A4-2002-160ps

Discuție în 'Masina mea / Prezentarea membrilor' creată de orgonaskaroly, 14 Oct 2007.

1. orgonaskaroly

orgonaskaroly Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Azi am primit cartea de identitate de la registru cu dimensiunile pe care le-am cerut sa-mi fie trecute si omologate: 205/55/16, 245/45/17 si ce este cel mai important 235/40/18! Abia astept sa ma opreasca politia si sa ma intrebe daca am omologare pe 18!

2. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Deci ai reusit. ;)

3. TaucheR Bronze Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    BMW 525D
    Ai patit asa ceva? La mine in talon(e modelul nou) nici nu mai scrie dimensiunea.
    Si chiar zilele trecute m-a luat radarul de m-a oprit. Eram cu jantele de iarna 225/60/15 si et30 daca nu ma insel, imi ies rotile in afara masinii.. dar nu mi-a zis nimic politaiul si s-a uitat la ele.

4. orgonaskaroly

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Da, am reusit in sfarsit. Eu am avut putina treba cu politia anul trecut in toamna, au vrut sa-mi retina talonul pentru ca nu aveam omologare pe 18! Chestia cu talonul e relativa, daca vor sa te scormoneasca o fac oricum... eu nu mai imi bat capul. Si eu am umblat 5 ani pe 18 fara omologare, dar uite ca nu stii cand dai de ei! Pe langa asta de fiecare data la ITP, ma rugam de ei sa treaca cu vederea, sa nu mai pun rotile pe 15 doar pentru verificare.

5. Stefan

Stefan Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A4 B5 Avant, 2001, PD, AJM, 116+ CP by arazvan2002
    ce trebuie sa faci concret si ce taxe sunt ca sa treci rotile in carte si certificat( eu am de ala tip vechi)?

6. orgonaskaroly

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Stefan, iti trebuie de la Porche Romania un extras dintr-un document original stampilat si semnat. Documentul trebuie sa contina toate combinatiile de anvelope care sunt omologate pentru modelul tau de masina. Tembelii de la RAR nu recunosc documentul, doar daca este cu stampila si semnatura originala (nu fax), deci trebuie sa vorbesti cu domnul Teo de la Porche din Bucuresti, sa-ti trimita prin curier plicul cu actul original. Dansul este foarte de treaba si de pe o zi pe alta ai documentul. In rest eu am apelat la o firma pentru omologare, implicit mi-am schimbat si talonul vechi...costul total a fost de 240 ron.
    LE: stiu de la Cristi, ca tu ai voie sa pui inclusiv 235/45/17!

Ultima editare: 27 Ian 2011
  7. Cristian S.

Cristian S. Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    B5 facelift maximul este 225/45/17.
    Am asasat documentul la omologari anvelope.Varianta primita pe mail.
    Karol vii la sanius?

8. Legend

Legend 1st Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4,B6,AVB,2002
    Foarte bine,bine ca ai intrat in legalitate!

9. orgonaskaroly

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Da, asa ca si tu poti sa treci pe 18 linistit.
    Cristi, nu pot sunt la job...poate treceti voi dupa...

10. mariobos

mariobos Bronze Member

Locație:
    Lugoj
    Masina:
    AUDI A6 4F-A4 B8 Facelift
    Si io mi-am omologat jantele la timisoara si m-a costat 80 ron... Sa inteleg ca diferenta pana la 240 este castigul firmei ? Oau...io m-am dus direct acolo cu hartia de la audi si mi-a facut omologarea pe loc si a fost 80 ron.. Tre sa traiasca si firmele astea nu karol ? :)

11. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Mario, eu cred ca ai uitat ceva...
    70 ron parca e identificarea, 68 ron e talonul, 5 ron nu stiu ce taxa de timbru, unde mai pui drumurile tale si timpul.
    Asadar mergi la RAR cu hartiile de la Porsche (cu semnatura si stampila in original), cu CIV-ul in original in mana si cu masina, asta in prealabil dupa ce ti-ai facut programare. Acolo ti se face identificarea (nu vad de ce dar na...) apoi se adauga in carte. Apoi pleci frumos si platesti taxa de 68 ron pentru un talon nou (indiferent ca ai avut talon nou sau vechi in acesta nu se adauga, se elibereaza unul nou - iar nu inteleg de ce... ) si taxa aia de 5 ron parca (scrie la biroul de inmatriculari ce acte si chitante ai nevoie) apoi, cu actele si xeroxuri te prezinti la biroul de inmatriculari unde depui actele, primesti o dovada de 15 zile inlocuitoare de talon apoi astepti sa iti vina talonul de la Bucuresti prin Prioripost. Asta e. Oricum ai lua-o nu faci treaba cu 80 ron. Poate tu ai reusit sa sari peste identificare dar chiar si asa daca socotesti distractia asta te-a costat mai mult de 80 ron, cand de fapt, ei, RAR-ul trebuiau sa iti treaca TOATE dimensiunile acceptate de producator, la creearea CIV-ului adica la prima inmatriculare in Romania.
    Dar, atat cu offtopicul.

12. Stefan

Stefan Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    multumesc de informatii.
    si identificarea si tot ce e de facut( inclusiv depunere acte pentru certificat) se fac numai la rutiera/rar din judetul de domiciliu sau de exemplu as putea sa le fac in bucuresti?

13. mariobos

mariobos Bronze Member

Locație:
    Lugoj
    Masina:
    Atata m-a costat toata treaba jur! Si io nu am talon nou mi-a trecut doar pe cartea de id si am facut o copie dupa ea care o tin in masina ca dovada, deci pe mine omologarea m-a costat 80 ron.

14. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Pai vezi? Ai platit doar identificarea si te-a costat doar 80 ron. Ori pentru ca tu nu ti-ai refacut talonul nu ai mai bagat mana in buzunar. Iar legal aveai obligatia sa treci in talon ceea ce este trecut si in carte. O copie xerox dupa carte arata doar ca tu nu te-ai conformat schimbarii si in talon si polistul are deja motiv suficient sa iti scrie o "reteta". :) Depinde foarte mult cat de fixist este politistul. Motive i-ai dat deja...

15. mariobos

mariobos Bronze Member

Locație:
    Lugoj
    Masina:
    Naiba stie...mie asa mi-a zis cineva din politie si de la rar...asta fiind anu trecut,,mi egal oricum :)

16. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Stefan omologarile de C.I.V. se fac si la Bucuresti. Dar modificarile in talon se fac obligatoriu la locul de domiciliu adica la DRPCIV al judetului sau municipiului de resedinta al proprietarului masinii. Mai multe detalii diseara la intalnire daca vii.

O zi buna

17. Stefan

Stefan Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    nu pot ajunge, sunt la munca
    mersi oricum de informatii
    scuze Carol de poluare

18. orgonaskaroly

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Nici o problema...identificarea am inteles ca acuma e 90 si ceva lei, talonul parca 60 si mai stiu eu ce...e clar ca si firma a castigat in jur de 70 de lei. In fine, eu ma bucur ca am rezolvat-o, aveam emotii pentru dimensiunea de 18 ca nu vor sa mi-o treaca, de aia am si mers pe varianta firmei, lor li se deschid mai usor usile pe la RAR.

19. TM69FAB

TM69FAB 6th Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    -)) este a nevestei
    Carol , daca mai ai nevoie de hartogaraie pe la Mall sau RAR sau Rutiera , dami un PM sau un msg pe tel inainte cu o zii doua daca poti si te ajut eu...

Am umblat mult cu acte si am habar cat de cat.

20. orgonaskaroly

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Ok, mersi ;) Acum am rezolvat, dimensiunile sunt trecute in carte si saptamana trecuta mi-a venit si talonul nou. Apropo de talon...mi-au trecut si acolo toate dimensiunile.
    Intre timp masina a primit bandouri de usi S-line. Astea sunt mai putin pronuntate, fata de cele S4, care ies mult in afara...dar nu merita banii. E un tip pe 4tuning care face din fibra de carbon sau fibra de sticla pentru 200 de euro cele S4, dar astea luate de mine sunt originale si au costat mai putin, doar ca nu sunt asa de pronuntate, dar mie-mi place arata foarte bine, schimba cu mult linia pragurilor. O sa pun poze dupa ce spal masina.

Distribuie pagina asta