1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

A6 1,9 Tdi Avf 2003

Discuție în 'Masina mea / Prezentarea membrilor' creată de nucugheri, 12 Mar 2013.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. Bogdan.IS

Bogdan.IS Audi Expert

Locație:
    Iași
    Masina:
    Audi A6 C5 1.9 TDi , Audi 80 B3 1.6 D
    Nucule , superba masinuta ta . Imi place la nebunie modelul ala de jante pe care le-ai ales , daca Audi faceau pe dimensiunea de 16' , cautam ca un disperat sa pun si eu pe masina modelul acesta , dar avem cateva drumuri prin Iasi , care si cu jante de 15' te zguduie

2. Stefan

Stefan Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A4 B5 Avant, 2001, PD, AJM, 116+ CP by arazvan2002
    Intr-adevar masinile lor sunt speciale, dar e bine sa mai vezi si cate o vechitura din asta intretinuta.
    Presupun ca la C5 arcurile spate vin tot separat de amortizor, nu ca la B5. Ce norocosi mai sunteti
    Bogdan, vezi ca sunt jante din astea si pe 16 OEM dar sunt greu de gasit. Isi pusese colegul Nix

3. Bogdan.IS

Bogdan.IS Audi Expert

Locație:
    Iași
    Masina:
    Audi A6 C5 1.9 TDi , Audi 80 B3 1.6 D
    La cate jante pe modelul acesta am vazut , la concluzia asta am ajuns :)) . Am sa ma apuc sa caut :)

4. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    LuPo86, multumesc.

Bogdan.IS, multumesc si tie. Tocmai cautasem thread-ul lui NIX , el si-a pus acest model de jante dar pe 16.

Stefan, da, asa e:hi:.
    La C5 este arcul separat de amortizor (doar la modelul cu quatro sunt impreuna) si se mai poate jongla .

5. waf

waf Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    oooo A4,2003,1.9 TDI quattro,AVF 131cp; Vw Golf IV,2003,1.9 TDI 4motion,ARL 150 cp
    Felicitari! Mare noroc ai avut ca nu a fost si quattro. Am un prieten cu cu 2.5 automat + quattro la care probleme cu delay-ul la schimbarea vitezelor. Si a incercat aceeasi operatiune ca si tine. Dar a renuntat ca erau prea mari bataile de cap. Merge de parca ar fi autobuz...

6. coco_catalin

coco_catalin Gold Member

Locație:
    Botoșani
    Masina:
    Audi A4 B5 / 1.6 ADP / 101 CP / 1997
    Frumoasa schimbare nucu! ;) Ai grija cu schimbatul vitezelor sa nu uiti sa calci ambreiajul :) :p :friends:

7. rotitza

rotitza Pasionat Audi Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 C7 Allroad - 3.O BiTDI quattro - 2O13 ~ max torque @ 650Nm
    Da domnule, lucrare facuta de profesionisti!
    Bravo!

Mi-a placut aia cu "impecabila"...
    Pai tu ai o masina impeabila avand in vedere anii pe care ii are in spate! Eu nu stiu daca a mea va mai fi peste 6 ani asa de "impecabila" :)

Tot respectul pentru tine si munca pe care o depui! :hi:

Mult spor in continuare!

8. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Multumesc baieti:salute:
    Mihai, le fel si pentru tine:hi:

9. NiX

NiX 3rd Gear Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    A4,1.9 TDI,1996
    Hehe Nucule,acuma ai si tu parte de acel feeling intre trepe,inclusiv sentimentul de a fii "bagat in scaun" la unele demaraje :))
    Una peste alta,frumoasa lucrare,frumos rezultat;din pacate conditiile noastre (pr timp de iarna)si varsta lor isi spun cuvantul la capitolul caroserie,si eu intru curand in operatiunea de inlocuire a aripilor din cauza ruginii......iar lasand la urma cireasa ,frumoase jante,aceeasi alegere am facut si eu,doar ca pe 16'',eh ce sa faci eu locuiesc la tara :))
    Bafta mai departe!

10. CB927MF

CB927MF Audi Expert

Locație:
    **VrAnCeA®**
    Masina:
    AUDI A6 1.9TDI AVF 131Cp 2002
    Bravo Nucule pentru munca depusa.:applaus:

11. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Nix, mersi, pentru luarea deciziei de a schimba jantele cu modelul asta, vinovat este colegul Driver:). La el le-am vazut montate si m-am "indragostit" iremediabil, iar pana la a avea si eu un set a fost doar timpul de cantarire si alegere a ofertei cea mai buna.
    Dom' profesor, mersi frumos, respectele mele :salute:

12. D@ny

D@ny 6th Gear Member

Locație:
    Arad / Timișoara
    Masina:
    A4 B8 2009, CAHA
    Cât te-au costat piesele pentru schimbul cutiei? Ma gandesc cu groaza ca imi va face si a mea candva surpriza asta...
    A dat ceva semne inainte? Smucea sau agata?

13. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Pe mine m-au costat toate mai putin decat un schimb de ulei la multitronic:), deoarece le-am luat de la un prieten. Dar am gasit si la 350 de euro, si la 500 si la 700 ;)
    Nu a dat nici un semn, a functionat ireprosabil pana cand a "cazut". Sunt convins ca nu are vreo mare "stricaciune" dar am hotarat sa o schimb. Acum,mai linistit , pot sa ma ocup de ea sa vad ce are.

Ultima editare: 25 Mai 2015
  14. D@ny

D@ny 6th Gear Member

Locație:
    Arad / Timișoara
    Masina:
    A4 B8 2009, CAHA
    Ai avut masina donatoare? A avut si tata un A6 C5 căruia i-a schimbat cutia cu una manuala, dar a cumparat alta masina (lovită) pentru piese.
    Stiu ca a fost destul de nasol, a mai venit mecanicul la masina donatoare dupa tot felul de fire care mai trebuiau legate.
    Poti enumera, mai pe larg, exact de ce piese a fost nevoie?

15. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Nu am avut masina donatoare langa mine, dar am luat tot ce a trebuit la prima vizita dupa piese.
    Este nevoie de urmatoarele piese la schimbarea unei cutii multitronic cu una manuala pentru A6 C5 1,9 TDi fara quatro :
    - cutie viteze (se poate monta in 6 trepte sau in 5 trepte, dar difera ambreiajul si placa de presiune. Eu am montat o cutie de pe un motor 2,5 deoarece treptele 4,5 si 6 sunt mai lungi)
    - pedalier, cu switch frana, ambreiaj si mufele acestora, cilindru si furtunul de lichid ambreiaj care merge pana la cilindrul receptor de pe cutie
    - timonerie (pentru 6 sau 5 viteze, sunt diferite)
    - volant, placa presiune, disc ambreiaj, rulment (la fel in functie de ce cutie montezi)
    - planetare (sunt mai lungi, potrivesc si de pe 2,5 cutie manuala in 6 trepte)
    - electromotor
    - inel distantier intre cutie si motor cu grosimea de 5,5 mm (e foarte important, se monteaza pe motoarele AVF si unele AWX, pentru a avea destul loc chitul de ambreiaj in cutie, altfel va atinge placa de presiune in cutie, eu la cutia multitronic nu l-am avut deoarece acolo aveam doar volantul)

Pentru partea electrica e nevoie de :
    - schimbarea softului in ECU de la o masina cu cutie manuala (asta daca atunci cand codezi in softul tau pentru manuala nu accepta codarea)
    - codarea sistemului de franare pentru manuala
    - codarea/adaptarea pe Instruments pentru cutie manuala
    - cablaj pentru luminile de marsariere
    - cablaj pentru switch-ul de ambreiaj (daca masina are tempomat)

Asta este tot ce trebuie. Si putin curaj de a te apuca de treaba.

16. bet

bet Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 4G 2O12
    Felicitari Nucule pentru munca depusa!
    Cand cineva pune pasiune in ceea ce face se vede!
    Masina arata foarte bine si are un farmec aparte!
    Decizia de inlocuire a cutiei a fost una inteleapta in contextul in care una noua iese din discutie, iar una sh in mintile ei este aproape imposibil de gasit.

17. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
    Nucu, ce ambreiaj ai pus? Cutia e de 2.5?

18. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Multumesc Sorine :hi:
    Razvan, am mers pe ambreiajul de 240 mm de 1,9, nu am pus cel de 2,5. Am cumparat tot chitul si volantul si am iesit mai bine, daca le luam pe bucati era mai scump, si nu stiam exact daca potrivea cel de 2,5, stateam cu "morcovul" :) Tine destul si asta, ca e nou. Softul il fac doar cu vreo 20-25 CP si 30-40 Nm in plus fata de ce am acum, ca mi-e destul.
    Cutia e de pe 2,5 motor AKN, codul acesteia este DQS. Are treptele 1,2 si 3 la fel cu cea de pe 1,9 (FRK) dar 4,5 si 6 mai lungi, ceea ce imi place la drum, schimb mai rar.

Ultima editare: 26 Mai 2015
  19. MRR

MRR Silver Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi A4 B8 Avant 2.0 TDI CR (CAGA),143 CP,2009
    Bravo Nucule pentru aceasta modificare reusita!
    Daca pana acuma iti odihneai piciorul stang, deacum are de lucru, ai 3 pedale! : )
    Sticker-ul de la Danes inca arata foarte bine!
    Numai bine si drumuri bune iti doresc!

Ultima editare: 26 Mai 2015
  20. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Mersi de urari Remus, si tie la fel.
    PS. Sa stii ca nu am gasit nimic in plus fata de ce e pe ross-tech despre eroarea aia...si nu stiu concret cum se rezolva:uhm:

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta