1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

A4, 1.9 Tdi DOT

Discuție în 'Masina mea / Prezentarea membrilor' creată de ovidiutm, 9 Dec 2008.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. Legend

Legend 1st Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4,B6,AVB,2002

2. rogoz

rogoz Bronze Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    A4 B9 2.0 TDI 190 CP DETA S-TRONIC QUATTRO 2017
    Foarte frumoasa masina,felicitari si respect pentru munca depusa..singurul lucru care ar da mai bine pe ea sunt un set de jante pe 17",parerea mea,chiar daca la drumurile noastre nu prea se merita,in rest superba
    Spor la modificari in continuare si multi km fara probleme!

3. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Multumesc.
    Si un mic upgrade... dupa cum stiti modelele nonfacelift nu au nimic care sa acopere compartimentul bateriei/ECU/tubumba pompei de frana. Asadar, am imprumutat elementele de la facelift.
    Asa arata initial:

Apoi, am observat ca facelift-ul are niste garnituri in jurul axului stregatoarelor, garnituri care zic eu ca sunt bune pentru a proteza sa nu intre apa pe acolo. Asadar le-am comandat si pe ele, 5 ron bucata.
    COD piesa: 3B0 955 229

[​IMG] [​IMG] [​IMG]

Asa arata plasticele de la baza parbrizului, cu diferentele dintre ele, jos e varianta nonfacelift, sus e varianta facelift:

Dar, din pacate, schimbul filtrului de polen ne obliga sa umblam des la acel plastic de deasupra, ceea ce inseamna ca acele suruburi de fixare ale plasticului nu mai au forma de cruce ci, s-au rotunjit.

Asadar, am comandat 5 bucati noi noute (mos si baba) ca sa le schimb pe toate, inclusiv de la plasticul ce vine in jutul stergatoarelor. Din nefericire, cele vechi am reusit sa le scot doar distrugandu-le... si am avut de exersat la toate 5, terte variante. Nici o probleme, avem altele noi la 7.33 ron/bucata:
    COD piesa: 8D0 819 643

Schimbat suruburi, montat plastice, inclusiv chederul care pare sa fie cu canalul mai lat si asta a iesit:

[​IMG] [​IMG]

4. Pippo09

Pippo09 Silver Member

Locație:
    Tarnveni(Mures)
    Masina:
    ex:A4,1.9TDI,81kw AFN
    Frumoasa masina , in special culoarea imi place :whistle2:
    Vad ca balastul din dreapta ti l ai pe filtrul de aer(asa l am pus si eu ca nu am avut unde sa l pun).
    Oare nu i dauneaza vibratiile?

5. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Stai linistit ca nu are nimic, din septembrie 2009 sta pe filtrul de aer, dealtfel nu e prins cu nimic, efectiv il iau de acolo si il pun peste motor, atunci cand schimb filtrul de aer.

6. Cristian S.

Cristian S. Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Cu diferenta aia lipsa de deasupra bateriei cei?Lipseste din plastic?

7. Catalin_1987

Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Foarte frumos!Garniturile alea de la mecanismul stergatoarelor trebuie sa le comand si eu.Pana la 2003 le-au scos si de pe B6,abia de la 2004 in sus reapar.Cred ca astia la fabrica dau cu banul ce pun si ce nu.

8. lucianboncea

lucianboncea Silver Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Audi A4, 2002 2.0i 131CP ~ ALT
    Misto ovidiu, arata mult mai bine.

9. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Da Cristi, bucata aia de plastic lipseste ca deh... plasticele au fost luate din dezmembrari.

Si ce nu am apucat sa va arat, noul meu stop de frana care clipeste odata cu franarea. Mai exact, la prima frana clipeste cateva secunde, apoi, daca inca franez ramane aprins. Daca iau piciorul de pe frana si franez mai repede de 10 secunde nu mai clipeste. Daca franez dupa cele 10 secunde atunci se reia ciclul. Acest sistem e implementat pe tot mai multe masini pentru a sublinia o frana lunga sau violenta si este menit sa creasca avertizarea celui din spate atunci cand masina din fata lui franeaza lung sau violent.
    Sistemul poate fi modificat, de la perioada in care intra in blink, cat clipeste, cu ce intensitate si pana la perioada de resetare. Intregul cablaj e destul de complex, contine chiar si un miniprocesor. Este realizat de unul din colegii nostrii de forum, Claus.

http://www.youtube.com/watch?v=qtjoL2isaWI

Ultima editare: 19 Noi 2010
  10. CosminPCN

CosminPCN 5th Gear Member

Locație:
    Dr.Tr.Severin/Timisoara
    Masina:
    Audi A4 (B5) 1.6 AHL '98
    Chiar am vorbit cu Csaby in masina cand ne-am intros de la Arad ca e ceva "iesit din comun" la stopul tau si cred ca si la al lui Cristi:)

11. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Va mai obosesc cu niste poze:

[​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

[​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

[​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

[​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

12. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    In timpul zilei datorita foliei nu ti se vede deloc stopul din luneta;sincer,daca nu mi-ai fi spus tu care e faza,daca asi vedea asa ceva asi crede ca are vreun scurt stopul :)

13. Catalin_1987

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Interesanta treaba,insa mi-se pare util daca se aprinde intermitent doar atunci cand intra Abs-ul.sau daca se aprind avariile cand intra abs-ul(am vazut la unele masini mai noi).
    Masina arata super!Insa am o intrebare: Cand scapi de jantele astea OVI?In realitate poate arata bine,insa in poze NU.

14. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Se poate face desi nu vad sensul. Nu folosesc masina chiar atat de animalic incat sa intre ABS-ul atat de des. Si faza cu avariile e valabila la masinile ieftine (Clio, Megane). Mercedes-ul si chiar noul (care nu mai e asa nou) Insignia are implementat acest stop si pana nu sunteti in situatia de a intra in masina din fata pentru ca nu v-ati dat seama cat de tare franeaza, nu puteti percepe importanta lui. Eu personal, sunt patit... la 160 km/h. Asadar, e mai bine sa avertizez pe cel din spate, chiar daca de cele mai multe ori nu franez violent... sa nu uitam ca nu demult am primit o lovitura in spate!

Cataline, mie imi plac jantele si acum iar pe original nu exista NIMIC mai frumos ca astea sub 17". Daca imi placea, puneam. De la 17" in sus imi plac doar 2 modele, unul fiind pe 19" (ceea ce cade din start) iar celalalt pe 17" ceea ce nu imi convine sa pun la caii actuali.

15. Catalin_1987

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Poate are lumea bucurii la spatele tau Ovi!:)
    Iar m-am luat de tine cu jantele(dupa ce m-am luat de culoarea masinii).jantele in sine arata bine,sunt finisate bine,insa pe masina nu mi-se pare ca se potrivesc.
    Jantele pe 17 sunt ok cu anvelope 235(din punct de vedere confort),insa nu pentru mine.Am mers cu Rotitza si nu am simtit diferente fata de ale mele(215 55 R16),insa parca tot nu vreau sa imi rup articulatiile.

16. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Noutati referitoare la bara de spate:
    - cumparat bara de facelift
    - cumparat fusta de facelift cu gauri pentru senzori parcare
    - cumparat suportii laterali pentru bara
    - cumparat senzori
    - vopsit bara, fusta, senzori

Dar, problemele nu au incetat sa apara. Astfel, bara are diametrul gaurilor pentru senzorii original de 20mm, iar senzorii ce i-am cumparat sunt de 18 mm. Sa fiu sincer nu m-a deranjat prea tare - ma asteptat la diferenta asta... si ce mai mare avantaj e ca asa pot pune senzorii la acelasi nivel cu bara si nu peste bara cu acel umeras ce tradeaza senzorii aftermarket. Astfel a trebuit conceput un adaptor care sa faca 2 lucruri, sa imi tina senzorii fixi si estetic, respectiv sa ingroape senzorii la nivelul barii.

[​IMG] [​IMG] [​IMG][​IMG]

Urmeaza adaptarea suportilor, montarea barii si a senzorilor si cu asta imi inchei activitea pe anul asta. Si, daca am noroc in cateva zile in familie mai intra un Audi. Eram cu ochii pe unul care era crema lor, 1.8T, interior alcantara in culoarea masinii, BC, CC, trapa, 4 geamuri electrice... o superbitate. Dar, din pacate s-a vandut azi unui alt norocos.

17. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Vad ca nu te plictisesti nici o clipa :) ;ce faci,ai cumperi lui Dorina tot audi?si vrei si benzinar,tu care mereu il carcoteai? :)

18. danysxx

danysxx 2nd Gear Member

Locație:
    tecuci
    Masina:
    audi a 4 b5 1997 ADR 125 cai
    fain... ce model de senzori de parcare ai cumparat?

19. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Am vrut benzinarul ala ca era chiar prea dotat dar din pacate s-a dat. Acum, pentru ca ala nu mai e disponibil, o sa ii iau un diesel 100% si m-as bucura sa fie tot un AFN. Dar variabilele sunt multe si nu se stie.

danysxx, nu stiu ce doresti sa iti spun despre senzori, am pus poza cu ei si cu cutia lor. Daca te ajuta cu ceva sunt Valeo si sunt ceva mai scumpi decat chinezismele ce sa gasesc prin supermarket, cam de vreo 4-5 ori mai scumpi.

20. rotitza

rotitza Pasionat Audi Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 C7 Allroad - 3.O BiTDI quattro - 2O13 ~ max torque @ 650Nm
    Foarte buna treaba cu senzorii de parcare. daca reusesti sa ii montezii prin intermediul acelui adaptor chiar e o treaba excelenta.
    Bafta

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta