1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Motor cod BPW la A4 B7 - probleme diverse - cauze si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B7 (2005 – 2008)' creată de mircea911, 11 Sep 2012.

1. AdrianGafton 2nd Gear Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    A4 B7, 2.0 TDI 2006 tip motor BPW
    Salut si merci de sfat. Legat de acceleratie e asa cum zici tu uneori pana pe la 2.300 accelereaza greu si pe urma trage bine dar nu tot timpul are probleme mai mult atunci cand are acele intreruperi de care ziceam. Deci tu zici ca poate nu e nici macar clapeta poate sa fie ceva electric nu primeste de la ceva semnal. La tester tin sa spun ca nu am absolut nici o eroare. Merci mult.

2. andrei_sebi18

andrei_sebi18 3rd Gear Member

Locație:
    Brasov
    Masina:
    a4 b7 2.0 tdi bpw
    Exact nici o eroare si la mine. Astazi am dat jos turbina sa vad daca totul e in regula si vreau sa zic ca arata ca noua in interior totul functioneaza cum ar trebui.Am curatat tot, am testat EGR, ASV, chiar si intercoolerul l-am testat sub presiune intr-o fabrica de radiatore(aveam pile),toate furtunele de la turbo pana la valvele de admisie, am curatat si filtrul acela din burete din n75. Totul functioneaza absolut normal dar are acea intrerupere si intarzierea turbinei si sigur astea doua au legatura una cu alta si nu e ceva mecanic eu zic ca e ceva electric la mijloc.Incerc sa gasesc raspuns aici poate stie cineva care sunt "conditiile" ca ASV sa se activeze

3. AdrianGafton 2nd Gear Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Cand afli ceva te rog sa imi spui si mie. o sa incerc sa merg si eu la un electrician sa vad ce imi zice. App nu imi poti face o poza la mufa aia ASV ca nu stiu exact care e.ms

Ultima editare: 10 Noi 2016
  4. andrei_sebi18

Locație:
    Brasov
    Masina:
    a4 b7 2.0 tdi bpw
    Am aflat ca ASV, EGR si turbina functioneaza impreuna adica cand EGR este deschis si motorul este in sarcina mica atunci ASV se inchide aproape de tot deoarece presiunea din admisie data de turbo este prea mare ca egr sa poata recircula cat mai multe gaze.Cand motorul este in sarcina medie atunci ASV este inchis la jumate la fel pentru a ajuta EGR, iar cand motorul este rece sau este in sarcina mare atunci ASV este deschis la maxim, EGR este inchis. Daca ceva nu functioneaza corect sa zicem EGR nu inchide cum trebuie atunci afecteaza turbina deoarece egr deschis scade presiunea din evacuare implicit scade turatia turbinei. Deci cumva aceste lucruri se leaga la problema noastra. Turbina nu reuseste sa faca presiune la turatii joase iar ASV primeste comanda sa inchida . eu cred ca problema poate sa fie la EGR sau la senzorii cu care lucreaza tot sistemul de recirculare adica senzorul de turatie al motorului , senzorul de pozitie al acceleratiei si senzorul de temperatura al motorului.La noi ASV se pune in pozitia de sarcina mica cand de fapt e in sarcina.

5. Safta92 1st Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    A4,2.0 Tdi,2005
    Salut,
    Am un Audi A4 B7 din 2006, cod BPW, 2.0 Diesel - 140 bhp,cutie automata,cumparat recent din Germania.
    Am urmatoarea problema:la relantiu se aude un zgomot destul de suparator,sacadat.Mentionez ca in bord nu am nicun martor aprins si deja am facut cu masina vreo 3000 de km.Daca s-a mai confruntat cineva cu aceasta problema,as fi recunoscator pentru o sugestie.
    Multumesc anticipat!

6. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Chiar vrei sa apasam butonul Power la globul de cristal si sa ghicim zgomotul tau sacadat ?

7. AdrianGafton 2nd Gear Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    andrei_sebi18 cand reusesti sa i dai de cap la problema te rog sa imi dai si mie de stire care a fost problema ca nu prea am incredere in mecanicii din zona. ms mult.

8. tony_vad 1st Gear Member

Locație:
    Bihor
    Masina:
    Audi A4, 2.0 tdi, 2006
    salut, scuze ca nu am postat demult, referitor la fumul alb si eroarea de sonda lambda, pe care le am....masina e demontata ca sa ii curat turbo-ul si sa ii schimb sonda, ce am gasit foarte interesant, e ca turbo-ul e plin de ulei care vine de pe furtunul care iese din capacul de la culbutori, cred pt ca si furtunul ala e plin de ulei. e posibil sa fie si asta problema?....capacul momentan nu o sa il schimb din motive financiare :D, pe saptamana viitoare va fi montata la loc cu sonda si cu turbo curatat ( nu mai repede pt ca desteptul de mine am rupt un surubel in turbo, care e momentan la strungar sa scoata surubul si sa ii faca un filet nou :D)....o sa revin cu o postare sa va zic daca am rezolvat ceva...PS: am fost la o diagnoza la reprezentanta audi si mi-au zis ca nu stiu siguri de unde e fumul alb, s-ar putea sa fie de la DPF.....????

9. andrei_sebi18

Locație:
    Brasov
    Masina:
    a4 b7 2.0 tdi bpw
    Fumul tau alb e cumva alb si atat sau e asa spre albastriu si miroase a ulei ars? Intreb deoarece daca e doar alb atunci e posibil sa ai racitorul de egr spart si sa ajunga antigel in evacuare de aici rezultand fum alb. Nivelul antigelului scade cumva?

Siko Lehel apreciază asta.
  10. Safta92 1st Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    A4,2.0 Tdi,2005
    Cam asa este sunetul. Cineva, vreo idee ?

11. tony_vad 1st Gear Member

Locație:
    Bihor
    Masina:
    Audi A4, 2.0 tdi, 2006
    nu scade nivelul la antigel, nu face spuma uleiul, si nu scoate fum tot timpul, doar intre 50 si 80 de grade apa, si dupa aia gata nu mai scoate nimic, doar daca opresc la relantiu, dar si atunci pentru scurt timp. totul e perfect doar ca scoate intermitent fum alb si papa cam 1L la 3000km :(.....intrebarea mea mare e daca nu cumva is doua cauze? sa fie pierderea de ulei din cauza ca am scurgeri pe la garnitura de la culbutori, si tot pe acolo prin furtunul de gaze de carter intra ulei in turbo??si fumul alb sa fie din cauza DPFului??

12. AdrianGafton 2nd Gear Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Stiti cumva daca audi a4 b7 2.0 BPW se poate sa fie fara catalizator din fabrica?

13. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Adrian ai pus o inttrebare care de fapt era alta. Ca la Radio Erevan. :) De fapt tu vroia sa intrebi daca exista fara DPF nu fara catalizator. Toate masinile fabricate dupa 1990 chiar si mai vechi ca an de fabricatie au catalizator indiferent de marca si indiferent de combustibilul folosit pentru motor. Si da, exista motoare fara DPF. Eu am motor fara DPF. Daca nici macar ce vreti sa intrebati nu stiti sa o faceti in scris ce pretentii sa avem daca trebuie sa descrii o speta tehnica ?

14. Bogdan-nt 1st Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Audi A4 B7, 2.0 TDI BPW, 2006
    @Safta92. Dacă apeşi ambreiajul se mai aude?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

15. Logitech

Logitech Bronze Member

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi A4 B7 | 2006 | BRB |DPF| 1.9 TDI
    @Bogdan-nt A spus in postul anterior ca are cutie automata.

16. Safta92 1st Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    A4,2.0 Tdi,2005
    Daca accelerez nu se mai aude...face doar la relantiu, neaccelerata ca sa zic asa

17. emitzat 1st Gear Member

Locație:
    Targoviste
    Masina:
    VW Passat B6 2.0Tdi
    Safta 92, Lantul de la pompa de ulei sau volanta. Ai grija ca daca te lasa pompa de ulei ai mari sanse sa ai parte de pagube serioase si de cheltuieli pe masura.

18. Safta92 1st Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    A4,2.0 Tdi,2005
    Ok, mersi frumos

19. Hilfiger

Hilfiger Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Nissan QQ J12
    BPW nu e pe lant ci pe pinioane.
    Volanta la BPW nu bate asa...
    Nu ii mai bagati tampenii in cap.

El are altceva acolo, bag mana in foc ca daca da jos filtrul de aer bate ca un tractor.
    Sa mearga la bucuresti cu ea ca e aproape.si se rezolva.

StefanDaniel, Florian Badea și Safta92 apreciază asta.
  20. Marian19 1st Gear Member

Locație:
    Spania
    Masina:
    Audi A4 B7 2.0 TDI ( BPW ) 140 CP
    Aceleasi simptome le-am avut si eu. Intre 50 si 90 de grade scotea fum si papa ulei cam 1 litru la 3.000 km cum zici tu, apoi nu mai scotea fum. Avand DPF la masina m-a sfatuit un "mecanic" sa il anulam ca problema e de acolo. Zis si facut, a golit filtrul si l-a anulat din soft + EGR anulat (cost 400 €uro).
    Am mers cu ea vreo cateva zile si acelasi fum dar acum nu numai cand se incalzea motorul intre 50 si 80 grade ci si cand stateam la semafor la ralanti scoatea un fum alb albastrui (daca vrei am si un video de la a mea cum scoatea fum)
    M-am intors la mecanicul meu si i-am spus: bai nene scoate mai rau fum ca inainte. Pai sa vezi, pai sa nu vezi, ca e de la ala, ca e de la km, ca sunt multe peste 250.000 km si la final sa imi spuna ca e de la motor mai precis: ba de la supape, ba de la segmenti de ungere si una si alta. In concluzie ca era dus motorul si trebuie rectificat complet.
    M-am mai gandit intre timp si am schimbat mecanicul. Am dus-o la altul si aceeasia poveste precum ca motorul este de vina si ca sigur e de acolo.
    M-a convins omul ca e asa. Zic, hai sa il desfacem si sa il reparam. Am trimis motorul la rectificat m-a costat cam 3.500 €uro la montat si ce sa vezi surpriza: am circulat cam 50 km si acelasi fum.
    M-au luat toti draci si am scris pe un forum ce am patit ca am rectificat complet motorul si la care un moderator imi raspunde ca nu e de la nici un motor si ca motoarele BPW au o problema cu pomba tandem care are 3 lichide inauntrul ei motorina - ulei - lichid de frana. Am schimbat acea pompa care m-a costat cam 150 €uro noua si toata problema s-a rezolvat nici fum nu mai am si nu mananca 1 gram de ulei.

Acum dupa ce am scris aici un roman sa iti spun si cum poti face o proba sa vezi daca e de acolo fumul alb- albastrui. Exista tur si retur la motorina. Scoate returul si baga-l intr-o sticla iar daca motorina iese neagra e clar ca se amesteca uleiul cu motorina si de acolo fumul alb-albastrui. Bafta.

Cristi Brinzei și Sergiu Adam apreciază asta.

Distribuie pagina asta