1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

A4-2002-160ps

Discuție în 'Masina mea / Prezentarea membrilor' creată de orgonaskaroly, 14 Oct 2007.

1. RZV_BV

RZV_BV 4th Gear Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    A3 Ambition, 2.0 TDI, 2004
    Superba masinuta, si modificarile sunt de bun gust ;)

:sign_ot: Daca ar fi fost 1.8T (am eu o flacara pt. B6'le cu 2 tobe), nu o mai gaseai maine in parcare :yahoo:

Sugestie: Un parbriz gri-verzui, dar nu foarte mare diferenta de culoarea celorlalte geamuri, se gaseste asa ceva? :think:

Felicitari!

2. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    F frumoase modelul de jante pe 16 si da si f bine pe masina ;)

Sugestie:la ce drumuri sunt prin TM(si in general prin tara),mai bine ai ramane cu jantele astea si pe timp de vara ;)

3. orgonaskaroly

orgonaskaroly Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Evident imi place si mie evacuarea dubla, mai ales cu bara de "S" cum si-au pus Mihai si Catalin, arata bestial, dar cheltuiala este prea mare pentru mine, asa cum am spus nu mai vreau sa investesc. Referitor la parbriz, nu cred sa se gaseasca ce ai sugerat tu. Parbrizul meu e cam varza, tot e ciuruit, are deja 3 lipituri si o crapatura mica intr-un colt, care spre norocul meu a facut curba in jos si nici nu se observa. Mai trag de el, pentru ca nu as vrea sa ma bag la unul AM, iar cel original e cam 400 de euro.
    Cornel, diferenta este sesizabila la demaraj, asta este clar, dar la confort nu e asa de mare. Ai mers si tu cu masina si ai observat ca suspensia mea este mai moale (nu ca ar fi un avantaj), iar combinata cu o presiune de 2.0-2.1 in roti, e destul de confortabil si cu rotile pe 18. Mi-e foarte draga cu jentile de 18:)
    Intre timp ieri am demontat turbina si deja este in drum spre "cipos", s-ar putea sa fie nevoie de o reconditionare completa (joc mai maricel la ax)! Am dat jos si galeria de admisie, EGR, dar totul era curat, galeria fiind curatata acum 2 ani iar egr-ul fiind blocat (anulat) anul trecut.
    Am desfacut toata tubulatura, dar am o problema si poate ma ajutati: se pare ca intercoolerul nu il pot da jos fara sa dau jos bara si evident nu o sa fac asta, dar totusi as vrea sa-l curat...vre-o sugestie. Ma gandeam sa-l umplu cu benzina si sa-l las asa vre-o ora dupa care sa il golesc, credeti ca se dizolva uleiul de pe circuite? Precizez ca nu am gasit ulei in el, doar vre-o 30de grame in partea de jos al furtunului.

Ultima editare: 8 Dec 2011
  4. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Nu cu benzina!
    Astupa cu ceva partea inferioara a intercooler-ului si umple-l cu apa fierbinte si detergent de vase si lasa-l vreo ora la "inmuiat";pe urma clateste-l cu jet sub presiune apa fierbinte pana observi ca va curge numai apa curata si lasa-l la uscat.La final,curata-l de ultimii stropi de apa cu aer sub presiune;nu necesita demontarea intercooler-ului,operatia se poate face cu el pe masina si am folosit-o cu succes la precedenta masina dupa ce am citit in prealabil pe un anumit forum international(iti dai seama care e :) ).
    Daca vrei sa cureti si tubulatura,foloseste tot apa fierbinte cu detergent de vase.

Karol,e bine ca nu mai investesti in masina,o ai de suficient timp si ai facut destule la ea si va veni vremea sa o schimbi. ;)

5. rotitza

rotitza Pasionat Audi Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 C7 Allroad - 3.O BiTDI quattro - 2O13 ~ max torque @ 650Nm
    Deci vei avea o turbina noua? Super!
    Cipos tia zis si de varianta de 2.5? Asta m-ar bate pe mine gandul sa fac la momentul cand nu o sa mai poata actuala.

