1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

ABS la A4 B5 - Senzori sau Unitatea - reglare - inlocuire - diverse probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de turbina5, 27 Mar 2009.

1. Cristisor

Cristisor Platinum Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Fost proprietar de A4 (B5)
    Diagnoza spune care senzor da eroare in momentul in care se aprinde martorul, am patit si eu acelasi lucru cu un senzor de pe fata.

2. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Poti incerca insa nu te baza ca iti va spune care senzor.
    Poti sa ai deviatie rotatie roata 00597, caz in care o sa bajbai.

3. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    gabi81 Incearca o diagnoza, insa colegul ovidiutm are dreptate, diagnoza poate fi neconcludenta, dar poate ai noroc si iti spune care senzor are probleme.

4. Andrei AND 1st Gear Member

Locație:
    Bacau
    Masina:
    Audi A4 B5 1.9 TDI AFN 1998
    Si eu am o problema la ABS.Tin sa mentionez ca am lovit un caine si a rupt furtunasul de frana de pe roata dreapta fata.Atunci s-a aprins martorul de ABS din bord.Am verificat senzorul si este bun.Ce as putea face?

5. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Daca a reusit sa iti rupa furtunul de frana, aproape sigur ti-a miscat si senzorul ABS de la locul lui. Scoate senzorul, curata-l si repozitioneaza-l. Daca te uiti mai bine la el o sa se vada ca e miscat. Asta daca senzorul si firul acestuia mai este intreg.

6. Andrei AND 1st Gear Member

Locație:
    Bacau
    Masina:
    L-am scos de acolo,l-am curatar si l-am repozitionat si martorul tot aprins ramane.Iar senzorul este intreg,atat si firul.Exista riscul sa fie vreo problema cu unitatea de ABS?

7. Cristisor

Locație:
    Iași
    Masina:
    Verifica si cablajul, se poate masura cu un ohmetru.

8. Andrei AND 1st Gear Member

Locație:
    Bacau
    Masina:
    Voi verifica.Care ar fi parametri normali?Ca sa stiu daca e functional sau nu.

9. Cristisor

Locație:
    Iași
    Masina:
    Nu stiu, verifica macar sa nu fie intrerupt.

10. mario79

mario79 6th Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    audi a 4 ,1.9 tdi ,1997
    am avut o problema cu senzorii ABS dupa ce am schimbat telescoapele si niste brate.Am curatat senzorii cu putin șmirghel fin dar si locul unde vine senzorul si apoi am dat cu un sprai pentru suruburi ruginite .Acum nu stiu sa va zic daca am procedat corect sau nu dar la mine a mers.

11. bogdans19 2nd Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    A4, 1.9 TDI AJM, 2000
    Am si eu o problema la ABS si ASR. Am schimbat un burduf de planetara si cand era data jos planetara am pus din greseala contactul sa virez. Dupa ce am terminat lucrarea a ramas martorul ABS si ASR aprins. Si cand pun frana mai tare( nu destul incat sa intre abs) simt ca intra abs si o fibratie in pedala? Sa scot eroare din calculator? Sau care e problema?

12. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Probabil ai facut o greseala la montaj. Ori nu a intrat planetara de tot in butucul rotii, ori ai lovit senzorul de ABS si e miscat de la locul lui. Incearca sa scoti senzorul si sa-l cureti. Daca totul e montat corect, martorii se sting dupa cativa metri parcursi si doua trei frane. Daca ai posibilitate sa stergi eroarea din calculator, sterge-o si vezi daca mai apare.

13. bogdans19 2nd Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    A4, 1.9 TDI AJM, 2000
    Problema este ca eroarea de ABS si ASR din bord mai dispare dar imi apare pe display-ul central un semn al exclamarii. Ceva de genu ((!)) . Iar cand pun frana simt asa ceva in pedala si scoate un sunet.

14. LuChIaN0

LuChIaN0 Gold Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A4 1,9 tdi 116 CP AJM 2001 B5 (facelift) DUK
    Cum spun si alții este o problema de senzor sau înelul de pe planetara !!!! Verifica si nivelul lichidului de frână !!!

15. knoxy

knoxy 1st Gear Member

Locație:
    timisoara
    Masina:
    A4 1.6 97
    slas . problema ABS :| la mine se aprinde martoru` cand ajung cu ea la 160 de fiecare data , sting si reaprind motorul ,dispare . ????? HELP

16. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Mergi mai incet, o astfel de problema la 160 km/h poate fi fatala pentru tine sau pentru altii !

E greu de spus de ce se aprinde fara o diagnoza.

17. LuChIaN0

LuChIaN0 Gold Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A4 1,9 tdi 116 CP AJM 2001 B5 (facelift) DUK
    Problema aprinderii becului de la abs la viteza mare este din cauza rotilor !!! Jante strambe, cauciucuri strambe sau echilibrat aiurea !!! Fa o echilibrare la roti si vezi daca mai apare. O spun pentru ca si eu am patit asa si era din cauza ca nu erau bine echilibrate rotile. Nu simti o vibratie pe masura ce viteza creste ??

18. knoxy

knoxy 1st Gear Member

Locație:
    timisoara
    Masina:
    A4 1.6 97
    am avut jante 17 le-am schimbat am pus pe 16 ,cauciucuri noi , am fost la echilibrat si degeaba nu cred ca e asta ... poate sa fie de la placutele de frana ceva?

19. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Nu au treaba placutele cu problema ta. Unul din senzori citeste gresit turatia uneia dintre roti stabilind o viteza de deplasare diferita fata de celelalte roti. Poti afla care din ei inregistreaza gresit numai cu vag-com. Daca nu gasesti eroare stocata pe ABS, dai o tura cu testerul pe ea si cu un prieten care sa te ajute. Apoi cauti defectul pe roata respectiva.

20. Ciprian.Mod Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 C7 2012 CDUC & Q3 F3 2020 DKTA
    Si eu am avut aceeasi problema. Am rezolvat-o prin schimbarea cilindrilor de fixare a senzorilor de pe spate.

Distribuie pagina asta