1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Volan la A4 B5 - Schimbare/Inlocuire volan

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de ovidiutm, 1 Aug 2010.

1. mario79

mario79 6th Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    audi a 4 ,1.9 tdi ,1997
    Ha ce chestie misto....asta am facut yo acu un an,am gasit bucsa adaptoare la un golf 3,iar restul la un a4 din 98.Am avut probleme sa gasesc corespondenta firelor dar am dibuit-o.

2. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Audi A4b5 AFN1,9 TDI feb.1999 Audi A4B5 AFN1,9TDI quattro, august1999
    Ma gandesc ca n-ai schimbat coloana de directie...;-)

3. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Daca a ramas spatiul asta (foto) in spatele volanului, consider ca retrofitul nu e unul ok.
    Recomandarea mea e fie sa se monteze un volan din aceeasi generatie, fie daca tot se doreste un volan 98-01, sa se schimbe tot ce are legatura cu acel volan (spirala, cochilie, coloana).

4. mario79

mario79 6th Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    audi a 4 ,1.9 tdi ,1997
    Intentionat m-am uitat azi si nu e acel spatiu ca in poza.Probabil....de la caz la caz,nu stiu,care-i faza.

5. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Chiar daca ar fi spatiul ala, chiar nu vad motivul pentru care nu ar fi ok. Sa schimbi coloana, spira, volan, doar ca sa ai un volan ceva mai nou, mi se pare o cheltuiala inutila pe care nu toata lumea si-o poate permite. In definitiv, pentru ce s-au fabricat adaptoarele de ax?

6. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Pentru alte masini la care nu ramane spatiu. Gen G3.
    Daca se doreste optiune mai ieftina exista volan sport in 3 spite (dealtfel frumos) ce nu necesita schimbarea altor piese aditionale.
    Si pretentiile se platesc. Si cand iei masina noua, pretentiile sunt pe bani, si nu putini... se numesc optiuni. Deci nu sunt un must have. Sau ce spui acum, ca cu adaptorul ala de 50 ron pui volan de a8 din 2014 si o sa functioneze toate optiunile de pe volan? Totul se plateste, depinde de buget si de cat de pretentios e proprietarul.

7. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Mario ti-a spus mai clar ca lumina zilei : la el nu ez¡xista spatiul ala, dealtfel nici la colega de pe Audisport, e vorba doar de poza, acel spatiu a disparut ulterior. Asa ca eu continui sa ma intreb : de ce sa cheltui aiurea, cand solutia e la indemana oricui...
    In ce priveste volanul de A8 din 2014...nu stiu cum arata. Dar te invit sa vezi un volan complet functional, fara a schimba coloana de directie. Apartine vehiculului din poza 2. Tot de pe Audisport-iberica. Sincer, nu imi place cum arata volanul ala la bordul unui B5. Subliniez : nu imi place! Ca sa nu se inteleaga ca "nu da bine" pentru ca eu unul sunt capabil sa inteleg ca gusturile nu se discuta;)

8. dorru

dorru 6th Gear Member

Locație:
    Berzovia
    Masina:
    A4B8 CAGA 2.0TDI, 143 cp /2009
    Salut. Inevitabil urmeaza sa schimb blocul de lumini la a4b5 ( 1995) intrucat nu m ai functioneaza blitzul si nici faza lunga . Problema este insa ca sub nicio forma nu reusesc sa desfac cele doua suruburi din spatele volanului care tin airbagul( am incercat cu imbus de 4 s-a rupt iar unul dintre suruburile respective este deja compromis - capatul i-a fost rotunjit) , ca apoi sa ajung la piulita ce tine volanul . Cum as putea sa fac????? sa renunt la airbag -- adica sal tai cumva -- si apoi sa-l inlocuiesc cu un altul second????? ca sincer alta varianta chiar nu vad. ce ma sfatuiti???? mersi

9. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Sfatul meu e sa nu mai ataci suruburi daca nu ai scule. Ce ai cautat tu cu imbus de 4, acolo? Cine ti-a spus tie ca suruburile alea 2 sunt ok sa le desfaci cu ce scule ai tu pe acasa? Torx 30 trebuia sa folosesti.
    Sincer, nu vreau sa fiu rau, insa, acum chiar ca esti pe cont propriu!

10. adrian07ch

adrian07ch 2nd Gear Member

Locație:
    Paris, F
    Masina:
    Audi A6 C6 2009 2.0 Tdi CAGB / Audi A4 B5 1.9 Tdi 1Z
    Eu am volane diferite, in 3 spite, la cele 2 masini si ambele sunt din 1997. Cea cu tipul mai nou de volan mai are schimbatorul si gradajul ceasurilor din bord diferite fata de cealalta. Am crezut ca poate se potrivesc intre ele daca sunt din acelasi an. Le-am desfacut, intre timp, si m-am uitat, prinderea si cablurile de la airbag sunt diferite.

Ultima editare: 7 Mar 2015
  11. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    ddoru, nu dispera ! Ai facut-o, acum o tragi ca n-ai incotro ! Dar eu te sfatuiesc urmatoarele, chiar daca pare o nebunie : Scoti IC-ul (ceasurile) ca sa ai loc. Rasucesti volanul pana cand surubul al carui cap l-ai futut ajunge sus. Iei o bormasina cu un burghiu de 6,5mm diametru si o lungime care sa-ti permita sa ajungi la surub. Apoi gauresti cu grija pana cand surubul nu mai are cap, adica vreo 5 mm de gaura, ai sa vezi capul surubului infasurat pe burghiu, probabil. Celalalt surub, cauti o cheie torx de 30, cum ti s-a spus, si-l scoti. Apoi pui un surub de 6 cu cap imbus in locul celui distrus. Cam asta e solutia pe care as incerca-o eu. Ca sa pui un airbag SH, te costa mult mai mult.

12. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Adrian, pentru ca una din ele e fabricata din 10/1997 incoace. Nu ar fi exclus sa aibe si serie de 98. Seria de sasiu iti spune asta, ar trebui ca al 10-lea caracter din serie sa fie la una "V" iar la cealalta "W".
    Cea cu V e model vechi, iar cea cu W, model nou. Diferentele sunt mult mai multe decat iti dai tu seama.

13. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Daca gasesti un spiral pe stanga, e si mai bun. Poate iese surubul intreg si nu te mai chinui sa-l scoti din gaura.

14. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Da, si asta e o solutie, sunt si alte scule speciale pentru asa ceva, dar nu stiu daca dispune de ele colegul nostru!

15. Alex_VL

Alex_VL 1st Gear Member

Locație:
    V A L C E A
    Masina:
    Audi a4b5 1.8 1996
    merge sa pun acest model de volan pe b5 95?fara alte complicatii?

16. Ogyo

Ogyo Silver Member

Locație:
    Buzau
    Masina:
    A4, B5, 1996 - 1.8i 125 cp - ADR
    Nu . Te complici .. SInguru volan plug and play pe b5 e cel in 3 spite cu 10 gaurele in centrul siglei . Am montat eu pe a mea, daca ai vazut topicu sti despre ce vorbesc.

17. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Pentru a monta acel volan e necesara inlocuirea integrala a coloanei de directie pana caseta, cu tot cu spirala, manete si cochilia volanului. Nici contactul nu se potriveste, trebuie frezat cel vechi care are diametrul ceva mai mare. Se inlocuiesc si mufele claxonului si arbagului de pe instalatia originala a masinii, volanul ala prevede o singura mufa la spirala aibagului pe care se leaga atat airbagul cat si claxonul. E complicata treaba, dar nu imposibila.

18. zamolxez

zamolxez Gold Member

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    Audi A4 B7 2004, 2.0 TDI BRE (Ex BLB)
    Si daca tot te apuci de o asa treaba pui macar volanul de Sline in 3 spite.

19. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    I-am spus ca ii fac rost de volan in 3 spite pentru modelul lui insa cred ca nu se grabeste. :p

20. Alex_VL

Alex_VL 1st Gear Member

Locație:
    V A L C E A
    Masina:
    Audi a4b5 1.8 1996
    da am vazut acum,multumesc..nu ma grabesc...am de schimbat 3 brate,apoi directia,,,apoi volan... si cred ca il vi pune pe acela in 3 spite,sa nu ma complic..

Distribuie pagina asta