1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Uleiuri pentru motor Diesel la Audi

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de ovidiutm, 11 Iun 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    http://shop.ahw-shop.de/ Incearca acum.

Acelasi ulei care l-ai luat tu costa 70 Euro. Se mai adauga transportul dar daca faci un pachet mai mare se merita.

Ultima editare: 5 Sep 2012
  2. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    Eu cred ca aia cumpara din RO si-l vand acolo. :p

E normal pana la urma sa fie mai ieftin online. Aia nu platesc spatiu, angajati, chirii, etc ... Oricum la reprezentanta e totdeauna mai scump pentru protectia celorlalti vanzatori.

3. xxxxxxx 6th Gear Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    Audi A4 2.0 TDI CAGA E4+ 2009
    Buna ziua,
    Am nevoie de un raspuns, cat mai rapid si mai avizat.
    Deoarece am aproape 10.000km de cand am adus masina, doresc sa ii schimb uleiul, la service unde merg regulat, mi'a recomandat un alt tip de ulei decat cel care il foloseam pana acum, Castrol, mi'a recomandat un asa zis ulei original Audi, nu stiu daca sa am incredere sau nu in acest ulei, mai ales ca nu e diferenta de pret prea mare, si'a motivat alegerea prin faptul ca e un ulei cu pretentii mai mari, si doresc sa tin masina o perioada mai lunga...
    Exista asa ceva, ma refer original pentru Audi sau sunt doar balarii si sa merg pe Castrol ???
    Astept un raspuns, multumesc!

Ultima editare de un moderator: 5 Sep 2012
  4. noname00 5th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A5 3.0TDI 240CP
    mergi pe Castrol Edge fara griji

5. mircea0xm

mircea0xm 4th Gear Member

Locație:
    Mihăileşti
    Masina:
    Audi Q7 2018
    Daca la reprezentantele Audi iti " toarna " in motor castrol edge 5w 30 , nu stiu de unde vrajeala asta cu ulei audi

6. 11TUN

11TUN 5th Gear Member

Locație:
    Râmnicu Vâlcea
    Masina:
    ...
    Baga Castrol 5w30 pentru ca e recomandat pentru filtrul DPF. Oricum si uleiul asta Castrol la 14 sau 16e/litru nu stiu cat este de original.

Castrol am bagat si la masina precedenta , chiar 0w30 si schimburile la 10000km si tot am schimbat axul cu came. Daca se pierde fiabilitatea motorului nu este neeaparat de la ulei ci de la calitatea proasta a pieselor la modelele noi...e clar ca ce sa fabrica azi nu mai este atat de rezistent ca modelele vechi.

7. alex4ever

alex4ever Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    BMW 530xD (231cp) 2006 AUDI A4 2.0tdi quattro (170cp) S-line 2010 Bmw 330xD (245cp 520Nm) 2011.
    Omul a pus o intrebare. Raspunsul este: da, exista ulei original dar producatorul lui este tot Castrol chiar daca este in alt ambalaj si ceva mai scump. Cum au spus si ceilalti baieti, mergi pe Castrol fara probleme. Audi recomanda castrol, scrie si in carte si pe busonul de la ulei.

8. xxxxxxx 6th Gear Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    Am vazut azi o cutie din acel ulei...e made in germany, cica Audi Partner, Vaspoil etc...are sigla Audi, ma tem foarte tare de alegere, pentru DPF, cica si acesta ar fi special pentru DPF...banuiesc ca DPF se poate strica si din cauza uleiului, nu doar a motorinei???

9. 03geo 4th Gear Member

Locație:
    Târgu Jiu
    Masina:
    Audi A4 B7 avant, 2.0 TDI, blb, 140 CP, S-line, 2005
    Daca are trecuta pe ambalaj norma 507.00, este ulei pentru DPF.

10. alex4ever

alex4ever Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    BMW 530xD (231cp) 2006 AUDI A4 2.0tdi quattro (170cp) S-line 2010 Bmw 330xD (245cp 520Nm) 2011.
    Mergi pe Castrol fara probleme si nu-ti mai face griji in legatura cu dpf-ul ca nu ti se intampla nimic. Eu am 2 revizii facute la reprezentanta si de fiecare data mi-au pus castrol. Aici in Belgia tot castrol folosesc oamenii...deci... mergi pe castrol.

11. vladliviu85

vladliviu85 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 BLB 2.0 TDI 2005 - 140 calutzi , Skoda Fabia 1 , 1.4 TDI 100CP-stage1 2007
    Si eu recomand Castrol ! Pentru Audi DOAR Castrol !

12. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    O mica precizare. Castrol din DE, B, AT, NL etc nu e la fel ca cel vandut pentru Europa de Est. "La fel" a se citi, proprietati, calitati, etc ...

Audi recomanda Castrol cum spunea si colegul insa orice ulei e okei atata timp cat respecta norma 507 00.

Daca circuli mult urban mai ales in Bucale, da-l jos la 10-12k daca nu, mergi 15k linistit. Daca mergi extraurban intensiv verifica nivelul pe la 7-8000 km.

13. xxxxxxx 6th Gear Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    Mare dreptate wug, tocmai de aceea imi este frica de Castrol pentru DPF, un litru de Castrol in pl, at,de este 20euro+, la noi e undeva la 10euro, diferenta o socoteste fiecare cum vrea...
    Merg mereu afara, dar mereu uit de ulei, sper sa nu ma coste asta...
    Mai astept pana maine si alte opinii, maine merg la service...

14. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    Pana una alta n-ai ce face si trebuie sa pui de aici. Tocmai d-asta am spus mai sus ca il arunci la 10k.

Tare curios sunt cum suna un motor la o masina la 200k luata din RO si pus numai ulei din RO comparativ cu una din DE.

Am luat de curand ulei de la Audi Regensburg si am dat vreo 26 euro/L. Deh, la Audi e putin mai scump insa am avut mai multe de luat si imi era peste mana sa mai opresc pe la ATU sa i-au numai ulei. Funny, e ca multi useri pe aici rad si spun ca ei i-au cu 10 euro/L din Romania ...

15. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Orice producator auto "recomanda" un ulei cu care au contract, dar asta nu inseamna ca acel ulei este cel mai bun. Phr si simplu indeplineste normele si e destul de ieftin. In RO s-a mers asa departe cu nesimtirea incat atunci cand iti iei masina noua te "obliga" sa pui numai ulei de la ei, cu ce marca vor ei. Multi nu stiu ca legea interzice acest lucru. Daca te dai un pic la ei, si le spui sa-ti dea scris asta, sa vezi cum o dau la intors. Singura conditie in garantie este ca uleiul pus sa indeplineasca normele cerute de producator. PUNCT. restul e bluff.

Audi225cp apreciază asta.
  16. Cristian87

Cristian87 2nd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 B7 2005 S-line 2.0 TDI 103 kw
    salut !! LIQUY MOLY ?

pt 2.0 TDI cod motor BLB fara DPF e bun Liquy Moly 5W 30 Top Tec 4100 ? Ce stiti despre acest ulei ? Un prieten mi'a recomandat Liquy Moly ca fiind cel mai bun de pe piata la ora actuala.

17. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    Daca e 505 01 atunci e bun. Si eu am auzit numai de bine despre Liqui Moly.

Ultima editare de un moderator: 7 Sep 2012
  18. Cristian87

Locație:
    București
    Masina:
    cum adica 505 01 ?

19. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    Norma VW sa fie 505 01. Nu stiu ce ai gasit tu insa eu recomand asta.

20. Cristian87

Locație:
    București
    Masina:
    masina are 260k reali.. Sa pun 5W30 sau 5W40 ??

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta