1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Oglinzi si geamuri oglinzi la A4 B5 - inlocuire - reparatie - probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de asterx, 6 Mar 2008.

1. zolik

zolik Bronze Member

Locație:
    Târgu Mureș
    Masina:
    AJM B5 avant 2001+Altea '06 BJB
    Nu sunt aceleasi,este diferenta si intre FL si non FL..daramite intre passat sau golf..colturile sunt diferite...
    Am auzit de la cineva ca cica s-ar potrivi de pe Octavia 1..dar nu stiu sigur,nu am testat aceasta teorie

2. T. Alex 1st Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    A4, 1.6i, 1995
    Vezi totusi daca chederul vine pe deasupra oglinzii ca la A4, eu unul am luat oglinda de Anglia si am pastrat de la cea mica doar suportul ce se tine de usa, capacul si mecanismul de Anglia ca sa nu ramana spatiu intre oglinda (sticla) si capac.

zolik se potriveste de pe Octavia 1 garantat, am eu pe masina.

Ultima editare de un moderator: 12 Iun 2014
  3. thunder 4th Gear Member

Locație:
    Focșani
    Masina:
    2003 Allroad
    Intreb si eu aici ca-i in domeniu. Se poate plia oglinda electrica atunci cand incui masina din telecomanda si invers la deschuiat?

4. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Nu, nu se poate la tipul tau de masina. Bafta.

5. stely14

stely14 1st Gear Member

Locație:
    Ramnicu Valcea
    Masina:
    A4, 1.9 TDI, 2001
    Va salut domnilor!
    Vroiam sa intreb daca cineva a montat oglinzi rabatabile electric pe varianta facelift?
    As avea nevoie si eu de putina indrumare.

6. MariusSS

MariusSS Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi 80 B3 1,8S PM 1989 ; Audi A4 B5 1.6 ADP 1996 ; Kawasaki VN800 Clasic
    Salut!

Zilele astea am fost cu masina la spaltorie, iar baiatul de acolo cand a pus carpa pe oglinda din stanga, apasand pe ea (cred) a fortat mecanismul electric care regleaza oglinda si s-au rupt ambele cremaliere (cine a desfacut, stie despre ce e vorba). Eh, cu gandul nebun sa stiu ca e totul functional pe masina, am fugit repede la dezmebrari si am luat o oglinda intreaga, ca nu imi dadea nimeni numai mecanismul, si desfacand-o sa ii schimb carcasa cu a mea care era vopsita in culoarea masinii...am constatat ca e cu incalzire in oglinda si cu motoras pentru retractare automata....eh, rezistenta sticlei am masurat-o si e intrerupta, acolo nu e o pb, sticla s-ar schimba usor, ceea ce ma face curios, este pe langa cum se leaga incalzirea in oglinda pana in panou (m-am lamurit de pe forum), cum se leaga si unde, motorasul care retracteaza oglinda automat....initial m-am gandit sa ii dau un plus permanent, si semnalul sa il dau de pe modulul de inchidere centralizata...zic bine?

7. exdjvaly

exdjvaly 2nd Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4 B5 1.8 Avant an2000
    Salut .
    Parerea mea e ca mai avea oglinda o componenta electronica , nu ma refer la actuatorul electric si anume ceva similar cum gasim la comanda geamurilor. Este un limitator de curent electronic care opreste alimentarea motorasului electric in momentul in care a ajuns la capat de cursa, fortand mecanic creste curentul pe motoras fiind sesizat de electronica si opreste alimentarea .
    Neavand pe mana aceasta componenta este doar o parere care o scriu , poti alimenta acel motoras pe un banc de lucru sa vezi cum se comporta cand ajunge la capat de cursa (unele motorase au incluse aceste protectii electronice in capacul motorasului).
    Referitor la ce zici tu comanda inchiderii este cu negativ si isi basculeaza negativul pe doua fire OPEN -CLOSE
    O sa ma gandesc la o schema de legare :salute:

8. cristi19tdi

cristi19tdi 2nd Gear Member

Locație:
    constanta
    Masina:
    A4 19tdi AFN 1997
    Salut,
    Am un A4 B5 din 1997. Am desfacut sticla de la oglinzi si acolo am descoperit ca sticla are rezistenta insa mufele nu erau bagate acolo, erau prinse pe un suport din plastic. Am pus mufele in oglinda dar nu functioneaza incalzirea. Am verificat acea siguranta de pe buton si vad ca nu o am deloc.
    Poate ma poate ajuta cineva sa ma laud cu inca o optiune. ;) Multumesc

Ultima editare de un moderator: 16 Dec 2014
  9. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Audi A4b5 AFN1,9 TDI feb.1999 Audi A4B5 AFN1,9TDI quattro, august1999
    Desfa suportul oglinzii, ai sa vezi acolo mufa care duce firele la motor si rezistenta oglinzii. In mufa aia trebuie sa ajunga dinspre masina 5 fire. Daca ajung doar 3, nu ai instalatie pentru dezaburire oglinda.

10. Milet 1st Gear Member

Locație:
    Oradea-Sanmartin
    Masina:
    Audi A4 Avant(break),B5,2001,1.9TDI,116CP,AJM
    Dezaburire oglinzi

Dezaburirea in oglinzi nu imi functioneaza. Am demontat oglinda stanga si am pus o lampa de control la firele care vin la oglinda, la papucii aia doi, dar nu am current. Siguranta nu e arsa. Ce sa mai verific ? Multumesc.

Ultima editare de un moderator: 23 Feb 2015
  11. Milet 1st Gear Member

Locație:
    Oradea-Sanmartin
    Masina:
    Audi A4 Avant(break),B5,2001,1.9TDI,116CP,AJM
  12. gabi_74

gabi_74 Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi A6, C6, 2.0 TDI,CAGB,136 CP,2010
    Incalzirea oglinzilor functioneaza concomitent cu dezaburirea lunetei.

13. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Milet, toate informatiile de care ai nevoie sunt la noi pe forum. Ce te-a facut sa crezi ca "Panou sigurante A4" inseamna una si aceeasi treaba la toate A4-urile?Panoul ala de sigurante nu are nici o treaba cu A4-le tau. Daca te-ai fi uitat 10 secunde pe el, ai fi observat ca acolo ai siguranta la presiunea anvelope (17) ceea ce inseamna ca nu se plica generatiei tale de A4.
    Daca cautai pe forumul nostru gaseai (si nu e singurul loc) panoul pentru B5, pentru ca tu asta ai:
    http://www.clubaudi.ro/audi-a4-b5-1994-2001/17022-manuale-diverse-pentru-a4-b5.html postul #2
    Ce vezi la siguranta 9 ? gabi_74, faptul ca oglinzile iau comanda din acelasi loc cu luneta, nu inseamna ca nu sunt protejate cu o siguranta.

Si apoi, spui ca ai verificat firele si ca nu vine tesiune pe ele... ai avut contactul pus si butonul de degivrare apasat? Daca siguranta 9 e buna - sau nu este siguranta 9, inseamna ca nu ai oglinzi incalzite iar cablurile alea 2, se opresc in partea cealalata a usii, la circa 15 cm.
    Daca asa e cazul, stau sa ma gandesc daca tu stii sa deosbesti o sticla cu incalzire fata de una fara. De masurat sticla, daca are rezistenta continua, cred ca nu ai masurat. Deci, despre ce vorbim aici?

14. Ionut lucian

Ionut lucian Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 1,6 BENZINA "97
    Salutare.
    Ovidiu in cazul in care nu am oglinzile incalzite as putea se le leg cumva?
    Am firele trase am oglinzile cu incalzire dar nu funcioneaza incalzire
    Cred ca masina nu a avut optiunea din fabrica.
    As puteae sa le alimentez de la luneta ?
    Este psibil sa fie nevoie de o siguranta mai mare ?(ca amperaj)
    Ma gindesc ca ar trebui sa mearga

15. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Ai trase firele 15 cm in fata de usa si atat. De acolo trebuie sa mergi cu ambele fire din fata de usa in prag si, cu un minus la masa si cu un plus, printr-o siguranta (nr.9) apoi ideal ar fi sa le tragi printr-un releu si abia apoi sa te legi la firul de alimenatare dezaburire luneta.

16. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Audi A4b5 AFN1,9 TDI feb.1999 Audi A4B5 AFN1,9TDI quattro, august1999
    Milet, tragi firele si te legi la siguranta 26 fara frica. Daca e de 20A, o schimbi cu una de 30A, nu se intampla nimic ! Oglinzile se vor incalzi odata cu luneta termica.
    Daca vrei sa vezi acelasi lucru facut pe un model de masina ca al tau, din 2000, uite AICI un how-to.
    :salute:

17. Ionut lucian

Ionut lucian Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 1,6 BENZINA "97
    Am rezolvat cu incalzirea oglinzilor.
    Am schimbat instalatia de la oglinzi di am tras doua fire de la butonul de dezabire a lunetei
    Butonul de dezaburire are pe el un pin liber si din el am tras fire de alimantare pt incalzirea oglinzilor.
    Se rezolva usor dar tre sa ai ceva cunostinte de electrica

18. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Daca nu ai trecut printr-o siguranta, inseamna ca ai luat-o pe scurtatura. Ceva cunostinte DE BAZA in electrica spune ca orice circuit trebuie sa fie protejat de o siguranta. Acum cand un element din cele 3 are un scurt, va arde releul si nu va mai functiona nici unul din elemenete.

19. Ionut lucian

Ionut lucian Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 1,6 BENZINA "97
    Incalzire oglinzi

Nu am legat nimic fara siguranta. Alimentarea pt uncalzire este trecuta prin sigurante . Am avut pe tabloul de sigurante citeva locuri pt sigurante libere di am montat acolo siguranta pt incalzirea oglinzilor . Nu am vrut sa ma leg de la firul unetei si am preferat sa fac alt circuit tocmai pt a evita un scurt . Masina nu a avut nicici un fir de la incalzire si am schimbat intalatia oglinzilor din mufa de la oglinda pana in mufa de pe stlp pe ambele parti

20. zolik

zolik Bronze Member

Locație:
    Târgu Mureș
    Masina:
    AJM B5 avant 2001+Altea '06 BJB
    Am o intrebare(nu sunt acasa nu am cum sa verific,si aici nu am posibilitate) am gasit de vanzare oglinzi rabatabile electric DAR pe dreapta cu cel mic de EU..eu am cel mare de UK,cu suportul de EU...
    Se poate demonta sistemul de rabatare din oglinda de EU cel mic sa se monteze pe cel de UK...

Distribuie pagina asta