiorul carcasei cu pompa de vacuum). Solutii gasesti chiar in acest topic (dupa ce localizezi defectul) si ai rabdare sa-l citesti tot!

9. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Cum adica nici de la cheie? Adica nici daca bagi cheia in yala nu se inchide? Nici macar usa in care bagi cheia?

10. Stefan

Stefan Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Am luat si codul.

Dupa o cautare pe net se pare ca e o interfata cullman de la telefon.
    Codul e 8d0862335b.
    Repet, e singurul modul de sub bancheta.
    din cate stiu antena pentru inchidere centralizata e la ventilatia pentru parbriz. Modulul nu stiu unde e.

Pompa ta cu cate mufe e? A mea e cu 3.
    Daca poti inlocui rotitele de grafit ti-o pot trimite si pe a mea si poti face teste cu ea :)

11. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Interfata Cullman de la tine sta sub bancheta pe mijloc, mai aproape de scrumiera spate, asa-i?
    Si pompa mea e cu 3 mufe.
    Da, nu e o problema sa inlocuiesc rotitele de grafit. Ce cod are a ta?

12. Stefan

Stefan Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Interfat cullman e in partea stanga, in spatele soferului.
    Ma uit diseara la codul pompei si ti-l dau

13. audi11wst

audi11wst Silver Member

Locație:
    marginea U.E.
    Masina:
    A3 8V/ CRLB / QMM / 2015 - A3 8L / BFQ / FDH / 2003
    La mine, sub bancheta din spate sunt 3 module: sofer_controller ESP, pasager_controller Xenon, iar modulul din mijloc nu ştiu exact ce reprezintă.

14. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Poti sa iei codul de pe piesa din mijloc si sa il postezi aici?
    Pare sa fie senzorul de acceleratie laterala insa vreau sa fiu sigur ca nu e de la inchidere.

15. Stefan

Stefan Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Scuze de intarziere.
    codurile de pe pompa mea sunt:
    8D0 862 257 B stantat in plastic
    I006151100B scris parca la imprimanta cu ace.

Eu nu am alarma ci doar inchidere centralizata cu functia comfort.

Ultima editare de un moderator: 29 Apr 2012
  16. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    M-am uitat si la cealalta masina insa am gasit 2 calculatoare ce nu au legatura:

- 8D0 951 173 ALARM-STEUERGERAT - evident folosit de alarma (cealalta masina are alarma oem)
    - 4D0 907 379 D (Bosch 0 265 108 005 ABS) - evident calculatorul de ABS pentru generatia veche de pompe de ABS Bosch 5.0

17. badulagaby 1st Gear Member

Locație:
    prahova
    Masina:
    audi a4, 1.9 tdi AHU, 1997
    Sal!

Aceeasi problema ca al lui 'mangeary' o intampin si eu. Nu se mai inchid toate usile din telecomanda, nici din cheie. Problema este ca daca usile sunt incuiate si vreau sa le deschid motorasul din spate functioneaza ok, deci pe deschidere functioneaza, iar pe inchidere nu.

18. Pippo09

Pippo09 Silver Member

Locație:
    Tarnveni(Mures)
    Masina:
    ex:A4,1.9TDI,81kw AFN
    Astazi am citit de la inceput cam pana pe la mijloc acest topic si mi am rezolvat problema in legatura cu inchiderea.
    Ba se inchidea\deschidea doar cand vroia...iar daca ii dadeam o palma la modul atunci intra in functiune.
    L am desfacut astazi iarasi(l am mai desfacut de cateva ori dar nu am bagat de seama ca ar fi contacte dezlipite si nu mi puteam da seama care e problema...dadeam vina pe fire) am desfacut si motorasul cu toate ca se invartea relativ usor, la m curatat cu wd-40, l am montat la loc.
    Pe placa au fost dezlipite 4 contacte,le am relipit si acum functioneaza toate perfect.

19. colyy

colyy 1st Gear Member

Locație:
    suceava
    Masina:
    Audi A4 1.8T 1996
    Salutare tuturor. Am si eu o "mica mare" problema ! :D Am un audi a4 b5 din `96 si de ceva timp nu mai functioneaza sub nici o forma inchiderea centralizata de la telecomanda cu toate ca am schimbat si bateria si tot nici un semnal. Ma gandesc ca poate fi pompa vacuum de vina, dar totusi trebuia sa se aprinda macar avariile. Sunt momente cand mai raspunde, dar foarte rar.

Ultima editare de un moderator: 22 Mai 2012
  20. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Trebuie readaptata telecomanda din cheie.

Ultima editare de un moderator: 22 Mai 2012

Distribuie pagina asta