A6 Allroad - Balena Verde

Discuție în 'Masina mea / Prezentarea membrilor' creată de redlife, 20 Noi 2023.

1. redlife

redlife Silver Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    A6 C7 Allroad Bi-Tdi
    Ultimile saptamani au fost despre intretinere si preventie.
    Am schimbat placutele de frana fata + spate si m-am ocupat de partea de V-uri, admisie si injectoare.
    Asadar pe langa schimbarea placutelor de frana am curatat admisia cap coada , am inlocuit in V-uri cele doua ventile plus garniturile aferente , am inlocuit la injectoare saibele de foc, oringurile , garniturile de pe retur si suruburile de prindere (toate piesele folosite au fost doar originale VW-Audi).
    Daca s-a umblat acolo probabil s-a contaminat si uleiul cu antigel asa ca am hotarat sa schimb si uleiul desi avea doar 4700 km si am pus ulei original cat si antigel original.
    Mai jos las cateva poze din timpul operatiunilor cat si dupa .

smurff, Chriss_Deejay, RazvanRXR și alți 19 apreciază asta.
  2. Alex_WeS

Alex_WeS Silver Member

Locație:
    Râmnicu Sărat
    Masina:
    SQ5 - 3.0 BiTdi 313 HP (CGQB) - 2015
    Throwback de când ți-am văzut mașinuța în parcare la dstrct. Jos pălăria!

stefan550, redlife și rotitza apreciază asta.
  3. redlife

redlife Silver Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    A6 C7 Allroad Bi-Tdi
    Continuam seria operatiunilor de intretinere cu umplerea instalatiei de freon si schimbarea pretectilor de praf de la amortizoarele spate.

mihaicristian, smurff, Cosmin ZKG și alți 11 apreciază asta.
  4. Alex_WeS

Alex_WeS Silver Member

Locație:
    Râmnicu Sărat
    Masina:
    SQ5 - 3.0 BiTdi 313 HP (CGQB) - 2015
    Frumoasă rău de tot! Spor la mentenanță!

rotitza și redlife apreciază asta.
  5. redlife

redlife Silver Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    A6 C7 Allroad Bi-Tdi
    Iata ca a venit randul primului concediu in compania Allroad-ului si a primului drum mai lung ca sa zic asa (aproximativ 3000 km Brasov - Lefkada - Brasov).
    Ce pot sa spun? Pai masina a mers exemplar, imi place mult cum se aseaza la drum lung, cum sunt reprizele pe depasiri, mai ales dupa soft, confortul ce ti-l ofera si faptul ca ajungi la destinatie mult mai odihnit decat ajungeam cu A4.
    Din pacate drumurile din Bulgaria au venit la pachet si cu 2 jante indoite in urma denivelarilor de pe autostrada asa ca imediat ce am ajuns acasa am dus masina la centrul de roti unde am indreptat jantele cu problema si am echilibrat a 2-a oara in 2 luni rotile cu tehnologia roadforce.
    Bineinteles dupa drum unul din cele mai mari ajutoare ale mele a participat la curatarea masinii.

Drumuri bune va doresc !

Cosmin ZKG, stefan550, bobalex18 și alți 11 apreciază asta.
  6. Peto

Peto Silver Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A4 B8
    Foarte frumoasă mașina , etrieri arată foarte bine pe galben !Ma gândeam și eu la un moment dat să le schimb culoarea :)

redlife apreciază asta.
  7. MarianMaxx

MarianMaxx Audi Expert

Locație:
    Italia
    Masina:
    Audi A6 4G 3.0 TDI Quattro S-tronic (CLAA) 2012 Avant
    Foarte frumoasa, sa o folosesti sanatos! La cum ii porti de grija, cu anii o sa devina mai noua si ingrijita, sunt sigur.

In decembrie am fost si eu in tara si am indoit o janta. Vad ca si tu ai ajuns tot la Chelu. Mie mi-au facut o lucrare de mantuiala, mai bine o lasam asa.

8. redlife

redlife Silver Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    A6 C7 Allroad Bi-Tdi
    Nu am mai scris de mult pe aici si nici modificari nu am mai facut, doar m-am bucurat de masina, deja am facut 12000 km de cand o am ( cu b8-ul faceam intr-un an cam 7000 km ).
    De la mare am dat o tura de Transfagarasan ca sa ma joc un pic si pe un drum serpuit de munte si a fost frumos, stau si ma gandesc daca merita sa pun barele upgrade de Porsche Macan sau nu tinand cont ca proportia de mers normal si confortabil este mult mai mare decat cea in care merg sportiv unde chiar se face diferenta cu aceste bare. Ma mai gandesc pe subiectul acesta.
    Astazi am avut un pic de timp liber si am incercat ceara de la Fusso iar rezultatul pot spune ca este foarte bun. Mai jos cateva poze.

RazvanRXR, Cosmin ZKG, Chriss_Deejay și alți 12 apreciază asta.
  9. AlexMaroga

AlexMaroga Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 b6 - 1.9 quattro - 2003 / A6 4G sedan - 3.0 BiTDI quattro - 2014
    Legat de upgrade-ul la barile stabilizatoare de Macan, l-as recomanda oricui are un Audi A6 C7 cu perne. Eu le-am montat acum o saptamana si sunt extrem de incantat. O mica pierdere a confortului o simt la mersul cu viteza mica pe drumurile denivelate ale Bucurestiului sau la speedbumpere dar la viteze mai mari nu se simte. In schimb, stabilitatea e la alt nivel, acum chiar pot aborda curbele cu viteze mult mai mari fara a avea senzatia de barcă iar in sensurile giratorii nu mai simt ca mă răstorn. :)

Vlad Fru, rotitza și redlife apreciază asta.
  10. redlife

redlife Silver Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    A6 C7 Allroad Bi-Tdi
    De mult timp mi-am propus sa reconditionez pielea de pe volan deoarece nu era in cea mai buna conditie, asa ca m-am pus pe cautari iar singurii ce mi-au garantat ca imi pot reface pielea volanului, cu acea culoare de la pielea originala a volanului, au fost cei de la Vivacy si deoarece acum doua saptamani mi s-a ivit un drum la Bucuresti am dus volanul la ei.
    Rezultatul ... se vede in imagini. Pot spune ca am un volan nou cu fix aceeasi nunata a pielii cum e in masina iar calitatea executiei este ireprosabila.
    Urmatorul pas - barele de Macan dar sa le gasesc la un pret decent nu la pret de bare H&R.

Red_, bobalex18, Chriss_Deejay și alți 11 apreciază asta.
  11. waf

waf Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    oooo A4,2003,1.9 TDI quattro,AVF 131cp; Vw Golf IV,2003,1.9 TDI 4motion,ARL 150 cp
    Chiar astazi am vazut postarea celor de la Vivacy si cand au spus ca volanul e a cuiva din BV, la tine m-am gandit! :)

As vrea sa duc si eu la ei un volan de la o masina de peste 35 de ani, dar nu cred ca e posibil sa aiba acea piele care s-a folosit la vremea respectiva :( . Posibil ca si cusatura sa difere, prin urmare cred ca o sa merg pe varianta vopsirii volanului, desi nu sunt mare fan al acestui procedeu.

Chriss_Deejay și redlife apreciază asta.
  12. redlife

redlife Silver Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    A6 C7 Allroad Bi-Tdi
    A venit primavara dar pe timpul iernii nu am stat chiar degeaba. Inca din octombrie am cumparat barele stabilizatoare de Macan pe care le-am montat luna trecuta iar senzatia este incomparabila, masina sta mult mai bine pe viraje iar directia este mult mai precisa, abia astept sa dau o tura de poiana dupa ce am montat jantele de vara.
    Saptamana trecuta am cumparat stopurile de facelift fara semnalizare dinamica deoarece daca vroiam semnal dinamic trebuia sa fac modificari la instalatia electrica iar eu nu prea sunt adeptul la asa ceva.
    In rest ne-am plimbat , masina a facut kilometrii si ne-am distrat.
    Mai urmeaza cateva retusuri la bara fata si spate (ciupituri de la pietre si cateva zgarieturi care ma deranjaza), revizia de filtre si ulei iar incet incet ne pregatim de Worthersee.

AlexMaroga, Chriss_Deejay, Andu333 și alți 7 apreciază asta.
  13. MarianMaxx

MarianMaxx Audi Expert

Locație:
    Italia
    Masina:
    Audi A6 4G 3.0 TDI Quattro S-tronic (CLAA) 2012 Avant
    Pentru a face semnalizarea dinamica functionala trebuie doar sa schimbi mufele si sa tragi cate un fir de la fiecare stop pana la sigurante in portbagaj, atat.

redlife apreciază asta.
  14. Peto

Peto Silver Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A4 B8
    Oare barele stabilizatoare fata, de la Audi C7 se potrivesc si pe Audi A4 B8 ? :)

15. redlife

redlife Silver Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    A6 C7 Allroad Bi-Tdi
    @Peto sincer habar nu am dar tu ai bare stabilizatoare ok pe B8 , stiu ca cea de spate e de la mine :)

Peto apreciază asta.
  16. redlife

redlife Silver Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    A6 C7 Allroad Bi-Tdi
    Câteva poze de la întâlnirea Club Audi de joi.
    Am fost pe drumul spre Întorsura Buzăului, un deliciu în combinația cu bare stabilizatoare de Macan și jante de Rs 6, e alta masina, curbele le pot lua mult mai agresiv iar senzația de mașină grea ce se lasă într-o parte a dispărut, recomand aceasta modificare tuturor celor ce au perne pe C7.

MRR, rotitza, mihaicristian și alți 4 apreciază asta.
  17. redlife

redlife Silver Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    A6 C7 Allroad Bi-Tdi
    Incet incet ne pregatim de Worthersee asa ca am vopsit bara fata cat si cea spate plus overfenderele, aveau mici imperfectiuni de la pietricele odata cu trecerea timpului dupa care a urmat revizia, asa ca am dus masina la reprezentanta unde s-a facut schimbul de ulei, filtre, plus schimbare lichid de frana conform graficului de service . Cand am ridicat masina am constatat ca trebuie sa schimb si colierele de la evacuare asa ca am pus altele noi .
    Pentru cei ce dau bara fata jos si au pe ea ACC, night vision, camere 360 si homelink sa stiti ca nu e necesara calibrare daca bara se da jos cu borna de la baterie decuplata , eu am lasat borna decuplata pana ce am montat inapoi barile si nu am nici o eroare.
    Mai jos cateva poze din timpul operatiunilor.

RazvanRXR, mihaicristian, rotitza și alți 11 apreciază asta.
  18. bobalex18

bobalex18 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A4 B9, 2.0 TDI 2016 Stronic&quattro
    Până și banda de mascare ai asortat -o

redlife apreciază asta.
  19. redlife

redlife Silver Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    A6 C7 Allroad Bi-Tdi
    Astazi a fost despre curatare asa ca am decontaminat caroseria , am polishat cu pasta rupes galbena si burete galben tot de la rupes iar la final am aplicat un strat de ceara de la fusso, acum suntem gata de Worthersee.

RazvanRXR, CosminSt, Andu333 și alți 17 apreciază asta.
  20. redlife

redlife Silver Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    A6 C7 Allroad Bi-Tdi
    Nu am mai scris de mult aici dar timpul acesta a fost despre plimbari insumand undeva la 12000 km.
    Prima oara am fost la Worthersee unde totul a fost superb iar masinuta a mers impecabil , dupa aceea a urmat un drum de Croatia unde din nou totul a fost super ok cu exceptia faptului ca stergatorul spate a ales sa nu mai functioneze, asa ca la intoarcere am schimbat motorasul de la stergator cu unul nou Valeo.
    Au mai urmat niste plimbari prin tara.
    Luna aceasta radarul de side assist de pe partea stanga s-a stricat nemaimergand nici acc .
    Am ales sa iau module din dezmembrari costul unui modul nou fiind exagerat de mare undeva la 4500 RON , am montat modulele cu tot cu suporti asa cum mi-a recomandat baiatul de la care le-am luat si nu a fost nevoie nici macar de calibrare, am sters erorile si totul a revenit la normal.
    Tot luna aceasta s-a stricat si senzorul de umiditate aer asa ca am luat un senzor Metzger diferenta intre acesta si unul original era de 600+ ron,se pare ca au fost doua revizuiri de cod de aceea difera un pic forma, surpriza placuta a fost insa cand l-am scos din cutie si am vazut ca este polizata sigla Audi si codul de piesa OE. Am avut ajutoare cand am schimbat senzorul de umiditate aer :) .
    Cam asta e rezumatul verii si al toamnei in mare parte .
    Sa ne auzim cu bine !

Ultima editare: 10 Dec 2025
    stefan550, mihaicristian, AlexMaroga și alți 13 apreciază asta.

Distribuie pagina asta