1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

A4, 1.9 Tdi DOT

Discuție în 'Masina mea / Prezentarea membrilor' creată de ovidiutm, 9 Dec 2008.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Continuam proiectul led... multa munca, ca sa ajung la al 3-a stop de frana:

[​IMG] [​IMG] [​IMG]

[​IMG] [​IMG] [​IMG]

[​IMG] [​IMG] [​IMG]

Acum ma pregatesc pentru un schimb de lichid frana si lichid servodirectie.
    M-am suparat si mi-am cumparat urmatorul lichid de frana:
    [​IMG] [​IMG]

2. pharrell

pharrell Silver Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4 B8 2010/2.0 TDI quattro 170cp
    Ovi cand ii pui si niste aripi?:tocktock:
    Spor la treaba,ai grija sa nu iasa fum:)

3. andrei.c

andrei.c 6th Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Audi A3, 1.6 AVU, 2002
    ii pune si aripi dar acum lucreaza la trenul de aterizare si semnalele luminoase...de aia pune leduri sa fie bine vizibil :) :superman:

4. Paulll

Paulll 5th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 B8 / 2009 / 2.0 TDI / CAGA / Multitronic / Avant
    Eu cred ca voi sunteti invidiosi sau cum spun alti "individiosi"

5. Catalin_1987

Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Ovi te-a luat rau flama cu operatiunea led-ul vad!Cand ai atata timp tata de masina?
    Legat de lichidul de frana astept detalii urgent,pentru ca este prima operatiune pe care vreau sa o fac.Ce te-a determinat sa alegi un lichid Racing?cum se comporta masina la franare acum?

6. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    La cat costa hobby-ul asta cu leduri, ar fi si cazul sa fie invidiosi. :)
    Cataline, momentan nu lucrez niciunde, sunt in cautare... de aici timpul. ;)
    Nu am pus inca lichidul de frana pentru ca urmeaza sa schimb complet franele pe toate cele 4 roti. Daca pun acum lichidul de frana si schimb discurile si placutele la o data ulteriora (in circa 10 zile ca acum mecanicul meu nu poate), cand imping pistonasele inapoi, o sa iasa lichidul de frana pe afara asa ca nu are rost sa imi bat joc de banii mei, si asa nu stiu sigur daca imi ajunge 1 litru sau am nevoie de 1.1 litri asa cum am vazut in Autodata. Asadar, cand termin totul sunt convins ca o sa franeze mai bine. Chiar m-am gandit sa organizez un test va 2 viteze diferite cu vechile frane si cu noile frane.
    De ce am ales lichidul asta? Pentru ca diferenta intre DOT4 standard ATE si DOT4 ATE Blue Racing era de circa 28 ron. Pretul la Blue Racing a fost 80 ron/l. Avatajul e ca producatorul recomanda schimbarea lichidului standard la 1 an sau 2 dupa caz, iar Blue Racing la 3 ani. Plus temp. de fierbere.

Sursa:
    http://www.ate.de/generator/www/com...brake-fluids/productinfo_brake-fluids_en.html

Deocamdata am cumparat numai pe fata:

[​IMG] [​IMG]

... iar pe spate nu stiu ce sa fac... singurul producator care face discuri sport pentru puntea spate este Zimmerman si sunt perforate. Diferenta dintre Zimmerman sport si ATE Standard este de 125 ron/disc, deci 250 ron in total. Mai mult, unii spun ca cele perforate se fac urate dupa cateva mii de km pentru ca traim in RO si exista multe mizerii pe drumuri si se va vedea urat la marginea perfarilor, adica va "rupe" muchia circulara. Nu stiu inca ce sa fac...

7. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Ovidiu eu am lichid de frana in masina de care vrei tu sa pui si furtunuri metalice de frana de la Goodridge. Vezi ca lichidul de frana Ate Blue Racing are culoare albastra, sa nu te sperii. Cumpara discuri Ate lasa Zimmerman.

O seara buna

8. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Da, stiu ca e albastru, probabil si numele "Blue Racing" se trage tot de acolo. In schimb, nu mi-am propus sa schimb furtunele flexibile pentru ca inca mai merg dar, nu sunt metalice. Au vreo relevanta daca sunt metalice? Cat te-au costat pe tine ?
    Mersi pt. parerea cu discurile pe spate. ;)

9. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Uita de perforate,principalul rol e reducerea greutatii discului,dar in schimb crapa repede daca sunt fierbinti si "dau" de apa.Ce rau imi pare ca nu ai montate discurile cand ajung in TM,chiar sunt curios cum se comporta discuri sport vs stock.Ce placute ai ales?

10. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Am decis sa cumpar placute ATE standard. Cele sport sunt de 4,5 ori mai scumpe, cocaina... :) Acum poate o sa spuneti ca o sa trebuiasca sa schimb placutele mai repede dar la un calcul simplu imi permit sa schimb inca 2 seturi de placute ATE sau TEXTAR standard de banii astia.
    Nu-i bai Cornel, o sa fie montate cand te intorci inapoi spre Londra si facem o comparatie. Si eu sunt curios cu cati metrii o sa se opreasca mai repede cu franele noi fata de acum, la viteza de, sa zicem 50 km/h. Ori si tu ai discurile de 288, asa ca inca o curiozitate in plus...
    Joi ne vedem, nu?

11. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Da,ori joi dimineata,cel tarziu la amiaza;da,sigur,comparam si eu sunt curios;btw,mai intra pe mess sa mai vb pana plec la drum.

12. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Ovidiu furtunele nu se mai dilata la franari violente. Am patit asta pe autobahn si era sa ies in decor. Din cauza asta am pus metalice.

Daca vrei discuri bune cauta Power Disk de la Ate. Sunt scumpe dar sunt peste Zimmerman.

O seara buna

Ultima editare: 28 Aug 2010
  13. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Cristian, am cumparat deja ATE PowerDisc pe fata dar pe spate nu se fabrica decat standard, singurul care ofera sport pe spate (pe modelul meu de masina) e Zimmerman, si deaia intrebam. Dar deja prea multi mi-au recomandat NU Zimmerman perforate asadar probabil o sa merg pe ATE standard pe spate, si asa franarea e slabuta pe puntea spate.
    Cornel, o sa intru si pe mess, acum insa nu pot.

14. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Pe spate nu prea vad rostul discurilor sport decat daca ai modificari serioase la motor,parerea mea.

15. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Urmaream sa fie de design mai mult decat pentru functionalitate. Dar, concluzionez ca mai bine stric diferenta de bani pe alte prostii si imi cumpar ATE Standard.

16. orgonaskaroly

orgonaskaroly Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Nici in fata nu vad rostul....mai ales la diferentele de pret care sunt la placute!

17. rotitza

rotitza Pasionat Audi Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 C7 Allroad - 3.O BiTDI quattro - 2O13 ~ max torque @ 650Nm
    Si eu am auzit ca de fapt discuriele perforate sunt doar de design. Spun doar de design pentru ca la capitolul fiabilitate sunt mai proaste decat cele normale.
    Eu asa cum ai ales si tu as merge pe Ate si mi-as vedea de drum. Si eu o sa trebuieasca sa ma bag in frane cand schimb urmatorul set de placute pe spate si chiar ma gandeam ca am sa cupar Ate pe fata si pe spate (Lucas)TRW - asa a iasit masina din fabrica ;)

Ultima editare: 30 Aug 2010
  18. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Da, am luat decizia de a lua standard pe spate doar ca am ales Textar, erau ceva mai ieftine decat ATE-ul.
    Astazi am facut niste teste cu franele actuale ca sa am niste termeni de comparatie cu noile frane. Testele au fost efectuate la 29 km/h si la 59 km/h cu tempomatul on ( valori pe climatronic ca pe ceasuri era mai mult) si am executat 3 franari la fiecare si am facut media. Cele de executate la 29 km/h au fost diferente mici intre cele 3 incercari dar celelalte au fost mai freu de realizat deoarece imi era greu sa franez exact in acelasi loc. M-am speriat ce diferenta e intre distanta de franare la 29 km/h si la 59 km/h, aproape de 4 ori mai mare desi viteza e doar dubla. :sob:

Cornel, -vesti bune- exista sanse mari sa reusesc sa schimb franele pana joi cand ne vedem. ;)

19. Cristian S.

Cristian S. Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Auzi voi doi ati planificat vreo iesire la iarba verde??:uhm::undwech:

20. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Te sunam si pe tine... daca ai semnal la Sag! :)

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta