Totul despre Filtrul de Particule - DPF - curatare - inlocuire

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de BlackW0lf, 6 Oct 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. Catalin_1987

Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Fugi cat poti de tare de reprezentate si gaseste-ti un service bun,unde sa-ti rezolvi problema.Nu inteleg de ce platiti pentru schimbarea unei componente desi problema nu s-a rezolvat.Au gresit,foarte bine,ori iti lasa piesa noua pe masina gratis,ori iti pun piesa schimbata la loc,ca doar este buna din moment ce problema nu s-a rezolvat.bafta si nu te mai lasa jegmanit de reprezentante

2. GABRIELADANASTAN 1st Gear Member

Locație:
    ALBA IULIA
    Masina:
    AUDI A4 2.0 TDI DIN OCT. 2006
    Pai momentan e in reprezentanta la Tg Mures, asteapta chiuloasa ! Asta nu am platit-o .

3. GABRIELADANASTAN 1st Gear Member

Locație:
    ALBA IULIA
    Masina:
    AUDI A4 2.0 TDI DIN OCT. 2006
    Pt Laur 59.
    Toata lumea imi spune ca la La Rm Valcea sunt cei mai buni meseriasi la reprezentanta. De ce nu incerci acolo? Astept vesti!

4. sab197

sab197 Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0 tdi multitronic, MY 2009
    Daca nu ii dai de cap in romania fugi in germania si sigur acolo vei gasi solutia.

Regenerarea se face la turatii mai mari de 2000, cu cat sunt mai mari cu atat regenerarea este mai rapida. Sistemul trebuie sa atinga o anumita temperatura la care sa arda toate particulele , de aceea trebuie mentinuta turatia peste 2000rpm. Mie nu mi s-a aprins niciodata acest senzor?Voua?(Bombanitorul, glumaretul?)

Ultima editare: 29 Ian 2009
  5. BOMBANITORUL 2nd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0 TDI 143 hp
    Diesel particulate filter obstructed 
     Particle filter. See Owner's Manual
    When the symbol  lights up you can assist the self-cleaning function
    of the filter by driving accordingly. You should drive at a speed
    of at least 60 km/h (engine speed about 2,000 rpm) for about
    15 minutes in 4th or 5th gear, or with the selector lever in position S
    on vehicles with automatic gearbox*. As a result of the increase in
    temperature the soot in the filter will be burned off. The symbol will
    disappear once the cleaning process has been completed successfully.

Dragi colegi, asta scrie la mine in carte. Din cate stiu la viteza asta DPF-ul intra pe regenerare automata. Exista si teoria conform careia un mers mai sportiv favorizeaza curatarea acestuia si nu numai. Sugerez sa citim fiecare in cartea lui(de vazut am vazut acelasi lucru in mai multe carti).
    De aprins martorul luminos de la DPF in 11.000km cat am facut cu masina nu s-a aprins.

6. glumaretzuu Gold Member

Locație:
    Bacău / Iași
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0TDI
    Am 17000 km si nu am vazut la ochi martorul de la DPF.;)

7. zeuss

zeuss 5th Gear Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    A4 B7, BPW
    aceeasi problem am avut-o si eu cu masina , cand am adus-o din germania la vre-o 2 sapt mi s-a aprins martoru acela cu galben, fuga la carte , am facut ce scria acolo , iarasi dupa ceva vreme din nou s-a aprins , si iarasi am facut ce scria acolo. dupa ce mi s-a aprins cred ca de vre-o 4 sau 5 ori , am invatat sa imi conduc masina , si de atunci isi ia talpa,cand este motorul cald , apa la 90 gr , eu nu schimb treapta mai devreme de 2600 rot / min, si la drum intins o calc, nu sta niciodata acul sub 2000 de ture, de atunci , asta fiind in august nu mi s-a mai aprins niciodata acel martor de filtru.
    si bagati combustibil de calitate. si nu o sa mai aveti probleme.
    de cand am auzit cat costa un filtru nou , si ce implicatii sunt. ii dau de ii sar fulgii :wub:

deci GAZ si TALPA si nu cred ca ar mai interveni problema.

8. laur59 1st Gear Member

Locație:
    Rm. Valcea
    Masina:
    A4 2005 2.0 TDI

Am fost si schimbat un senzor parcare spate + senzor de temperatura + testeru pt erori + manopera a costat 5 mil... Cat despre trepidat i-am explicat si a zis k nu a gasit nimik la motor, nici o eroare, nici electric... Asa ca cica masina e ok, dar eu raman cu acel trepidat din cand in cand :)

9. sab197

sab197 Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0 tdi multitronic, MY 2009
    Eu chiar vad ce scrie acolo si spune "at least 60km/h" (in traducere libera: cel putin 60km/h). Daca citeai atachament-ul meu pe pe pagina anterioara vedeai ca scrie "If the DPF warning light is on, drive for about 15
    minutes in 4th or 5th gear (automatic gearbox:
    driving mode S) with at least 60 km/h between 1800
    to 2500 rpm. Because of the increased temperature
    the soot in the filter is burnt.
    Loading <10% --> DPF- warning light goes out"
    Si ce am pus acolo este din elsawin.
    Nu exista o viteza stabilita la care intra in regenerare, ci pur si simplu exista o temperatura la care se ard toate particulele, cu cat rulezi cu o turatie mai mare cu atat mai repede se va incalzi respectiv va ajunge la temperatura de ardere filtrul. Daca nu exista posibilitatea rularii cu o viteza si o turatie necesara arderii atunci se arde prin injectie directa.

10. BOMBANITORUL 2nd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0 TDI 143 hp
    In carte am citit de mai bine de douazeci de ori, si nu am vazut parul din....ma bucur ca mi-ai atras atentia.
    NOi sa fim sanatosi !

11. alectrans 1st Gear Member

Locație:
    Sf.Gheorghe
    Masina:
    Audi A6
    daca ai gasit vreo solutie am aceias cod de eroare stie cineva daca se poate face regenerarea cu vag-com.

12. catalinionescu

catalinionescu 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    audi A4 2.0 tdi 2007
    salut , eu am intrat de curand in acest forum . Si eu am aceeasi pb la masina mea ( A4 2.0 tdi GERMANIA ) .Semnul reprezinta filtrul de particule care este infundat . Acesta se desfunda astfel : iesi pe una din cele doua autostrazi , masina in treapta a treia maxim 70 km /h . Nu dureaza mai mult de 5 min .

Acest gen de pb le vei intalni mereu daca masina ruleaza mai mult in Bucuresti , cum a spus si colegul masina nu isi face tot procesul de ardere , mergand subturata .

13. alina 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    Audi A6
    rugaminte

buna tuturor...
    as vreau sa stiu si eu, daca ma poate ajuta cineva, cum pot sa aflu daca am filtru de particule sau nu. masina e din 30.11.2005 si prima data inmatriculata in 15.02.2006.
    multumesc mult...

14. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    ...Alina@ ar fi bine sa furnizezi detalii despre motorizare.
    In plus daca are quattro sau este avant ptr ca difera perioadele de productie.;)

15. alina 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    Audi A6
    are motor de 1968 cmc si e modelul standard... nu stiu daca e avant... pp ca asta e... in carte la tip/varianta scrie 4F/LBREF1...
    trebuie si nr. de identificare? :) multumesc :)

16. zeuss

zeuss 5th Gear Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    A4 B7, BPW
    Dpf

PA190003midified.JPG

am atasat o poza cu sticker-ul masinii mele , la fel trebuie sa ai si tu unul lipit in portbagaj , pe caroserie, langa roata de rezerva ( cauta-l bine ) sau in caietul de service pe prima pagina .

acolo am incercuit cu rosu cum trebuie sa iti scrie daca ai filtru de particule

o zi buna

17. alina 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    Audi A6
    buna

:) multumesc mult pt informatie... am gasit stickerul ala si in portbagaj si pe cartea de service... si... :(( nu am DPF... Asta e, o sa platesc mai mult pt taxa de mediu... :sorry::3sadwalk:

18. tipoval 4th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi a6 3.0 TDI
    Io daca as fi in locul tau m-as bucura. Si anume am filtru de particule (drept urmare trebuie sa fiu atent sa nu il incarc) insa la RAR la inscriere mi-au zis ca sa le arat eu un act ceva care sa demonstreze ca masina are filtru. Si daca nu am stiut ce sa zic mi au zis scurt mda nu are filtru deci am platit cu 10 mil mai mult. Insa mi-au zis ca daca am cu se sa le demonstrez ca masina are filtru sa ma duc si mi-l trece in carte (intrebare oare imi vor da banii inapoi). Asta e daca nu am facut scandal am platit doar suntem in romania>

19. alina 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    Audi A6
    buna

:) astia de la RAR iti cauta oricum nod in papura... mie mi-au zis ca masina are ceva la motor si nici nu au vrut sa-mi faca cartea de identitate... Am intervenit prin cineva si am rezolvat in 30 min... Masina nu are absolut nimic, vroiau bani, sau doar sa ma intoarca si sa platesc revenirea...
    Eu cred ca daca le demonstrezi astora de la RAR, ca ai filtru, or sa-ti scrie in carte, si da, la administratie poti face cerere si poti recupera banii... daca stai in sectorul 5, te ajut eu...

20. tipoval 4th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi a6 3.0 TDI
    Chiar in sect 5 stau. Nu-i vorba de bani insa felul in care te trateaza cum fac figuri pe acolo cu masinile noastre de parca masa l-ar fi nascut in audi. Numai figuri sa te enerveze sa te ei la cearta cu ei.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta