1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

ABS la A4 B5 - Senzori sau Unitatea - reglare - inlocuire - diverse probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de turbina5, 27 Mar 2009.

1. zamolxez

zamolxez Gold Member

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    Audi A4 B7 2004, 2.0 TDI BRE (Ex BLB)
    Acolo ar trebui sa fie. Macar gasesti vreo mufa in zona respectiva?

2. odede83 1st Gear Member

Locație:
    GIURGIU
    Masina:
    AUDI A4-1.8T,1997
    Salut,
    Nu am gasit nici o mufa sau ceva indicii.Am cautat peste tot...sub scaune, in porbagaj,sub bord.
    Am inteles de la un mecanic ca ar fi pe partea soferului in podea...am cautat acolo si nimic.
    Daca mai vreo idee pe unde ar putea fii...??

Multumesc oricum!

3. cobi

cobi Gold Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    Ex :Audi
    ai incercat in stalpul stanga sau dreapta fata ( jos in dreptul "pantofilor" ) ?

4. lucian_90tud

lucian_90tud 2nd Gear Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    '01 Audi A4 B5 Avant 1.9TDI ATJ quattro
    Mai are cineva vreo idee ca deja e stresanta treaba? Nu as schimba pompa de ABS fara sa stiu sigur ca e ea.

5. Ciprian.Mod Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 C7 2012 CDUC & Q3 F3 2020 DKTA
    Eu am rezolvat problema asta schimband camasile in care intra senzorii ABS de pe spate.

6. lucian_90tud

lucian_90tud 2nd Gear Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    '01 Audi A4 B5 Avant 1.9TDI ATJ quattro
    Cum ti-ai dat seama ca e de la camasi? Cat au costat?

7. Ciprian.Mod Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 C7 2012 CDUC & Q3 F3 2020 DKTA
    Prin cea mai costisitoare metoda posibila, anume am schimbat absolut tot in zona rotilor spate pana cand s-a rezolvat problema cu ABS-ul.
    Am schimbat discuri, placute, rulmenti, senzorii ABS, coroanele zimtate de pe care citesc senzorii, dar doar cand am schimbat acele camasi, a disparut problema.
    E maxim 50 ron o bucata.
    Daca mai ai intrebari, o sa-ti raspund cat pot de repede, stiu cat de stresanta e problema asta.

8. Spark 1st Gear Member

Locație:
    Brasov
    Masina:
    A4 AJM 2001
    Salut,
    Am intampinat ieri o probleme cand mergeam pe autostrda Sibiului.
    Masina: A4 B5, 2001 1.9 TDI.
    Descriere problema: Cu tempomatul setat la 130 km/h dupa cativa km de autostrada, imi apar martorii de ABS, ASR aprinsi pe bord, computerul de bord nu a indicat nimic.
    Dupa ce ies de pe autostrada, trag pe dreapta, verific sub capota de fluide ceva, nimic. Merg in regim normal pe drum european, 80-100km/h, martorii se sting. Reintru pe autostrada, tempomatul setat la 130km/h dupa cativa km apar acesti martori. Ies de pe autostrada, merg in regim de 80-100km/h martorii se sting.
    La intoarcere am mers ceva mai incet 120km/h pe autostrada(fara un pasager) nu s-a mai aprins nimic.
    Aveti vreo idee ce poate fi?
    Multumesc anticipat.

9. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Ideea ar fi una generala. De fiecare data cand ai o problema, prima ta actiune ar fi sa intrebi masina ce are nu pe noi. In traducere directa, prima oara trebuia sa faci o diagnoza si abia apoi daca nu intelegi sa ne intrebi pe noi. Noi, la ghici am putea sa iti spunem ca ai o discrepanta la citirea vitezei intre cei 4 sensori de abs, insa fiind la ghici nu vad cu ce te ajuta ce iti spunem noi.
    E ca si cum ne intrebi pe noi ce probleme de sanatate ai tu. Normal ar fi sa intrebi doctorul care, si el inainte sa dea un diagnostic iti face niste analize, teste etc, nu asa pe ochi frumosi sau pe auzite.

10. Spark 1st Gear Member

Locație:
    Brasov
    Masina:
    A4 AJM 2001
    Mersi de raspuns, cautam sa vad daca s-a intalnit cineva cu aceasta problema pana acum, daca i-a gasit si vreun mod de rezolvare, nu am bani sa merg pentru fiecare problema(mai ales daca nu persista) la diagnosticare.
    Cautam sa vad daca au existat cazuri comune precum cel descris de mine, tocmai din acest motiv mi-am facut cont pe acest forum, sa primesc sfaturi de la cei mai intelepti decat mine. Majoritatea diagnozelor ce se fac in ziua de astazi sunt pur si simplu stergeri de errori si recomandari fictive de schimbat nu stiu ce sistem.
    Imi pare rau daca problema mea a deranjat in vreun fel buna functionare a forumului.

Ultima editare de un moderator: 1 Apr 2014
  11. costel71

costel71 6th Gear Member

Locație:
    Brad - Hunedoara
    Masina:
    Audi A4 B5 Avant / 1.6 AHL / 1997
    Ca o idee generala.......ai cauciucuri identice pe masina ? Ca dimensiuni ma refer.....

12. Spark 1st Gear Member

Locație:
    Brasov
    Masina:
    A4 AJM 2001
    Da sunt aceleasi marca si marime pe toate 4 roti.

Ultima editare de un moderator: 1 Apr 2014
  13. costel71

costel71 6th Gear Member

Locație:
    Brad - Hunedoara
    Masina:
    Audi A4 B5 Avant / 1.6 AHL / 1997
    Atunci ce sa zic. Doar cu un log in mers, parere proprie. In cazul unei roti neechilibtate corect, nu cred ca poate crea o vibratie care eventual sa induca in eroare vreun senzor ABS la viteza mare.

14. AlexG

AlexG 5th Gear Member

Locație:
    Prahova
    Masina:
    Audi A4 B5/1.6 ADP/ 12.1999
    Va salut am si eu o problema...aceea fiind ca daca urc o persoana in spate stanga mi se aprinde MARTORUL DE ABS, prima oara m-am speriat ca si tiuie..si nu am stiut ca am masina doar de 4 zile..daca coboara persoana aceea se stinge si martorul... ce poate fi? senzor? contact imperfect? centrala de abs?

15. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    E ceva la roata. Ori ai rulmentii slabi, ori se intinde cablul senzorului de ABS atunci când se comprima arcul si misca senzorul.

16. AlexG

AlexG 5th Gear Member

Locație:
    Prahova
    Masina:
    Pai si rulmentii te referi slabi ca sunt dusi sau se pot strange cumva?
    Eu cand am luat-o am facut diagnoza dar nu a iesit nici o eroare legat de abs asta pentru ca masina era goala..am observat in mers daca sunt gropi sau urc o bordura nu face nici daca am greutate in portbagaj doar pe spate stanga daca urc pe cineva s-a aprins...

17. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Rulmentii se pot strange daca au joc.
    Ridica bancheta din spate si vezi sa nu striveasca vreun cablu pe acolo. O parte din instalatia electrica trece pe sub ea.

18. AlexG

AlexG 5th Gear Member

Locație:
    Prahova
    Masina:
    Am rezolvat. O parte din bancheta (un fier) presa o mufa ce iese din manunchiul de fire care duce la senzorul ABS. Daca ma urcam fara bancheta nu se aprindea, cum puneam bancheta se aprindea. A mutamt traseul firelor si acum este totul ok. :) Va multumesc din suflet

Ultima editare de un moderator: 12 Apr 2014
  19. kenzotek 1st Gear Member

Locație:
    Pitesti
    Masina:
    A4 2.5 1999
    Salutare,
    Am si eu o problema cu Audi-ul meu A4 B5 din 99: de cand am achizitionat-o am avut in bord eroarea de la ABS. Am fost cu ea sa o pun pe calculator si baiatul acela mi-a spus ca modulul ABS nu comunica cu ECU. Din ce am mai cautat pe net, informatii, etc., astazi am demontat modulul ABS adica i-am taiat capacul acela, poate poate o avea vreun fir dezlipit, dar surpriza, toate erau la locul lor. L-am lipit inapoi, le-am montat pe toate la loc si acum mai nou mi se aprinde un martor in partea stanga a ceasurilor, la turometru cu un triunghi galben si o sageata ce il inconjoara. Are cineva idee ce poate sa aiba ABS-ul meu si de la ce este acel martor ?
    Am inteles ca mai este ceva legat de ABS sub bancheta din spate , sa verific si pe acolo ?

Aceasta este eroarea aparuta dupa ce am montat modulul ABS la loc

ImageUploadedByTapatalk1401916993.407531.jpg

Ultima editare de un moderator: 5 Iun 2014
  20. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Martorul ala este ESP. Nu pot sa cred ca nu stiai ce martor este...
    ESP-ul lucreaza cu ABS-ul. Pe scurt nu poti avea ESP daca nu ai ABS + inca cativa senzori (unul din ei fiind sub bancheta).
    Daca eroarea la diagnoza este ca calculatorul de abs (care se afla in pompa de abs) nu comunica cu ecu, in mod evident cauti motivul. Motivul (in afara de cel al unui calculator defect) poate fi doar cablaj intrerupt intre abs si ecu sau contact imperfect la mufa sau o siguranta arsa. Nu am auzit sa fi verificat astea. In schimb ai spus ca ai taiat capacul???? De ce ai facut asa ceva? Cine ti-a dat ideea asta? Oricine a fost, sa nu ii mai asculti vreun sfat! Niciodata.
    Apoi, dupa ce ai facut prostia asta s-a aprins un martor in plus? Pai si de ce crezi tu ca problema e IN ALT LOC decat unde ai umblat? Ce sa cauti sub bancheta cand baza, adica calculatorul unde se aduna toate datele de la senzori, nu comunica cu ECU? Serios, se vede ca nu te pricepi, insa pentru ca sunt convins ca vrei un sfat, uite-l:
    Asadar, in concluzie daca vrei sa verifici comunicarea STRICT intre ECU si pompa de ABS, fa-o! Nu tai nimic, doar masori continuitatea firelor. Daca nu, poti sa treci la partea cea mai evidenta: s-a stricat partea electronica a pompei de ABS, si cu asta basta. Nu e un lucru rar, ba chiar din contra. Schimbi pompa, aerisesti instalatia si recodezi abs-ul.
    Daca nu te pricepi (si dupa felul in care ai actionat, respectiv pentru faptul ca mai vrei sa pleci si dupa cai verzi pe sub bancheta spate), mergi si plateste pe altul. In final, s-ar putea sa te coste mai putin!

Ultima editare: 5 Iun 2014

Distribuie pagina asta