Mult spor in continuare!

6. orgonaskaroly

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    OK, asa o sa fac, pai la sfarsit eventual cu feonul, ca alceva nu am si pe gaura aia mare sus/jos cam greu sa produci asa vresiune. O sa bag feonul pe tub si il las cateva minute, ma gandesc ca va fi ok.
    Mihai ma gandeam la varianta cu miez de la VNT 20, stiu ca, Cormel este impotriva, ti-am citit motivatiile, dar ma gandesc la alt aspect, o sa am o incarcare mai greoaie a turbinei, ceea ce inseamna ca ar trebui sa modific si sofrul. Acuma am soft pe turbina asta, mai gandesc ca nu o sa se mai pupe din cauza presiunii...sau gresesc eu?

7. rotitza

rotitza Pasionat Audi Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 C7 Allroad - 3.O BiTDI quattro - 2O13 ~ max torque @ 650Nm
    Pai miezul de 2.5 este cu mai multi paleti, deci o folosire a fluxului de aer/presiune mai eficienta. Eu asa o vad. Oricum, cred ca acea turbina se incarca mai bine decat actuala.
    Nu stiu sigur daca necesita modificarea softului, eu tind sa cred ca va functiona foarte ok si cu cel pe care il ai, pentru ca oricum incarca mai mult decat cu softul original.

8. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Pai nu trebuie sa bagi aer pe dedesupt,ci numai pe deasupra;indicat ar fi fost sa faci asta vara pt ca folosesti apa,nu pe frig...

Karol,ma faci Gigi Contra :) ?Nu ca sunt impotiva hybridurilor,dar sunt mai eficiente cele OEM,asa cum ai mentionat,am explicat motivele.

Problema in acest caz,ar fi alta,iti va trebui un nou soft cu o presiune mai mare in turbina,altfel nu te vei alege decat cu un lag marit la turatii joase si sa traga mai bine doar sus in turatii,ceea ce sigur nu vrei.
    Deci,presiune turbo marita,EGT crescut prea mult pe timp de vara(si la voi sunt niste calduri insuportabile,chiar si masina mea cu FMIC este mai lenesa de la 30C in sus)automat intercooler marit,un FMIC e ideal.
    Alta problema,putere marita,deci si cuplu,ce te faci cu ambreiajul?La ambreiajele voastre de 228mm,nu prea este indicat peste 400nm.

Parerea mea,las-o asa,gandeste-te ca ai si niste km.

9. orgonaskaroly

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Da, asa ma gandeam si eu ca nu o sa mearga cu softul acesta. Mai tii minte ca ti-am spus ca nu am de gand sa mai modific ceva, dar ma gandeam ca daca tot va trebui reconditioanta complet, costurile sunt tot pe acolo in cazul turbinei, dar daca trebuie si alt soft nu ma mai intereseaza. Softul pe care il am pe masina acuma e foarte bine facut, poate sa confirme si Ovi care mi-a facut mai multe loguri in mers, deci daca nu ma doare capul nu ma leg. Maine o sa curat tot si pe sambata va fi gata, o sa-mi vina si turbina (sper) si voi reveni cu impresii duminica, ca tot la lucru o sa fiu ;)

FlorinMatt apreciază asta.
  10. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Nu mai modifica,schimba strictul necesar si las-o asa.
    Faza e,cu modificarile hardware(nu ma refer doar la un simplu chip) se tin lant: pui turbina mare,automat trebuie si intercooler;pe urma vezi ca nu mai tine ambreiajul.Dupa ce rezolvi pe astea descoperi ca franele si suspensiile nu sunt suficient de eficiente;si tot asa :)
    Succes ;)

11. orgonaskaroly

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Thank's...zici ce e suficient apa fiarta cu Fairy pentru intercooler, se dizolva bine uleiul cu apa fierbinte? Sa nu bag nimic degresant?

12. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Nop,e suficient apa fierbinte+detergent vase;metoda e testata de mine si 100% eficienta daca faci ce ti-am spus ;).
    Trebuie doar ceva rabdare si timp :)

13. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Referitor la modificarile de putere si eu tot asa zic, sa o lasi asa cum e.

14. orgonaskaroly

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Asa ramane, mai ales dupa ce am vb cu Ciprian si axul e ok, nici geometria nu arata rau, dar am zis sa o schimbe totusi, asa ca turbina se prezinta bine. Mi-a zis ca e greu de crezut ca am avut "limp" din cauza turbinei, se poate sa fie supapa N75. O sa vedem cand o montez la loc...

15. orgonaskaroly

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Vineri am terminat masina, curatat galeria de admisie+EGR, erau curate dar daca le-am dat jos nu am stat degeaba, curatat tubulatura si furtunele de la intercooler, spalat intercoolerul, era destul de curat, dar acuma e ca si nou si am montat turbina la loc, s-a schimbat doar geometria chiar daca nu era mare nevoie, dar daca tot am trimis-o la Cipos am zis sa o schimbe. Surpriza a venit dupa ce am terminat tot si am scos-o la o tura..."limp mode" again! Intr-un final am aflat si cauza: pompa tandem! Mai exact, joc la stutz-ul de vacuum de la pompa tandem si astfel senzorul N75 nu avea presiune destula sa traga actuatorul de la turbina masina intrand in "limp mode" in sarcina. Ulterior am facut legatura, de ce s-a intarit brusc si frana la un moment dat, tot de acolo s-a tras problema. Am rezolvat cu mastic si sper sa tina, daca nu, atunci o sa cumpar Bison Epoxi Metal, am aflat ulterior de acest produs.
    Oricum nu-mi pare rau pentru cele doua zile de munca, si bani cheltuiti pe geometrie (350 ron cu tot cu trasport/ramburs la Bucuresti), pentru ca se simte o imbunatatire la demaraj, poate este doar un mintea mea, dar e bine si asa:)) Parca are un alt sunet la demaraj, este mai silentioasa...in concluzie a fost de efect operatiunea.
    Pun o poza cu pompa tandem...problema era la stutzul care nu are capacel

Ultima editare: 11 Dec 2011
  16. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Din vina mea ai muncit 2 zile... dar ma bucur ca macar nu regreti 100%. ;)

17. orgonaskaroly

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Stai linistit ca nu e vina nimanui, sincer ma bucur ca am desfacut si curatat tot, asa am scapat de suspiciuni si stiu sigur ca turbina, admisia si intercoolerul sunt curate mult si bine;)
    PS: aseara la Kaufland am parcat cu fata la bordura si cand am vrut sa ies cu spatele, mi-am smuls spoilerul din bara intr-o parte, tare fericit am fost. La prima vedere se pare ca nu s-a rupt nimic, dar sa vad maine daca pot s-o pun la linie...m_ma masii de bordura, suntem tara bordurilor!

Ultima editare: 11 Dec 2011
  18. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Stai linistit,acelasi lucru l-am patit si eu pe partea stanga;se pune usor inapoi fara a fi nevoit sa-l dai jos.

19. danythepalaga

danythepalaga 3rd Gear Member

Locație:
    bistrita
    Masina:
    audi a4 3.0 quatrro 2004
    Super masinuta bafta si grija la borduri, nu esti primul.

Ultima editare de un moderator: 18 Feb 2012
  20. danythepalaga

danythepalaga 3rd Gear Member

Locație:
    bistrita
    Masina:
    audi a4 3.0 quatrro 2004
    Buna, referitor la faruri ii complicata modificarea pe care ai facut-o ?
    Multmesc!

Ultima editare de un moderator: 26 Feb 2012

Distribuie pagina asta