1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Uleiuri pentru motor Diesel la Audi

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de ovidiutm, 11 Iun 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. Oxygen

Oxygen 6th Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca / Baia Mare
    Masina:
    EX A3, 1.6, 2002
    cu spec VW 505.01

2. manzzotty 6th Gear Member

Locație:
    Predeal
    Masina:
    A4 B9 - 2016 - Blue
    Va salut . Am tot citit acest thread cu ulei , dar nu am statsa il citesc pe tot! Am un Audi A4 B8 2009 143cp Multitronic Avant ce ulei sa bag , mentionez ca am 120.000 km . Multumesc mult !!!

3. tucudean87

tucudean87 Platinum Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi A6, C7 avant, 2012, 3.0 tdi quattro 245 cp+++ CDUC
    .

5w30 cu norma 507.00 . Castrol, Motul, etc.

4. manzzotty 6th Gear Member

Locație:
    Predeal
    Masina:
    A4 B9 - 2016 - Blue
    Multumesc frums Tucudean87 pt raspuns.Am citit aici pe forum pe undeva nu mai stiu unde despre un ulei care ar fi mai "original" , dar nu mai stiu ce nume.Merita sau trebuie si este mai bine sa bag Castrol sau Motul . Am vazut in seara asta, ca la ulei acolo pe carcasa de plastic de la motor , scrie ca este recomandat Castrol ... Deci mai bine Castrol ???

5. mishu_

mishu_ Bronze Member

Locație:
    Mioveni
    Masina:
    Audi A4 Avant B8, 2015, 2.0 TDI, CNHA, 190 CP, Quattro, S-tronic
    salutare! din cate am cititi si am mai vb pe aici pe forum cu voi, motul ar fi cel mai bun raport calitate pret, in cazul 5w 30 cu norma 507 000 pentru DPF... zilele astea am gasit un site din germania ce vinde ulei de origine (bineinteles ca este si el facut de un producator, dar pe bidon nu scrie marca ci doar siglele grupului vag), ce parere aveti? cam 90 de euro bidonul de 5L cu transport cu tot? se merita?

6. VdTAFAN

VdTAFAN Silver Member

Locație:
    Craiova/Caracal
    Masina:
    Audi A6, 3.0TDI, BMK,6HP19A,2006
    Chiar daca zici ca pe bidon era sigla VAG, tot acelasi ulei este. Castrolul de la noi de pe piata, sau cel putin cel din reprezentante, este ori made, ori ambalat in Germania. Are ca si inceput de cod 400 , ceea ce inseamna ca provine din DE. Luand strict norma 5W30, nici cel mai original Castrol Edge Professional Long Life 3 nu il intrece pe Motul Specific 504/507. Nici daca ar avea 100% ce scrie pe fisa tehnica nu ar fi peste Motul. Motul nu e cel mai bun raportat la calitate/pret, e cel mai bun pur si simplu. Nu stiu ce ar fi mai scump si mai bun.(Poate seria V300 5W30) Inca un sfat! Tot timpul cand o sa apara sigla Audi/VAG pe un produs, o sa fie ceva mai scump decat cel pe care nu apare, desi e acelasi lucru.

Ultima editare: 4 Apr 2013
  7. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    Pune linkul sa vedem si noi cine ce si cum. :)

8. VdTAFAN

VdTAFAN Silver Member

Locație:
    Craiova/Caracal
    Masina:
    Hai ma!! Parca tu le aveai cu astea.

Vezi atașament Specific 504 00 507 00 5W-30 (GB).pdf Fisa tehnica Motul
    Vezi atașament Fisa tehnica CAED530.pdf Fisa tehnica Castrol

TBN-ul(proprietatea de neutralizare a acizilor) este mai mare la Motul, dar nu atat de mare incat sa afecteze DPF
    Viteza de curgere prin motor e de asemenea mai buna la Motul, deci o protectie mai buna.
    Punctul de inghet e mai bun la Motul, lafel si punctul de aprindere. E o diferenta de vreo 30+ grC(nu stiu daca se ajunge in situatia de a aprinde uleiul)
    Sper ca m-am facut inteles!
    Cei nemultumiti, sau care nu s-au convins, sa vorbeasca cu Jack.

PS: M-am adresat tie, wug.

Ultima editare: 4 Apr 2013
  9. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    @VdTAFAN cui te adresezi?

10. mishu_

mishu_ Bronze Member

Locație:
    Mioveni
    Masina:
    Ok! Am inteles! multumesc pentru raspunsuri.
    La urmatorul schimb de ulei as vrea sa trec de la Castrol Edge Professional Long Life 3 5W 30 la Motul Specific 5W 30 cu norma 504/507, trebuie sa folosesc o solutie de curatare inainte de a face trecerea de la un ulei la altul? Din cate stiu nu prea e recomandat sa schimbi marca uleiului, folosirea solutiei de curatare prezinta vreun risc? multumesc!

11. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Nu folosesti nici o solutie de curatare. Schimbi uleiul si atat. Bafta

12. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi A6, 3.0 TDI Quattro, BMK, DPF, 2005.
    VdTAFAN, WUG vroia sa "vada" uleiul de care spunea MISHU, către el era adresata cererea. :)

13. mishu_

mishu_ Bronze Member

Locație:
    Mioveni
    Masina:
  14. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Bidon de asta, de fapt la un litru dacă nu înșel la reprezentanța am vazut... și nu numai. A trecut ceva timp de atunci, dar nu i-am acordat prea mare atenție, pentru că nu m-a interesat. Cert este ca și pe la noi îl găsești.
    Cred ca e aceeași Marie (a se citi Castrol), cu alta "palarie".
    Spun Castron, pentru ca așa cum se știe, ÎNCĂ au un parteneriat cu "el".
    Nu se stie pana când, la anul poate fi Shel sau Aral sau...etc. :)
    Trebuie studiat și pus ce e mai bun de pe piața. Marketingul e agresiv în zilele noastre, iar producătorii auto nu se dau în laturi în a lua o felie (și) din piața uleiurilor.

Ultima editare: 5 Apr 2013
  15. mishu_

mishu_ Bronze Member

Locație:
    Mioveni
    Masina:
    @ G@bryel

tu ce ulei folosesti?

16. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Motul Specific, dar până la mine a fost folosit Castrol. Primul schimb l-am făcut și eu, cu Professional, luat din D, de pe ebay.de și a fost OK. Apoi, după discuțiile de pe forum, am tras concluzia ca ar fi mai bine sa încerc Motul-ul.
    Sincer? Nu "vad" vreo diferență. Cei care cunosc, stiu ca asta ar însemna ca motorul e încă OK și din "cauza" asta are același "mers", mai ales dacă te joci cu 2 uleiuri sensibil egale.
    Asta mai înseamnă că și Castrol a făcut treabă pana la Motul.
    Vezi și tu ce și cum găsești. Dacă nu folosești masina intr-un regim sever și faci schimbul anual, pana în 15.000km (unii schimba pana în 10.000km dacă merg mai mult urban), nu ar avea ce sa nu-i convină, fie ca e Castrol sau Motul.

17. VdTAFAN

VdTAFAN Silver Member

Locație:
    Craiova/Caracal
    Masina:
    Majoritatea folosesc Motul. Daca vrei tu sa pui Castrol, e bine si asa. De la castrol in jos, nu cred ca se merita sa bagi ceva( poate Liqui). Daca schimbi marca uleiului, nu se "spala" motorul, dar acum au aparut tot felul de flush-uri. Faci ce vrei tu, dar nu recomand(nu am folosit si nici nu sunt tentat)
    Jack ne-a convertit de la Castrol la Motul, dar cu dovezi.( am postat eu dovezile putin mai sus)

18. mishu_

mishu_ Bronze Member

Locație:
    Mioveni
    Masina:
    Eu am cumparat-o anul trecut din DE, personal, la 260 000 de km, cu carte service, in care scrie ca toate reviziile au fost facute in reprezentanta si s-a folosit Castrol, acelasi ulei l-am folosit si eu la primul schimb cand am adus-o, sincer nu stiam de Motul. In curand se apropie revizia am facut 270 000 si cred ca o sa bag Motul Specific. Eu il schimb la 10 000 merg mai mult prin oras. De unde cumparati Motul? Exista riscul sa fie contrafacut? Vreau sa iau dintr-o sursa sigura.

19. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Faci comanda la un magazin cu piese auto, sau, dacă-l găsești direct în raft, mai bine.
    Eu l-am luat de pe Net și a fost OK.
    Vezi ca sunt pe Net poze cu bidoane originale și fake-uri.
    Din ce tine eu minte, pe site-ul Motul România, sunt postati dealerii oficiali din tara.

Ultima editare: 5 Apr 2013
  20. Salut. Am un audi 80 B3. an 1988. Motor 1.6 Diesel Clasic cu nush cate sute de mii de km in bord :)). Cel de la care l`am luat i`a pus castrol magnatec semisintetic 10W40. La un schimb am folosit si eu tot acest tip de ulei, dar urmeaza sa fac din nou schimbul (cam in jur de 13000km) si nu stiu daca sa il schimb sau nu. Ma refer ca as vrea ceva care sa prelungeasca viata motorului :D.

Ma gandesc sa trec la Castrol Edge Turbo Diesel 5w40 (bn... masina mea nu are turbina).

Sau sa folosesc de la GM ? .... Ori WOLF? /:)

Ultima editare de un moderator: 5 Apr 2013
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta