1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

A4, 1.9 Tdi DOT

Discuție în 'Masina mea / Prezentarea membrilor' creată de ovidiutm, 9 Dec 2008.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Am observat care e cauza pentru care imi intra apa in interiorul masinii: era infundata scurgerea din compartimentul bateriei si era ceva apa adunata pe acolo... mai lipseau pestisorii! :p Zic eu ca am scapat de problema!

2. cozmino

cozmino Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    1995 RHD A4 B5 1.9TDI (1z) - If it ain`t rubbin` you ain`t dubbin
    Pai ai zis ca apa ajunge la picioarele pasagerului dreapta/spate, de aia nu ti-am sugerat nimic legat de cele 2 scurgeri din compartimentul motor.

Vezi ca in compartimentul bateriei sunt 2 scurgeri, nu una.

La mine apa nu a ajuns pana in spate, in schimb s-au udat mocheta de la pasager si presul.

3. orgonaskaroly

orgonaskaroly Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Uite astea sunt ledurile. La fiecare serie de 4 leduri am pus rezistenta de 18 ohmi si un regulator de tensiune LM317. Deci intre-un far 2 serii de 4 leduri fiecare serie separat cu rezistenta si regulator de tensiune. Acuma la tine avand serii de 3 leduri, trebuie recalculata rezistenta, vezi calculator de rezistenta de pe net. Daca te uiti la calcule, la mine cum am spus ledurile sunt exploatate cam la 70%! Ne auzim!;)http://www.ledshop.ro/index.php?pag...78c3c6d2f389395ba&option=com_phpshop&Itemid=1

4. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Impreuna cu un prieten, am desfacut farurile si am schimbat ledurile cu asa ceva http://www.adelaida.ro/product_info...=8900&osCsid=0f6b1fb3f757c7c46f5c17acb5f2a6c4. Am ramas suprins sa constat ca ledurile originale din far aveau un ridicator de tensiune la 18,42v stabil. Pacat ca ledurile au fost alese probabil in functie de pret, adica ieftine si proaste. Am anulat ridicatorul de tensiune si am legat cate 3 leduri in serie la 12v stabil.

Astea sunt ledurile:

Integratele sunt prinse de oglinzi prin 2 suruburi pe margine iar ledul intra in gaura oglinzii. Intre ele legatura e facuta prin 2 fire:

Locul lor de odihna este la baza farurui, in locul dedicat:

[​IMG] [​IMG]

O alta problema pentru care le-am defacut, e faptul ca ansamblul interioar (oala si lupa din poza de mai jos) tremurau de mama focului la relantiu. Foarte dezamagit dupa ce le-am vazut prima oara aprinse.

Ca sa observ ca prinderile erau in 3 din cele 4 colturi. Cele 2 de sus (poza e invers, deci cele de jos in poza) sunt reglajele manuale sus-jos si stanga-dreapta, reglaje care au ceva toleranta in locul articulatiei. Acea toleranta am eliminat-o punand plastic cald. In partea de jos a farului(idem, poza e inversata, deci in partea de sus) intra motorasul electric de reglare (macar de il puneau in partea din mijloc...) care de asemenea are o toleranta cam mare la articulatie. Urmeaza sa ii pun plastic cald si lui, deoarece aici am mai intampinat o problema - a trebui sa cumpar alt motoras pentra ca cel vechi a avut apa in interior si nu mai functiona in sarcina, functiona decat in gol, ceea ce evident nu ma intereseaza.

Ziua sau pe lumina diferanta e mai mica dar eu sunt multumit ca macar stiu ca ledurile astea nu se vor arde pana la vara.

[​IMG][​IMG]

Din nu stiu ce motiv nu pot uploada pozele cele mai concludente, cele facute pe noapte, deci voi reveni.

5. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Ovi,tot mai bijuteresti la ea?Eu de cand am revenit,i-am schimbat uleiul si filtrul de ulei si sta abandonata in parcare.Aaaa,ba nu,azi am dus-o sa-mi revopseasca spoiler-ul fata-spate si portierele de la bandouri in jos.Btw,o mai dichisesti mult?

6. orgonaskaroly

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Pai daca ma gandesc ca eu am mesterit la leduri cam o luna si ceva, atunci Ovi a terminat destul de repede. Eu am fost un fel de cobai la treaba asta, dar tot nu m-am lasat. I-am zis la Ovi de la inceput ca nu o sa tina ledurile, ce e facut de mana ta e lucru sigur! Sunt convins ca nu vei mai avea probleme. A reusit sa obtii aceasi culoare la toate?

7. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Inca nu am terminat, stai linistit. Mai am inca de vazut cu ce inchid farurile... m-am gandit la un cheder mic de geamuri iar silicon doar pe margini, unde e semnalizarea.
    Da, acum am o lumina simetrica si am descoperit si de ce nu erau culorile la fel la leduri. Deoarece am platit 10 ron pe un led (fata de 24 cat sunt pe site) sunt leduri care au fost scoase pe sub mana pentru ca nu au avut luminozitatea scontata. In sfarsit, acum sunt simetrice.

Am reusit sa reduc substantial si din tremurat, chestia interesanta e ca cu cat motorasul electric imi sta mai jos (adica pe pozitia 3) cu atat e mai fix, cu cat il urc spre pozitia 0 cu atat incepe tremuratul ala pe care pe mne m-a obsedat.

Ce ma enerveaza e ca nu am niste cheite pentru reglajele manuale ale farului si cu surubelnita pe sus ma chinui iar cu cricket din spate nu am loc cu farul montat... ma gandescde asemenea la un sistem de reglat ajutator pe sistemul deja existent ca sa pot face reglajul simplu, asa cum se fac la farurile OEM.

Si da Cornele, mai am de lucru, intotdeaunha mai gasesc cate ceva. :p

Ca si diferenta, si acum ma refer la leduri, luminozitatea s-a schimbat, puteti observa intensitatea farului drept la care am umblat si luminzitatea farului stang in care inca nu am apucat sa imi bag mana.

Sau separat, farul cu ledurile originale:

...si farul cu leduri adaugate:

8. orgonaskaroly

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Spor la treaba domnule, sa vedem joi in ce faza esti cu ele!

9. TaucheR Bronze Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    BMW 525D
    Dar, ca idee parca la farul stanga cu alea "originale" ca sa zic asa, se vede mai frumos, adica o linie curba..fata de celalat cu farurile puternice unde are tendinta de a se uniformiza lumina...parerea mea, din ce pot distinge din poze.

10. orgonaskaroly

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    In poza se vede altfel, de cat in realitate. Si la mine in poze iasa prea intens, dar in realitate este ca o linie!

11. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Ovidiu,ai o rabdare de chinez batran:):p;eu mi-am bagat picioarele in ele faruri,nu ma mai deranjeaza ca mai tremura(cand au chef ele),ca se mai aburesc din cand in cand,sunt CHINEZARII:p.Mai nou am observat ca au inceput sa se fisureze sticla(plasticul) farului.

12. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Eu sunt mai chinez decat chinezii care au fabricat farurile.:p Cat despre crapat plasticul, de fapt fisurile din interiorul plasticului, stiu, e una din etapele viitoare. Totusi, sper sa realizez ceva impotriva chestiei cu crapatul, precum si a matuirii dupa ce pun folie de protectie pe "sticla".

Confirm, linia se vede inca. in poza (poza facuta cu telefonul, adica de amator) se vede mai puternic decat este. Si ca sa vezi diferenta, uite aici niste poze facute cu aparat semiprofesional, insa propietarul inca mai invata sa il manuiasca: :photo:

[​IMG] [​IMG] [​IMG]

13. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Tocmai am vazut pe ebay folie pt protectia farurului;ma manaca sa-mi i-au si eu faruri devil eyes,am vazut ca vinde cineva din germania cu 190lire;or fi tot chinezarii?

14. orgonaskaroly

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Probabil da, daca este Sonar-Dectane cu siguranta sunt facute in Asia!

15. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Pai asta-i,ca nici un vanzator din Europa de pe ebay nu scrie ce marca sunt...;ale tale Karol ce marca sunt si ai avut probleme cu ele?

16. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Ultima editare: 26 Oct 2009
  17. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Ce de-a golf-uri pe acolo;sigur nu te-ai ratacit?:):p.Atunci cand am fost in TM parca auzisem discutii la voi ca baietii din grupul WAG sunt cam...reci cu voi.

18. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Eu ii cunosc pe baieti dinainite de a intra in ClubAudi si nu-i chiar asa, practic unii din membrii ClubAudi TM pot sa confirme ca au intrat in legatura cu baietii de la VWClub si chiar au fost ajutati de cativa membii cu cateva lucruri. E adevarat ca nu exista padure fara uscaturi dar sa spui ca toti sunt la fel (adica aroganti) e exagerat.

19. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Pai cine a spus ca toti sunt la fel sau aroganti:)?Asa am spus eu:p?In fine...:)

20. Bogdan.IS

Bogdan.IS Audi Expert

Locație:
    Iași
    Masina:
    Audi A6 C5 1.9 TDi , Audi 80 B3 1.6 D
    un audi intre intre 20 de VW :))

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta