Am facut un drum de ~500km si revin cu impresii despre Goodear Eagle F1 Asymmetric 2 235/45/17 cu presiune 2.4 singur in masina si bagaje ~50kg: la capitolul confort si aderenta sunt bestiale, dar la dinamica sunt praf, mai ales in panta. De ex curba asta o luam cu 100km/h super relaxat, cu cauciucurile noi am redus pana la 70km/h si tot nu ma simteam in siguranta: https://www.google.ro/maps/@44.3441...m4!1e1!3m2!1s46YrXeL_h5D2FvxYXFyKYQ!2e0?hl=en Am pus de asemenea pt prima oara o frana brusca de la viteza mare si masina pur si simplu dansa cand intra ABS-ul, saream stanga-dreapta. Momentan mi-e frica sa mai intru in curbe pana nu invat care e limita lor, dar e destul de aiurea sa aiba grip fenomenal si sa fie atat de moi peretii.. ramane profilul lipit de asfalt si masina fuge spre exteriorul curbei Folia Global 30% pe spate pusa la Atelierul de Detailing (Craiova): PS: nu stiu cum rezistati in Bucuresti.
~154k km: am schimbat azi bujiile NGK BKR6E cupru si vechile filtre Mann Germany cu Knecht/Mahle, cel de aer - Austria, cel de polen - Romania. Dintre cele de aer, cel nou arata mult mai bine decat Mann-ul vechi, se potriveste la fix in carcasa, garnitura e excelenta. Filtrul de polen Knecht/Mahle e prea lung pt carcasa si arata mult mai firav decat cel Mann Germany (care a fost si mai ieftin). Dupa 2 hâţânăreli l-am scos sa-l compar cu Mann-ul si deja se deformase plastic, trebuind sa tai din ambele capete cu cutterul ca sa incapa si sa se intinda pliurile. Probabil e o coincidenta faptul ca e facut in Romania Bujiile noi le-am lasat cum au venit, gappuite la ~0.081 (sau 0.032 inci). La cele vechi nu crescuse gapul sesizabil. Cost materiale 130 lei.
Incearca filtrul de polen Mahle cu carbon.Vei avea un filtru cu rama de plastic ce se potriveste perfect!
Ce am luat acum e Knecht powered by Mahle sau ceva de genul, cu carbon. Nu e acelasi concern cu aceleasi produse?
Cred ca ai fost pacalit!Filtrul cu carbon este gri, nu alb. Knecht este made by Mahle si vanzatorii spun ca este acelasi lucru.Tinand cont ca se gasesc si filtre in cutie Mahle....nu este acelasi lucru!
lowlife filtrul tau (care l-ai cumparat) nu este cel cu carbon activ (trebuia sa fie gri nu alb) asa cum ti-a spus si Catalin. Ai fost pacalit sau vanzatorul nu a inteles ce vrei. Knecht (culoarea ambalaj portocaliu) / Mahle (culoarea ambalaj albastru) sunt acelasi lucru indiferent de culoarea/ambalajul cutiei de vanzare. Bafta.
Vanzator rau intentionat sau comanda plasata gresit. Tind sa cred ca e vina vanzatorului, in Romania nu au ce cauta filtrele de polen normale, diferenta de pret fata de cele cu carbon activ e mica, banuiesc ca toti posesorii de Audi isi pretuiesc sanatatea..
Mai e si cazul in care nu exista filtru de polen cu carbon activ. Cel putin asa mi s-a intamplat. Am comandat toate filtrele Hengs, conform VIN-ului, iar filtru e cel in varianta normala. Ori Hengst nu produce filtru cu carbon activ deloc, ori nu produce pt tipul de masina pt care am cerut, cf VIN-ului .
Aveti dreptate, am gasit factura, filtrul e normal din cauza ca pt A4 nu mi s-a ofertat decat normal si pe acesta l-am luat (~20 lei). Pe viitor aveam de gand sa iau Hengst ca sa scap de Made in Est, dar daca Hengst nu produc filtru de polen cu carbon activ...
~154k: inlocuit azi uleiul Ravenol VSI 5w40 dupa ~7000km, arăta ok. Filtrul folosit a fost tot unul mai mare, Mann W 950/4 made in Germany. Uleiul 108lei + filtrul 35lei + filtrele si bujiile din weekend 130lei = 2.73mil. La urmatorul schimb o sa iau filtru de aer cu carbon si va creste suma cu 100 lei.
