1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Leduri - Lumini manere exterioare din usi la Audi Q5

Discuție în 'Audi Q5' creată de andrei_z, 29 Mai 2026 la 17:44.

1. andrei_z

andrei_z 1st Gear Member

Locație:
    Focșani
    Masina:
    Audi A5, 2.0Tdi 177cp, 2014 / Q5 2021 2.0Tdi Dtnb
    Salut,
    Prezint un tutorial pentru montarea luminilor din manerela Audi Q5 model 2012 (FY)

Activarea lor va fi doar la deschiderea si incuierea masinii din telecomanda (nu cunoosc pentru functia keyless, in practica nu trebuie sa aiba treaba)
    Comutatorul luminilor exterioare trebuie sa fie intodeauna pe AUTO

Pasul 1.
    Achizitia pieselor, eu am folosit portalul aliexpres de unde am selectat optiunea asta: LED Exterior Door Handle light Door for Q5 fy ... aproximativ 280 lei cu tot cu transport (patru lampi si patru cablaje), sa aveti grija ca difera lungimea cablajelor la portiera fata, trebuie cele lungi pe fata si pe spate cele scurte, lampile sunt toate patru identice.

Pasul 2.
    Desfacerea capacului de manerul usii, se ridica manerul ca si cum a-si deschide usa si fortez spre exterior glisarea capacului, el se va desprinde putin cam greu fiind pe clipsuri tip sina, nu fortati cu leviere de plastic sau surubelnite pentru ca veti rupe ireparabil capacul de maner sau manerul, repet doar prin glisare spre exterior dreapta-stanga se extrage capacul.

Pasul 3.
    Se desface clipsul de suport lampa fals si se desurubeaza cele doua suruburi stanga si dreapta cu o surubelnita T20 si se monteaza cablajul in zona de jos a manerului, lampa se va pune ulterior cand firul este tras in portiera.

Pasul 4.
    Demontarea copertilor de usi fata si spate, eu am inceput cu cele de pe spate in prima faza pentru ca modulele de la usile spate sunt de cele mai multe ori "low option" (o scamatorie comerciala tipica grupului vag, ele sunt toate la fel doar ca lipsesc pinii interni atasati pe pcb)

Pasul 5.
    Modulele usilor spate, la varianta mea low option lipseste pinul Nr. 1 din conectorul T20 culoare alba, am demontat modulul am scos placa pcb si cu un letcon am lipit un pin (Dintr-o sarma de legat pungile de ambalat, ma bufnit si rasul dar este perfect) in locasul respectiv (t20 pin 1) am montat totul la loc, am trasat firul de la maner cu grija in interiorul usii sa nu il prinda sticla cand coboara.
    Usa spate Firul galben-portocaliu la pin 1 mufa alba cu 20 de terminale conector C stanga si dreapta , firul maro tot in mufa t20 la pinul 20 culoare fir gros maro

Modulele usilor fata la varianta mea sunt full option, se insereaza firul galben-portocaliu in mufa alba T20 pin 3 si firul maro la masa t20 pin 20 culoare fir gros maro

Grija cum montati cablajul in interiorul usilor sa nu fie prins de geam cand culiseaza!

Pasul 6.
    Fire montate, cablaje aranjate si izolate, manere cu lampi montate, fete de usa fixate urmeaza codarea
    modulele usilor toate corespund acceiasi codare pe fiecare in parte. VCDS / OBDeleven
    Modul 0042; 0052; BB ; BC; >> Long coding >> Front field light >> Active ... nimic altceva nu am codat.
    pentru a vedea efectul senzorul de lumina trebuie obturat sau sa fie suficient de intuneric afara pentru ca luminile din manere sa se activeze.

Toata distractia a durat aproximativ 4 ore

dvr apreciază asta.

Distribuie pagina asta