Salut Michael, Am achizitionat un A5 sportback din 2011 acum 2 luni, cam aceasi configurare pe care o vrei tu. Pot sa iti spun pana acum ca, consumul la un mers normal extra urban este de 6.5% in conditiile de iarna, in oras urca pe la 8-8.5% cred, consumul la un mers sportiv peste 160 Km/h/ora urca pe la 7.5% extra. Eu zic ca e mai mult decat decent pentru un motor de 2.0 quattro, manual. Masina m-a costat undeva la 17.000 euro, cu 160.000 km verificati dupa seria de sasiu la reprezentanta audi si reviziile facute numai la reprezentanta Audi in Germania. Pana acum n-am avut probleme cu masina ca sa iti dau si alte detalii. Ii in plus masina a fost cumparata pentru sotia mea, eu merg cand si cand cu ea dar din cat am mers sunt placut surprins de masina. Acum, nu stiu daca la 15.000 Euro gasesti coupe, posibil, daca nu vrei piele ventilata fata /spate, am vazut ca materialul textil este ceva mai ieftin. Mai multe detalii poate ne dau colegii nostri care detin mai de mult aceast tip de masina. Cat despre intretinere nu cred sa fie o problema, sunt totusi masini de generatie noua, daca le exploatezi corect si ai grija sa faci reviziile la timp nu cred sa fie probleme.
Multumesc Adrianc pentru raspunsul tau, mai ales pentru sinceritate . Cine mai zice ca scoate consum de 5.5 mixt pe 2.0 tdi quattro, acela nu este un om prea sincer. Multumesc inca o data.
Posibil sa scoată si un consum de 5,5 dar sa mergi cu 90 km/ora însă nu cred ca iti iei o masina sport sa mergi cu viteza aia. Eu personal preferam motorul de 3.0 dar ținând cont ca in România nu avem autostrăzi unde sa poți alerga cu masina cred ca 170 CP este suficient pentru drumurile noastre si taxele sunt mai decente la motorul asta de 2.0. Cat despre consum, repet, are un consum foarte bun ținând cont ce poate masina iar 1 L in plus nu cred ca este o problema pentru nimeni.
Sincer, pentru mine conteaza destul de mult consumul deoarece merg zilnic aproximativ 100km, nu te contrazic e o masina sportiva, frumoasa etc, dar nu am in gand sa o fugaresc continuu.. Insa daca ai spus ca poate sa consume chiar si 8.5 iar extra urbanul 6.5.. aia pentru mine personal e cam mult. (In prezent am un golf mk6 1.6TDI BlueMotion 105cp si reusesc sa-i fac un consum de 4.3-4.5 mixt. As vrea sa trec la ceva putin mai puternic dar nici cu consum prea mea) Ar mai fi varianta de 2.0TDI 140cp insa aia a fost pusa pe modelul in 4 usi, deja e limuzina, iar eu am putin peste 20 de ani, nu ma vad intr-o limuzina . Bine, daca as sti sigur ca 2.0Tdi quattro coupe ar putea avea un consum de 4.5 exterior, 5.5 mixt si maxim 7 urban la un mers normal nu fugarita, nu ar fi o problema, ar fi chiar acceptabil. Probabil am sa ma uit si la alte modele, motorizari. Daca ai un sfat sa imi dai, il voi asculta cu mare drag. Multumesc inca o data pentru timpul si raspunsurile tale.
Vrei A5 dar cu consum de Golf 1.6TDI ? Orienteaza-te spre alta marca ... 7% maxim urban ? Adica un 6% urban ar fi ok pentru tine ? Hmm, nu stiu in ce oras stai si nici nu stiu cu ce Audi ai scoate acest consum. La o masina de 15.000euro te plangi ca bagi cu aprox. 10 lei mai multa motorina la 100km decat la un Golf ? Masini puternice (de la 170hp in sus) sa consume cum vrei tu nu exista.
Audi66 nu trebuie sa sari asa cu gura pe mine, nu am dat cu parul :d . Nu am spus ca vreau de la 170cp in sus ci de la 140 :d . Insa daca stau stramb si judec drept, ai dreptate. Cat despre oras, stau in Brasov. Ok, am lamurit-o cu consumul, un 6.5mixt. Pe langa asta sa inteleg ca sunt masini bune. Mersi pentru sfaturi. O seara faina va doresc!
Nu am sarit cu gura. Dar nu esti singurul care ramane "dezamagit" cand aude ca nu se poate scoate un consum de 6% urban. Daca te plangi de 10 lei in plus la 100 km, ce mai faci cand trebuie sa inlocuiesti piese de 2000-3000 ron ?
Probabil ca motorul de 140CP consuma mai putin, nu stiu ce sa zic dar, nu te sfatuiesc. Eu dupa cum ti-am spus am luat 170 cp si cred ca cel de 140 cp nu o sa faca fata cu brio daca vrei si putin demaraj fara sa stresezi prea tare masina. Daca faci km multi te sfatuiesc sa ramai la Golf, consumul ala si intretinerea ieftina nu vei gasi la Audi. Eu am schimbat o Skoda 2 cu Audi asta si eram foarte multumit de masina aia pentru consum si reparatiile ieftine cu toate ca o aveam de noua si nu prea am avut ce sa repar. Insa la stabilitate si confort era varza, depinde ce cauti acum. A5 este o masina foarte stabila si foarte confortabila in varianta full, dar are si minusurile ei daca le putem numi asa adica foarte multa electronica care iti pot cauza neplaceri de cateva mii de lei + ca brandul Audi nu-i chiar asa ieftin.
Audi66, arata-mi mie un om care sa fie fericit cand i se strica masina Ca veni vorba de asta, vrei sa spui ca sansele sa pice piese la ea din cand in cand asa sunt destul de mari? Din ce stiam, audi sunt masini bune... Adrianc multumesc inca o data pentru sfaturi. Tot ce trebuie sa fac sa ma gandesc si sa ma decid exact ce imi doresc. Multumesc inca o data.
Citeste bine ariile acestui forum, da, sunt sanse sa pice piese una dupa alta. Nu sunt Mafalda sa iti zic, nu stiu eu ce masina cumperi tu. Oricum, separat de achizitionarea masinii sa mai ai 1000-1500€ deoparte pentru a remedia eventualele "hibe". Nu am zis ca e nimeni fericit cand i se strica masina, dar te plangeai de 10 lei, daca iti pica pompa de ulei, ce faci ? Audi nu este o masina ieftina de intretinut.
Am inteles . Multumesc frumos pt sfaturi, am sa ma mai gandesc in legatura cu achitionarea unui A5, nu e nimic urgent. O seara placuta va doresc!
Salut! Ce parere aveti despre un Audi A6 TDI 2010 2.0, motorizare ComoonRail? E mai buna transimisia manuala decat cea automata la Audi A5? Multumesc!
Depinde cum vrei sa expoatezi masina. Daca in viitor vrei sa faci un soft la motor, sau daca ai un condus sportiv, este mai buna cea manuala. Daca in schimb vrei un condus relaxat, faci multe drumuri urbane/autostrada, cel mai ideala este cea automata. Eu personal nu ma mai intorc la manuala.
Salut, De ceva timp ma tot gandesc sa imi cumpar ceva mai sportiv si bineinteles de la Audi. As putea spune ca m-am indragostit de Audi S5 Sportback 3.0 TFSI 333 HP. Din pacate nu cunosc mai nimic legat de aceasta masina: - costuri de intretinere - consum real - probleme intalnite frecvent (S5 / A5) - cutia de viteze este multitronic sau s-tronic ? Si daca are problemele "comune" de la Audi.. Multumesc, astept pareri si sugestii! O masina de referinta: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/d...900&makeModelVariant1.modelId=30&pageNumber=1
Costuri întreținere la ce anume? Consumabile, schimburi sau impozit asigurare etc Consumul este undeva spre 10 depinde de cum se aleargă poate f ușor și 15 insa repet tine de modul de exploatare. Problemele le găsești pe secțiunea modelului respectiv insa tfsi ul 3.0 este un motor alimentat supercharger nu sunt turbo problems Cutia este doar s-tronic și manuala Ca sa putem vorbi concret pune link-ul cu ce ai găsit și vrei sa achiziționezi
raul audi Nu imi doresc neaparat benzina, dar un S5 3.0 TFSI dupa parerea mea e cu mult mai sportiv fata de un A5 3.0 TDI. Cata_ADC Referitor la costuri de intretinere. La costuri ma refeream la consumabile (ulei motor / cutie / cardan, distributie etc.) si posibile defectiuni ce trebuie remediate frecvent. Impozitul am vazut ca e undeva la 2.200 - 2.550 lei si asigurarea o sa depinda daca am sa inregistrez masina pe numele meu sau a tatalui Cateva modele care ma intereseaza: 1. http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/d...900&makeModelVariant1.modelId=30&pageNumber=1 2. http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/d...900&makeModelVariant1.modelId=30&pageNumber=1 3. http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/d...900&makeModelVariant1.modelId=30&pageNumber=1
@bogdan_b legat de costuri este simplu ai seria de sasiu ceri o oferta de preț la reprezentanta pentru tot ceea te interesează în speță : înlocuire ulei + filtre motor, înlocuire ulei s-tronic și filtru, distribuție nu e cazul dar poți lua în considerare înlocuirea mecanismului de accesorii ( sau auxiliare cum le mai denumesc ei) pe lângă asta ia în calcul anvelope și placute fata spate eventual cu discuri de frana și lichid frână. 1) prima este ca și dotări ok as pune plus pe sistemul de sonorizare bang&Olufsen care il am și eu pe A5 și raportat la Bose de pe A6 este altceva, diferențial sport și cam atât restul nu sunt trecute în descrierea de jos 2) nu are absolut nimic trecut pe descriere doar ca a fost recent servisata cu aproape tot ce ți-am scris mai sus 3) mi se pare cea mai ok ca și culoare și dotări listate II lipsesc scaunele scoică cele care sunt pe cea de-a doua. Primele doua sunt listate la privați pe când ultima este dealer încă un plus pentru siguranta. Ca sa iti faci idee exacta este pe forum VIN decoder cere seriile de sasiu și confrunta. Vezi ce cauți și ce dorești neapărat multe nu le folosești te vor ajuta doar la revanzare. De asigurare dacă ai pana în 30 de ani clar nu e ok sa te complici. In rest motorizarea 3.0 tfsi este din punctul meu de vedere cea mai ok ca întreținere impozit casco și altele. Dacă treci peste problema consumului merita fiecare bănuț!
Nu stiu de unde scoateti voi consumuri de 5 si 6..... Personal am un a5 2013, 135 de mii de km..... 177 cp multi-tronic Consum mediu 9.3 mers relativ mai sportiv la 230 km/h instantul arata 17 L/km la 95 km/h arata 5.5, producatorul ofera date de genul media 4.8 in viata mea nu o sa ii pot face consum de 5 masinii asteia.... acu avand roti de iarna pe 17 cu putin noroc scot un consum de 8 medie vara cu roti pe 19 consumul de exterior 15 km parcursi cu maxim 100-110 km/h cu accelerari lente minim 8.3 ) acu cu rotile pe 17 aceiasi distanta reusesc sa scot cam 7... dar consum de 5.5-6 cum spuneti voi imi va fi imposibil indiferent de cat de batraneste as merge. Ori are masina o problema!!!