Ma plangeam inainte de Goodyear-uri ca sunt prea moi, era valabil pt 2.3 - 2.4atm. Le-am umflat acum la 2.6 si sunt beton. Ma gandesc sa pun bara stabilizatoare de RS4 si distantiere 5-6mm pe spate
Cu ajutorul tatalui meu, am mai avansat lucrarile pe partea de audio - am montat tweeterele pe stalpi, in suporturi de fibra de sticla. Am folosit: - un suport din lemn care sa dea grosul formei, lipit cu Picatura/adeziv similar rusesc - peste el am pus un material textil care la fel a fost lipit cu adeziv; ideal ar fi fost un capsator, dar ce aveam eu n-a reusit sa strapunga plasticul - 2 straturi de fibra de sticla, a aderat foarte bine la materialul textil de fabrica de pe stalpi - cost insignifiant, ~15 lei cu rasina, intaritor si pensula - kit cu fibra de sticla - asa s-a nimerit, a aderat excelent si am constatat ca e mult mai dur, putand fi folosit in straturi mai groase fara sa crape - din Dedeman ~36lei 500ml Stalpii montati, mai trebuie vopsiti sau imbracati: Am facut 1100km, 2 transe de ~550km si am ajuns la 155,555km
Dupa 2 ani si ~20k km de la schimbul amortizoarelor, masina a inceput sa mi se para barca. Vinovat a fost un surub rupt de la bieleta antiruliu, dar comandasem deja amortizoarele noi: Am mai gasit crapate ambele flanse din capul telescopului si bineinteles ca nu le-am gasit sa le cumpar noi (cod 8E0412383C). Am luat din dezmembrari, 50lei bucata: Am luat un set nou de Bilstein B8, 490eur cu livrare DHL -> PrioriPost. N-am gasit despre ele decat pareri bune, toti laudandu-le ca pe un compromis excelent intre confort si sportivitate. Site-ul de unde am comandat este www.autoteilebox.de, au preturi foarte mici si comunicarea e ok. Costul transportului e 16eur, iar la plata prin virament bancar se ofera 3% reducere Daca pe B4 nu scria nimic, nici macar "Made in", pe B8-uri scrie peste tot Made In Germany, Designed/tested on Nordschleife / bla bla performance etc. B8 vs B4 la prima vedere: - sunt MULT mai usoare, cred ca sub jumatate - sunt cu 2-3cm mai scurte - sunt incredibil de tari; si B4 sunt tari, le comprimi cam greu cu mana, dar B8-urile sunt trunchi. M-am lasat pe unul de spate si era sa-mi fac gaura in palma - au oala pe care sta arcul diferita si de cele originale, si de B4. Atat de diferita, incat mecanicul mi-a spus sa verific de 2 ori pana sa le montez, caci flansa de cauciuc nu parea sa stea perfect. Logic ca n-am gasit altceva, ba chiar am intrebat 4-5 vanzatori, inclusiv aici in topicul de amortizoare, de codul de pe masina (8D0 412 109 D) si nici unul nu a putut sa mi-l aduca pe acesta, decat pe 8E0 412 066 B 0 care costa 150lei bucata. Am decis sa refolosesc flansele originale, avand in vedere ca amortizoarele de AVJ si BFB sunt diferite, eu gandindu-ma ca si acel cod nou e de BFB si ca flansele sunt diferite si nu se vor mai pupa cu oalele amortizoarelor. - tija este mai subtire decat la originale si B4, astfel incat protectiile de praf nu mai etanseaza bine tija de jur imprejur. Iarasi am cautat si n-am gasit sa existe alta varianta mai stramta, plus ca protectiile par sa ramana fixate in flansa de aluminiu din capatul amortizoarelor, asa ca le-am refolosit pe cele Sachs sport cumparate odata cu B4. Ce nu mi-a placut mie cu B4: masina avea un lag sesizabil la schimbarea directiei de mers (undeva la o secunda?), se punea in bot la franare si se ridica de bot la accelerare. Plus ca la curbe stranse parca se ridica pe 2-3 roti, iar la drumuri valurite era instabila (dura ceva de cand luam un val pana cand eram iarasi plantat pe sosea). Concluzia: toate aceste probleme au disparut. Masina asculta imediat la rotirea volanului, la frane puternice botul se coboara 1-2cm si acolo ramane, nu coboara progresiv ca inainte (aveam impresia ca racai soseaua cu bara fata), la fel comportandu-se si spatele la accelerari puternice. In curbe este un deliciu, rotile ramanand in permanenta in contact ~100% cu soseaua, iar la drumuri lungi e si mai grozava senzatia: pe drumuri denivelate se simte primul soc mai ferm, dar apoi ramane inlemnita, nu mai oscileaza sus-jos. Oscilatul asta de barca ma scotea din minti. Ce-i drept, e mai putin confortabila pe drumuri proaste, in principal pe drumuri cu denivelari mici si dese. Pe mine insa nu ma deranjeaza, oricum merg cu atentie cand sunt pe drumuri proaste. Am vreo 3 saptamani de cand le-am pus pe masina si sunt la fel de incantat ca in prima zi . Recomand amortizoarele B8 oricui e pregatit sa renunte la putin confort pt un mega plus de sportivitate.
Mi s-a intamplat primul necaz de cand am masina in drum spre munte, mi-a patinat ambreiajul dupa 70km alergati si am decis sa ma intorc. Voi schimba cu ocazia aceasta si uleiul din cutie. Am inteles ca intra 2.3L si trebuie umplut pana fix sub gaura de umplere (cand masina e in plan vertical). Cuplurile de strangere pt cutie sper sa fie cele de B5, altele n-am gasit: Cuplurile de strangere pt kit ambreiaj sper sa fie cele de aici: ======= Am aplicat pe chedere Sonax Gummi-Pflege. Am sters toate chederele cu o carpa umeda (usi, rame geamuri, portbagaj, compartiment motor) si apoi am aplicat cu alta carpa solutia. A fost neasteptat de eficient pe chederul de la usa soferului, care era foarte crapat si tasat. Partea proasta e ca prezentarea produsului e o mizerie; mai toate produsele au un aplicator in cap, eh, acesta vine sub forma de spray si trebuie aplicat intai pe carpa Before: After:
Nu am inteles, ce face acest Sonax Gummi-Pflege? Intreb pentru ca in afara de culoare mai inchisa si luciu, nu am vazut nici o diferenta. Un cheder obosit, ramane obosit.
Face fix... nimic. Am cumparat eu asa ceva, cand am pregatit masina de iarna i-am dat cu sonax pe toate chederele. In poza e mare, in realitate e cat un tub de crema pentru pantofi. Iarna n-am vazut cine stie ce imbunatatire,chederele tot se lipeau, cel putin pentru mine nu a avut efect. La fel cum n-am fost multumit nici de spray-ul de indepratarea rasinii si excrementelor de pasare. Ca sa curete, "pata" trebuia sa fie proaspata, altfel...ura si la gara. Sunt doua produse care nu m-au convins, bani s-aveti ca solutii se gasesc pentru orice.