A4-2002-160ps

Discuție în 'Masina mea / Prezentarea membrilor' creată de orgonaskaroly, 14 Oct 2007.

1. orgonaskaroly

orgonaskaroly Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Daca te referi la schimbarea ledurilor, nu e complicata, se scoate fiecare led in parte si cu un pistol de lipit se pot schimba fara probleme.

2. danythepalaga

danythepalaga 3rd Gear Member

Locație:
    bistrita
    Masina:
    audi a4 3.0 quatrro 2004
    Inca o intrebare domnu karol sunt inca incepator si nu ma pricep, la xenonul din farurile de ceata trebuie la fel balast ? Respect

Ultima editare de un moderator: 28 Feb 2012
  3. orgonaskaroly

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Da, evident trebuie. Eu le-am scos, si am pus la loc becurile halogen, nu le foloseam pentru ca s-a cam pus politia pe vanatoare si nu merita, doar pentru faptul ca dau bine. Pe viitor imi pun modul "coming home, leaving home" si vreau sa-l montez pe proiectoare. Daca pastram xenonul pe proiectoarele de ceata, avand in vedere ca dureaza pana se incarca becurile, nu ar fi fost eficiente pentru modulul respectiv. Bafta;)

4. danythepalaga

Locație:
    bistrita
    Masina:
    audi a4 3.0 quatrro 2004
    Cat costa modul ? Mi-am cumparat eu faruri ca ale tale si vreau sa stiu daca este grea modificarea care ai facut-o tu la farurile tale. Sper sa nu te stresez cu atatea intrebari dar vazand masina ta m-am hotarat sa o fac si pe a mea sa arate bine.
    Vreau sa-mi schimb prelungirea spoiler spate si m-am gandit la una de s-line cu 2 iesiri. Ce parere ai ?
    Respect.

5. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Parca ziceai ca atat cat o mai tii nu mai faci modificari :)

6. orgonaskaroly

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Da asa am zis, dar cheltuielile sunt minore avand in vedere ca modulul este AM, undeva pe la 100 de ron, astept primavara ca sa-l montez. In schimb luna asta m-a capiat cu alte cheltuieli. Schimb ulei+filtre, maine primesc piesele pentru distributie (role Ina, curea Conti, pompa apa Hepu, antigel G12) am deja 88k Km, odata cu astea mi-am comandat si senzorul de presiune N75 pentru ca in ultima vreme era un dezastru masina din cauza acestui senzor si nu in ultimul rand mi-am comandat scut motor+cutie metalic...iarna a fost grea si la Timisoara si am ramas fara scut:( Unde mai pui ca s-a dus si ambreiajul de la compresorul de clima, dar am improvizat si l-am facut fara sa-l schimb...sper sa tina.
    Dany, m-ai intrebat de faruri, nu prea inteleg la ce modificari te referi. Montajul e simplu, plug&play, daca te referi la schimbarea ledurilor, ti-am zis ca nu este greu, dar e munca de chinez batran. Eu le-am luat acum 3 ani si calitatea ledurilor era foarte slaba, dar am vazut ca mai nou ledurile sunt cat de cat de calitate, doar intensitatea lor este destul de redusa. Ledurile puse de mine sunt mai mari decat cele cu care vin aceste faruri, sunt SMD-uri de 5 mm, nu de 3mm si sunt si mai puternice se vede asta si din pozele postate aici in topic. Daca te-ai gandit la acest model de far, mai nou au aparut si cu semnalizare pe led, arata mult mai bine fata de cele pe bec. Iti spun si o poza gasita pe net. Daca mai ai nelamuriri, poti sa ma intrebi fara nici o ezitare, te ajut cu placere.

Ultima editare: 1 Mar 2012
  7. danythepalaga

Locație:
    bistrita
    Masina:
    audi a4 3.0 quatrro 2004
    Arata super farurile cu semnalizare pe led dar din pacate le-am cumparat deja cele cu bec, au ajuns saptamna trecuta inpreuna cu stopuri spate.
    O sa-mi pun jante pe 17 ET 35 8J cu anvelope 235/45/zr 17 si vreau sa-mi pun distantiere, bine inteles sa iasa cat mai in exterior tinand cont ca vreau sa-i cobor si garda la sol cu amortizoare reglabile. Care ar fii grosimea potrivita la distantiere ? Si de unde sa le comand ? Respect.

Ultima editare de un moderator: 1 Mar 2012
  8. orgonaskaroly

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Fara sa cer acordul colegului nostru Rotitza, imi permit sa citez ce a scris el in acel topic referitor la jent/roti pentru B6. Dau exemplul lui pentru ca are exact aceleasi dimensiuni la roti ca si tine. (...sau ce vrei sa-ti iei). Astfel poti sa fii sigur de rezultat. Are si poze postate in acel topic cu distantierele montate...pagina 4 sau 5 parca.

"distantieri - cate 5mm pe rotile spate
    anvelope: 235/45/17
    jante: 17"/ET 35/ 8J
    suspensie: Eibach Pro Kit
    garda la sol (fata de standard) : -3cm
    freaca: nu"

Sincer nu recomand distantiere mai late, este perfecta combinatia asta. Pe fata nu iti recomand sa pui! Poti sa-l intrebi pe colegul Rotitza de unde a luat distantierele, eventual poti sa te uiti si pe net. Recomand cele din aluminiu, sunt usoare si nu ruginesc. Eu pe ale mele le-am luat de la o firma din TM si am dat 80 de euro pe cele doua de 8mm.

9. danythepalaga

Locație:
    bistrita
    Masina:
    audi a4 3.0 quatrro 2004
    Concluzie finala domnu karol care este dimensiunea corecta pentru jante ca vreau sa le comand, fara distantiere dar sa arate si bine?
    Respect

10. orgonaskaroly

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Dimensiunea corecta este cea data de producator asa cum ti-a spus Cosmin in topicul respectiv. Dar poti sa mergi garantat pe ET35 cu J8 eu asa as face! Sigur o sa arate bine cu anvelope de 235/45/17, mult mai bine decat dimensiunea recomandata de producator. Iti spun sincer nu stiu exact la J8 care ar fi ET-ul minim ca sa nu iti frece in aripa. Presupun ca merge si ET 32, poate chiar si 30. Hotararea o iei tu, iar daca tot o sa vrei sa scoti jentile mai in afara, iti mai iei doua distantiere de 5mm, mai poti modifica, dar daca iti iei cu ET 30-32 si nu e ok sau nu iti place , nu poti taia din ele:) Bafta

11. danythepalaga

Locație:
    bistrita
    Masina:
    audi a4 3.0 quatrro 2004
    Et 35 j8 ramane ca sa nu am de taiat din ele, distantiere si amortizoare anul viitor ca anul asta am cumparat prea multe.
    Multumesc mult si sa ne vedem la intalnirea nationala.Respect

12. alexms

alexms 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Lexus IS F/BMW 740XD
    Completez cele spuse de Karol...cred ca dimensiunea perfecta este ET 35,cu 8.5J si cu siguranta nu vei mai avea nevoie de distantiere,rotile vor venii perfect.Sunt de parere ca frumusetea jantei iese cel mai bine in evidenta atunci cand nu o "sugrumi" cu o anvelopa prea lata.235 latime pe 8J "ingroapa" janta mult...pentru 8j maxim 225.Spun toate acestea deoarce am avut 235/45/17 pe 8j si nu avea un look prea stralucit,in schimb protejezi masina si articulatia:)

13. danythepalaga

Locație:
    bistrita
    Masina:
    audi a4 3.0 quatrro 2004
    Bine inteles protejarea masinii in prim plan, acuma vad ca am de ales intre frumusetea jantelor si articulatia masini. O sa aleg articulatia ca la drumurile care le avem in judet la mine nu se merita si eu intr-o luna cat stau acasa fac aproximativ 5000 km si va dati seama ca nu prea imi convine sa schimb bucse suspensi ...etc.Cred ca o sa arate destul de bine j8 eventual pe parcurs si distantiere vedem dupa ce le montez.
    Multumesc pentru pareri, astept in continuare noi pareri. Respect

