1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

A4, 1.9 Tdi DOT

Discuție în 'Masina mea / Prezentarea membrilor' creată de ovidiutm, 9 Dec 2008.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Ehehe, de cand caut si in sfarsit am gasit si eu gurile de la ventilatie cu iluminare... acum am setul complet cu tot cu mufe si dopuri pentru tubulatura. Mai ramane sa ma pregatesc psihic pentru a gauri tubulatura si a lega firele. :)

[​IMG] [​IMG]

2. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Ce dopuri si tubulatura?

3. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    :) Pai firele de la iluminare trebuie sa iasa din gura inafara... iar gura intra intr-un canal in tubulatura unde practic se fixeaza ca sa nu dea aerul pe langa gura. Asadar firul (un plus si un minus) iese din gura fix in tubulatura de unde trebuie scos pe o gaura (tubulatura de facelift are aceasta gaura). Gaura e de 15.5 (numai ce am masurat) si intra un dop cu un canal pe centru, dop care are 2 roluri:
    - de a nu permite pierderi de aer din tubulatura pe sub bord.
    - de a fixa mufele intre ele.
    Atunci cand bagi mufa neagra (cea de la gura) in dop acesta se umfla. Dopul are si santuri pentru fixarea mufei intr-o anumita pozitie. Mufa crem (cablajul) intra din exteriorul tubulaturii in mufa neagra care e fixa deacum pe tubulatura cu ajutorul dopului.

Se poate folosi si varianta fara dop si chiar si fara mufe doar ca iti recomand sa dai o gaura mai mica (burghiu de 4 daca renunti si la mufa) cat sa iasa firele. Inainte sa faci asta incearca sa izolezi firele cu un strat de banza izolanta care sa reziste la caldura, banda care poate actiona si ca un dop la fire.
    Ma duc sa montez si o sa fac si niste poze ca sa vezi cum arata dopurile mele.

4. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Si le-am montat. :jump:
    Asadar, am avut 3 fire duble de scos prin tubulatura, asadar 3 gauri. Bineinteles, torpedoul, panoul de sub volan si panoul de sigurante trebuie demontate:

[​IMG] [​IMG]

Astea le-am facut cu telefonul, bormasina nu am gasit-o: :)
    -passenger side:

[​IMG] [​IMG] [​IMG]

Apoi am folosit aparatul foto:

- in prima faza am masurat cam unde ar fi distanta optima cat si am dat gaura cu burghiu de 4 apoi cu unul de 15.
    Cornel, asta e dopul care incorpreaza mufa neagra si o tine nemiscata (in prima poza sunt 2 canale pe interior), sigiland si gaura (intra in gaura si se fixeaza pe canalul exterior).

[​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

[​IMG] [​IMG] [​IMG]

Asa arata virgin, apoi conectat - driver side:

[​IMG] [​IMG] [​IMG]

La final eram transpirat din cauza faptului ca am subestimat cat imi ia acest montaj si caldura de afara.

[​IMG] [​IMG] [​IMG]

Before:
    [​IMG] [​IMG]

After:
    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

5. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Bravos,ti-ai mai indeplinit o dorinta;eu n-am decat cablaria de la gurile de ventilatie,asa ca va trebui sa fac improvizari.Dar de unde ai luat sursa de curent?

6. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Stai linistit ca nu ai nevoie de dopurile alea. E ca si cum ti-as spune ca o sa le demontezi foarte des si na, sa desfaci frumos mufele de la dop. Trage cablul si fa-ti o masuratoare cam cat sta in interior si fa un semn. Apoi da cu banza izolatoare partea din interior pana la semn (de la cald izolatia se poate topii), astfel iti vei creea propiul dop.

Firele le-am legat, unul la o masa ce am gasit-o pe un fir portocaliu ce e legat de caroserie cu un surub, langa footrest, iar plus-ul, nu mi-am batut prea mult capul cu el deoarece sunt doar 4 leduri (consum irelevant) asa ca m-am legat pe unul din firele gri/negru (siguranta 23) sau pe gri/rosu (siguranta 22), e tot aia (pozitii spate stanga si dreapta).

Ultima editare: 22 Iul 2010
  7. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    @UnBogdan, am vazut ca urmaresti topicul si voiam sa imi spui daca asa ai si tu bordul la S4... ma bate gandul sa il iluminez asa, +/- ceasurile aditionale.

8. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Btw,ai rezolvat ceva cu ceasul temp ulei?Pe una din poze vad ca afisa pe CB 28grade noaptea!:scared2:

9. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Nu, ca sa imi afiseze gauge-ul trebuie sa schimb termoflotul si totodata si uleiul asadar nu m-am apucat sa fac asa ceva numai ca sa imi indice ceasul ala. In schimb am tras firul ca sa fie pregatit pe cand il schimb.
    Si da, erau pe bune 28 grade la ora 22 cand am facut eu poza. Crezi ca m-am plans de cald degeaba? ;)

Ultima editare: 22 Iul 2010
  10. catalinalecse

catalinalecse 2nd Gear Member

Locație:
    Ploiesti
    Masina:
    A4 2.5tdi 2004/Q7 3.0 TDI
    exact in acelasi loc am montat-o si eu ...acelasi model de statie ... si i-am adaugat un amplificator care e pozitionat sub buzunarul din partea stanga ... eu ma declar multumit de statie dar nu pot spune acelasi lucru si de antena (30 w) :( ... imi trebuie ceva mai puternic :)

11. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Dar ce antena ai?

12. meghitz

meghitz 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    VW Passat Variant 2.0TDI 170cp DSG 2008 + AUDI A3 Sportback 2.0TDI 140cp DSG 2008
    ai masurat noul cablu sa vezi daca are vreun scurt dupa inlocuire?
    sau poate nu ai lipit ceva bine...
    este imposibil sa ai SWR f mult modificat fata de cablul original, oricat de prost si de lung ar fi noul cablu.. de obicei cand ai astfel de probleme gen scurturi, lipituri reci, etc atunci SWR-ul urca f mult... sau daca antena e f proasta (chinezisma - nu dau nume ca sa nu le fac antireclama altora!!:rolleyes:)
    ai pus conector nou? - ma refer la conectorul PL259 cel care e pe cablul de la antena si intra in statie
    pe de alta parte, ar fi fost bine sa cauti si sa pui cablu "low loss", asta fiind mai de calitate.

modifica si tu ESP-ul de pe "C" si pune-l pe "E" pt ca se receptioneaza mai bine!!

13. meghitz

meghitz 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    VW Passat Variant 2.0TDI 170cp DSG 2008 + AUDI A3 Sportback 2.0TDI 140cp DSG 2008
    nu ai ce sa cauti cu antena de 30w pusa pe amplificator!!
    imi imaginez ce gen de antena poti avea la 30wati :blink:
    receptionezi ceva cu ea?
    de curiozitate, amplificatorul ce putere are?

14. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Am luat cablul de la Mondo cu tot cu conector si l-am rugat pe baiatul de acolo sa faca montajul conectorului pe cablu. Eu am lipit la talpa (am mai folosit ciocanul de lipit :) ) si am tras firul in masina avand in vedere sa nu aibe bucla. SWR-ul era pe la 3.5 cand am apucat sa masor... asadar acum am revenit la cablul antenei la care i-am pus un prelungitor si e ok.
    Pana acum m-am jucat cu statia prin oras si la circa 10 km in afara. Maine merg la Sibiu si sunt curios cum o sa ma auda ceilalti ca pe receptie sunt multumit.

Care e diferenta intre C si E? Una e modulatia pe emisie si cealalata pe receptie? Iar ESP le face pe ambele?

15. catalinalecse

catalinalecse 2nd Gear Member

Locație:
    Ploiesti
    Masina:
    A4 2.5tdi 2004/Q7 3.0 TDI
    stiu ca nu am ce cauta cu antena de 30 de w pe amplificator dar antena o luasem inainte de a avea amplif.atasata e Cobra hg a1500 . Ce zici de o astfel de antena? [​IMG] .

16. meghitz

meghitz 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    ovidiu: ESP-ul influenteaza numai calitatea receptiei.. "C" reprezinta varianta de ESP2, iar "E" e varianta de ESP3 dezvoltata de producatorul Maxon
    dupa cum am spus, pe "E" vei avea o calitate a receptiei ceva mai buna..
    fa un test: de ex cand receptionezi pe cineva mai "vorbaret" care sta mai mult cu mana pe receptie si vorbeste, atunci comuta repede de pe ESP C pe E si vei vedea diferentele.. si apoi poti pune si pe ESP normal si off ca sa iti dai seama diferenta dintre toate astea

pe de alta parte, ma simt nevoit sa repet (si pun pariu oricat..), nu ai cum sa ajungi la SWR de 3.5 sub nicio forma decat daca ai vreun scurt pe undeva sau ai o lipitura proasta.. am schimbat o groaza de cabluri la antena asta si stiu ce zic!! ..sau daca ai "antena" de 30 cm.. pt ca am intalnit de vreo cateva ori si cazul asta :)

@catalin: in opinia mea, marcile de antene pe care poti conta sunt Midland, Sirio si President... poti sa le pui in ce ordine vrei pt ca oricum e ok orice vei cumpara din astea..
    De restul de producatori poti sa uiti.. iar cat priveste Cobra da-mi voie sa zambesc!!!
    Crede-ma ca am pus SWR-metrul pe multe tipuri de antene si stiu ce zic.. multi vin cu antene gata cumparate sa le "calibrez".. eventual daca ai ce sa calibrezi la ele.. niste chestii pe care numai antene nu le poti numi.. probabil vin pe ruta Dragonul Rosu din China :)

finalul e acelasi pt majoritatea, testeaza chinezismele ieftine.. dupa care isi dau seama ca e cazul sa isi cumpere o antena ca lumea.. si astfel dau banii de doua ori (ce e drept prima data dau mai putin!! :) )
    deci incearca sa dai banii pe o antena cum trebuie ..pt ca banuiesc ca stii deja ce inseamna antena proasta ;)
    ia ceva eventual de 1.5 metri sau chiar peste daca se poate.. de la unul din cei trei producatori enumerati mai sus

Ultima editare: 23 Iul 2010
  17. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Aha mersi, o sa o incerc maine pe drum.
    Oricum, am fost foarte atent la ceea ce am facut eu (montaj + lipitura) asadar am impresia ca baiatul de la Mondo a gafat ceva cand a pus conectorul. In fine, oricum nu mai conteaza ca am pus cablul ei inapoi.

Consideri ca varianta a 3-a, adica "ESP E" e mai buna decat "ESP", sau depinde de situatie?

18. meghitz

meghitz 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    ESP E mi s-a parut cea mai ok din ce am testat eu.. si mi se pare normal ca aia sa fie cea mai complexa varianta de ESP de altfel!!

si ca sa incheiem si cu inlocuirea cablului (sa precizam si pt ceilalti care vor face operatiunea asta), dupa inlocuirea cablului si a mufei de antena, obligatoriu se va pune aparatul de masura pt a se verifica conductivitatea si scurtcircuitele..
    altfel, in cazul aparitiei uneia dintre cele doua probleme, se risca arderea tranzistorului final de la statie!! ..iar SWR-ul, dupa cum am discutat pana acum, urca la astfel de valori, de obicei peste 3.

Ultima editare: 23 Iul 2010
  19. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Bun, mersi frumos! ;)

20. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    [​IMG] [​IMG] [​IMG]

[​IMG] Poze de la Păltiniş [​IMG]

[​IMG] [​IMG] [​IMG]

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta