Kng_bv nu te contrazic, poate e chiar asa simplu cum zici tu sa faci modificarea asta, dar nu oricine poate sa o faca si nu oricine are aparatura de calitate. Nu sunt expert in privinta asta dar am auzit numai pareri bune despre Ceky si am vazut ca are si aparatura de calitate. Am ales sa apelez prima data la un alt tuner foarte apreciat pe forum si m-a refuzat spunand ca nu poate sa ma ajute deoarece masina are filtru dpf incarcat (masina are 140k km, deci e normal sa fie oarecum incarcat) si supapa egr nu lucreaza in parametrii normali, desi eu nu avusesem nicio problema cu masina. Asa am decis sa merg la Ceky si sunt multumit de alegerea facuta. Momentan am softul de 3 luni pe masina, asa ca pe viitor voi vedea daca am facut alegerea cea mai buna.
De la 120 la 143 este atat de simplu. Apoi pana la 175CP si 420Nm este din nou simplu. Peste valorile astea se complica treaba, se extrapoleaza mai multe harti, presiunea turbo urca considerabil, avansul trebuie modificat, etc, etc.
O zici de parca ai umbla in computerul de bord al masinii . Daca esti foarte bun in domeniu e normal sa ti se para usor, dar nu poti sa faci experimente pe masina altcuiva. Primul pas a fost sa ajung cu ea la softul de 143, urmatorul va fi sa ajung la 170. Peste valoarea asta implica alte modificari si alte costuri (turbina,intercooler, injectoare,DPF off, Egr off ), asta daca iti doreti sa treci de 200 cp.
Ca tot veni vorba de cuplu, cum se calculeaza? Eu de ex la 180cp mi-au iesit 406, nu mi-ar displace 420 Cine hotaraste cuplul maxim, este vreun raport calculat automat de ecu sau se scrie direct in soft? Stiu ca la momentul injectiei se calculeaza si cuplul maxim, dar pe ce baza se calculeaza asta ma intereseaza mai mult.
Salut, intenționez sa măresc puterea motorului de la 170cp si 350 nm la 202cp si 423nm(cel puțin asa susțin ei). Motorul este CAHA cu o cutie multitronic, ca si km are 135000 reali...as dori sa aflu părerea voastră daca din punct de vedere tehnic e ok sau orice altceva, daca este cineva care are un motor similar si a făcut o astfel de modificare si diferența este considerabila sau ar trebui sa o las asa cum este. Va mulțumesc!
Tu unul, altii nu ar resofta-o. Multitronicul este el deja pacatos, 420nm sunt ok pentru cutie daca e in stare buna si daca nu iti bati joc de ea.
Cutia e ok, masina a fost foarte întreținută, cât despre "batjocura" prin Germania merg sportiv in rest in limitele bunului simt.
Pana la 420 Nm sunt calibrate hartile de conversie, exact ce ziceam mai sus, De asta majoritatea tunerilor nu fac peste, ca e prea mult de munca pentru o calibrare perfecta. Eu as merge pentru multitronic pe 400Nm la turatii joase si 205-210 CP la 4000+ rpm pe CAHA. In felul asta protejezi si cutia si ai si rezerva de putere cand ai nevoie sa o folosesti (depasiri, rampe, etc). Eu avand manuala am mers mult mai sus, la pragul de 500Nm, dar ambreiajul sufera rau de tot in toate vitezele, asa ca urmatorul soft o sa-l limitez pe la 450-460 Nm pe vitezele superioare si 400 pe cele inferioare. Clauu, cred ca ar trebui sa citesti putin ce inseamna cuplu si ce inseamna putere. 400 Nm la 2000 RPM sunt aceiasi cu 400Nm la 4000 rpm. Puterea in schimb nu, fiind dependenta de turatie. Poti sa mai cresti cuplul la turatii joase fara sa fie afectata in vreun fel (pozitiv sau negativ) puterea maxima obtinuta.
Buna voua,un pret aproximativ pot afla si eu?Stiu e in functie de cati caluti vrei dar asa ca si idee.Multumesc.
Pentru ca intreba cineva referitor cum se face resoftarea pentru a evita zona OTP daca acea resoftare se face direct prin mufa OBD. Ca la orice resoftare prin portul OBD. Scrie numai zona cu hartile de putere. Dar depinde de tipul de ECU, an de fabricatie, locatia hartilor de putere ( flash intern sau extern). Oricum nu vor rescrie zona OTP iar fila de software folosita va fi una semnata digital de BOSCH ( cu RSA key ) deci nu vor fii probleme nici cu masinile mai noi cu TP level > 7.
Salut! Sunt intr-o mare dilema si as dori sa ma lamureasca cineva definitiv cu aceasta problema. Am cumparat recent un Audi A4 B8 Avant 1968/88kw si am observat dupa cateva zile ca motorul este cel de 120 cai(masina a fost fabricata pt Belgia).As vrea sa ii fac un update pana undeva in jur de 150 cai si aici am dilema. 1.Am doua cunostiinte,unul lucreaza la o reprezentanta Ford iar celalalt la o reprezentanta Audi in Londra si ambii imi spun ca motorul de 120 cai nu este acelasi cu cel de 143 cai si in consecinta nu este diferenta doar de soft si e riscant sa il duc pana la 150 cai. 2.Am citit tot ce s-a scris pe forum legat de acest subiect si majoritatea de pe forum spun ca motoarele sunt identice(120/136/143) si ca se poate duce lejer doar din soft pana la 170 cai. Este cineva in masura sa ma lamauresca definitiv in legatura cu aceste lucruri? Va multumesc !
Spune-i celui ce lucreaza la Ford sa ramana la Ford si celui de la Audi sa mearga tot la Ford. Motoarele de 120, 136, 143 si 170 sunt IDENTICE. Cel de 170CP (CAHA) are alta turbina (BV43A in loc de BV43 in cazul celorlalte 3 variante). Intre softurile astea 4 sunt diferente minore. In cazul primelor 3, toate hartile, exceptand limitatorul de cuplu, sunt identice sau cu diferente minore (datorate update-urilor, nu datorate performantelor). la CAHA sunt si alte modificari minore legate de avans si presiunea turbo.
Cel de la Audi a zis ca difera axul cu came,turbina si electronica iar cel de la Ford a zis ca difera turbina si injectorii.Ca e posibil ca ai mei sa aiba patru orificii pe care pulverizeaza motorina si la celelalte sa aibe cinci si daca ii pun alt soft supra solicit injectia.
Ca sa nu mai fie nici o urma de indoiala. Dupa cum am spus, singura diferenta intre cele 5 motoare (120,136,143,163,170) este la turbina (la 163 si 170).
Eu am acelasi motor ca si tine, am apelat la un tuner si acum am softul de 143 cp. Se comporta excelent masina. Ai grija doar cand iti alegi tuner-ul.