1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

A4, 1.9 Tdi DOT

Discuție în 'Masina mea / Prezentarea membrilor' creată de ovidiutm, 9 Dec 2008.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Marius, nu stiu de care masina vorbesti insa eu pe DOT1 am stergatoare aerotwin cumparate din Ungaria cu circa 30 ron. Pe cealalta masina am niste stergatoare care trebuie sa le schimb ca nu mai sterg bine, o sa le schimb tot cu aerotwin.

Intre timp, desi azi vremea nu prea a tinut cu mine, m-am apucat sa schimb pedala de acceleratie pentru ca ii lipsea o componenta si arata neterminata:
    - asa arata inainte:

[​IMG] [​IMG]

- noua pedala:

[​IMG] [​IMG]

- si cu pedala noua montata, desi initial am subestimat lucrarea m-am chinuit circa 2 ore deoarece montajul a fost destul de dificil datorita radiatorului de incalzire care obstructioneaza o parte din suport.

[​IMG] [​IMG] [​IMG]

2. rotitza

rotitza Pasionat Audi Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 C7 Allroad - 3.O BiTDI quattro - 2O13 ~ max torque @ 650Nm
    Daca tot ai schimbat pedala nu crezi ca ar merge niste ornamente de RS4?

Ultima editare de un moderator: 19 Feb 2011
  3. cozmino

cozmino Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    1995 RHD A4 B5 1.9TDI (1z) - If it ain`t rubbin` you ain`t dubbin
    Cat a costat noua pedala si de ce e diferita fata de cea care o aveai inainte ?

Eu am cumparat masina masina cu pedala(capacul) in torpedou, se pare ca e rupta prinderea capacului pe suport.
    As vrea sa schimb doar pedala propriu zisa, fara suport. Crezi ca e posibil ?

In caz contrar, daca as face aceeasi operatiune ca si tine, poti sa-mi dai ceva sfaturi. Daca trebuie sa fiu atent la ceva, in mod special.

4. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    rotitza, sa stii ca nu sunt fan ornamente RS4, nu stiu de ce dar nu mi-au placut niciodata.

cozmino, pedala nu trebuia sa fie asa cum era pana azi. Eu asa am cumparat masina si am observat abia nu demult. Audi a gandit acest sistem (am observat ca numai dieselurile au) pentru a nu suprasolicita incheietura piciorului. E ca si cum s-au gandit ca un diesel face multi km pe autostrada... In plus in varianta dinainte mi se agata talpa de la incaltaminte in asa-zisa talpa deoarece are niste rizuri inclinate in sus.

Uite diferenta intre cum arata inainte si cum arata acum:

Asadar lipsea bucata asta ce o vezi la mine in mana:

[​IMG] [​IMG]

Aceasta bucata din pozele de mai sus a fost tentativa mea de a o lua de pe alta pedala, insa, nu am reusit decat sa o rup de pe ea. Pe spate are un arc cu revenire si intreb sistemul e dificil de scos de pe pedala. Asadar, am cumparat pedala cu totul. Din dezmembrari, cost 30 ron.

In caz ca vrei sa demontezi pedala ta, te vei lupta cu suportul metalic al radiatorului de incalzire, ce am incercuit eu. Din cauza lui nu vei putea scoate respectiv introduce pedala inapoi in suport. Am incercat mai multe variante, caci de scos am reusit sa o scot printr-o modalitate mai ciudata crezand initial ca am rupt suporul ce contine clemele de plastic dar am constatat ca e din 2 bucati. Insa am avut mari probleme la montaj si solutia cea mai simpla ca sa nu desfac consola a fost sa indoi acel suport cat sa imi permita sa introduc pedala, apoi l-am indreptat la loc. Tine cont ca e destul de greu de indoit asadar e o chinuiala.

O sa mai te lupti cu traductorul sa il pui inapoi pe pedala dar cu putin sapun lichid se rezolva. Daca te apuci de treaba si vrei sa iti dai indicatii, intreaba-ma si te ajut cu placere.

Ultima editare: 19 Feb 2011
  5. cozmino

cozmino Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    Ovidiu, multumesc mult pentru info. Abia acum mi-a picat fisa ca masina mea are volanul pe dreapta, deci s-ar putea sa o pot inlocui mult mai usor.

O sa caut una la dezmembrari pentru a o schimba ;) .

6. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Am uitat si eu ca tu ai volanul pe partea cealalta... sigur o sa iti fie mai usor.

7. vebby85

vebby85 1st Gear Member

Locație:
    Satu Mare
    Masina:
    Audi A4 1.6 ,1995 si A6 C6 2.0 TFSI 2007
    sal ovi,
    parca as vedea pedala mea.si a mea asa arata cum ai avut tu inainte..ma tot bate gandu sa o schimb si eu ca nici mie nu-mi place.merg si eu atunci la dezmembrari si cumpar una.inainte sa o montez o sa-ti cer ceva ajutor..daca nu e problema,ca asa arata mult mai bine :) buna treaba

8. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Si e mult mai practica. Insa observ ca tu ai benzinar, eu am observat diferente. Sa fi atent cand mergi la dezmembrari, nu stiu daca se potriveste.

9. Samy.

Samy. Gold Member

Locație:
    Argeș
    Masina:
    A4 avant 1.8T AJL 180Hp, Golf4 2.0i AQY 115Hp
    Si la mine pedala de acceleratie are acel sistem articulat cu arc, deci se poate si la benzinare :)

10. vebby85

vebby85 1st Gear Member

Locație:
    Satu Mare
    Masina:
    Audi A4 1.6 ,1995 si A6 C6 2.0 TFSI 2007
    sal ovi,
    te-ntreb,nu stii cumva ascaunele de a6 din 2005-6 au oare incalzire si daca se potrivesc in b5ul meu din 95?

da oare se potriveste in a mea de b5? in caz ca s-ar potrivi as pune-o asa,daca nu si are incalzire as monta incalzirea in a mele de fata..

Nu mai posta consecutiv in 60 minute. Editeaza postul. Foloseste butonul Edit. Respecta regulamentul

Ultima editare de un moderator: 21 Feb 2011
  11. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Pai unele au incalzire si unele nu, intreaba pe omul de la care vrei sa cumperi daca au incalzire.

12. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Am mai rezolvat cateva defecte care ma deranjau la fata de usa a soferului de la DOT2. Si anume:
    - sita difuzorului a fost fortata de un necunoscator care a fortat-o in speranta ca va ajunge la difuzor si s-a spart
    - manerele erau decalate si nu se puteau indrepta decat dupa desfacere
    - "usurimea" cu care deschideam usa de la manerul interior.

[​IMG] [​IMG]

Asadar, am fost la un mic shopping prin dezmembrari deoarece nici una din componentelele necesare nu se gasesc de cumparat ca piese separate decat cu ansamble la preturi bomba:

Al treilea lucru deranjant l-am descoperit dupa ce am desfacut manerul, defectele erau 2:

- in stanga puteti vedea cum trebuia sa arate componenta manerului ce facea legatura intre cablu si maner dar in care se opintea arcul. In dreapta e componenta defecta, ce are un piciorus rupt:

-celalalt defect, arcul era rupt si chiar m-a surprins asta deoarece un arc nu se rupe atat de usor. Desi am avut 3 fete de usi de pe care sa iau componente nu mare mi-a fost mirarea sa vad ca 2 din ele fiind de pe partea soferului aveau arcul rupt si unul din componente de asemenea cu un piciorus rupt.

- asadar am fost nevoit sa iau arcul de pe o usa de dreapta si sa il adaptez pe stanga, infasurarea fiind pe invers. M-am muncit cam o ora sa il adaptez insa a meritat din plin, acum totul merge asa cum mi-am dorit.

Asa arata acum:

[​IMG] [​IMG]

Singura chestie ce regret ca nu am gasit-o sunt niste manere negre cu zgarieturi mai putine insa nu prea se gasesc prin dezmebrari in stare buna. Dar am mai ramas cu piese: :)

13. orgonaskaroly

orgonaskaroly Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Nu era cam frig ieri? Eu mi-am montat trimurile infoliate pe masina si am inghetat! Am uitat...esti calit:)

14. cozmino

cozmino Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    Ovidiu, arcul si cu cealalta piesa le-ai schimbat deoarece manerul(din interior) era "bleg", adica nu mai opunea rezistenta si nu revenea la loc ?

Utile informatiile, banuiesc ca acelasi lucru il am de facut, dupa ce o data am tras mai in graba de maner si cred ca ori s-a rupt arcul, ori vreun piciorus, ori amandoua.

De curioziotate, cat au costat in dezmembrari fetele de usa pe care le-ai achizitionat ?

15. HesseLinK

HesseLinK 3rd Gear Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 2000 1.8T quattro 150cp++
    si eu am arcul rupt la a mea, da parca nu as lua toata fata usii pt un arc de juma de cm :P ... o sa vad eu cum rezolv/unde gasesc asa ceva, referitor la manere, nu mai bine le vopsesti negre ? sau in culoarea masinii ?

16. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Carol, ieri a fost placut! :) Am tras fir de la ABS la IC pe -8 grade, am legat incalzirea pe -4 si ieri cred ca erau +2 grade, asa ca era parfum.

Cozmino, referitor la maner, da, era bleg. Fetele de usi (toate 3) m-au costat 20 ron insa nu contineau unele componente. Insa mie mi-a fost suficient ca sa imi rezolv problemele.

HesseLinK, daca o sa le vopsesc cumva o sa le fac negru mat. Insa, e foarte important sa le pregatesc bine ca sa si tina. Dar deocamdata le voi lasa asa, poate apare ceva mai putin zgariat. ;)

17. b0gdy

b0gdy 2nd Gear Member

Locație:
    avrig,jud sibiu
    Masina:
    A4 b5,1.9tdi,1995
    pfoaii 20 de ron 3 fetze de usi....ioii...da ieftine is la voi...in fine nush nici un pretz la noi....dar nici intrun caz nus asa ieftine...bafta cu masinile...

18. fr3nkyb0y 1st Gear Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi A6 Avant, 2.0TDI, 2009
    ai o masina super faina!! imi place tare mult, si culoarea e super :> ... vad ca ai modificat foarte mult la ea, ma gandesc ca te-o si costat ...... :)))

19. danysxx

danysxx 2nd Gear Member

Locație:
    tecuci
    Masina:
    audi a 4 b5 1997 ADR 125 cai
    daa, boierie :):):) ! esti norocos de ai in zona ta oferte de astea Oividiu.
    am gasit un volan in 3 spite ieri la dezmembrari ,nu rupea 1 leu din 200 euro .Dupa 30 min de negocieri m-am lasat pagubas ..... :):):)

20. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Pretul era unul simbolic, eu fiind client fidel acolo. :) Ceva de genul ia-le si du-te. Cei 20 ron i-am lasat eu "de-o bere".
    fr3nkyboy, am doua B5-uri dar banuiesc ca te refereai la primul. Multumesc. "Ceva" bani au intrat in modificari. ;)

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta