1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Sistemul multilink - tren de rulare (brate - capete de bara) la Audi A4 B5 - probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de sorin.crisan, 13 Noi 2008.

1. remusarian 1st Gear Member

Locație:
    brasov
    Masina:
    Audi A4 b5 1995
    Salut,
    Are cineva idee bratele marca ATec germany sunt de ceva calitate ? Tocmai ce am inlocuit un brat din cauza unui pivot si nu a durat mai mult de o luna si am facut un mare joc la bucsa de la celalant capat si nu as vrea sa dau iar gres. Precizez am gasit pe net o oferta cu brate si sunt aceasta firma si as vrea sa stiu daca se merita.

Ultima editare de un moderator: 10 Sep 2012
  2. grigo112

grigo112 Bronze Member

Locație:
    Reghin
    Masina:
    A6 C6, 2.0 TDI. BRF, Audi A4 B7, Avant, 2.0TDI, BRD
    salut, eu am cumparat 2 brate superioare ATEC dar nu merita sunt ieftine intradevar dar nu tin nici macar o luna, le misti primadata cu mana si e gata de ele, am incercat si FEBI si nici alea nu poti sa spui ca tin de banii aia, cele inferioare le-am dus la rectificat le-am schimbat bucsele si sunt de 1 an si 3 luni pe masina si nu dau nici o urma de oboseala. singurele care tin sunt Lemforder.

3. tavy 6th Gear Member

Locație:
    roman
    Masina:
    audi a4 1.9 tdi 90hp 1995 1Z
    Asa e Fery,daca ai cauciucuri noi e sfant. Cat de spre brate eu unu merg pe lemforder sunt scumpe dar bune. Un brat inferior ajunge la 400 si ceva de lei, e foarte scump dar daca nu am bani ,sincer optez pe un lemforder din dezmembrari dar sa fie bun. Stiti cum se manifesta masina cand bucsele de la bratelel de jos sunt rupte, crapate?

4. grigo112

grigo112 Bronze Member

Locație:
    Reghin
    Masina:
    N-am avut ocazia:), spune cum se manifesta?

Ultima editare de un moderator: 10 Sep 2012
  5. tavy 6th Gear Member

Locație:
    roman
    Masina:
    audi a4 1.9 tdi 90hp 1995 1Z
    A fost o exprimare gresita , va intrebam pe voi:)).

6. l3vy 1st Gear Member

Locație:
    Northampton
    Masina:
    A4 1.9 TDI 1999
    Salut,
    Tocmai am cumparat un Audi A4 '99, masina fiind adusa de cineva din Germania. La gropi, denivelari se aud pocnituri la ambele roti din fata, l-am intrebat pe respectivul domn ce ar trebuii schimbate, iar el mi-a zis de ceva bucse ieftine (15-20 ron). L-am intrebat ca nu trebuie schimbat ceva brat, dar a zis ca nu, doar respectivele bucse. Exista ceva bucsa la capat de suspensie ce poate sa fie asa ieftina, dar sa faca asa galagie mare la gropi?

7. Cristisor

Cristisor Platinum Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Fost proprietar de A4 (B5)
    Doar bucsele de la bara stabilizatoare costa asa de putin.

8. l3vy 1st Gear Member

Locație:
    Northampton
    Masina:
    A4 1.9 TDI 1999
    Si pot provoca astea asa pocnituri/bataturi ?

9. bushman

bushman Gold Member

Locație:
    București / Titu
    Masina:
    Audi A4 B5 , 1.8 ,ADR, 1996,125cai
    Cloncanituri sau pocnituri apar de la stabilizatoare sau bilelete cel mai des le poti verifica chiar tu sa te bagi sub masian si sa tragi de bielete respectiv de bara sa vezi daca are un joc , daca are le schimbi .
    Bucsele de la bara sunt ieftine (7-20 lei bucata ),iar bieletele sunt intre 45-130.

10. l3vy 1st Gear Member

Locație:
    Northampton
    Masina:
    A4 1.9 TDI 1999
    Da, am facut asta si se pare ca respectivul m-a mintit, toate bratele is duse, trebuie schimbata toata directia..

11. grigo112

grigo112 Bronze Member

Locație:
    Reghin
    Masina:
    Din bucse nu prea bate, din cate stiu cand se aude ca bate ceva bate pivoti de la brate, ele se duc cel mai repede

12. catalin 22 1st Gear Member

Locație:
    sat.manailesti, com.francesti, jud.valcea
    Masina:
    Audi a4-b5. 1.8t 1995
    kit directie-fata audi a4b5 95-01

Mi-am achizitionat un kit directie (brate, stabilizatoare, capete de bara) toate la pretul de 700 lei. Ca producator ATEC-GERMANY. Le-am comandat pe net de la o firma din Suceava. Pe cutie e scris numele producatorului dar pe piese nu e nimic scris (germany, audi-vw, sau ATEC), doar o serie stantata. A auzit cineva de acest producator ? Ce parere aveti de calitatea pieselor ? Crede-ti ca ma tin 2 ani cum e garantia ? :confused:

Ultima editare de un moderator: 28 Sep 2012
  13. grigo112

grigo112 Bronze Member

Locație:
    Reghin
    Masina:
    imi pare rau se te dezamagesc dar nu tin nici macar 1 an, iar garantia e asa de forma

14. Liviu_MS

Liviu_MS 3rd Gear Member

Locație:
    Targu-Mures
    Masina:
    -
    Eu mi-am schimbat pe parcursul ultimelor 4 luni toate bucsele bratelor (la 6 brate in luna mai, apoi la 2 brate in august) cu unele noi. Pentru bratele inferioare, am schimbat si bucsele acelea mari, rotunde. Intai am platit 550 ron pentru piese si manopera, iar apoi 250 ron fiind inclusa si manopera pentru amortizoarele fata. Daca as fi schimbat totul intr-o singura zi, ar fi fost mai putin de platit pe manopera. Insa din pacate, nu am avut suficienti bani pentru a schimba toate directia si suspensia in acelasi timp. Probabil ca unii vor considera o metoda ,,romaneasca'' calea pe care am ales-o, insa asta a fost situatia mai putin ,,roz'' din punct de vedere financiar la momentul respectiv, nu am de ce sa ma ascund. Daca nu as fi avut ce face cu 500 euro, mi-as fi cumparat un kit de brate Lemforder.:sly:
    Daca cineva se intreaba cat costa un brat cu bucsa noua si cu bratul vechi la schimb, va voi spune: 35 ron per brat superior, respectiv 50 ron per brat inferior, fara bucsa mare din celalalt capat, care costa in intre 30 si 50 ron in magazin. Insa am avut noroc cu mecanicul meu care e bun prieten cu omul care schimba bucsele, asa ca am beneficiat de o reducere.:salute:
    In orice caz, va voi tine la curent cu situatia bratelor. Ma astept sa tina cel putin 15k de km aceste bucse, in conditiile in care circul 90% din timp in oras, unde drumurile sunt cum sunt.:sadlike:

15. dcaramarin

dcaramarin Silver Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A4-avant-2.0 CR, CAGB
    Si eu am cochetat cu ideea de a-mi lua asa ceva insa am renuntat cand am descoperit ca nu sunt informatii despre acest producator. Apoi am gasit la mine in Constanta la un magazin de piese o oferta de kit brate marca Fortuna Line, cica ar fi polonezi. Am renuntat si la varianta asta si am ales sa comand de la Autokarma, astfel: toate bratele superioare Swag, bucse brate inferioare, cele din fata tot Swag si bucsile brate din spate, cele mari...Lemforder...cost total 870 ron. Bratele superioare le-am schimbat eu iar cele inferioare le schimb la un service desi daca as avea ce-mi trebuie le schimb si p-astea. Mai ramane sa comand si cele 2 bielete antiruliu tot pe Swag si astfel voi avea pe fata cam 90% numai Swag. voi vedea cat de buna e marca asta, va tin la curent in viitor. Cine imi spune si mie care sunt bucsile la bara stabilizatoare ca nu-mi dau seama?...eventual o poza ceva..? msk

16. catalin 22 1st Gear Member

Locație:
    sat.manailesti, com.francesti, jud.valcea
    Masina:
    Audi a4-b5. 1.8t 1995
    am comandat un kit directie.(capete de bara,brate,stabilizatoare) audia4b5 95-01. toate la 700 lei. ca producator am ales atec-germany. a mai auzit cineva de firma asta? daca da...sunt de calitate??? astept un raspuns va rog! stima!!!

17. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Catalin tu nu observi ca ti s-a raspuns ?. Fi mai atent.

18. Cristisor

Cristisor Platinum Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Fost proprietar de A4 (B5)
    Si eu am fost adeptul bratelor SWAG, aveam unul inferior si 3 superioare pe masina, insa am renuntat la a mai cumpara produse low-end pentru suspensie pentru ca la drumurile romanesti sunt proaste si piesele cedeaza repede. Practic, bratul inferior SWAG a cedat dupa aproximativ 25.000 de km. Fiind in pana de bani am cumparat cu 200 de lei un brat TRW si inca unu pe original, ambele inferioare si din dezmembrari, si pot spune ca daca ma tin 10.000 de km sunt mult mai castigat de cat cu SWAG sau alte marci fantoma.

19. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    -Problema principala la sistemul multilink A4B5 pana la A4B7 este costul bratului principlal inferior asta costa intre 100- 120 e/buc Lemforder,Trw sau altceva de calitate.
    Sfatul meu este sa cautati alternative pentru bratul inferior principal pe ebay.de sunt cativa producatori mai mici.

-In ceea ce priveste celelalte tirantul ,brate superioare,capetele de bara,bieleta interioara alegeti calitatea cunoasteti marcile consacrate si chiar conteaza
    ele sunt in jur de 30-50 e /buc.

-Kiturile ieftine nu se merita pentru ca la 10 bucati cate sunt este suficient 3-4 sa aiba mici imperfectiuni cum spune romanul "buleala" si va afecta tinuta in timp;cand sunt noi nu o sa vedeti diferenta intre Lemforder si o chinezarie,mai tarziu o sa se observe.Imperfectiunile sunt in nuca pivotului astfel ca nu aveti de unde sa stiti niciodata care tine 20 de mii si care 100 de mii de km,daca ar fi doar bucsa problema ar fi simplu nimeni nu ar mai cumpara brate la multilink.

-Pe A4B8 s-a gasit o solutie ok ,pivotul e separat de bratul inferior principal astfel ca poti schimba pivotul rapid si ieftin.

Ultima editare: 2 Oct 2012
  20. nightmar3dh 1st Gear Member

Locație:
    suceava
    Masina:
    a4b5,1.6,1996
    salutare

am si eu o problema..in timp ce merg se aude un sunet ciudat la roata dreapta fata ca si cum as avea o gheoalfa pe cauciuc(cu cat viteza de deplasare este mai mare cu atat se aude mai tare).am fost la 3 mecanici au ridicat-o pe elavator au verificato dar nu stiu de unde este aceasta problema(rulment nu,planetara nu).Multi mi-au zis ca am un disc ovalizat!Problema este ca sunetul se aude doar in interiorul masinii!

Distribuie pagina asta