Ultima editare: 2 Mar 2012
  14. orgonaskaroly

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Revin cu noutati despre scutul metalic. Personal sunt foarte multumit, ambele se prind in 6 suruburi. Gaurile s-au potrivit perfect, nu acelasi lucru poate sa spuna si Ovi la B5. Prinderea este aproape la fel ca si la cel original, prima data se monteaza scutul de motor, in fata l-am prins in doua suruburi (mijloc si dreapta), in stanga nu am avut unde sa il prind, dar si asa sta perfect. Pe mijloc, se demonteaza bara metalica de care era prins scutul original (motor/cutie), iar cel nou vine prins in cele doua gauri in care era prinsa bara respectiva. Ulterior se monteaza scutul de cutie care vine prins in cele doua gauri, iar in mijloc se prinde cu doua suruburi de scutul de motor. Primul montaj nu a fost cel mai reusit pentru ca era prea aproape de motor si imi atingea in 4 locuri, rezultand niste sunete ciudate si un scartait, cel mai tare freca in bara stabilizatoare. Ulterior am coborat scutul cu vre-o 10 mm, am pus suruburi mai lungi si am intercalat cate o piulita mare intre scut si gaurile de prindere de pe caroserie, iar acuma totul este perfect. Am facut si poze ca sa va dati seama cum sta. Referitor la garda, vreau sa spun ca scutul original venea mai jos pe mijloc, avea putina burta, pe cand acesta este mai sus fiind drept, chiar si asa coborat putin. Scutul de motor este patrat si nu are extremitatile rotunjite pe laterale, astfel vine cu niste aripioare din fibra care sunt facute de mantuiala, sunt doar de forma si se rup usor. Am fost inspirat ca nu am aruncat scutul vechi, i-am taiat marginile care sunt mult mai rezistente si au toate plasticaraiele pentru a le prinde de aripa interioara de la roata. In poze se vede bine cum sunt taiate si prinse de scut.
    PS: fereastra de vizitare la baia de ulei este foarte eficienta, scutul este decupat exact unde trebuie, capacul se da jos cu un singur surub si se poate schimba uleiul.

Ultima editare: 22 Mar 2012
  15. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Trebuie sa il cobor si eu...
    Bine ca ai rezolvat problema sunetelor. ;)

16. rotitza

rotitza Pasionat Audi Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 C7 Allroad - 3.O BiTDI quattro - 2O13 ~ max torque @ 650Nm
    Daca tu esti multumit, totul e perfect.

Am stat si am analizat pozele si mai ales prinderile. Te rog sa nu te superi, dar asa cum ma asteptam prinderile sunt o problema consider eu. In primul rand se pare ca spoilerul nu se mai prinde in partea de jos, iar cum ai zis si tu, scutul ai reusit sa il prinzi doar in doua locuri la partea din fata. La scutul originl pe partea din fata sunt 5 prinderi din cate imi aduc aminte.
    Legat de inaltimea de la pamant la scut este mai mare fata de cel original eu in continuare zic ca e doar o iluzie a faptului ca scutul metalic are acelas decalaj ca si cel original, dor ca il are imediat dupa spoiler si nu intre roti. Avantajul zonei coborate doar intre roti este dat de faptul ca roata cand urca, automat urca si scutul. Nu stiu daca m-am exprimat pe intelesul tuturor. Dar pun o schema: scut.jpg

Faptul ca este de metal nu se pune in discutie, protejeaza zona de jos a motorului foarte bine. Gaura de vizitare este si aceasta un plus considerabil.

Ultima editare: 22 Mar 2012
  17. orgonaskaroly

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Referitor la prinderi. La mine spoilerul de mult nu se mai prinde, inainte tot asa statea, am agatat-o mai de mult si acuma daca vine prinsa sta stramb, s-a intins plasticul si nu-l mai prind de mult. Dar daca as vrea sa-l prind, nu ar fi nici o problema...3 gauri in scut si s-ar rezolva. Cat despre faptul ca este prins doar in doua locuri in partea frontala...ai incredere in mine;) Peste tot este prins cu suruburi de 10 parca. Am renuntat la acele sigurante si suruburi rotative sau cum ii spune, dat fiind greutatea scutului. Cat despre garda la sol, de la la mijloc spre cutie este la fel, dar sub motor este mai sus. Daca te uiti la prima poza se vede ca in interior distanta dintre scut si motor este mai mica.

18. mik15

mik15 Platinum Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    VW Touareg 3.0TDi
    scutul asta de fier iti mai adauga greutate suplimentara pe puntea fata care conteaza la si asa pronuntatul caracter subvirator al masinii cu FWD...cate kg are tot ansamblul? chiar mergi pe drumuri asa nasoale? Acasa tot scut de plastic aveam si nu am avut vreodata probleme sa lovesc baia sau cutia, ma mai bagam din cand pe cate un drum forestier la un gratar sau camping dar mergeam mai cu grija...

19. orgonaskaroly

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Estimez in jur de 8kg. Cel original s-a rupt de tot iarna asta, dar era crapat in cateva locuri, l-am trantit-o de vre-o doua ori din cauza unor denivelari la viteza mare.

20. orgonaskaroly

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Intre timp am trecut pe 18...

Distribuie pagina asta