1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

QUATTRO - ce face - cum se comporta - explicatii - probleme si rezolvari

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de Adrian, 11 Iun 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. tripllex 1st Gear Member

Locație:
    Targu Mures
    Masina:
    Audi A4, 1.9 TDI BRB, 2006, 116 CP
    :D

intradevar nu degeaba quattro facea legea de acum 30 de ani...incercam sa imi conving prietenii detinatori de bmw xdrive cu preponderenta x5 si nu reuseam nicicum...pana cand au inceput sa aiba de furca cu masinile lor nu neaparat de tractiune ci defecte la interior si alte probleme de genul....quattro rlz ;)

2. cipriannt 3rd Gear Member

Locație:
    Azuga
    Masina:
    Audi A4 , 1.9 TDI , 110cp, quattro
    de-as avea eu un quattro m-as bucura de el zi de zi, caci naveta imi ofera 2km de drum forestier uneori cu zapada de 30 cm . Dar imi cumpar eu unul ....:eyebrows:

3. hro

hro 5th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 2.7 quattro, 120 kw model 2006
    nu am decat sa multumesc, chiar cu intarziere, celor care au postat informatii extraordinar de clare pt mine.

4. QUATTRO BV

QUATTRO BV 2nd Gear Member

Locație:
    Brasov
    Masina:
    A4 2.5 TDI Quattro '05 S Line
    Cred ca daca vrea cineva sa invete sa conduca un Quattro la maxim , cum as fi eu :) , trebuie sa urmeze un curs de pilot profesionist , si sa aibe unde exersa. Cursul se poate face , din ce cercetari am facut , la Titi Aur si mai e un pilot , tot in Bucuresti care are scoala de pilotaj . Cursurile costa intre 400 si 1000 Euro , tin 2 zile , si banuiesc ca te invata niste lucruri elementare despre pilotaj , urmand ca tu sa exersezi ulterior . Nu conteaza ce masina conduci . La Titi Aur te invata pe toate tipurile de tractiuni . Problema este ca nu gasesc unde se poate exersa . De exemplu o pista de curse , unde sa exersezi in siguranta tot anul , fara trafic de masini , si fara sa-ti strici masina .

5. gabriel_petrea Banned

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    Audi A6,1.8Tquattro,2001
    4 motion vs quattro

Este mare diferenta intre quattro si 4 motion. quattro merge pe sistemul TORSEN ( torque sensitivity) iar 4 motion merge pe sistemul Miltidisc HALDEX . nu e numai marcheting . daca la quattro ai tractiunea permanenta ...la 4 motion se muta puterea pe cealalta punte in momentul pierderii aderentei . 4 motion este gestionat electronic .

6. Ice_2k

Ice_2k Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S5 B8.5
    Nu chiar :) Teoria cum ca quattro = Torsen si 4motion = haldex e contrazisa de "quattro"-ul de pe A3/TT care e Haldex si de "4motion"-ul de pe Passat B5.5 care e Torsen ;)

7. gabriel_petrea Banned

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    Audi A6,1.8Tquattro,2001
    lanturi de iarna la quattro

Am un A6 Quattro ...fara ESP ...adica cel putin asa stiu eu ...ca nu am buton ESP . La tractiunea quattro se pot folosi lanturi de iarna ? pe ce roti ? toate 4 sau numai pe o anumita punte ?

8. deocamdata

deocamdata Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    ALLROAD: 2009 3.0 TFSI ; 2006 3.0 TDI; RR Autobiography 4,4 SDV8
    Manualul recomanda folosirea lanturilor pe puntea fata.
    M-as mira sa-ti trebuiasca lant avand anvelope de iarna si quattro

***H2SO4*** apreciază asta.
  9. gabriel_petrea Banned

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    Audi A6,1.8Tquattro,2001
    Torsen>>>haldex

am uitat sa spun ca exceptie fac TT si A3 deoarece nu au loc sa monteze TORSEN ...si au montat HALDEX...insa denumirea nu au putut sa o schimbe din quattro in 4 motion ...deoarece e marca audi . Nu stiu daca e vreun passat cu torsen...probabil ca e nu stiu exact...insa preponderent se intalnesc TORSEN la audi si HALDEX la passat .

10. Ice_2k

Ice_2k Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S5 B8.5
    man, nu poti sa zici ca quattro e torsen si 4motion este haldex cand exista atatea exemple care contrazic regula :) (TT, A3, Passat B5.5, Phaeton). Problema cu torsen nu este de marime, ci de pozitionarea motorului. Pentru TOATE masinile din grupul vag, motor longitudinal = torsen, motor transversal = haldex. Torsen nu se poate pune pe motor transversal.

P.S. Eu inteleg ce vrei sa zici tu, si anume ca adevaratul quattro, cel care-a facut legenda, este torsen. Insa, din pacate, denumirile astea au capatat o destul de mare componenta legata de marketing.

11. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    Ironia sortii este ca dupa 2005 o sa intalnesti si pe Passat ,Haldex.:)
    Torsen nu se poate pune pe un motor transversal cum bine spune Ice_2k .

12. Gorobete

Gorobete Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Trocarici
  13. xbk

xbk 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 B8 2.0 TFSI Quattro Avant S-line 2009
    Pana in 2005 pe toate Passat-urile s-a montat Torsen, dar pe noua generatie este Haldex, asa cum bine spune si iulian_1976.

14. traian si decebal Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    nu am
    o parte din voi faceti confuzia sau nu vreti sa diferentiati un brand de o solutie tehnica.

quattro la fel ca si 4 motion este un brand la fel ca si samsung, adidas, nokia samd.

brandul quattro se poate defini simplu ca fiind : un sistem de tractiune integrala montat pe o masina marca audi. nu un anume sistem, ci orice sistem de tractiune integrala montat pe audi.

quattro nu este sinonim cu torsen cum nici adidas nu este sinonim cu piele de bovina sau de porcina din care se face incaltamintea sport.

si da, exista f multe masini cu torsen: passat produs pana in 2005 are absolut aceeasi tractiune integrala cu A4 b6 si A4 b7,A6 generatia pana in 2004 samd.

pe un alt forum cineva era indignat ca as putea sa-i spun ca un amarat de passat din 2001 de ex, are aceeasi tractiune integrala cu un a6 allrod din 2003 asa cum avea el.

el era tare mandru de allroadul lui.
    l-am lasat in plata lui dumnezeu.

15. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Si ce imi spui tu aici, ca Allroad-ul nu face banii si diferenta intre el si Passat ar fi doar suspensiile reglabile?

16. florinutzu16

florinutzu16 3rd Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    a6 2.5 v6 quattro 2000; Alfa 147 hatchback
    ovidiu ,,traian si decebal'' se referea doar la tractiune nu la calitate,dotari s.a.allroad mult superior passat-ului(se deduce si din pret)oricum qoattro e cel mai tare,se observa diferenta pe drum umed,noroios,acoperit cu zapada s.a (foarte frumoase senzatiile pe zapada cu un quattro)

Ultima editare de un moderator: 1 Mar 2010
  17. ka_bogdan 1st Gear Member

Locație:
    Sf.Gheorghe
    Masina:
    Audi S3 din 2001
    Diferential Haldex S3

In primul rand salut tuturor, sunt nou pe forum, sunt posesor de S3 din 2001, 43 mii km la bord, si vreau sa va intreb daca a schimbat cineva diful stok cu unul upgrate de la Haldex? Am condus un S3 care avea raportul difului la 50/50 si e diferenta de la cer la pamant. Intreb deoarece nu stiu care sunt problemele sau pasii care se fac in schimbarea difului si daca ma pote ajuta cineva care a schimbat as fi recunoscator. Multumesc

18. pasbogdan Silver Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    s4 c4 2.2 20v t quatt,100 C4 v6,coupe b2 2.2 20vt quatt,samurai,LT35,90 b2 quatt
    care este targetul tau?senzatie de rwd?de fwd?

19. ka_bogdan 1st Gear Member

Locație:
    Sf.Gheorghe
    Masina:
    Audi S3 din 2001
    Targetul e 50/50, am condus un s3 cu aceste cifre si e de nedescris diferenta si filingul la volan

20. adibose

adibose 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    2007 - A4 B7 Avant 1.9TDi
    ka_bogdan, ne poti da un link te rog cu un Haldex UPGRADE?
    cred ca te referi la Halex Controller...?

ai spus "daca a schimbat cineva diful stok cu unul upgrate de la Haldex?" si asta ma confuzeaza

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta